4 Days Of Memebox : Day 1 - Whole Grain 2

October 2, 2014

Здравейте!

Този месец за мен се оказа доста вълнуващ откъм Memebox преживявания и се сдобих с толкова много кутии почти наведнъж, че изобщо не си представям как мога да ви ги покажа всички. След дълго мислене как да постъпя ми хрумна идеята да направя в няколко поредни дни серия от публикации, в които да споделя съдържанието на различните кутии, които имам и да ви дам по-добра представа дали да поръчате следващите издания от съответната поредица или не.  Добрата новина е, че почти всичко, което бях купила е вече при мен и през октомври и ноември не очаквам нищо кой знае колко вълнуващо.
Последното издание на глобалните кутии, което съм си купила бе - 16, пропуснах 17 умишлено, а както изглежда ще се въздържа и от 18. Единственото ново нещо, което си поръчах е My Cute Wishlist 4, което успях да си взема доста евтино благодарение на точки и купон за намаление. Като казах код за намаление..  ZA8O, ще приспадне 5$ от стойността на поръчката ви, може да се използва веднъж.

Изключително ми е трудно да се удържам, тъй като умирам за подобни "mystery" кутии и ги намирам за най-интересното нещо на света, но реално погледнато ако не си сложа спирачки, вечното пазаруване няма да има край. Чекмеджетата ми са препълнени с всякаква възможна бяла козметика и мога да съм спокойна, че в следващите две години нищо няма да ми липсва.

След всичките ми експерименти с всевъзможни тематични кутии съм на мнение, че на мен и моите нужди най-добре пасват глобалните издания и смятам за в бъдеще да се придържам предимно към тях. Допада ми разнообразието от продукти, смятам че цената оправдава това, което получавам и до този момент макар и не винаги да съм оставала възхитена, поне не се е случвало да се почувствам истински разочарована.
Внимавайте много с кутии, които се предполага, че съдържат декоративна козметика, цветовете в тях са подбрани абсолютно случайно и има огромен шанс да не ви харесат. 


Whole Grain 2 поръчах в края на миналия месец, повлияна от приятеля ми, който само ме надъхва да си давам парите за какви ли не работи, но към днешна дата, смятам че съм направила правилен избор и съдържанието поне на пръв поглед истински ме заинтригува и задоволява изцяло претенциите ми. 


Абсолютно ми е невъзможно да се опитам да ви обясня какво точно се крие зад заглавието "Whole Grain", тъй като познанията ми по никой език не позволяват употребата на толкова сложни думи. Казано съвсем простичко и според моите разбирания обаче става дума за продукти, които съдържат екстракти от всевъзможни зърнени култури. За повечето съставки дори не съм и чувала,  нито за процесите, по които са обработвани. 
До този момент не съм тествала нито един от продуктите, но концепцията ми се струва интересна и ако остана доволна, ще поръчам и следващите издания. 


1. Young Face - Nuruk Natural Mask & Scrub 50g/5$
2. Young Face - Natural Soap 100g/12$
3. Tosowoong - Timeshift Emulsion 120ml/34$
4. echoice- Wash Oatmeal Body Scrub 110g/5$
5. Osho - Whitening Cream 50ml/34$
6. Seven DIAS - Medi Anti-Blemish Serum 40ml/29$

Кутията включва цели 6 продукта, които са и в пълен размер, допада ми разнообразието и различното приложение на всички от тях. Изглеждат много "професионално" и според описанието върху картичката се очаква да правят чудеса с кожата, допада ми, че голяма част от съставките са изцяло натурални и като цяло смятам, че ще намеря приложение на абсолютно всичко. 


Чудато изглеждащото пакетче съдържа прахообразна субстанция, която представлява брашно от някаква зърнена култура наречена "nuruk", която е вид "kneaded flour", която от своя страна се използва при процеса на ферментация на алкохол. "Nuruk" предполагаемо е добре познато с хидратиращите и озаряващите кожата си свойства. 
Супена лъжица от сместа се смесва с вода/мляко/мед или кисело мляко, нанася се на добре почистена кожа и се оставя да престои 20 мин. 
Предполагам е излишно да казвам, че съм безкрайно любопитна за какво става дума и още тези дни възнамерявам да се намажа обилно.

