Best Products - 2015. Part 1

January 18, 2016

Ако сте следили блога през последната една година, то няма как да не сте забелязали, че като цяло залагах на марки от средния ценови клас - нещо, което за мен е доста нетипично, тъй като сърцето ме влече най-вече към масовата и дрогерийна козметика. 
Като цяло любимите ми бюджетни марки или поне онези, които се предлагат на шведския пазар не успяха сериозно да ме впечатлят и често пропусках новите им предложения. 
Не зная дали това е свързано по някакъв начин с факта, че никога до момента не съм имала по-ясно изразени фаворити, но истината е, че почти всичко, което ще ви покажа днес се нарежда на челните места в класацията ми за любими продукти изобщо.  

2015 за мен бе годината на експериментите в козметично отношение, често залагах на импулсивни покупки, а още по-често пък купувах козметика, за която бях чувала съвсем малко. Теглейки чертата може да се каже, че намирам похарчените пари за оправдани и не чувствам, че не съм имала възможността да пробвам нещо, което ми се е искало.



Списъкът с продукти не е подреден по категории, а някои изцяло пропускам, поради липсата на подходящ продукт. Тези, което избрах да ви покажа са отново само миналогодишни открития и любимци, всички съм закупила със собствени средства (или са подарени от близки) и мнението ми за тях е базирано само единствено върху личните ми впечатления, нужди и предпочитания. 


Ако днес ми се налагаше да посоча само едно единствено нещо, което е не просто фаворит, а продукт, който изцяло промени начина, по който се гримирам, то категорично и без колебание бих избрала - Beauty Blender-а. 
След като, купувайки алтернативния вариант на Real Techniques и постигайки отлични резултати с него, избрах да не го подновя ( след като се скъса на 5-тата употреба, а вместо това директно поръчах оригинала, който обикнах моментално).
Материала, от който е изработена гъбичката позволява нейното отскачане от кожата много по-ефективно от на нейните двойници, които често на пипане са по-твърди и им липсва същата гъвкавост, освен това е и осазаемо по-пореста.
Работи на принципа, че веднъж загребва продукта, попивайки и задържайки го в себе си, след което при притискане и отскачане по лицето, постепенно го пропуска и успява да "набута" в кожата, осигурявайки максимално естествен, но в същото време перфектен финиш. Работи ефективно, както с по-течни, така и по-гъсти и дори кремообразни формули, прелива коректор до съвършенство и вярвате или не е особено подходяща за нанасяне на пудра в зоната под очите. Всъщност момента с пудрата за мен е ново откритие и след като веднъж установих, че така поставена, не мърда цял ден, не се събира и не избледнява, рядко посягам към четките, които използвах преди. 
Отличен е за поправяне на грешки - прекалено ярък руж, не добре прелят контур, прекалено удебелен слой фон дьо тен, пудрен ефект и т.н.
Не мога да пренебрегна и негативните му страни, които се изразяват най-вече в цената; необходимостта от подменяне; поддръжката - измиване след всяка употреба (или най-много две); макар и да работи добре с повечето формули, все пак има фон дьо тени, с които аз лично не постигам оптимални резултати, губи се повече продукт и лекичко отнема от покривността на използвания продукт.

Тази година повече от всякога изпитах нуждата да видя лицето си по-сияйно и събудено и за първи път посегнах към озаряващите кремове и бази. Пробвах някого, които както установих в последствие работят по сходен начин, но продуктът, който отличих измежду останалите е Strobe Cream на MAC
Strobe Cream изпълнява ролята не само на база, а и на крем, който може да бъде носен самостоятелно и съдържа минерали отразяващи светлината, създавайки илюзията, че кожата е по-бляскава и здрава, отколкото всъщност е. Хидратиращите му свойства за мен лично не са достатъчни, за да заменя дневния си крем с него, но ми дава допълнително усещане за мекота и кара лицето ми да се чувства много комфортно. Ефекта, който дава не е драматичен, което разбира се е и това, което аз търся, прави сухата ми кожа да изглежда отпочинала и свежа, вдъхва ѝ живот, осигурявайки тъкмо достатъчно перлено сияние и блясък. 
Продуктът е многофункционален и може да се използва самостоятелно, да се смесва с други бази, кремове и продукти; може да се нанася, както върху цялото лице, така и на стратегически места.

