Haul December 2015 - Urban Decay, Fleur de Force, Bourjois, Isadora

January 12, 2016

Декември бе месец, в който имах възможността да се прибера за мъничко в България, от където си купих някои неща, които грабнаха интереса ми и поради тази причина не съм се впускала в кой знае какви шопинг приключения тук.
За сметка на това обаче получих един специален, чакан и желан Коледен подарък, който много ме зарадва и е главният виновник днешната публикация да бъде реалност, защото просто НЯМАШЕ как да не ви го покажа. 

Като цяло съм се постарах да не прекалявам, въпреки че изкушенията дебнат от всякъде и тук е моментът да се похваля, че възнамерявам да се присъединя към #nobuy движението и да се лиша от нови покупки през целият януари и февруари. Балансът е важен за мен и се старая поне веднъж годишно да се съсредоточа времето, енергията и парите си към нещо друго, което да промени малко приоритетите и перспективите ми.
За момента се справям брилянтно и съм абсолютно убедена, че и до самият край на "предизвикателството" няма да срещна проблеми.



Междувременно обаче нека се порадваме заедно на новите попълнения в "колекцията" ми и да обсъдим на дълго и широко какво, как и защо. 


Няма да ви държа в напрежение и веднага ще споделя, че специалният подарък, който си поисках от Дядо Коледа (моят приятел) тази година бе палитрата на Gwen Stefani в колаборация с Urban Decay
Споменавала съм ви няколко пъти, че палитри не купувам често, може би веднъж в годината и то ако наистина си харесам нещо и зная, че ще го използвам, но четейки безбройните ревюта и отзиви за този продукт, някак си успя да ме грабна и замисляйки се може би от NAKED 1 насам, не съм искала друг такъв продукт толкова много. 
Палитрата включва 15 цвята в няколко различни финиша, преобладаващата част от тях са сравнително неутрални и доста светли, което ги прави особено подходящи за някого с моя тон на кожата. Включени са три по-разчупени и нестандартни цвята - розово, синьо и златно, които създават предпоставка за малко експериментиране, но като цяло до голяма степен палитрата поне за мен спада в телесната, неутрална категория. 
Още тук искам да кажа, че не "must have" и ако подобно на мен имате NAKED 1,2,3 и Basics 2, то тази не предлага нещо драстично различно от цветовете включени в горепосочените. 
Не съм я ползвала все още, защото я пазя за "снимки", което не зная кога и дали изобщо ще се случи, но тествах върху ръката си някои от по-интересните за мен нюанси и на пръв поглед ми се струват със сходно качество на останалите сенки на марката. Някои от тях не бяха така интензивно пигментирани, колкото очакваното, но преди да ги сложа върху клепачите си не мога да правя прогнози и заключения.

Опаковката много ми допадна и като изработка и усещане превъзхожда другите, които имам. Огледалото също е страхотно - широко и с добро качество.

Колаборацията на Gwen Stefani с Urban Decay ще се разрасне значително през 2016 и доколкото аз зная се очаква да бъдат пуснати и палитра с ружове (която вече видях и искам), моливи за устни и червила, които на мен лично не ми се сториха особено интересни. 

Моята палитра е закупена от онлайн магазин тук - www.kicks.se и струваше с намаление около 35 евро, a редовната цена е малко над 50. Налична е на www.feelunique.com с безплатна доставка.

Bourjois е сред любимите ми по-бюджетни марки, но от много дълго време не бях попадала техен на продукт, който да искам и да ми трябва. 
В средата на миналата година пуснаха колекция от джъмбо моливи за очи -  Colorband Liner & Eyeshadow, които изглеждаха доста обещаващо, но единственият цвят, който успях да си харесам не бе в наличност месеци наред. 
Най-накрая успях обаче да го издебна и  сиво-лилавото 05 Mauve Baroque е вече при мен и не само тествах, ами направо започнах да нося, както си трябва. 
Съдържа ситен брокат, който при преливане изпъква значително, тъй като основният цвят лекичко се размива и поне мен ме разочарова, че за да постигна хубав и пигментиран ефект, трябва да нанеса няколко слоя. 
Като молив под долната вежда е невероятен и може би това ще бъде предпочитаният ми метод за нанасяне за в бъдеще, много е издръжлив, запечатва се бързичко и не мърда. Рекламиран е като водоустойчив, но се премахва лесно с обикновена мицеларна вода. 
Ще го понося още малко, за да си изясня напълно какво в него ми хареса и защо, преди да ви разкажа в подробности дали е нещо, което си струва да погледнете или пък не. 