Сапунът на същата марка е ръчно изработен и съдържа 100% натурални съставки. Съдържа екстракт от папуда (вид зелен боб) и е много ефективен при успокояване на раздразнена кожа. Третира нежелани пъпки, лунички и увиснала кожа. Въпросният боб съдържа голямо количество витамини, калций и протеин. 
Това е третият сапун, който съм получавала от Memebox и истината е, че не съм пробвала нито един от тях до момента. Нямам афинитет към подобни продукти и за почистване на кожата си посягам към течните/кремообразни формули. Изкушена съм да го пробвам, имам няколко лунички по носа, които обаче си харесвам и се надявам да не им повлияе по никакъв начин. 

Впечатление прави наличието на голяма луксозно изглежда опаковка в кутията, която с изненада открих, че представлява емулсия. Покрай Memebox разбрах що е това ампула за лице, пробвах и разни други чудати серуми, но за първи път ми се отдава да тествам емулсия. Тази съдържа екстракт от "galactomyces", което според Google е вид гъба. Ако това не е достатъчно обаче в съставка има и екстракт от черна мая, както и някаква част от нещо на охлюв, което мисля да пропусна да проверя какво е. 
Употребатата е лесна - след нанасяне на тонер, се изпомпва цитирам "адекватно" количество от продукта, което се нанася върху лицето и се изчаква да попие преди да се нанесе крема. Емулсията има стягащи свойства и подпомага еластичността на кожата, както и поддържа свеж тон на кожата.

Скраба за тяло пък съдържа екстракти от oрех и овесено брашно, богато е на витамини, протеин, фибри, калций и има антиоксидантни свойства, нежно отстранява мъртвата кожа, подхранвайки тялото в същото време. 
Според описанието трябва да се нанесе върху влажна кърпа или да се разтърка добре между мокри ръце, докато се появят балончета, след което се масажира нежно върху цялото тяло. 
Арсенала ми ексфолианти бавно, но славно се разширява и използвайки ги малко по-редовно през последните месеци, определено чувствам кожата си по-мека. Ще го тествам с най-голямо удоволствие, надявам се да не е прекалено абразивен и да ми допадне. 

Чудатото кръгло нещо е всъщност крем за лице, който е предназначен за избелване и озаряване на тена. Съдържа ексракт от "rice bran", което според интернет е въшната твърда кафява обвивка на ориза. Изравнява тена, изсветлява тъмните петна по кожата и я оставя в свеж и подмладен вид. 
Първо искам да кажа, че опаковката е уникално красива, има перлен ефект и цвета ѝ е супер интересен. Със сигурност ще си я запазя, след като изразходвам продукта и ще си я използвам за съхраняване на нещо друго. 
Подобно на доста момичета и аз имам някои петна по кожата си в следствие на пъпки и естествената пигментация на лицето ми, не са до там драстични, че да са ме притеснявали до момента и не съм изпитвала нужда да ги третирам със специален препарат. Би ми бил интересен ефекта и дали евентуално ще забележа промяна. Кремът има силен аромат, наподобяващ цитрусов лосион за тяло, не ми е много любим, но мога да го преживея.

Последният продукт е крем за третиране на пъпки и несъвършенства по кожата. Съдържа екстракти от соя, папуда, кафяв ориз, ечемик, корен от "sophora" (не успях да намеря превод, но успях да прочета, че растението е популярно в китайската медицина), както и екстракт от нар. 
Подобно нещо със сигурност ще ми влезе в употреба, надявам се да ми допадне и кожата ми да го възприеме добре. 

Това беше резюмето на всички включени продукти в тази кутия. Определено съм доволна, но не искам да се превъзнасям прекалено много преди да съм имала възможност да видя какво точно ще използвам и дали ще остана с добри впечатления. 
Споменах ви и в началото, че имам намерение да се придържам предимно към глобалните издания на Memebox, но Whole Grain серията като цяло ми е интересна и ако сметна, че е за мен, няма да се поколебая да поръчам и следващата част (ако има такава).

2 comments

  1. Aдски любопитно ми стана за брашното :) да кажеш как е и ще го търся в Ибей :))) Прекрасна кутия, аз още стискам зъби, но едно дяволче ми шепне, че ако си намеря работа, няма да издържа и ще поръчвам :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ще пиша като имам някакви впечатления, толкова много продукти ми се насъбраха, че не знам откъде да почвам, за това и си взех малка почивка от нови кутии, че буквално съм се заринала.

      Delete