Feelunique Advent Calendar 2015 - First Impressions

January 9, 2016

Козметичните аdvent календари (кутия с определен брой прозорчета, по едно за всеки ден до Коледа, зад което се крие изненада), са нещо, което винаги ме е привличало като идея, но високата цена и факта, че рядко ги улучвам в наличност до този момент ме бяха спирали да си ги купувам. 
Всъщност идеята да имам търпението в продължение на 12 или 25 дни да отварям по нещо е абсурдна и всеки, който ме познава е наясно, че е направо mission impossible, защото "любопитка" съвсем спокойно може да ми бъде и презиме. Елемента на изненадата и тайните подаръци обаче успяват всеки път да ме развълнуват все едно съм още малко дете и за втора поредна година си самоподарих един такъв козметичен календар, съдържанието, на който ще споделя днес с вас.



През 2014 си бях поръчала 25 дневния на локалната дрогерия KICKS и въпреки старанието ми да го скрия и от самата себе си, малко след като го получих бе вече тотално опустошен. В крайна сметка ме разочарова и по мое мнение не си заслужаваше нито парите, нито ентусиазма, така че тази година пропуснах изцяло. 
За сметка на това пък така любимият ми интернет магазин www.feelunique.com предложи своя версия - с 12 прозорчета, а продуктите в него бяха и предварително обявени, така че големи изненади и разочарования нямаше. Поръчах го, защото 95% от марките и продуктите включени ми бяха абсолютно непознати, а и като цена - около 35 евро, ми се стори като нещо, което ме устройва напълно. 

Държа да вметна, че с изключение на един от продуктите, който исках веднага да пробвам и да ви покажа, изчаках съвестно до 12-ти декември, преди да започна да го отварям и успях да се въздържа до самият му край. 

Кутията за съжаление изхвърлих (не предвидих, че искам да правя публикация по темата), но се надявам да ми повярвате, когато кажа, че бе огромна - много по-голяма, отколкото съм си я представяла и сравнително тежка. Моята беше разлепена и частта, където се съхраняват продуктите бе видима при отваряне, но успях да си я поправя лесно и бързо. 

Зад всяко едно от 12-те прозорчета се криеше продукт, който е наличен и в сайта, така че при евентуален мой интерес има начин да се сдобия с него. Само 1 от продуктите спада към т.нар. "декоративна козметика", най-многобройни пък се оказаха тези за коса - цели три. Като цяло разнообразие имаше, но аз лично бих предпочела да открия и някое червило например, някак си съдържанието би ми се сторило по-завършено по този начин.


1. Phyto - Subtil Elixir Ultra Nutrition Shine Oil - 10 ml. Пълноразмерен продукт 75 мл/ 33 евро

Масло за суха коса - нанася се по дължините, след около 10 минути (или повече в зависимост колко увреден е косъмът) се отмива с шампоан. Съдържа масла от "karanja" - богато на мастни киселини и "tsubaki"(познато още като camellia) - богато на антиоксиданти, омега 3, 6 и 9, олеинова киселина, както и витамини A, E, B и D; попива бързо и в дълбочина, благодарение на молекулното си тегло, което е сходно с това на кожата. Активната съставка пък - масло от жълтък на яйце - богато на мастни киселини, омега 3 и 9; третира косопад, пърхот и дори бели косми.

Основната му цел, както се подразбира и от името е да направи косата много блестяща и "еластична", но има и възстановяващи сухата или много сухата коса свойства. Препоръчва се употреба до 2 пъти седмично.

Не съм го пробвала до този момент и нямам отзиви, които да споделя с вас, но при първа възможност ще се постарая да ви разкажа как ми се е отразило и дали е нещо, което бих използвала и за в бъдеще.


2. Philip Kingsley - Elasticizer 40 ml. Пълноразмерен продукт 75 мл или 150 мл / 22 или 39 евро

Друг продукт за коса, предназначен за употреба 10-20 минути преди измиване. Препоръчва се обилно нанасяне на влажна коса, да се раздели и нанася върху отделни кичури. Пояснено е тези с тънък косъм да нанасят само по-дължините и краищата. Редовната употреба дава най-трайни резултати. 

