4 Days Of Memebox - Day 4 : Moisture Surge

October 5, 2014

Здравейте!

Давайки си сметка колко много Memebox кутии се стовариха върху кухненската маса в рамките само на няколко дни, изпитвах известни притеснения как ще успея да ви разкажа за всички без да напълня съдържанието на блога само с такива публикации. В крайна сметка реших да предизвикам себе си и през последните няколко дни обърнах внимание в детайли на това, което купих , а днес дойде времето да сложа край на поредицата и спокойно да отдъхна, че съм си свършила работата.

Определено изпитвам задоволство от всичко получено до този момент и съм изключително щастлива, че ми се отдаде възможността да пробвам различна по вид корейска козметика, която между другото ми се отрази и много положително. Смятам, че взех правилното решение да се въздържа от прекалено пазаруване и през следващите няколко месеца очаквам да получа само няколко кутии, които просто да задоволят любопитството ми. Предстои ми да видя как точно да подредя всичко, което имам, за да се възползвам оптимално от всички продукти, както и да преценя какво не би ми свършило нужда и мога да подаря на хората в обкръжението ми.


Последното ми попълнение от Memebox е с тематичното заглавие "Moisture Surge" и включва продукти, които са предназначени за дехидратираната кожа, каквато моята неминуемо става през зимните месеци.
Много, ама много съм доволна от факта, че не получих милион различни мазила, което всъщност и очаквах, а вместо това имам възможност да пробвам селекция от различни по вид и предназначение продукти, които в случая са ми и по-интересни.




1. Insobeau - Hiaromax Vitamin Stick 10g / 29$
2. Wish Formula - Premium Ampoule Mask / 14$
3. original raw - Deluxe Kit ver 3.0 30 ml x 3 ea
4. Rosemoon - Rich 53% Collagen Smart Balm 50 ml / 47$
5. Imface - Vio-Xellose Neck Patch 10 ml / 5$
6. Dermahouse - Aloe Vera Moisture Mist 120 ml / 14$


Стика за локално третиране на суха кожа по лицето и тялото, който обещава моментално да възстанови нивата на хидратация и да остави мястото възстановено, успокоено и видимо освежено за съжаление при мен не работи. Развиващия механизъм отказва да действа и ми е невъзможно да го използвам освен ако не го издълбая с нещо и евентуално пренеса в друг контейнер.
Определено ми беше интересно да видя за какво става дума, тъй като силния ментов аромат някак си не ми се вписва с описанието върху картичката, което подтиква да третирам зоната под очите, контурите на устните, както и бузите с него. Би трябвало да съдържа хиалуронова киселина, да е с обогатена с витамини формула и да успокои и охлади мястото, където е нанесен, а дори и да допринесе за стягането на разширените пори.
С много упоритост и добро желание успях да вкарам пръстта си в отвора и поне да пипна за какво става дума и определено останах заинтригувана, веднага разбрах какво имат в предвид с обещанията си за охлаждане. Все още не съм измислила как точно да го вкарам в употреба.

Обикновено маските за лице, които съм получавала до момента са били от ниския ценови клас, което между другото мен изобщо не ме е притеснявало и каквото и да съм пробвала ми е допаднало. Този път обаче са решили да ни поглезят със свръх луксозна и доста скъпа маска, която бори бръчките и подхранва кожата в най-дълбоките ѝ слоеве.
Малко ми е жал да я използвам в интерес на истината и вероятно ще си я запазя за някой по-специален случай, когато искам да дам екстра "boost" на кожата си.


Звездата в кутията според това, което прочетох във форума на makeuptalk е сетът от три части на марката original raw. Аз лично съм скарана с корейските марки и с изключение на тези най-известните - TonyMoly, Secret Key и Holika Holika, нямам и ни най-малка представа кое какво и защо е, но пък дамите, които се включиха в дискусията, когато този продукт бе обявен, споделиха, че марката е от изключително висок клас и с прекрасна репутация сред разбиращите от азиатска козметика.
Комплектът включва 3 продукта от по 30 мл, които имат различно предназначение и употреба.
Black Bubble е с изцяло натурални съставки и представлява проводник на кислорода в състава му, който в комбинация с въздуха реагира и автоматично се превръща в пяна с балончета, която прониква много дълбоко в кожата и я почиства прецизно.
Chan-mool Patting Essence от своя страна изпълнява ролята на тонер, нанася се след почистването на лицето и освен успокояващите и хидратиращите си свойства, избистря тона, придава жизненост и стегнат вид.
Water Block Black Jam  съдържа екстракти от различни растения и е обогатен с хиалуронова киселина, които в комбинация създават защитна стена на лицето, като задържа вътре влажността. Според картичката една апликация е достатъчна, за да даде на кожата 48 часа интензивна хидратация.

Кремът на Rosemoon съдържа 53% колаген и е специално предназначен за много суха кожа, осигурявайки ѝ ударна доза хидратация, подхранвайки я отвътре. Препоръчва се за употреба вечер, което не ми бе трудно да се досетя, прочитайки описанието.
Мога да похваля марката, че съдържанието е описано на английски върху опаковката и след един бърз преглед току що, останах доволна, че не видях никакви парабени или парафин. Всъщност аз имам нужда от нощен крем в момента, но ще изчакам малко докато съвсем се застуди и почувствам, че имам нужда от нещо по-специално.


Пробвала съм какви ли не чудати неща, но повярвайте ми дори и не бях помисляла, че съществува такова нещо като маска за врат. Давам си сметка, че тази зона от тялото е сред първите, които издават възрастта ни и виждам защо подобен продукт би бил удачен за употреба от време на време, но не съм срещала нищо подобно из магазините тук и изобщо не съм разсъждавала по темата.
Специално тази е на билкова основа и не съдържа неприятни съставки като парабени, сулфати, изкуствени пигменти, изкуствени аромати и benzophenone, което естествено ми звучи добре. Нанася на принципа на sheet маските, само че обхваща зоната на врата.

Последният продукт е спрей за лице на базата на алое вера, който е предназначен за чувствителна и изсушена кожа. Подходящ е за употреба след прекомерно излагане на слънце, вятър или след тежък и изтощителен ден.
Всъщност тук е моментът да споделя, че много редовно използвам друг алое вера спрей, отново благодарение на Memebox и съм много доволна от постигнатите резултати. Напръсквам се с моя, след като измия лицето, изчаквам да попие добре и едва след това пристъпвам към следващите стъпки от рутината си. Използвам го и в моментите, когато се чувствам леко дехидратирана, дори върху грим и мога само да го похваля. Не прави нещо свръх феноменално, което да ме кара да не се позная, поглеждайки се в огледалото, но определено е приятен за използване.

Това беше всичко! Кутията ми допадна, интересни са ми маските, както и комплектът на original raw, който ще тествам съвсем скоро. Всичко ще ми свърши работа в даден момент и имайки в предвид цената, която платих (17-18$), не бих и помисляла да имам каквито и да е било оплаквания. Не бих се втурнала да поръчам следващото издание от тази серия, тъй като за момента не чувствам нужда, че са ми необходими други такива продукти, но мога да препоръчам на вас ако проявявате интерес към това, което видяхте да следите сайта им, често някои от популярните кутии могат да се намерят в наличност. ZA8O ще ви спести 5$ от стойността на поръчката.

Post a Comment