Empties #12

January 28, 2016

Изминалите няколко месеца не бяха особено ползотворни откъм изразходване на заплануваните от мен продукти, което предимно се държи на липсата на мотивация и последователност от моя страна.
Доволна съм обаче, че поразчистих малко тестери, които напоследък ме затрупват и започват да заемат прекалено много място в чекмеджетата ми, за тях обаче ще говоря отделно. Останаха ми предимно парфюми, върху които в момента продължавам да работя усърдно.



Няма как да не забележите и присъствието на обичайните заподозрени, които използвам непрекъснато и имат вече запазено свое място в тези ми публикации.
Наложи ми се изхвърля и няколко продукта, които прецених, че няма да нося, а заради срока си на годност няма и смисъл да пазя за някога си в бъдещето.


CC крема на MaxFactor - средна покривност, кремообразна формула, съм изразходвала почти до край, но имам от прекалено дълго време и макар да не мирише подозрително, изпитвам притеснения да го използвам.
Същото важи и за  BB крема на Rubelli, който обаче ми е и много любим и ще се постарая да си го потърся в интернет, защото определено ми липсва. Прикрива и заличава отлично пъпки, петна и кръгове, освен това е издръжлив. Не прави кожата бляскава, но и не матира.

Cover-Up Concealer на H&M се оказа, че в крайна сметка харесах много и ползвах постоянно, до самото му изразходване, което отне около месец, тъй като съдържа много малко продукт. Прикрива добре не много тъмните кръгове под очите доста успешно, има кремообразна формула, много лека текстура, която се слива отлично с кожата.. Поради факта, че избрах една идея по-светъл цвят, отколкото ми трябва, постигнах и хубав озаряващ ефект.

Един от любимите ми фон дьо тени на Maybelline - Fit Me също намери място в списъка днес. Използвам цвят 110, който е тъкмо като за мен. Формулата е леко мазничка, оставя сатенен ефект върху кожата, а в някои зони и по-видим блясък. Идеален за суха кожа като моята. През последния месец го смесвах с всевъзможни по-тъмни фон дьо тени, които имам, за да променя цвета им и го обожавам в комбинация с онези, които са леко сухи или матиращи.
Ще си го купя отново.

Очната линия на Catrice се оказа голямо разочарование и след като я мъчих няколко пъти, реших че няма смисъл да се тормозя и я хвърлям. Не се нанася равномерно; цвета само се мести, когато се опитам да попълня празните места; не се плъзга плавно върху клепача; писеца се огъва и не мога да направя хубава линия с него.

Гелът за вежди с фибри на Benefit - Gimme Brow е страхотен продукт, който попълва празните  места между косъмчетата ми и предотвратява разрошването им.

Спиралата на Hope Girl - Super Lash Mascara е страхотна и бих си я взела отново ако я открия. Водоустойчива и се напластява миглите, правейки ги по-гъсти и плътни.




За комплекта за пътуване на NUXE имам отделна публикация, която може да прочетете за повече впечатления. От него изразходвах ежедневния крем - 24h Soothing and Moisturizing Cream, Fondant Shower Gel и Micellar Cleansing Water.
Бих купила без колебание крема, който е много добре хидратиращ и кожата ми хареса, както и душ гела, който ухае невероятно. Мицеларната вода е друг любимец, който обаче ми идва прекалено скъп за разфасовката и честотата, с която ползвам такива продукти.

Околоочният крем на Acaci - Snail Repair Anti-Wrinkle Eye Cream ми стигна за цяла вечност и подозирах, че никога няма да свърши.
Хареса ми, беше приятен, но изсветляващ ефект, какъвто обещава не видях. Кръговете ми не се повлияха от него. Осигуряваше прилична хидратация и тъй като нямам бръчки, които да се повлияят от формулата, повече за действието ми е трудно да кажа.
Не бих го купила пак, тъй като е Корейски и не ме грабна до там, че да го издирвам онлайн.

