Glossybox Sweden - October 2014

November 2, 2014

Здравейте!

Направих малка принудителна пауза от блогването в края на миналия месец, тъй като компютъра ми един ден просто отказа да се включи. Естествено това се случи късно вечерта, когато всичките ми познати, които евентуално биха могли да ми помогнат да се справя със ситуацията си бяха легнали и след няколко часа упорито упражняване на всичко, което знам за компютрите, просто се отказах и импулсивно поръчах нов. Новият трябваше да дойде с инсталиран софтуеър и драйвери, от мен се искаше да си създам профил и да избера парола, само че не се получи точно така. След като инсталирах първите ъпдейти, компютъра се рестартира и единственото, което остави след себе си бе черен екран. Няма да ви разказвам в подробности как това бе началото на 5 дневни проблеми с драйвери, тотална липса на wifi и разбира се черешката на тортата - дефект в тонколоните.. В крайна сметка вече всичко е наред и реших, че е крайно време да направя и нова публикация.
Времето през последните дни е мрачно и дъждовно, дневната светлина е доста оскъдна, а пък започвам да си мисля, че явно прозорците вкъщи са и твърде малки, защото сякаш все не улавям правилният момент за снимки. Преместих снимачната площадка върху кухненската маса и дано не се окажа права, но май до края на зимата ще имате възможност да се любувате на покривката и лилавите ми тапети.


През последните няколко месеца винаги започвам Glossybox публикациите си, обяснявайки ви, че съдържанието е окей, но в никакъв случай не ме е впечатлило особено, не пропуснах да ви споделя и за плановете си да прекъсна абонамента си за известно време, за да мога да си дам по-ясна представа дали ми липсва и имам ли нужда от него. 
Този път месец обаче ще ви изненадам, като кажа, че ситуацията е малко по-различна и за първи път от много, ама много дълго време насам, успях да се зарадвам при вида на продуктите включени в кутията ми.



1. Make Up Store - High tech Lighter 155kr
2. L'Oreal Paris - Skin Perfection Unifying Day Moisturizer 50ml/119kr
3. Schwarzkopf Professional - BC Bonacure Moisture Kick Beauty Balm 30ml. Full Size 150ml/199kr.
4. Me Me Me Cosmetics - Cheek and Lip Tint "Coral Blossom" 69kr
5. So Susan - Universal Blush 199kr

 Пълноразмерните продукти са 4 от общо 5, но не това е най-важното в случая, а факта, че селекцията е интересна, цветовете пасват на вкуса и нуждите ми и ми се отдава възможност да опозная по-отблизо асортимента на марки, които са ми познати и имам достъп до. 
Кутията е вдъхновена от темата, която са избрали да обединява продуктите - Pop Art, на мен ми допада и намирам идеята за свежа и забавна.


Успешната колаборация с Make Up Store продължава и този месец, като продуктът, който са подбрали е кремообразен хайлайтър.
Самата аз не разполагам с много такива продукти и съм много доволна, че ще мога да добавя именно нещо такова към колекцията си. На мен ми се е паднал нюанса "Venus", който е в прасковената гама. На пръв поглед ми изглежда добре, доста е бляскав, ситните брокатени частички са  силно изявени, при всички положения е по-драматичен от тези, с които разполагам. Формулата се оказа кремообразна и не лепне, за съжаление не съм имала възможност все още да го понося за по-дълго време и да ви дам конкретни отзиви. Съдържа 1 вид парабени.
Предполагам дори и да не се вълнувате от бялата козметика на L'Oreal, поне на няколко пъти сте видяли реклама на новата им серия Skin Perfection, чието рекламно лице е Blake Lively. Самата аз нямам кой знае какъв афинитет към марката и техните продукти, но през годините са ми попадали някои неща, които не са били лоши, за това и се зарадвах, виждайки в кутията си дневния крем от новата линия. 
Впечатление прави опаковката, която е много тежка и луксозно изглеждаща, розовото омбре ми хареса много, а впрочем цвета на самия крем също е в тази цветова гама. 
Обещанията върху опаковката са стандартни - 24 часова хидратация, лека и не мазна формула, избистря тена и подбрява цялостния вид на кожата, възвръща естествения блясък и здравина.  Не съм сиигурна дали съществуват два различни варианта или не, но върху кутията на моя е отбелязано, че е предназначен за жени от 20-30 години.
Освен да кажа, че мирише хубаво, друго не бих могла да споделя, ако се реша да го пробвам, ще споделя повече подробности. 
Като бонус са включили купон за 25kr намаление при покупката на който и да е бил продукт от серията -  дневен крем, околоочен крем, серум и нещо, което се нарича Anti-tiredness Instant Beautifying Daily Care.

