A Tiny Little Haul

October 15, 2014

Здравейте!

През последните няколко месеца старателно изразходвам започнатите от мен продукти, но като любител на козметиката няма как да огранича изцяло шопинга, от време на време сърцето иска своето и аз доста лесно се поддавам. 
Много внимавам какво поръчвам и ми е трудно дори да опиша колко много на брой пъти се отказвам да направя дадена покупка, давайки си време за размисъл. Обикновено на следващия ден мераците ми са поутихнали, а пък ако не са, то го приемам като явен знак, че трябва да отметна някой и друг продукт от безкрайно нарастващия wishlist. 


Така и последните две седмици се оказаха изненадващо ползотворни, откъм нови попълнения, което пък от своя страна е един отличен повод за нова публикация. 
Отново заложих изцяло на пазаруването онлайн, отново се възползвах от няколко отлични промоции и не бих могла да бъда по-доволна.

В самото начало на месец октомври имах рожден ден и по този повод получих код за намаление от www.feelunique.com. Първоначално бях твърдо решена да не се възползвам от него, а и честно казано нямах някаква належаща нужда от нещо конкретно, което обаче моментално се промени, след като видях голямата промоция на френските дрогерийни марки, които предлагат на сайта. 
Тук е моментът да вметна, че ако сте почитатели на Nuxe, La Roche Posay или Vichy например, промоцията е все още активна и може и вие да се възползвате от 33%-вото намаление на всички техни продукти.
Самата аз избрах да заложа на нещо изпитано и необходимо в моя живот, като си направих и малък подарък, който да ми даде възможност да тествам нещо непознато, но доста актуално в блог пространството.




Effaclar Duo на La Roche Posay използвам от няколко години (в последната публикация с изразходвани продукти ви показах една изразходвана тубичка) и за мен лично е незаменин помощник в борбата с нежеланите пъпки. 
Преди известно време формулата бе подобрена и вече към името е добавен знака +, а аз за първи път ще мога да видя каква точно е разликата и как ще ми се стори. 
Използвала съм крема нанесен върху цялото лице, само върху проблемните зони, използвала съм го редовно, както и само при нужда и никога не съм имала забележки относно действието му. Усещала съм леко изсушаване в някои по-деликатни зони, но сравнявайки този недостатък с ползите и крайния резултат, очевидно второто е било от по-голяма важност. 
Усещах липсата му в живота си и макар, че в момента нямам належаща необходимост от него,  е само въпрос на време да го вкарам в употреба и поради тази причина покупката се оказа оправдана. 


Друг продукт, който съм използвала и харесвам е на Vichy и се казва Normaderm Hyaluspot. Представлява гел, който е специално разработен за третиране на пъпки - локално и благодарение на няколко тестера, които получих в Glossybox кутията си, имах възможност да се убедя в действието му върху моето лице и проблеми. 
В никакъв случай не бих го окачествила като нещо революционно, което промени живота ми, но резултатите бяха достатъчно видими, за да го харесам и съответно поръчам в пълен размер. 
Най-големият му плюс e, че се справя доста бързо с хормоналните ми повърхностни пъпки, в никакъв случай за посочените 24/48 часа върху опаковката, но все пак доста по-бързо, отколкото би им отнело при други обстоятелства. Щипе, което отчитам като негатив и мога да го нося само вечер, но на сутринта виждам местата, където съм го нанесла по-успокоени и не до там червени. 


Подаръкът от мен за мен, така да се каже е провокиран от Murfeishun, която доста често споменава за афинитета си към продуктите на Nuxe
Освен балсама им за устни, нямам друг опит с марката и много ми се искаше да видя какво друго предлагат, което би ми паснало. Предпочитах вместо да стрелям на сляпо да си взема така популярния им "travel kit", който хем да ми даде по-ясна представа за това как продуктите им се отразяват върху кожата ми, така и да ме запознае с най-популярните и продаваните им неща въобще. 
Комплектът съдържа цели 5 продукта, които всъщност се оказаха в доста по-щедри разфасовки, отколкото предполагах и включва мицеларна вода, 2 крема за лице, сухото им олио, както и душ гел. 
Нямам никакви впечатления до момента, но ще се постарая да му направя отделно ревю в близкото надявам се бъдеще.


