Declutter Part 2 - Narrowing Down My Products : Lipbalm and Lipgloss

October 13, 2014

Здравейте!

В предишната публикация от серията DECLUTTER обсъдих с вас подробно колекцията си от червила и защо предпочетох да намаля бройката на притежанията си. Успях да се разделя с цели 9 броя, което аз намирам за едно доста добро постижение и успях да си поставя някои реалистични цели за това какво искам да изразходвам в рамките на следващите няколко месеца. 
Крайната ми цел е да разполагам с 10-тина червила общо и се надявам да успея да привърша с тези, които имам и са ми до болка омръзнали, за да си взема някои нови и вълнуващи цветове. 

Ситуацията с останалите продукти от категорията - устни е доста по-стряскаща и имам огромно разнообразие от всякакви стейнове, балсами и гланцове, от които не малка бройка притежавам благодарение на Memebox и Glossybox
Много си ги харесвам всички и сега си давам сметка, че малко повече се отпускам да нося по-ярки и забавни цветове, когато идват под формата на гланц и поради тази причина не исках да пресилвам нещата и едва ли не да се заставям, че трябва да изхвърля нещо. 
Имаше и няколко такива, чиито срок на годност бе изтекъл, други пък имах от прекалено дълго време и ми се струваха подозрителни. 
Наясно съм, че не малко от продуктите, които ще запазя и да искам няма как да изразходвам до дъно, но това не ме притеснява и на този етап количеството, с което разполагам ме удовлетворява. 

Успях да издиря и три червила, които пропуснах да покажа предния път, прерових всеки джоб и всеки шкаф, всяка чанта и всяка кутия, но не можах да открия нищо друго извън това, което ще видите днес, така че мога спокойно да затворя тази страница. 

Да започваме!



Към днешна дата това са всички продукти за устни (с изключение на червилата), с които разполагам и които са отворени и съм използвала. Общата им цифра е 42 и ако трябва да съм честна малко се стреснах, когато си дадох сметка за това.
Имам отделна кутия, в която съхранявам всички неупотребявани продукти и там се крият някои други съкровища, които на този етап не съм решила какво точно ще правя, но си запазвам правото за в бъдеще да ги коментирам по-подробно.


От всички 42, цели 9 са балсами за устни и в по-голямата си част използвам всички. Винаги съм харесвала този тип продукти и ми допада факта, че разполагам с няколко такива, които всъщност имат и различни предназначение. Някои използвам ексклузивно вечер, други имат перманентно място в банята, трети нося само вкъщи, а четвърти живеят в дамската ми чанта. Използвам ги паралелно, което за съжаление означава и че ги изразходвам много бавно.


От всички 9, реших че мога да се разделя с 3. Този на ChapStick е неизползван - получих го в последната Glossybox кутия и останах шокирана от съставките, които съдържа, дори и аз като човек, който не се вълнува прекалено много от тази тема и не е запознат в подробности, може да си даде сметка, че някои неща са прекалени.
Оцветения балсам на Fig&Rouge много изсушава устните ми, на няколко пъти се назорих да го използвам и резултата винаги бе един и същ.
Балсама на Labello не е лош, но много рядко посягам към него и като цяло не съм до там възхитена, че да искам да го запазя. Имам варианта на Nivea, не съм го пробвала все още, поради тази причина не ми е проблем да се разделя с този.


Течните червила и стейновете са сред любимите ми продукти за устни изобщо и имам страхотно разнообразие от формули и цветове, така че реших да запазя всички 10 и изобщо не се чувствам виновна за това.


Гланцовете определено са най-многобройни  - цели 23, като част от тях дори не използвам и нямам проблеми да отстраня от колекцията си.


Взех в предвид цветовете, формулите, срока на годност и в крайна сметка намалих общия брой с 9.
Изхвърлям 2 на Essence, които са стари. Един от серията Stay With Me и един от XXXL. Viva Glam Gaga 2 на MAC също имам от доста време и макар да не проявява признаци, че е остарял, смятам че му е дошло времето да се разделим. Същото важи и за мини-то на UD и гланца на Lumene. От Glossybox имам два гланца на Jelly Pong Pong и Anatomicals, които не нося и не харесвам, предимно заради силните аромати, които не понасят.  Дуо-то на Model Co е употребявано 2 пъти, не ми допада - червилото е кафяво, гланца не е лош, но не е нищо особено. Опаковката е огромна, което е причината да се разделя с продукта, не ми се струва ни най-малко практичен.


Подбрах някои неща, които искам да изразходвам скоро. Повечето от тях са почти привършили така или иначе и ми е необходима само малко екстра мотивация да ги довърша изцяло. Гланца на Essence мотая от доста отдавна и му давам последен шанс, ако отново видя, че не го използвам, ще изхвърля. 

Заключението е следното : 9 балсама за устни, от които запазвам 6 и изхвърлям 3; 10 стейна и течни червила, от които запазвам всички 10; 23 гланца за устни, от които запазвам 14. Крайната бройка на продуктите за устни, които остават в колекцията ми е 30. Изхвърлям 12.


Разполагам с два молива за устни - един на Essence, който никога не нося и един на MAC в цвят Subculture, който нямам представа къде се намира и е много вероятно да съм загубила. 


Трите червила, който пропуснах да добавя към предишната публикация. 

Това е!

Колекцията ми с продукти за устни е и най-многобройната сред всичките ми притежания и вероятно единствената, на която посвещавам самостоятелна такава статия. В много от другите категории продукти, които имам не планирам да изхвърлям нищо, така че не очаквайте тази серия да има кой знае колко голямо развитие. При всички положения имам още някои неща за разчистване, които да ви покажа, преди да продължа към останалите публикации, които съм планирала да включа в Declutter поредицата.

5 comments

  1. Аз се точих на частта със сенките, ружовете и хайлайтърите и съм сигурна, че не съм сама :Р Така че - покажи ни, поне да ги видим :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Всъщност имам няколко ружа, които мога да изхвърля, но за съжаление категорията с хайлайтъри е доста постна откъм съдържание - имам 3 ако не се лъжа. Ще покажа каквото мога :)

      Delete
    2. А аз само един - Soft&Gentle, набелязала съм си поне още 2-3, обаче всеки път като напълня кошницата и си казвам "ама ти толкова си го обичаш Soft&Gentle, кога ще ги използваш тези новите?" и засега работи :)

      Delete
  2. и аз мисля да направя същият пост защото и аз имам 496496 неща за устни :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Гарантирам, че ще се почувстваш много добре, когато се отървеш от някои стари и неизползвани продукти, които само ти задръстват тоалетката. Остави ми линк за публикацията, когато е готова :)

      Delete