Според описанието в сайта  Elasticizer на прост език е нещо като маска за коса и освен над 200 положителни коментари, има спечелена награда за най-добра маска на 2013 и 2014 година. Предполага се, че подсилва значително увредената коса и спомага за намаляване на късането. Успокоява скалпа и съживява косъма. 
Продуктът е бил създаден специално за Одри Хепбърн, която е пожелала дълбоко-хидратираща маска, която да възстановява и поддържа косата в добро състояние по време на многобройните ѝ боядисвания и третиране.  
Може да се използва от жени с всякаква коса и според различните нужди е описано колко често и как да се нанася. За някого като мен с тънка и небоядисана такава - веднъж месечната употреба е достатъчна. Има и забележка, че маската не трябва да се използва 3 дни преди или след боядисване. 

Съдържа зехтин и рициново масло - за хидратация и блясък; силикони - за изглаждане и добавен блясък; еластин - за подсилване и еластичност; глицерин и гликол - за задържане на влагата.

Беше ми много интересно да разбера за този неподозиран от мен продукт и поради тази причина реших да споделя и информацията с вас. Подобно на другия не съм имала възможност да го пробвам, но гарантирам, че след всичко прочетено преди следващото измиване, ще е първото нещо, което ще направя за себе си. Състава ми се стори малко подозрителен, определено много прехвален, но на практика се състои от рициново масло и силикони, така че скептика в мен ме кара да имам едно на ум.


3. Redken - Extreme Lenght Primer - 30 ml. Пълноразмерен продукт 150 мл / 22 евро. 

Нанася се веднага след шампоан от корените до краищата и според това колко е увредена косата се престоява с него за около 2-5 минути. 

Подсилва косата от корен до краища, а в комбинация с останалите продукти от линията спомага са предотвратяване на накъсването (моята коса има тенденцията да се къса при по-настоятелно разресване). Съдържа комплекс от протеини, които осигуряват интензивна хидратация, а формулата е обогатена с биотин (познат още като витамин B7) - необходим за растежа на клетките и производството на мастни киселини. 

Redken е марка, която макар и позната не съм имала имала възможност да пробвам обстойно, така че съм любопитна да видя как ще ми се отрази и дали ще видя осезаема разлика след употребата на този продукт.


4. Gatineau - Collagene Expert Ultimate Smoothing Serum - 5 ml. Пълноразмерен продукт 30 мл / 80 евро.

Френската марка Gatineau е всичко друго, но не и бюджетна, а специално този продукт пък съвсем. За съжаление въпросният серум не успях да открия на feelunique, но за сметка на това пък в момента е наличен в друг любим онлайн магазин - http://www.lookfantastic.com.

Серумът обръща процесите на стареене и благодарение на обогатената с морски колаген формула, изглажда ефективно бръчките и фини линии по лицето. Пептидите в състава пък минимизират мимическите бръчки. Комплексът от витамини помага за поддържане нивата на хидратация, помагайки на кожата да остане по-мека за по-дълго. Препоръчва се нанасяне сутрин и/или вечер преди крема върху цялото лице и врат.

Оставам впечатлението, че потенциала на този продукт се разкрива най-добре при жени в по-напреднала възраст и тъй като аз все още нямам бръчки е твърде вероятно да не забележа някакъв ефект.  Тестерчето е мъничко и вероятно ще ми стигне за няколко употреби, така че може и да се престраша да го пробвам, но обмислям и варианта да го подаря на някого, който би имал някаква реална полза от него. 


5. Grown Alchemist - Hydra-Repair Day Cream Camellia & Geranium - 12 ml. Пълноразмерен продукт 65 мл или 100 мл / 39 или 52 евро. 