Моят поръчах от www.feelunique.com за около 8 евро.

Сенки за очи имам толкова много, че цял един живот няма да ми е достатъчен, за да ги изразходвам, но това разбира се изобщо не ме спира да си купувам нови непрекъснато. 
Изминалата година отвори очите ми за единичните сенки, които по принцип гледам да избягвам, но след няколко много успешни попадения, любопитството и интереса ми надделяха и с гордост ви представям последната си придобивка от шведската марка Isadora - Eyeglow в цвят Desert Pearl
Консултантката в магазина горещо ми ги препоръча и след като купих едни за Мери от http://berrys-place.blogspot.de/, реших че няма как да лиша и себе си от тази красота. 
Не съм ги пробвала все още и ще си запазя коментарите и отзивите докато това не се случи. 

Марката е налична на www.feelunique.com, но не и този им продукт. Моят купих от локалния магазин Kicks за 12 евро.


Показах ви палитрата Cosmic Bronze от козметичната линия на Fleur de Force и тогава споделих за пълната си липса на интерес към продуктите и първоначалното си намерение да ги пропусна изцяло. 
След като бях наистина приятно впечатлена и много изненадана от качеството на сенките, реших да си поръчам и един от гланцовете им - другата основна категория продукти и след като го имам от около 3 седмици и съм го ползвала доста на брой пъти, мога да кажа, че не е никак лош и ако си го поръчате и харесвате такъв тип продукти няма да съжалявате.
Избрах си един от по-неутралните и може би скучни до някъде цветове - 020 Written in the Stars - телесен, кафеникав цвят, подходящ за всеки ден.
Пишейки това мини ревю днес за вас установих, че първоначалния ванилов, сладък аромат леко се е изменил (леко киселее всъщност), което малко ме притеснява,  имайки в предвид, че продукта е на по-малко от месец и е абсурдно да се е развалил. 
Ще се свържа с feelunique да попитам на какво се дължи това, тъй като се притеснявам да препоръчвам нещо, което няма да оправдае парите ви.

Колекцията включва 6 различни нюанса с цена от около 9 евро.


Една съвсем спонтанна покупка, за която и съжалявам са два мини глоса на Urban Decay от серията Revolution Miniglosses в Liar и Anarchy.
Тази година в козметично отношение може да се каже, че преоткрих Urban Decay като марка и всичко тяхно, което си купих харесах моментално. В следствие на тези си впечатления всеки път, когато видя, че имат нов продукт в наличност, изпитвам нуждата да го купя. 
Такава е историята и на въпросното дуо, което включва два цвята - телесен кафяв и искрящо розов - и двата много забелязващи се и съвсем неподходящи за някого с моят тен. Кафявият носих няколко пъти и изобщо не мога да се възприема с него, искам да го махна моментално, а розовият реших изобщо да не отварям, защото просто не ме привлича. 
Формулата на кафявото е отлична, плътна, но не тежка и лепкава; много е пигментирана и равномерно нанасяща се; издръжлива и много комфортна за носене. 

Липсата на информираност и прибързаността ми доведоха до това разочарование и за пореден път си припомних, че трябва да внимавам повече за какво си давам парите и да мисля преди да действам. Лошото в случая е, че единият ще трябва да подаря, а другия ще залежава в шкафовете, освен ако по някакво чудо не хвана шоколадов загар.

Комплектът поръчах от www.kicks.se за около 16 евро.

Червилото на PUPA - Pure-Colour Lipstick Absolute Shine (не съм сигурна за името на цвета, който аз имам - посочена е само цифра R069) ми е подарък от татко и си го пазя за по-топлите месеци, когато оранжевото е нещо, което бих носила. Ще ви държа в течение дали ми е харесало или не.

Сухите шампоани на Batiste са най-любимите ми изобщо и след като години наред ползвах един или два различни варианта, напоследък всеки път, в който мина през магазина има наличен някакъв нов аромат. 
Този път си избрах Care & Vitality, обогатен с олио от мандарина и очакванията ми, както винаги са за отличен продукт, който няма да ме разочарова. 
Предната опаковка за екстра обем се оказа истинско попадение и освен ако тази не ме срази тотално, следващият път ще си взема отново нея. 