Тази година приятеля ми ме остави да си избера сама подаръка за рождения ден и аз съвсем скромно се спрях на една декоративна свещ от Zara Home, което според него не е било съвсем достатъчно и сам решил да ми избере нещо козметично, с което да ме изненада. 
Познанията му относно моите гримове са абсолютно минимални и за това се насочил към секцията с лакове за нокти, след известно вглеждане и разглеждане, решил да се спре на OPI. Не знам дали случайно или пък всъщност е прочел името на лака, но ми взел - " Do You Have This Color In Stockholm" което аз лично намирам за най-романтичното нещо на света. Като изключим това обаче не бих могла да бъда по-щастлива от избора му, тъй като в колекцията ми отсъстват лилавите нюанси, а този на всичкото отгоре е актуален за сезона и много ми харесва.
От много дълго време не бях купувала никакви лакове за нокти, но придобивката на този, за който вече ви разказах, събуди интереса ми към някои от новите есенни колекции и разпали желанието ми да ви направя публикация, в която да ви покажа какво нося през това време на годината. Избирайки какво точно да включа си дадох сметка, че ми липсват някои цветове, които ми се иска да имам и реших да погледна какво се предлага на така любимия ми www.nordicfeel.se. Достъпната цена на Essie ме подтикна да се разровя из техните нюанси и след не особено дълго избиране си поръчах Bahama Mama. За съжаление, пристигайки при мен си дадох сметка, че е в старите опаковки - със старите супер тънки и малки четки, което малко ме разочарова, но пък няма да ме спре да нося този разкошен тъмно-вишнев цвят.


Въпросният сайт е опасно място за пазаруване, тъй като повечето продукти са сериозно намалени и на мен рядко ми се разминава да си купя само едно нещо, така и този път голямото разглеждане ми вкара какви ли не идеи в главата. Стана ми ясно, че няма как да се отърва само с един лак и реших да рискувам и да купя друг сериозно препоръчван продукт от Murfeishun - ружът на NYX в цвят Taupe. В блог пространството е известен като най-подходящата контурираща пудра за много светлите момичета и аз причислявайки се към тази група исках да видя какво всъщност му е толкова специалното.
Откакто го имам не съм спряла да го нося и много ми допадна, супер лесен е за употреба, не се нуждае от голямо преливане, пигментиран е, но не прекалено и изглежда като истинска сянка там, където би трябвало да се намират скулите ми. Единственото ми оплакване е, че при мен не се задържа повече от 3,4 часа, което ми е крайно недостатъчно, но пък нямам проблем да го нанасям през деня, когато е необходимо и смятам, че си заслужава. 


Последният продукт, който за малко да забравя да включа в днешната публикация ми е подарък от братовчедка ми, която беше тук преди няколко месеца. 
При една от разходките ни в централната част на града, от магазина на The Body Shop се разнасяше силна кокосова миризма, която ме привлече като магнит и моментално попитах продавачката какво е това, което така силно мирише. Оказа се дезинфектант за ръце и виждайки големия интерес, който проявявам братовечдка ми спонтанно реши да ми го купи, за което разбира се ѝ благодаря. 
Аромата е много потентен, изобщо не е предназначен за хора, които не са фенове на кокоса и аз го обожавам.

Това беше всичко за сега! Надявам се публикацията да ви е била интересна.

22 comments

  1. Колко е мило твоето момче! ♥ Чудесна и наистина романтична изненада :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Той е много мил наистина, винаги мисли преди всичко за мен и дори понякога се чувствам виновна, че все става на моето. Добре си ни е :)

      Delete
  2. Отново много смислена и вдъхновяваща публикация.
    Много ми харесва и това, че се стремиш да имаш здравомислещ подход към козметиката.
    Така и трябва.

    Не мисля, че което и да е момиче иска да бъде асоциирано само с купища козметика и с нищо друго в багажа си.
    Мразя блогове и форуми, които поощряват празното консуматорство.

    Твоят блог не е такъв и за това, а и като прибавя умението ти да пишеш, което е много важно, съм запален негов читател.

