Glossybox Stars 2015

January 15, 2016

Публикациите за Glossybox кутията, която получавам всеки месец са неизменна част от блога и осъзнавам, че в повечето случаи рядко ви давам информация след първоначалното показване за това кои продукти са ме впечатлили и спечелили. Трудно ми е да измисля по какъв начин да ви представям тази информация навременно, тъй като голяма част от продуктите не са достъпни така или иначе за вас и не съм убедена до каква степен има нужда от тeхни индивидуални или групови ревюта.
След като преди две години обаче направих подобна публикация, в която направих обзор на всичко интересно и грабващо вниманието и видях, че вие одобрихте, реших и тази година да направя нещо подобно, обобщавайки всички любимци на едно място.



Glossybox e абонаментна услуга, която използвам вече няколко години и до голяма степен харесвам, въпреки че не всеки път съдържанието успява да ме грабне и развълнува. Както добре знаете, аз поръчвам шведското издание за около 14 евро и в края на всеки месец получавам красиво опакована розова картонена кутия, която съдържа 5 козметични продукта. Марките, с които Glossybox си сътрудничи обикновено са ми непознати и такива, до които нямам достъп, което отваря хоризонтите ми за нови продукти и цветове, които сама вероятно не бих подбрала. 
Ако ви е любопитно какво получавам, може да се оглеждате за публикациите по темата, които пускам в началото на всеки нов месец.



Януарската кутия ме зарадва с цели 2 продукта, които харесах и използвах многократно. Първият е базата за лак на Absolute New York - Garlic Nail Treatment с чесън, която между другото ползвам и до ден днешен и все още не се е сгъстила. Категорично не виждам промяна в състоянието на ноктите си, носейки я под обикновен лак, изключение прави само, че ги предпазва от оцветяване, когато нося по-тъмни цветове. Въпреки това го нося редовно и забелязвам, че лаковете се нанасят по-гладко и равномерно и наистина осигурява една добра база, за което.
Открих обаче, че наистина върши отлична работа, когато го нося самостоятелно в продължение на около седмица, като го подновявам междувременно 2 или 3 пъти и прави ноктите ми осезаемо по-твърди. Ефекта е временен, така че е нещо, което ми се налага да повтарям, ако желая резултатите да бъдат по-дълготрайни.

Сенките на Make Up Store в ярко оранжево - Under the Sun леко ме стреснаха първоначално, но в последствие успях да им намеря приложение и успях да нося няколко пъти. Харесват ми за затопляне на сгъвката, а през лятото носих и в комбинация с други сенки - особено ми допадат, когато съм една идея по-тъмна и нанеса в средата на клепача за яркост и екстра цвят. 
Формулата е по-суха от онова, на което съм свикнала, лекичко се рони, но като цяло не създава проблеми и сенките са съвсем използваеми и никак не лоши.
Make Up Store наскоро обнови всичките си продукти и освен опаковките, доколкото зная и част от формулите са променени, така че не съм съвсем наясно дали това оранжево е част от асортимента към този момент. 
Техните продукти може да намерите на www.beautybay.com


Февруарската кутия някак си не успя да ме впечатли особено много и единственият продукт, който тогава използвах и мога да посоча в графата "харесани" е маслото за тяло на The Body Shop от Fuji Green Tea серията. 
Отдавна го изразходвах и за съжаление не му пазя опаковката, за да ви го покажа, но за щастие си спомням, че аромата му бе леко цитрусов, не съвсем чаен, но все пак с някаква такава препратка. Консистенцията бе доста по-водниста в сравнение с тази на останалите им такива "бътъри", които са под формата на гъст и концентриран крем, топящ се в кожата точно като масло. 
Определено има други аромати, които предпочитам пред този - Honeymania и серията с Argan например, които плениха сърцето ми веднага, но нямам против да използвам и Fuji Green Tea ако ми попадне по някакъв повод отново.



Мартенската кутия бе абсолютно върховна и ако бях получила друг цвят на включеното червило, щях да посоча нея като най-добрата за цялата година. 

