Best Products - 2015. Part 2

January 23, 2016

2015 се оказа богата откъм козметични открития, специално що се касае за грим, но истината е, че почти нямам любимци в останалите категории - специално тези за лице и коса. 

През изминалата година фокусирах вниманието си предимно върху изразходването на всичко получено в корейските Memebox кутии, по които бях вманиачена и благодарение, на които бях събрала около 60 различни продукта за коса, тяло и най-вече лице. Както може да се досетите не всичко пробвано харесах и често ми се налагаше да преустановя употребата на един продукт и директно да отворя друг, което е и основната причина днес да нямам явно изявени любимци. 
Събрах обаче на едно място всичко останало, което успя да ме впечатли и съм нетърпелива да ви покажа продуктите в категория : разни, макар и да не са толкова многобройни, колкото ми се искаше и очаквах да са.



Повечето от показаното днес имам от доста време и знам, че и защо ми харесва, а един от продуктите пък е съвсем нов, но се открои бързо и държах също да включа в списъка с любимците.


Garnier - Micellar Cleansing Water за суха кожа е продукт, който купих не много отдавна, но веднага харесах и смятам да продължавам да продължавам да използвам и за в бъдеще, тъй като е бюджетен; идва в разфасовка от 400 мл; действа отлично при премахване на грим от очите и лицето.
Деликатен е към кожата, не я пресушава, опъва или оставя лепкава, а същевременно ефективно отстранява грим, дори спирала, но не и водоустойчива такава.
Ползвала съм и варианта с розов етикет (тази е с червен, въпреки че на снимката не си личи), който също ми допадна, но тази оставя кожата ми, чувстваща се по-комфортно и предпочитам нея.

Lush - Mask of Magnaminty е маска за лице, съдържаща мента и е предназначена за третиране на акне по лицето и гърба.
Аз лично не останах впечатлена от това как се справя с пъпките, но пък за сметка на това почисти отлично порите ми, a освен това и ексфолира отлично, благодарение на захарните частици в състава. Има избистрящ и освежаващ лицето ефект, лесна е за употреба и сравнително икономична.
Определено се отличи и ще продължавам да посягам към нея и за в бъдеще.

Schwarzkopf - OSiS Dust it Mattifying Powder е пудра за коса, осигуряваща обем. Нанася се директно в корените и се втърква, след което пудрата се превръща в лепкава, но не тежка субстанция, която покрива косъма и задържа обема за сравнително дълго време. Хубавото при нея е, че дори и след "спадането" едно леко разтъркване с пръсти е достатъчно, за да върне косата в първоначалното ѝ състояние и ефекта на практика може да трае цял ден, с малко помощ. Отмива се лесно, не заплита и не затруднява разресването.
Не е нещо, което ползвам всеки ден, но я намирам за в пъти по-ефективна от пяна или спрейове със сходно предназначение, които съм ползвала.

Giorgio Armani - Si
Парфюми имам няколко и винаги използвам различен според настроението, но Si на Armani е голям мой любимец, който се оказа и сред най-предпочитаните от мен през изминалата година. 
От този тип изискани, тежки и много специфични парфюми е, които не се харесват на всеки и определено би бил по-подходящ за някого в по-напреднала възраст, отколкото тийнейджър. Улавя се леко плодова нотка, която е преплетена с така любимите ми пачули и ванилия. 




Съвсем изненадващо за мен се оказа, че имам няколко четки за показване, които са повече от страхотни и мога да препоръчам с две ръце. 

Ъгловидната за руж на Yves Rocher ми е подарък и я използвам с контуриращата си пудра Taupe на NYX.  Косъма не е прекалено мек и успява да заграби достатъчно количество продукт, а факта, че е гъста, но въпреки това пухкава допринася за преливането на продукта в кожата и успешното туширани на границите. Ъгловидна е и пасна отлично в в скулата. Не ми допада да я използвам с по-меки и разпрашаващи се формули и супер пигментирани продукти.

Скултуриращия комплект на Real Techniques си купих в началото на миналата година и измежду трите включени в него четки, две се оказа незаменими. 
По-пухкавата - Setting Brush е подходяща за нанасяне на кремообразни и прахообразни хайлайтъри и пудри. Особено много ми допада за нанасяне на пудра под очите, както и хайлайтър, който не е много пигментиран. За по-пигментираните и интензивни такива определено предпочитам Fan Brush - разперената, която в комбинация със Soft & Gentle на MAC е просто незаменима. 

В една от Glossybox кутиите пък получих четка Е144 на Emite, която използвам най-вече за преливане. Пухкава е, ефирна и много ефективна. 



Лаковете на нокти на H&M са може би най-евтините, които могат да бъдат намерени тук и ги предпочитам пред някои от по-скъпите марки, които съм купувала в миналото.
Имат богат асортимент, четките са широки и много удобни, а формулата и на трите, които имам е без забележки. 
Издръжливостта при Go-To-Greige (сивкавото) и Brickwood (оранжево/кафявото) е забележителна, за съжаление обаче Clean Slate (синьо/лилавото) върху моите нокти се бели значително по-бързо.

Маслото за кожички на Badger - Cuticle Care е друго откритие, което буквално преобразява и най-сухите и неугледни кожички. Не е от този тип продукти, които попиват веднага и се налага или да го втривам продължително добре или леко да отстраня с хартия най-горния слой, ако нямам възможност да изчакам. Усилията обаче си струват и поне за моите ръце и крака направи чудеса.

Това бе и последната част от поредицата посветена на любимите продукти от изминалите 12 месеца.Теглейки чертата, установих, че съм доволна от видяното и само мога да си пожелая и 2016 да е така богата на интересни неща за тестване и много категорични фаворити. 

Ако не сте прочели и останалите две публикации по темата, то може да го направите - Best Products-2015. Part 1 & Glossybox Sweden Stars - 2015.

3 comments

  1. Трябва да намеря тази пудрааааа на Черната глава :))))) Дори и къса косата ми страда от липсата н обем, а това звучи много обещаващо <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. На мен ми го препоръча фризьорката, иначе никога нямаше да го купя. Не е никак лош, наистина действа, но както казах лепне и първоначално ми се стори малко изненадващо. Ако си с тънка коса може и да ти помогне. Може да му направя ревю, ако ми дойде вдъхновението :)

      Delete
  2. Абсолютно същите впечатления за пудрата на Шварцкопф, при мен обаче след 5 часа косата става много лепкава и се омазнява страшно бързо.

    ReplyDelete