Glossybox Sweden - September 2014

October 18, 2014

Здравейте!

Обикновено ви показвам съдържанието на Glossybox кутията си в началото на всеки нов месец, но този път реших да направя изключение, тъй като ви бомбандирах с публикации за Memebox и исках да си отдъхнете преди да подхвана следващата абонаментна кутия. 

Доста сериозно обмислям да прекъсна абонамента си за известно време, тъй като изданията през последните няколко месеца някак си не успяха да ме развълнуват особено много и връщайки се назад дори не помня някой от получените продукти да ме е подтикнал да си го купя в пълен размер. Колебая се, тъй като цената на кутията е доста ниска за стандарта тук и реално не ощетява бюджета ми по никакъв начин, но пък от друга страна усещам, че кратка почивка би ми дала по-ясна представа какви са ползите ми от Glossybox и до каква степен се вписва в живота ми на този етап. 
В крайна сметка реших да изчакам да минат празниците, тъй като обикновено по това време пращат някои по-вълнуващи неща и след това да мисля какво да правя или не. 


Междувременно обаче оставям тези си размишления настрана и искам да ви покажа съдържанието на септемврийската кутия, която получих в края на миналия месец. 
Тематиката, която обединява всички продукти този път е "Eyes on Beauty" и поставя началото на колаборацията между Glossybox и Make Up Store, които ще присъстват в следващите няколко издания с пъноразмерен продукт. 
Харесвам Make Up Store и макар да съм пробвала само червилата им, винаги ги заглеждам, когато ми се отдаде възможност и съм щастлива, че ще опозная асортимента малко по-добре. 
Продуктите включени този път бяха цели 5, разнообразието е добре подбрано и като цяло съдържанието е на едно добро ниво. 




1. Monu - Warming Ginger Oil 30ml. Full Size 279kr/100ml
2. Absolute New York - Perfecting Eyeshadow Primer 7,9g/89kr
3. Benefit Cosmetics - It's Potent! Eye Cream 3ml. Full Size 280kr/14ml
4. Chapstick - Classic Strawberry 25kr
5. Make Up Store - Eyedust - Moist 1,2g/140 kr

Първият продукт е тестер на олио за тяло, което е предназначено за успокоение на мускулите и подобряване на еластичността на кожата. Нанася се в банята на мокра кожа и има затоплящ ефект, съдържа витамини А и Е, както и масло от жожоба и екстракт от джинджифил.
Аромата е доста силен, на мен лично не ми е особено приятен, но предполагам веднъж далеч от лицето ми няма да го усещам чак толкова много и бих се престрашила да го пробвам. 
Основата за грим на Absolute New York изглеждаше доста обещаващо и бях нетърпелива да я пробвам. Макар да съм я ползвала няколко пъти, все още не мога да преценя дали ми харесва или не. Формулата е леко мазна и веднъж нанесен продуктът не изсъхва подобно на други бази, а седи лепкав и хлъзгав върху клепача. Би бил доста подходящ за нанасяне на пигменти или по-ронещи се сенки, но забелязах, че с кремообразните ми продукти не се справя добре, тъй като не мога да ги наслоя добре и само се местят при всяко минаване с четката. 


Околоочният крем на Benefit Cosmetics е в мини опаковка подходяща за няколко тествания и само искам да вметна, че е най-сладурското нещо, което съм виждала от много време насам. Според описанието върху картичката се бори с тъмните кръгове и малки линийки, но не бих могла да дам повече информация, тъй като не съм имала възможност да се убедя в действието му. 


Получих и балсам на устни от Chapstick, което в първия момент ме върна 7 години назад, когато бях на бригада в Америка и имах клиент, който ме попита къде се намират "Chapstick" в магазина, а аз незнаейки тази дума го заведох при китайките клечки за храна. 
За съжаление обаче установих, че съставките в съдържанието са неприемливи, особено, имайки в предвид факта, че разполагам с не малко балсами с отличен натурален състав и някак си не се чувствам комфортно да заменя който и да е от тях с този. 


Пълноразмерният продукт на Make Up Store се оказа пигмент в нюанс на зеленото, който наистина е много бляскав и красив, но самата аз не съм сигурна кога би ми се отдала възможност да го използвам, имайки в предвид, че подобни цветове не са част от предпочитания ми ежедневен грим. 
Получих и бонус - саше тестер на някакъв серум на The Body Shop.

Това бяха всички продукти. Не мога да кажа, че съм разочарована или недоувлетворена, но някак си така и не успях да открия точно моят продукт, който да ме зарадва и вдъхнови. Нетърпелива съм да тествам кремът за очи, а се надявам да успея да намеря приложение и на пигмента, тъй като е прекалено красив, за да седи неупотребен. 


4 comments

  1. Завиждам за пигмента на Мейкъп стор :)
    Напълно споделям мнението ти за базата, падна ми се от амерканския едишън на немската кутия
    А кремчето на Бенефит определено е много добро. И е доста икономично. Ползвам го вече почти месец, откакто получих кутията. Малко трудно се бърка в него, ама смятам, че отговаря на обещанията :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Този месец отново ще има техен продукт, имат страхотни сенки и тайничко се надявам да са пратили нещо такова или пък червило, или руж. Абе, на всичко съм доволна, само цвета да е някакъв удовлетворяващ, че тия синьо-зелените цветове не са ми много по-вкуса.

      Delete
  2. Хаха, историята ти за chapstick-а ме развесели! А за пигмента от Make Up Store - можеш да ползваш съвсем малко вместо очна линия може би? Изглежда много приятен цвят :)

    ReplyDelete
  3. И аз щях да предложа да ползваш пигмента като очна линия :) Иначе ще чакам по- подробни отзиви за крема за очи, че имам нужда от подобен продукт вече.

    ReplyDelete