Пробвах няколко фон дьо тен-а, от които не успях да харесам нито един и единственият продукт в тази категория, който успя да ме впечатли за мен се оказа CC крема на Bourjois
CC кремовете обикновено имат коригиращи свойства и този не прави изключение. Според опаковката съдържа пигменти, които неутрализират зачервявания, тъмни участъци и кръгове, както и осигурява достатъчно покритие, за да прикрие пъпки и други несъвършенства. 
Абсолютно съм възхитена от покритието му, което подлежи и на наслагване, така че без проблеми може да бъде постигната от средна до пълна покривност. Действително заличава голяма част от недостатъците по кожата и рядко ми се налага да поправям нещо с коректор, докато използвам него.
Консистенцията му е гъста, но веднъж нанесен не е тежък или от този тип продукти, които усещаш, че ти запълват порите и ти причиняват дискомфорт. Икономичен е, защото пигмента, съдържащ се във формулата е много интензивен, което в комбинация с много кремообразната и разнасяща се лесна формула, изисква минимално количество продукт при употреба. Издръжлив е, изглежда добре и максимално естествено и върху суха кожа.
Единствената ми критика към него е, че дори най-светлият цвят ми идва леко тъмен и в момента го разреждам мъничко с един от по-светлите ми, за да мога да го използвам и през зимните месеци. 

Коректорът, който обикнах и намирам за незаменим е Naked Skin на Urban Decay. Уникалното при него е, че е много лек, а в същото време прикрива ефективно тъмните ми кръгове. Осигурява един изравняващ ефект, който аз много харесвам, особено под очите, където имам линийки, които са доста видими (поне по мое мнение). Цветът, който аз имам - Fair е неутрален (нито бежов, нито розов) - не потъмнява в нито един момент, нито пък започва да оранжевее. Изсъхва до матов финиш, не оставя лепкав филм след себе си. Допълнителен бонус е апликатора-гъбичка, който улеснява максимално употребата и го прави още по-предпочитан от мен. 

Secret Brightening Powder на Laura Mercier осъзнах колко обичам, оставяйки я тук при последното ми пътуване до България. В нито един от дните не харесах как зоната под очите ми изглежда и си дадох сметка за това какво важно място заема в рутината ми. 
Пудрата съдържа талк и силика - съставки, типични за този тип прозрачни продукти. Озаряващият ефект се дължи на първо място в белият ѝ цвят, който макар и да се слива с кожата малко или много оставя след себе си контраст, който според тона е малко повече или по-малко видим. При близко вглеждане се забелязва наличието на миниатюрни блестящи частици, които допълнително озаряват. Благодарение на главните две съставки оставя след себе си гладко усещане, подобно на кадифе. Запълва тъмните линийки под очите, фиксира коректора на място, изравнява зоната, така че да изглежда максимално перфектно и издържа така поставена цял ден. Използвам от скоро Beauty Blender за нанасяне, което допълнително успява да помогне на продукта да попие в кожата.

Спрея за фиксиране на грим All Nighter на Urban Decay е попадение, което на всяка цена държах да спомена, защото наистина действа. Ако имате проблеми с грима и забелязвате, че нанесените продукти избледняват и изчезват бързо, нещо такова може да ви помогне. Използвам го, когато ме очаква по-дълъг ден от обикновено, след напръскване помага на всички продукти още по-добре да се фиксират върху кожата ми, отнема част от пудрения ефект, който е останал на повърхността и помага на всичко да се задържи за значително по-дълго време.




Ружове миналата година купих няколко и двете формули, които най-много успяха да ме впечатлят са Cream Puff на Max Factor, както и Afterglow на Urban Decay
Имам цели три различни цвята от тези на  MaxFactor, измежду, които успях да обикна два : по-кафявият - Nude Mauve и тъмно розовият - Seductive Pink. Nude Mauve ми е тоталният фаворит и може би най-носеният измежду всички продукти, които показвам днес. Върху моята кожа изглежда като нещо смесено между руж, бронзер и хайлайтър - много е естествен, но дава дефиниция и цвят на лицето. Seductive Pink пък повече прилича на стандартен руж - съдържа различни нюанси на розовото и ситни блестящи частици. И двата се преливат много добре в кожата и оставят след себе си деликатно сияние, което аз много обичам и предпочитам.

Afterglow ружовете на Urban Decay пък се славят с пигментация издръжливост - две точки, с които аз съм абсолютно съгласна. Имам един единствен в цвят Rapture - тъмно лилаво, съдържащо блестящи частици. Подобно на горните два има озаряващ ефект и е с прекрасна кадифена текстура, прелива се и се слива с лицето, подлежи на наслагване и просто разкошен. 