Гланца/балсам за устни Royal Apothic - Tinties Lip Butter - Pink дойде в най-симпатичната опаковка, която някога съм получавала и ми отне доста време изобщо да се престраша да го използвам, за да не разваля разкошната му презентация. 
Цветът в опаковката леко подвежда, защото реално не са чак толкова пигментирани и по-скоро оставят блед отенък върху устните, отколкото интензивен слой цвят. Като усещане е лек, не лепкав или тежък, има бляскав финиш и е приятно подхранващ. Много ми допадна и е един от тези продукти, които слагам, когато не знам точно какво ми се носи, но искам нещо комфортно и по-естествено.

Ексфолиращият гел за лице на Naobay - Moisturizing Facial Peeling e продукт, съдържащ 99% съставки с нaтурален произход - бадемово и масло от ши, зехтин и частици асаи. 
Ексфолирам кожата си 2,3 пъти седмично и този е един от продуктите, към които посягам, когато го правя. Много ми е трудно да кажа категорично дали или не прави това, което би трябвало да прави, но моменталните резултати - почистени пори, по-гладка и равномерна кожа, както и липсата на негативни реакции от моя страна, ме задоволяват.

Пастата за зъби на Oral B (Blend-a-med в България) 3D White Luxe Pearl Shine също харесахме вкъщи и поне аз виждам зъбите си по-бели при редовна употреба. Комбинирам я с водата на Listerine (която люти жестоко, но е много ефективна) и поне за момента това ми е достатъчно, за да съм доволна. Може би за в бъдеще ще помисля за някакво избелване, но това е вече е тема на друг разговор. 


Единственият продукт от априлската кутия, който мога да кажа, че ми харесва е балсама без отмиване Essence Ultime - Omega Repair BB Beauty Balm на Schwarzkopf.
Аромата ме грабна веднага и може би е нещото в него, което харесвам най-много. Предполагаемо съдържа омега масла, които би трябвало да правят чудеса за косата, но реалните моментални резултати са - по-загладен косъм, улеснено разресване и меко и кадифено усещане. На мен това ми е достатъчно и въпреки че предпочитам маслата пред такъв тип балсами, понякога го използвам и смятам, че не има своите предимства.



Лаковете за нокти на Make Up Store са ми изключително любими и бях много щастлива да открия именно такъв в майската си кутия. 
Цветът, който на мен ми се бе паднал е Andreas и е наситено маслинено зелено с перфектна за нанасяне формула и отлична четка. 


Юнската кутия отново ме изненада с лак за нокти, само че този път на Yves Rocher от колекцията Botanical Colour Nail Polish
Останах много изненадана от качеството и на двата лака - Blue Volubilis и Or Paillete, имам ревю със снимки и допълнителна информация ако ви е любопитно да разберете повече.




Юлската кутия бе вдъхновена от Франция и Париж и изжeду всички продукти аз успях да харесам балсама за устни на Lollipops Paris - Delicieuse. Има много силен сладък аромат, напомня ми на някакъв десерт и е леко натрапчив, но въпреки това на мен ми идва приятен. Идва в тубичка сходна с тези на гланц за устни и има силен бляскав финиш, лек е и сравнително ефективен. Задържа се на повърхността на устните, като консистенцията не е нито гъста, нито прекалено тежка. Не лепне и е комфортен за носене. 

Конците за зъби на Plackers - Micro Mint Travel Case с ментов вкус изразходвах отдавна и много харесах, определено бих си ги купила отново и ми направиха отлично впечатление. 


В кутията за август получих може би двата най-любими продукта за цялата година - четката за грим на Emite - Е144 и базата за мигли на Manna Kadar Cosmetica - Lash Primer. Категорично няма да излъжа ако кажа, че четката ползвам в 99% от случаите, когато нося сенки и е предпочитаната от мен за преливане. Не съм предполагала, че нещо такова би заменило останалите ми любимци, но след първата употреба успя да ме грабне и да затвърди своето място в рутината ми. Не е най-меката четка, която имам, но въпреки това не дразни кожата и се работи лесно с нея. Формата и е супер подходяща за нанасяне и преливане на сенки в сгъвката, прекрасен продукт, който обожавам.

Базата за мигли пък бе нещо, което изобщо не очаквах да ми допадне, тъй като в миналото съм използвала такива продукти и слепваха миглите ми, правейки ги твърди. Тази е подобна и на останалите - бяла, нанася се преди спиралата и се оставя да изсъхне, но не слепва миглите ми, въпреки че лекичко ги втърдява. Прави и не чак толкова любимите ми спирали да работят значително по-добре и предотвратява ронене, но не и размазване. Ползвам я много редовно и не съм видяла миглите ми да растат или да са някак си по-различни. 



