Empties #6

September 5, 2014

Здравейте!

Този месец се оказа доста успешен, що се касае до изхабените продукти и съм изключително доволна, че приключих с няколко неща, които ми се мотаеха в банята от месеци.
Както винаги гледах да се фокусирам върху онези категории, от които имам най-много козметика и ще забележите тенденцията, че почти всичко показано днес е свързано с грижата за тялото и кожата на лицето.

Ще забележите и няколко тестера, които не са част от Declutter предизвикателството ми и бяха използвани преди да се реша да споделя с вас тази серия от публикации.
Този път се постарах да не чакам да ми се насъберат прекалено много продукти и няма да се налага да разделям статията на две части, въпреки това смятам, че има някои интересни неща за показване и се надявам отзивите ми да ви бъдат полезни.


До преди няколко месеца избягвах да мисля за това колко точно лосиона за тяло имам. Нямам ни най-малка идея как успях да натрупам толкова много, но с малко повече усилия и правилна концентрация към днешна дата съм доволна от темпото, с което ги изразходвам.
В предишната публикация - Empties #5 ви показах, че успях да привърша с по-голямата част от тестерите си, а днес ще добавя към списъка още няколко празни шишенца и кутийки.




Най-голямото ми постижение е, че успях да привърша маслото за тяло на Balea с аромат на малина. Казвам постижение, защото го размотавах повече от година от шкаф на шкаф, но в крайна сметка успях да го изразходвам преди да изтече срока му на годност.
Аромата му се оказа доста ненатрапчив и изненадващо нормално сладнеещ, консистенцията бе подобна на мус и се разнасяше много лесно по тялото без да оставя мазен или лепкав слой. Определено ми допадна, но заради съдържанието на парабени няма да повторя покупката, тъй като намерението ми, след като използвам всичко, което имам е да премина на изцяло натурална козметика специално в тази категория.
Маслото на The Body Shop с див арган, което получих в последната си Glossybox кутия, изразходвах само за няколко дни, по принцип харесвам тези им продукти, а пък и аромата много ми допадна (между другото напомня ми на Honeymania). Много съм доволна и от овлажняващите му свойства, усещам кожата си много гладка и приятна на допир, а ефекта е дълготраен. Използвайки го ми се стори много икономичен, но сега си давам сметка, че опаковка от 50мл свърших за 5,6 дена, което означава, че тази от 200мл, ще свърша за 20. Вероятно факта, че е консистенцията е толкова гъста, ме подлъгва да използвам повече, отколкото ми трябва.
Друг лосион, който имам пак благодарение на Glossybox е този на Mitchell and Peach, който не мога много да похваля. Много бе воднист и направо можех да се поливам с него, изобщо не беше икономичен, а и аромата се оказа твърде специфичен и изобщо не по мой вкус. Не мога да кажа, че не хидратира кожата ми, съставките му също са доста впечатляващи, но просто не го чувствам като нещо, което ми е приятно да използвам и което ми липсва, след като съм го свършила.
От Memebox получих лосион на марката Illy. Аромата му е сладникаво-цитрусов, изненадващо освежаващ и приятен. Хареса ми текстурата му, беше доста лек и подходящ за топлите месеци.
Крема на Plagentra - White Mark е предназначен за заличаване на стрии, получих го от Memebox. За оптимални резултати се препоръчва да се използва по няколко пъти дневно, което аз не можех да правя заради размера на тестера. Не видях резултат.



Притежавам доста продукти за грижа за косата и сега си давам сметка, че трябва да се фокусирам и върху тях, тъй като не съм много доволна от това, което виждам пред себе си този месец.
Балсамът на Tresemme използвам от цяла вечност и не мога да повярвам, че успях най-накрая да го свърша. Не смятам, че е нещо забележително и най-вероятно не бих повторила покупката, не е от този тип богати и гъсти балсами, които предпочитам, доста е воднист, разтича се, не попива достатъчно добре в косъма, не беше лош, но в пъти предпочитам този, който използвам сега.
Едноминутната маска на Goldwell обаче много ми допадна и останах учудена, че видях резултат за толкова кратко време, усетих косата си като след силно хидратираща маска, беше мека и лесна за разресване, освен това аромата ми се стори много приятен.
25CC Hair Booster под формата на спринцовка получих от Memebox, стигна ми за 4,5 употреби, но така и не се влюбих. Предполагаемо съдържа комплекс от 25 протеина, действително видях някакви резултати, но нищо, което да ми направи огромно впечатление или да ме подтикне да си го купя.


След месеци ежедневно ползване на пяната за тяло на Rituals със задоволство изпращам празната опаковка в кофата. Никак лош продукт, много, ама много икономичен. Лесен за използване, аромата му бе приятен и до последно не ми омръзна. Продуктът излиза под формата на гел, който в последствие се разпенва, беше доста хидратиращ, не премиваше кожата ми, но ме караше да се чувствам чиста. Бих си го купила отново.
Харесвам мъжките аромати и поради тази причина често използвам душ-геловете на приятеля ми. Този месец заедно използвахме такъв на Nivea от серията Energy, не съм забелязала да ме е заредил с допълнителна енергия, но пък ми се стори доста свеж и ободряващ.
Ексфолианта за тяло на Anatomicals е от продуктите, които целенасочено използвах, не мога да кажа, че ми хареса, нито пък че бе лош, като цяло не отдавам голямо значение на скрабовете, стига да не е прекалено грапав и да мирише сравнително добре, го считам за успешен.
Изразходвах и два продукта против изпотяване на Dove. Няма друга марка, която да ми се отразява толкова добре, използвам ги от години и само и единствено те ме карат да се чувствам сигурна във всяка една ситуация. Любим ми е оригиналния им аромат, редувам различните формули, за да не свиква кожата ми.