До преди да купя Soft & Gentle на MAC харесвах естествени хайлайтъри и този първоначално ме изненада с почти металическия си/мокър ефект и супер интензивен финиш. Това определено не е продукт, който остава незабелязан и промени изцяло представите ми за това какво искам от блестящите си пудри. Цветът е бежово-розов, върху лицето ми изглежда по-скоро розовеещ, но металическия му финиш разсейва цвета и при различни хора изглежда по-различен начин. Съдържа ситни частици брокат, които отразяват светлината, невероятно красив е и след него ми е много трудно да използвам, който и да е било друг от останалите ми. 



Базата за сенки на Urban DecayAnti-aging е друг любимец и то съвсем неочаквано. Леко е оцветена и съвсем незабележимо изравнява тона на клепачите ми, а на всичкото отгоре е и леко мазничка, което кара сенките да залепват за нея и да се задържат цял ден. Аз лично бих я пропуснала ако сте с мазна клепачи. На допир се усеща гладка, почти силиконова, разнася се много лесно и е икономична. Не изсъхва веднага и изисква няколко минутки изчакване преди нанасяне на сенки.

2015 беше доста ползотворна за мен и откъм сенки. Купих две палитри и няколко единички, но ако трябва да се спра само на най-доброто измежду всичко тествано, то без никакви проблеми бих посочила на първо място сенките на Dior - 045 Fairy Grey, веднага, след които палитрата Naked 3 на Urban Decay и Lancôme Hypnôse Dazzling - 305 Brun Bibliothèque.

Dior - 045 Fairy Grey ми бяха най-любимата покупка в тази категория от изминалата година и ги носих и нося много често. Основата им е сива и в нея са преплетени блестящи частици в различни цветове - правещи ги много уникални, всеки път различни - понякога лилавеят, понякога са по-сиви. Палитрата Naked 3 пък допълни колекцията ми и не мога да ѝ се нарадвам. За момента нося най-често Strange, Limit, Nooner, Trick и Mugshot.
Кремообразните сенки пък са друг вечен фаворит и в тази категория успях да открия 305 Brun Bibliothèque - разкошно златисто с превъзходна формула и издръжливост. 


Категорията с продукти за устни е, както винаги най-обстойна и избрах да ви покажа няколко от категоричните си любимци.
На първо място без капка колебание се нарежда стейна на YSL Tint - In- Oil - 6 Peach Me Love, който не веднъж съм хвалила. Уникалното при него е, че има консистенцията и усещането на сухо олио, което след като попие оставя след себе си издръжлив розов отенък, който освен, че е много красив и не изсушава устните и пада много равномерно. 
Червилата ми на NYX High Voltage - Stone и Flutter Kiss са друга успешна покупка, която нямаше как да не включа, защото и двете нося много и обожавам. Първото е в така актуалният в момента кафяво/сив цвят, а Flutter Kiss е тъмен пепел от рози/почти лилавеещ. Формулата е крeмообразна, комфортна за носене, издръжливостта е средна.
Червилото на Essence - 03 Come Naturally е актуалният ми фаворит, който нося ВСЕКИ ден, откакто го имам и няма нещо в него, което да не харесвам. Леката текстура и кремообразна формула са допълнени от разкошния кафяво/бежово/лилав цвят, който аз в момента много харесвам. Plumful на MAC бе предпочитаното от мен лилаво-вишнево тази година, намирам го за лесно за носене, а в същото време достатъчно открояващо се.

До тук приключвам с първата част от публикацията. Избрах да я разделя на две части, за да бъде по-лесна за четене. 
Следващия път ще ви разкажа кои бяха любимите ми четки, лакове и други козметични продукти спечелили сърцето ми през изминалата година. 

Ще се радвам да споделите с мен вашите топ фаворити и кое е било най-неочакваното ви откритие. Ако имате подобна публикация във вашия блог, може да ми оставите линк, с удоволствие и интерес ще я прочета.

5 comments

  1. Винаги си харесвам нещо от твоите любимци ;) Сега чакам втора част!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ще се радвам да споделиш ако се възползваш от някое от предложенията ми :)

      Delete
  2. Страхотни любимци, Жени! Споделям любовта по СС-то на Буржоа, ружовете на Макс Фактор и червилото на Есенс :) Отбелязвам си да обърна внимание на червилата на NYX и стейна на YSL, a за strobe cream вече съм твърдо решена. Прекрасна да ти е годината!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти много. Радвам се, че споделяш мнението ми, така винаги е по-хубаво :)

      Препоръчвам с две ръце стейна на YSL - няма да останеш разочарована.
      Прекрасна година и на теб, само хубави емоции и много късмет.

      Delete
  3. Разкошен пост, Жени! Много дълго се колебаех дали си струва да дам 34 лв за бюти блендера, но след твоите думи вече се убедих! Много щастлива и успешна година от мен, макар и с малко закъснение! <3

    ReplyDelete