Grown Alchemist е изцяло непозната за мен марка, за която в интерес на истината дори и не бях чувала до този момент.
След бърз преглед установих, че e Австралийска марка, която залага на естествените технологии и органични съставки при производството на продуктите си. Философията им е, че вредните изкуствени химикали не са необходими при разработването на ефективни и уникални формули. В съдържанието на продуктите им не присъстват силикони, гликол, парабени. сулфати, синтетични оцветители, съставки с животински произход, петрохимикали и изкуствени аромати. 

Кремът, който имам аз би трябвало да е с не мазна формула и забележително да подобри хидратацията на кожата, без да остави след себе си мазна или бляскава следа. Има подобряващи еластичността, свежестта и сияйността свойства и оставя след себе си копринен матов завършек. 
Контролира отделянето на себума - балансирайки и нормализирайки кожата и предотвратява от преждевременно стареене. 

Съдържа масло от camellia (tsabuki), за което може да прочетете по-горе, както и масло от шипка - познати със своите хидратиращи и подхранващи свойства. Полизахариди от алое вера съживяват кожата, оставяйки я мека и гладка. Триглицериди от масло от жожоба видимо ребалансират, а захарта от тръстика освобождава жизненоважни дизахариди, които успокояват кожата и подобряват жизнеността, нарушена в следствие индуциран от UV кислороден стрес. Флавоноиди подобряват състоянието на порите. 

Определено ми звучи като нещо, което ще харесам и ще го включа в рутината си веднага, след като приключа с онова, което използвам в момента. 


6. Monu - Illuminating Primer SPF 15 - 25 ml. Пълноразмерен продукт 50 мл / 37 евро.

База за лице, отразяваща светлината, а с помощта на технологията мек фокус, придава на кожата мигновен блясък и сияние. Може да се използва самостоятелно, под грима или в комбинация с фон дьо тен.
Съдържа съставки, които предпазват от вредните влияния на слънцето и преждевременното стареене на клетъчно ниво. Съдържа SPF 15 - цинков оксид, както и витамин E - антиоксидант, борещ се със свободните радикали. Без парабени.

Ползвала съм този продукт няколко пъти и мога да кажа само добри неща за него. Ако кожата ви е суха, изглежда безжизнена, има нужда от нещо екстра, за да се събуди и съживи, то определено няма да останете разочаровани. 
Аз съм светла, което в комбинация с екстра сухота през зимните месеци ме прави да изглеждам бледа, недоспала и направо болна и все по-често посягам към такива светло-озаряващи продукти, които да ми дадат малко "отскок". 
Работи на сходен принцип с базата на L'Oreal - Magic Lumi, както и Strobe Cream на MAC - тоест оставя нещо като бляскав слой върху кожата, който подобрява цялостният външен вид, правейки я по-сияйна. Не бъркайте с хайлайтър, защото определено не дава чак такъв интензивен ефект. 
Има текстурата на стандартен крем за лице, съдържа силикони, но те имат по-скоро изглаждащ ефект и не се усещат подобно на база за лице, запълваща порите например. 

Може би ще направя ревю по темата, ако има интерес, но като цяло нямам какво лошо да кажа и определено ми допадна. 


7.  Fleur De Force - Quad Eye Shadow 010 Cosmic Bronze. Пълноразмерен продукт 11 евро.

Бях много любопитна да пробвам сенките от новата козметична линия на Fleur De Force, давайки си сметка, че са включни в календара и веднага след пристигането отворих прозорчето, зад което бяха скрити.

Имам изчерпателно ревю на продукта и няма да се спирам в детайли, но ще кажа, че съм с отлични впечатления от качеството, подбора на цветовете и техният финиш. 
Нюансите са много стандартни и според мен палитрата би се харесала най-вече на някого, който не разполага с много козметика - може би тийнейджър. 


8. Nuxe - Reve de Miel Ultra-Nourishing Lip Balm. Пълноразмерен продукт 13 евро.

Имам вече този така популярен балсам на Nuxe и го ползвам периодично, когато усетя, че имам нужда от него. Съдържа мед и комплекс масла, които ефективно възстановяват много напукани и сухи устни. 