Поредната опаковка от мицеларната вода на Bioderma също отива в кофата. Категорично това е любимият ми продукт за премахване на грим, нямам никакви забележки към него (освен цената му) и ще продължавам да си го купувам и за в бъдеще.
Измиващия крем на First Aid Beauty е друг любим продукт, който за съжаление изразходвах, страхотно попадение, което дори и не съм предполагала, че толкова много ще ми допадне. Измива лицето ми, поддържа порите ми чисти, премахва остатъци от грим и всичко това, оставяйки кожата ми мека като, че съм нанесла крем. Не се разпенва, има хубави съставки и при ежедневна употреба - сутрин и вечер една опаковка ми стигна за 5 месеца. Имам някои други неща за доизразходване, но веднъж готова с тях със сигурност ще си го купя отново.
Изразходвах серум за лице на Elizabeth Arden - Visible Difference, нямам никакви впечатления от него, не ми се стори нищо особено.
Любимият ми крем на La Roche Posay -Effaclar Duo също намери място в днешната публикация. Използвам го винаги, когато видя, че кожата ми се нуждае от него - при запушени пори, поява на пъпки. Отразява ми се отлично, леко изсушава някои участъци - предимно около устата и носа, но нищо драстично. Резултатите оправдават това неудобство. Използвам в комбинация с хидратиращ серум.
Изразходвах крем за лице на Ole Henriksen - Herbal Day Creme SPF 15, който така и не ме спечели. Оказа се хидратиращ, но и доста мазен, усещах кожата си доста утежнена. Не ми допадна и факта, че се изпарява.. Първоначално си помислих, че си въобразявам, но след като ми остана количество достатъчно за 2,3 употреби реших да го оставя и да видя дали си мисля правилно, след няколко дни (при затворена опаковка) в буркана нямаше и следа от него.
Имах няколко тестера на различни кремове и серуми - Vichy - Idealia за очи, както и благодарение на Memebox тестер на ампула с колаген на Cliv и есенция на BOH. Всички ми се сториха приятни, за съжаление няма как да имам някакви отзиви, имайки в предвид размера им.


Старая се да съм по-редовна в употребата на маски и резултатите вече са на лице. Този месец се върнах към така любимите си Montagne Jeunesse и по-специално дълбоко почистващата с манго и малина, както и подхранващата с масло от ши и зехтин. Харесах и двете, използвам ги от години и ще продължавам да си ги купувам.
Нямаше как да пренебрегна и корейските маски, които имам. Избрах си черната маска на Dewy Tree и тази с екстракт от слуз на охлюв на DSkin. Мога да кажа само положителни неща за тях, оставиха лицето ми много освежено и добре подхранено. Разбира се ефекта бе краткотраен.


Кърпичките на Бочко обожавам и използвам за абсолютно всичко. Говорила съм ви за тях много и няма да спра да ги препоръчвам. Изразходвах варианта с масло от смрадлика, пакета съдържа 72броя и струва около 2 лева.
Имах малка опаковка от легендарния крем на L'Occitane с масло от ши, не мога да кажа нищо лошо за него, подобри състоянието на ръцете ми, които са перманентно сухи в следствие на миене на чинии и бърсане на лапи, при първа възможност ще си го взема в пълен размер.
Мия четките си за грим с течния сапун на Dr.Bronner's, малката опаковка ми стигна за няколко месеца. Нямам никакви забележки към него и много ми липсва, след като вече го свърших, оставя четките ми перфектно измити, не съм забелязала по никакъв начин да влияе негативно върху състоянието на косъмчетата.



Пудрата на MAC от серията Studio Careblend кучето ми бутна на земята и съответно счупи. Няколко месеца я мъчих, в крайна сметка се натроши тотално и е време да я изхвърля. Имам цяло ревю посветено на нея, обожавам я. Нямам търпение да си я купя отново.
Очната линия на KICKS е ужасна.. Писеца се огъна на втората употреба, започна да изсъхва, а след няма и месец вече е неизползваема.

Това беше всичко, което успях да изразходвам от миналата публикация до днес. Изключително съм доволна от резултата и се надявам да продължа да поддържам добро темпо. Определено трябва да се фокусирам върху част от декоративната си козметика, както и ми се иска да приключа с няколко продукта за коса, но ще видим как ще се справя, когато дойде време за писане на следващата такава статия.

4 comments

  1. Много хубава публикация. Аз също смятам като си приключа наличните лосиони за тяло, да премина на натурална козметика специално в тази част :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти :) От много време съм запалена по идеята да изключа вредните съставки от тези групи продукти, които използвам ежедневно, но така и не улучвам правилния момент. Една от целите, които съм си поставила обаче е именно тази. Разполагам с няколко малки тестера и 4 продукта в пълен размер лосиони за тяло и след като ги свърша (надявам се до края на годината), да си взема само такива с натурални/органични съставки.

      Delete
  2. Пробвала ли си да "ремонтираш" счупената пудра със спирт? Върши работа и не съм забелязала да променя поведението на продукта.

    ReplyDelete
  3. Здравей, Анелия!

    Да, пробвах, но тъй като количеството пудра, което ми бе останало не бе много, твърде бързо направих вдлъбнатина и започна да се рони, след което се досчупи изцяло.

    ReplyDelete