    Поздрави:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Светлана, благодаря ти, че си отделила време да ми оставиш този прекрасен коментар. Стана ми наистина приятно да го прочета и съм щастлива, че харесваш това, което правя. Аз също преглеждам твоят блог и публикациите, в които споделяш пътуванията си, са ми любими.

      Ако трябва да съм честна с теб, откакто водя блога съм минала през различни фази, що се касае до консуматорството - бях по-млада, по-наивна, не разполагах с пълна свобода да се разпореждам с финансите си и съответно да съм изцяло отговорна за преживяването си, както е в момента и дойде момент, в който приоритетите ми се пренаредиха. Чувствам се толкова добре през последните месеци, в които си поставих разни цели свързани с продуктите, които имам и искам да променя това, което не харесвам.

      Желая ти прекрасен ден!

      Delete
  3. Честити придобивки, цветовете на лаковете са страхотни! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, аз също много ги харесвам.

      Delete
  4. Честити неща! Аз също много харесвам Effaclar Duo, а и много се радвам, че имаш добро мнение за NYX Taupe, защото мисля да го пробвам някой ден :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Effaclar Duo е едно от малкото неща, които повлияват на кожата ми и сравнително бързо я връща към състояние, което ме удовлетворява. Не бих останала без него и ще си го купувам, докато го има :)

      Taupe е много хубав - студен, сивкав цвят и поне на мен ми пасва на тена на кожата, но мога да предположа, че не би се харесал на всички. Пробвай го ако имаш възможност, чудесна алтернатива е на всякакви оранжеви, червени, кафяви контуриращи пудри. Цената е също много нормална, само дето не мога да похваля издръжливостта.

      Delete
  5. И в мен Мариета е събудила някакъв страшен интерес към козметиката на Nuxe, но предвид не малкият брой минита и тестери с които разполагам за сега отлагам купуването на травъл сета (и аз съм му хвърлила око на него) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз го взех за 9 паунда и после имах на цялата поръчка още 5 паунда намаление, стори ми се подходящ момент да видя за какво става дума, макар че определено нямам нужда от нови мостри. При всички положения е забавно да пробва човек нещо ново от време на време и се надявам да открия нов любим продукт :)

      Delete
  6. Здравей,
    гледам, че и двете сме писали за продуктите на Nuxe. Определено съм им голям фен и си заслужават целият шум, който се вдига около тях. Чудесна публикация.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря, Михаела. Много харесвам балсама им за устни, за това и реших да рискувам с травъл сета. Най-любопитна съм за душ-гела и мицеларната вода :)

      Delete
  7. Здравейте, чудесни покупки и най-важното е, че не си прекалила :) сигурна съм, че сета на Nuxe ще ти допадне много и аз го притежавам и вече даже го изхабих :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Мая!

      Гледах да не прекалявам, наистина. Надявам се и аз да ми допадне, но като гледам положителните отзиви, които бяха споделени до момента, съм сигурна, че няма да остана разочарована :) Кой е любимият ти продукт?

      Delete
  8. Поне не си си купила нови червила :Р

    ReplyDelete
    Replies
    1. Нямам планове за такива покупки в следващите няколко месеца :)

      Delete
  9. Честити покупки! Много ми харесват лаковете, точно цветовете, на които мисля да заложа тази есен :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти много, лилавия е много уникален и поне аз не съм срещала точно такъв никога до сега, ако ти се отдаде възможност да го разглеждаш в някои магазин, направи го :) Другият е класически нюанс от Essie, не е труден за намиране и доколкото зная е част от перманентната им линия.

      Delete
  10. Това с лака наистина е супер романтично! Много хубави неща, ще се радвам да направиш подробно ревю на лаковете и на комплекта на Нюкс, аз също съм сред феновете на марката и бих го пробвала :) Поздрави от Италия!

    ReplyDelete
  11. Аууу не пак не ми се публикувал коментара. Постоянно съм в движение и като видя някой пост или си оставям отворена публикацията да коментирам по-късно съответно забравям, или коментирам и не се публикува от телефона.
    Много благодаря за споменаването :) Честити покупки <3333

    ReplyDelete