Септемврийската кутия ми донесе възможността да пробвам още едни сенки на Make Up Store - този път в  матово лилаво - Boheme и този цвят ми е много по-любим и използваем от варианта в оранжево, който получих в началото на годината. Формулата е също по-добра, но изисква малко повече работа при преливането, отколкото други сенки. При нанасяне върху целият клепач пък изисква известно наслояване на постигане не хубав равномерен краен ефект.

Маската на Oriflame - True Perfection Exfoliating Renewal Mask e друг продукт, който ползвах много и съм почти свършила. Нямам голям опит с такъв тип ексфолианти, съдържащи плодови ензими и ми беше много интересно да видя как точно действа. Видим мигновен ефект не видях по-различен от това, което виждам при ползването на обикновен скраб с частици, но при продължителна употреба установих, че текстурата на кожата ми е леко подобрена и го отдавам на въпросната маска. Определено запали интереса ми и ще се оглеждам за други такива продукти и за в бъдеще.


Октомврийската Glossybox кутия ми донесе цели три любими продукта първият, от които се оказа не друг, а дезифенктанта на DAX - Alcogel Sweet Raspberry. Мирише приятно и не оставя неприятен слой върху ръцете след употреба, макар че усещам известен пудрен финиш, който поне не дразни. 

Кремът за лице на Talika ползвам от съвсем скоро и за момента ми допадна като хидратация и усещане. Имам нужда от нещо по-тежко за това време на годината и бях учудена, че нещо с такава лека консистенция действа толкова ефективно и възнамерявам да продължа с употребата му.

Блестящата база за лице на Emite ми изглеждаше малко подозрително, но всъщност се оказа доста добър продукт за някого като мен със суха кожа. Озарява лицето, осигурява известен блясък и като цяло е със сходна концепция като на MAC - Strobe Cream и базата на L'Oreal Magic Lumi, но според мен в по-лек вариант. По това време на годината ползвам много такива основи и няма да имам проблем с изразходването ѝ. Не е мазна, на цвят оранжевее, но се слива с тена и не променя цвета на кожата. Консистенцията е леко водниста, попива много бързо и след себе си оставя едно приятно загладено усещане. 



Празничното ноемврийско издание ме зарадва с тонер за лице на любмите ми Naobay - Calming Face Toner, обогатен е с лайка и се отразява отлично на кожата ми, въпреки че го тествам от скоро. Има успокояващ ефект и е много нежен и деликатен.

Балсамът за устни на Carmex е другият продукт, който успях да пробвам и да харесам. Стандартен балсам, ефективен, приятен и комфортен за носене, нито прекалено тежък, нито гъст и плътен. Бих си го купила отново и е нещо, което така или иначе е необходимост за мен, особено при минусовите температури тук.


Единственията продукт, който имах възможност да пробвам от декемврийската кутия са сенките в цвят Glossy Mauve и както ви казах в публикацията така или иначе подозирах, че ще ми допаднат. 
Цветът е точно моят - сиво/кафяв/лилав със ситен брокат, универсален, може да се носи по-различни начини. Формулата не е нищо особено, но е с добро качество. 

Това бяха всички продукти от изминалите цели 12 кутии, които получих през 2015 година. Доволна съм, че от всяко едно издание съм успяла да намеря по нещо, което да ми допадне и макар голяма част от продуктите да не са най-невероятните, които някога съм ползвала и вероятно няма да купя отново, определено съм щастлива, че имах възможност да пробвам. 

Надявам се публикацията ви е допаднала и да съм успяла да отговоря на въпросите ви ако сте имали такива.
Ако имате обаче питания свързани с някой от останалите продукти, които съм получавала и не споменах днес, ще се радвам да ви отговоря.
В общи линии обаче избрах да ви покажа всичко, което се открои и ми остава да се надявам през тази година да открия нови любимци и интересни неща за тестване.

2 comments

  1. Страхотна публикация! Много искам пак да получа продукт на Naobay обаче все не ми се падат те.

    ReplyDelete
    Replies
    1. На мен лично ми харесва всичко тяхно, което съм пробвала. Не са кой знае какво, но вършат работа и са със сравнително изчистен състав.

      Delete