Маската с кокосова вода на H&M ми стигна за три употреби - леко ми пареше на очите, но кожата ми не реагира негативно на нея, въпреки че има и почистващ ефект, който не я прави най-деликатната, която съм пробвала. Усещам, че работи и след като я отмия виждам промяна в състоянието на порите си. Оставя лицето меко. Има силен аромат на кокос, който се задържа върху кожата за много дълго време. Мина доста време, откакто я ползвах и не помня всички подробности, но ще си я взема отново и ще направя ревю. 


Спрея за тяло на Vaseline - Essential Healing ми допадна повече, отколкото очаквах. Много е практичен за използване, попива в кожата свръхбързо и осигурява прилична хидратация.
Идва ми прекалено лек за зимните месеци, когато предпочитам някакъв тип по-гъст крем, но бих си го купила отново предимно заради удобния начин на употреба.

Dobbel Dusch е предпочитаният шампоан/душ гел на приятеля ми (ако имаше продукт 10 в 1, щеше и него да купи), има типично мъжки мирис и от време на време и аз се мия с него, когато съм в настроение за нещо по-различно. 

Спрея за лице на Lush - Breath of Fresh Air имам от прекалено дълго време и въпреки усилията ми не успях дори да преполовя преди срока на годност да изтече. Беше ми жал да го хвърля, но реално няма и смисъл да го пазя, тъй като е вече неизползваем.
Използвах го вместо тонер, нанесен върху памучно тампонче (тествах различни начини и този ми се понрави най-много). Помпичката му е ужасна и пръска водна струя, която се съсредоточава върху една точка на лицето ми, правейки ме мокра и недоволна. Съдържа екстракти от роза и морска вода, почиства, успокоява и доставя на кожата важни витамини и минерали.
Не беше лош, не видях пресушаване или чувствителност, но не бих го купила отново. Не ми е важна стъпка в рутината и не забелязах да прави чудеса за кожата ми, които да го превръщат в необходимост.

Изразходвах и два сухи шампоана на Batiste, един в оригиналната версия и един от новите варианти за обем - Heavenly Volume. Heavenly Volume не бе никак лош, определено дава някакъв екстра обем, който не трае твърде дълго, но поне внася малко текстура в корените. Стори ми се и по-пудрен от останалите, но като цяло нямам забележки.

Рол-он-а на Dove с грейпфрут не ми хареса, при мен не действа по същия начин, както оригиналния вариант и не можах да го свърша до край. Не бих и купила отново.




Изразходвах три тестера на три много любими парфюма - Miss Dior Blooming Bouquet на Dior, Black Opium на YSL и BonBon на Victor&Rolf и не се шегувам като казвам, че ако нямах 10 пълноразмерни вкъщи щях моментално да си купя и трите.

Мокрите кърпички на Бочко са вечен любимец и не пропускам да се запася с по-няколко опаковки при всяко прибиране. Предпочитам тези с лайка и, както съм ви казвала ги използвам за абсолютно всичко - от почистване на грим, през лапи, до повърхности. 90 броя ми стигат за няколко месеца и при цена от малко повече от 2 лева, нямам никакви забележки.

Това бе всичко, което изразходвах и успях да запазя през последните няколко месеца. Това, което пропуснах да ви покажа е голямата кутия с тестери през, която минах като ураган и успях и благодарение на Ели от http://www.maquilab.com, която ми даде идея да им обърна по-специално внимание, вероятно ще включа в някоя друга публикация.

2 comments

  1. Здравейте, имаме отворена програма за БЕЗПЛАТНО тестване на продукти от всички, които имат блогове за красота, мода и лайфстайл. Ако проявявате интерес може да се обърнете към нас на адрес: t.markova@parfimo.bg

    ReplyDelete
  2. Имаме еднакъв вкус към парфюмите :) Обожавам BonBon и всичко на Victor&Rolf :)

    ReplyDelete