E.L.F. - Studio Matte Lip Colour : Tea Rose & Natural

September 10, 2014

Здравейте!

Тези от вас, които ме следят от по-дълго време вероятно си спомнят за големия ми интерес към продуктите на E.L.F.. Не искам да прозвучи нескромно, но бях сред първите български блогъри, които заговориха за марката и не веднъж съм ви споделяла впечатленията си за това, което съм имала възможността да пробвам. 
Към днешна дата не мога да кажа, че чак толкова много се вълнувам от новите им продукти и от доста време не ми се е случвало да проявя желание да си купя нещо ново от тях, но това не се дължи на факта, че съм разочарована по някакъв начин от марката, чисто и просто козметичните ми предпочитания са насочени на друго място точно в този момент.
Като цяло отзивите ми са били положителни и с малки изключения тук-там, смятам че имат някои страхотни попадения - предимно от студио линията им. Не искам публикацията да се превръща в резюме на това какво е E.L.F., но все пак за новите читатели се чувствам длъжна да обясня съвсем накратко.
***
E.L.F. (Eyes Lips Face) е американска марка, която предлага козметични продукти на сравнително ниски цени. От http://eyeslipsface.co.uk може да поръчате това, което сте си харесали, ако живеете в държава в Европа, като цената на доставката е £3.95. Препоръчвам да се последвате facebook страницата им, за да се възползвате от купоните за намаления, които често предлагат.
Асортимента им в по-голямата си част е разделен в две части - обикновена и студио линия, като цените варират. Разгледайте архива на блога за публикации по темата, ревюта и отзиви.
***



Оставам с впечатлението, че матовите червила набират огромна популярност и какви ли не марки се надпреварват да включват подобни формули в новите си колекции,  E.L.F. пък от край време разполагат с такъв продукт - част от студио линията им. Стори ми се добра идея да споделя с вас какво мисля за тях, в случай, че сте в търсене именно на нещо такова. 


Официалното име на червилата е Studio Matte Lip Colour и се предлагат в 6 различни цвята, като цената на всеки е £3.95. Картинките на сайта не дават добра представа за това как наистина изглеждат и силно препоръчвам да разгледате няколко снимки в интернет, ако проявявате интерес.
Аз притежавам два броя - Tea Rose & Natural, като и двата са в розовата гама, само че имат различен подтон. 
Червилото всъщност е под формата на автоматичен молив и е много практично и лесно за употреба, опаковката не е специална, но капачето се затваря стабилно и поне аз не съм срещала проблеми с механизма на развиване. Има острилка (издърпва се), която е разположена в долната оцветена част на молива, работи прецизно, не чупи писеца и не отнема прекалено голямо количество продукт. Нуждае се от почистване след всяка употреба, което може да бъде леко досаден процес, аз лично използвам мокра кърпичка. За щастие веднъж наострен писецът не се изтъпява твърде бързо и не ми се налага да го мисля поне за известно време. Всъщност остренето не е необходимо и без него моливът работи безотказно, ако сте фенове на отсечените линии и прецизно нанасяне, то имате опции.

  

Не съм специалист по матовите червила и не знам как точно "трябва" да изглежда и да се усеща върху устните един такъв продукт - тези обаче отговарят на представите ми за това и откъм завършек и формула. 
Ако кажа, че формулата е изцяло кремообразна и сухия момент изцяло отсъства, то ще излъжа, определено има леко съпротивление при нанасянето, но пък същевременно червилото не се усеща изсушаващо или дехидратиращо. Имам чувството, че топлината на тялото затопля формулата и я прави по-кремообразна и комфортна за носене, до някъде омекотява завършека и го прави не чак толкова матов. Имат приятен и ненатрапчив сладникав аромат.
Не смятам, че устните се нуждаят от предварителна хидратация - нанасяне на някакъв балсам например, но всичко зависи от индивидуалните нужди и предпочитания. На мен лично са ми приятни за носене, не са лепкави, не са тежки, изглеждат добре и не подчертават всяка възможна линийка, която имам. Пигментацията е също на добро ниво, с няколко минавания се постигна лесно желания ефект - без празни места и ненужно събиране в краищата.
Тук е моментът да спомена, че притежавам моите от около година и половина - две и не са се изменили по никакъв начин.

 
В ляво - Tea Rose; В дясно - Natural.
Tea Rose е по-тъмният от двата, подтона клони към лилав и е много подходящ за носене през есенните месеци, винаги съм го асоциирала с това време го годината и посягам към него именно тогава. От двата, които имам този определено е с по-сполучливата формула, чувствам го по-добре и смятам, че цвета ми отива повече. Natural пък е неутрално розово, седи естествено, отива си с всякакъв тип грим, намирам го обаче за по-сухо и една идея по-некомфортно. Ако трябва да препоръчам едно от двете, без съмнение бих посочила 
Tea Rose
Не знам как стои положението при някои от по-тъмните цветове в колекцията, моите са сравнително светли и натурални, но съм доволна, че падат равномерно, след ядене или пиене не остават само в очертанията на устните, като не ги оставят оцветени. Издръжливостта не е голяма, но нямам и някакви сериозни оплаквания.
  
Не мога да ги окачествя като незаменим продукт или нещо, което задължително трябва да се пробва, но са доста различни от това, което имам и обикновено купувам, което за мен ги прави интересни и специални.
При всички положения не мога да ги сложа на сухи, раздразнени или не-добре изглеждащи устни, като повечето матови червила и те чисто и просто не изглеждат добре. Ако сте ги заглеждали до сега, но сте се колебали дали си струват или не, бих ви посъветвала да ги пробвате.
Харесвате ли матовите продукти за устни? Кои са любимите ви марки?

4 comments

  1. Аз си поръчвам от www.iherb.com и ми излиза доста по-евтино.

    ReplyDelete
  2. Леле, откога не съм си купувала нищо на ELF, а преди около 3 години с приятелките ми бяха полудели по марката и само дебнехме за намаление, за да купим ОЩЕ :) Споделям мнението ти, че са доста добра бюджетна марка, но и аз вече наблягам на други марки.

    ReplyDelete
  3. Ще се погледнат, мерси за ревю-то :))
    Girl's Temptations

    ReplyDelete
  4. Много изкушаващи цветове, а и тънките гилзички изглеждат много практични! ELF имат чудесни нещица, най-любими са ми четките от Studio серията (май така се казваха,черни в голям черен несесер), течните ружове/хайлайтъри и някои неща от минералните гримове/пудри. Обаче някак не мога да се пречупя да купя от английския сайт, като знам на какви цени ги купувах в сащ- разликата е повече от чувствителна и просто не ми се струва справедливо, след като това е може би една от най-бюджетните бюджетни марки.
    Матови червила любимци за момента са ми тези на Bourjois и Bobbi Brown, за последните не съм убедена че се рекламират като чисто матови, но така стоят и много ми харесват

    ReplyDelete