Това бяха всички нови продукти, които намериха своето местенце в чекмеджето ми през изминалия месец. Както казах не са много, но пък за сметка на това са подбирани с желание.
Няма да скрия разочарованието си от продукта на Fleur de Force, за който бях ентусиазирана до преди 1 час, когато започнах да пиша днешната публикация и дори да ми го подменят, някак си лошите впечатления остават. 
За гланцовете на Urban Decay съм си виновна сама, защото не потърсих снимки на цветовете и наивно предположих, че няма как да не ми харесат, но изключвайки това не са никак лоши и не мога да критикувам качеството им, поне от пробваното до момента. 

Стискайте ми палци да се представя добре и да се въздържа от пазаруване, както съм си запланувала. Имам много за тестване и показване, така или иначе и много ще се радвам ако успея да се порадвам на онова, което имам, вместо постоянно да измествам вниманието си върху нови и нови продукти.

4 comments

  1. Страхотни придобвки, Жени! Много жалко за гланца. Аз още се чудя на продуктите на Флър, защото искам отзиви и твоя ще го запомня наред със суперлативите :)Червилата на Urban Decay не изглеждат толкова лоши цветове на снимките. Дано има шанс за тях да ти харесат и се оправдае покупката. Палитрата на Гуен пък е единствената впечатлила ме някога на марката ;дд Аз нещо не съм грабната от палитрите им. Предполагам, като качество са добри. Всъщност това лято имах шанса да се гримирам с единичката. Харесаха ми блестящите цветове много :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти много, Мариета!

      Много жалко за гланца наистина, не бе никак лош, но качеството вече ми се струва съмнително, след като толкова бързо се развали. Писах им и казаха, че мога да го върна, но трябва да си платя сама доставката, което малко обесмисля цялата работа и ще ми се наложи да го изхвърля.

      Червилата на UD също не мога да кажа, че са кофти, но проблемът е, че моите устни нямат никаква пигментация и всяко едно червило на мен е в пъти по-ярко, отколкото на други хора. Кафявото си стои тъкмо като кафяво и много конктрастира с кожата ми. Изобщо не се възприемам с него. Ярко розовото е също много красиво, но пак не го чувствам като моето и е по-добре да го подаря, отколкото да отворя и да пробвам два пъти вкъщи.

      Палитрата на Гуен е много яка. Като я отворих супер много ѝ се зарадвах и не съжалих изобщо, че си я поисках. Ако нямах нито една от останалите, тази щеше да ми е абсолютно достатъчна, за да си имам всичко необходимо при гримиране.
      Нямам търпение да пуснат и тази с ружовете. Тук между другото локалната версия на Сефора праща списание всеки месец, в което включва кодове за намаление валидни за всички марки. За това такива желани покупки изчаквам да пуснат там и си комбинирам с разни точки и каквото друго имам. Smart shopping FTW.

      Naked 1 ми е най-любимата палитра, която имам. Нищо не е в състояние да измести любовта ми към нея. Не е перфектна и особено крайните 2,3 цвята не използвам никога, но блестящите са направо умопомрачителни. Исках много и шоколадовата на Тоо Faced, но Сефора не прави доставки, а най-близкия им магазин ми идва супер далеч и така и не се наканих да отида. След като имам Gwen Stefani обаче, мисля изцяло да я пропусна.

      Delete
  2. О, палитрата на Gwen изглежда великолепна! Напомня ми за Naked1 до известна степен, но в една подобрена версия. Надявам се да успееш да намериш време и вдъхновение да я снимаш по-подробно и да прочета мнението ти :)
    Единичката на Isadora също много ми харесва. Подобни цветове винаги ме привличат.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Всъщност си права и така като се замисля и на мен ми носи подобно усещане, каквото и Naked 1. Може би това е основната причина, която ме подтикна да си я пожелая :)
      При нас дневната светлина е много кът и ако не улуча точния час през деня, който е подходящ за снимки - това е. Ако успея да хвана подходящ момент, ще я наснимам, както си трябва.

      Единичката е действително прекрасна, пробвах я вчера за първи път и е всичко онова, което исках сенките на Estee Lauder да бъдат.Имат и едно друго розово, в което ми останаха очите, но имам толкова много сенки, просто не знам кога ще насмогна да ги нося :(

      Delete