Пращали са ми няколко тестера на Schwarzkopf от тази им серия и като цяло не мога да кажа, че се влюбих, в който и да е бил от тях. В момента използвам олиото им, което не е лошо, но не и нещо, което бих се втурнала да купувам сама, не ми идва достатъчно интензивно и виждам по-добър ефект от другите такива продукти, които имам.
Този път са пратили мостра на BB крема им без отмиване, предназначен за суха или нормална коса. Защитава косъма от топлинна обработка, подхранва и придава блясък.


Me Me Me са английска марка, която аз лично свързвам с това, че предлага някои сходни по вид и предназначение с тези на Benefit продукти. 
Паднал ми се е стейна им за устни/лице в кораловия вариант, който всъщност и самата аз предпочитам. Имам няколко такива продукта в колекцията си, включително един на Benefit и първите ми впечатления са, че нямат нищо общо.
Апликатора е под форма на четчица, формулата е кремообразна, но се усеща много мокра, не изсъхва моментално и дава достатъчно време да се прелее навсякъде, което на мен лично ми допадна. 
Съдържа цели 3 вида парабени.


Последният включен продукт в кутията е руж на So Susan, което за истински любител на ружовете си е цял празник, нищо че самата марка ми е абсолютно непозната. 
Според описанието върху опаковката цвета се адаптира към естествения тон на кожата, което означава, че при всеки би изглеждал по различен начин. 
Не само това, но и съдържа съставки, които да "поправят" епидермиса и да подобрят еластичността на кожата.
Не съм го пробвала все още и освен да цитирам написаното върху картичката, друго конкретно нещо не мога да кажа.
Съдържа 3 вида парабени, а освен това е възможно и да има следи от алуминий. 

Това беше всичко свързано с Glossybox кутията ми този месец. Споменах ви и в началото, че останах приятно изненадана от това, което получих, бях ентусиазирана да пробвам нови марки и формули, не ме радва факта, че най-забавните за мен продукти съдържат парабени, но положението е такова, каквото е.


14 comments

  1. Наистина интересна кутия, и мен ме грабна :) Дано и следващите са такива!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Взимам си почивка от януари :)

      Delete
  2. Супер е кутията, много ми харесвааа! Благородно завиждам за хайлайта, нищо, че имам сигурно 10 хахахаха
    Ружчето на Соу Сюзан не е лошо, много е приятен цвета и сравнително траен. Спирала им е УЖАСНА :D При мен вече всеки месец слагат продукти на марката, чиито състав наистина малко ме разочарова, но не ме отказва да ги ползвам ахаа

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много блести, не знам какво мисля по въпроса честно казано. Някак си този брокат много ми подчертава порите и не съм сигурна, че ще го използвам по предназначение.

      Delete
  3. Страхотна кутия!Много ми харесват всички продукти :)

    ReplyDelete
  4. Ружът на So Susan e пълен с парабени, но както каза Мери, наистина стои чудесно и е траен, така че си го ползвам.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не съм го пробвала още, но ще го напраавя тези дни. Нямам чак такъв голям проблем парабените в декоративната козметика, защото рядко ползвам едно нещо постоянном разбира се бих искала да ги избягвам възможно най-много, но и този момент ще дойде.

      Delete
  5. Мнгоо хубава кутия! Хайлайтът и ружът ме грабнаха веднага :))

    ReplyDelete
  6. кремът на Л'ореал тук върви с тв реклама с Ева Лонгория, сигурно тя им е лицето за 30/40+ годишните :) аз получих мостра на това нещо, но понеже си имах доста сериозни проблеми с един техен крем в миналото, все още се чудя дали няма пак да ме сполети нещо подобно. А ружовете са чудесни!! Интересно ми е това BB на Schшarzкopf, има ли много силикони?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не знаех, че и Ева им е рекламно лице. Напълно е възможно да си права, на мен ми направи впечатление възрастовата група, която бе отбелязана върху опаковката, но не съм се интересувала в детайли дали имат и друг вариант.
      Aqua, Dicaprylyl Carbonate, Polyquaternium-37, Cetearyl Alchohol, Quaternium-91, Steardimonium Hydroxy Hyaluronate, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium, Methosulfate, Sodium Benzoate, Cetrimonium Methosulfate, VP/VA Copolymer, Parfum, Citric Acid, Panthenol, Lauryl Glucoside, Linalool, Citronellol, Butylphenyl Methylpropinal, Alpha-Isomethyl Ionone, Geraniol, Limonene, Phenoxyethanol. Това са съставките на ББ-то :)

      Delete
    2. мерси за инфото! :)

      Delete
  7. О, и пробвах крема, наистина има мигновен видим ефкет, както го рекламират, но някак не мога да го възприема като крем за лице, имам чувство, че съм си сложила основа за грим с едно кило силикони. Принципно нямам кой знае каква драма със силиконите в козметиката за лице, молекулата така или инче е доста по-голяма от порите, та митовете за "запушване" и "задръстване" са ми малко пресилени, но с този крем просто не усещам истинска грижа за кожата, малко като флашив грим-ефект. може и да се лъжа де, и в дългосрочен план да прави някакви чудеса :)

    ReplyDelete