За мен този продукт по-скоро изпълнява ролята на маска, отколкото на балсам, който да нося всеки ден. Много е гъст, има интересна текстура, която не мога да опиша, но някак си ми напомня на захаросан мед и дава едно такова плътно усещане, което мога да си представя, че не на всеки би се харесало. 
Използвам го предимно вечер, намирам го за много ефективен, тъй като не попива, а се задържа върху устните за много дълго време и макар на теория да може да се носи под червила, гланцове или моливи, тъй като е с матов финиш, поне аз не съм почитател. Нямам никакви забележки за това как действа, аз съм повече от доволна от възстановяващия му ефект и в комбинация с ексфолиране преди или след употреба (зависи колко са сухи устните ми), постигам отлични резултати. 


9. Roger & Gallet - Fleur de Figurer Gentle Shower Cream - 50 ml. Пълноразмерен продукт 200 мл / 12 евро.

Душ гел подходящ за хора с чувствителна кожа, съдържа масло от ши и осигурява моментален комфорт. Съдържа глицерин и какаов бетаин, осигурява луксозна и богата пяна. Без сапун, сулфат и парабени.
Формулата е с растителни съставки, които нежно и ефективно почистват кожата без да я пресушават.

Друг продукт, който вече използвах и също мога да похваля е на марката Roger & Gallet. Не съм капризна към душ геловете и в този смисъл не мога със сигурност да кажа до каква степен този превъзхожда останалите, които ползвам, но това, което ми направи моментално впечатление е, че на първо място е много икономичен, а освен това се задържа върху кожата за сравнително дълго време. Харесвам свежият аромат на смокиня, който събужда сетивата и поне на мен ми се нрави много, въпреки че принципно съм фен на съвсем различен тип миризми. 


10. Salcura - Four Seasons Winter Skin Warming Therapy. Пълноразмерен продукт 85 мл / 17 евро.

Терапия за ръце, специално разработена за зимния сезон, съдържаща 99% съставки с натурален произход. Обогатена със соево, кокосово и масло от джинджифил, както и витамин Е, оставя ръцете кадифено гладки и видимо преобразени.
Не е мазна, нито лепкава, попива бързо и ефективно. Не съдържа парафин, стероиди и изкуствени аромати.

Ръцете ми са наистина сухи и в не особено добро състояние през зимните месеци и искрено се зарадвах да открия нещо, което потенциално може да подобри ситуацията. Ползвах крема веднъж и имах опасения, че ще ми се стори мазен и няма да попива добре, което не се оказа така и ме остави много приятно изненадана. Има леко особен аромат, нищо, което да ми допадне (въпреки че според описанието би трябвало да е джинджифил и ванилия), но не е натрапчив и не се усеща след нанасяне. 
Ефект видях мигновено, макар и да не е нещо магическо. Ръцете ми се почувстваха много комфортно няколко минути след нанасяне, а кожата на допир бе видимо по-мека и гладка. Не забелязах да ми изпотява дланите, което е друг ефект, който по принцип зимните кремове може да имат и в този смисъл до момента съм с добри впечатления. 


11. this works - Sleep Plus + Pillow Spray - 5 ml. Пълноразмерен продукт 75 мл / 34 евро.

Спрей, който подобрява качеството на съня. Незабавно облекчава безсънието, екстракта от лавандула поетапно освобождава ароматевпични ползи при спане. Спомага за това да се чувстваме по-свежи и добре при събуждане.
Напръсква се чаршафа преди лягане, а тестове показват, че намалява събуждането през нощта, въртенето, а част от участниците са престанали да използват лекарства за сън.

Не съм голям фен на аромата на лавандула и поради тази причина не бях особено възхитена първоначално. Определено имам проблеми със съня, често ми е топло, друг път студено, будя се, въртя се и няма да откажа да променя това. Знам за ползите от ароматерапията, но никога не се бях замисляла дали е нещо, което на мен лично би помогнало.

Пробвахме го за първи път тази сутрин в 5.30, тъй като цяла нощ не можахме да мигнем и честно казано аз лично не видях никаква полза от него.
Аромата е супер силен, но след няколко минутки се свиква с него. Напръсках чаршафите 2 пъти, което не знам дали е малко или много, трябва да прочета повече за това как се използва точно, но ефект при себе си не видях. Приятеля ми успя да заспи по някое време, не знам дали спрея допринесе за това, аз обаче не.



Ластик за коса. 

Ползвала съм го няколко пъти, не е толкова стегнат, колкото стандартните ластици, които имам, но върши работа и знаейки, че е по-щадящ към косата ми, бих и ще го използвам и за в бъдеше. Докато не го загубя. Което се случва често.

Това бе всичко включено в Коледния календар на  Feelunique за 2015 година. 3-те пълноразмерни продукта до голяма степен компенсират платената цена и поне аз съм доволна от полученото и смятам, че всички продукти са интересни и си струват да бъдат пробвани. 
Нищо от тестваното до момента не ме е разочаровало, дори напротив и нямам търпение да видя как ще ми се сторят останалите. 

Като любител на козметиката може да си представите, че съм повече от щастлива да пробвам нови марки и продукти от сравнително висок клас, към които самостоятелно едва ли бих посегнала. 
Като бонус към календара получих и код за намаление за всички включени марки - 12DAYS - 12% отстъпка. Не е посочена крайна дата, така че може да пробвате и вие дали работи и да се възползвате от офертата ако сте си харесали някой от продуктите.

Споделете ми какво ви грабна вниманието, бих направила индивидуални ревюта при повече интерес.

5 comments

  1. Страхотно съдържание, определено е имало много интересни неща в този календар! Благодаря за подробния пост! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. На мен също ми харесаха продуктите, повечето са и дота скъпи, което означава, че шансът да си ги бях купила самостоятелно е минимален, но кой знае за в бъдеще ако много си харесам някой от пробваните, може и да се реша.
      Липсваше ми определено поне още един продукт от декоративната козметика, а балсама на NUXE имам така или иначе и не му се зарадвах така, както ако го виждах за първи път.

      Не бях правила нови публикации от много дълго време и нещо бях в настроение за писане, малко се поотнесох.

      Delete
    2. А, не мисля така :) За отнасянето.. аз забелязах, но това само ме зарадва. Мисля, че много марки тази година пуснаха подобни календари. Малко се комерсиализираха. Този обаче впечатлява с хубав подбор. На мен пък ми харесва липсата на декоративна козметика. Аз май така си разсъждавам цяла година. Предпочитам ги повече в подобни изненадващи услуги, ако мога да се изразя.
      На мен нещо балсама на NUXE след опаковка номер две май ми омръзна ;дд Ще купя био версията.. Дано е също толкова добра!

      Delete
    3. Гледах тази година варианта на The Body Shop, но беше нещо от сорта на 130 евро.. Абсурд е да дам толкова пари за календар, в който не знам какво има. Този ми се стори хем сравнително окей откъм цена, а в същото време погледнах съдържанието и знаех, че ще ми хареса, а и си е забавно :)

      Балсама на Nuxe на мен лично ми харесва, но не го ползвам всеки ден, може би за това не ми е омръзнал. Моят ще го подаря на една приятелка, която мисля, че го няма, няма смисъл да застоява. И аз се усещам обаче, че все нещо ново ми се пробва, много рядко се връщам към продукти, които вече съм пробвала.

      Delete
    4. Нали :) Само за бялата козметика май си държа на някои любимци и не смятам да правя радикални промени. Иначе аз искам тази година да започна да купувам главно нови продукти ( най-стари да са например от миналата година), за да може да имам по-актулно мнение.. не знам как да се изразя :))
      Този на The Body Shop и аз го гледах и ми се видя множко :/ Имаше някои марки се бяха оляли с цените си на тези календари. Другата година и аз искам да се сдобия с някакъв. Ще видим какъв ;)

      Delete