Memebox - Chocolate Mania

November 10, 2014

Здравейте!

Memebox е тема, която винаги ми е интересна за обсъждане и имайки в предвид постоянните промени, които компанията въвежда, винаги има материал за нови дискусии. 
С настъпването на новия месец, влезе в сила и поредната промяна, която ограничава купоните и намаленията, които до този момент така щедро предоставяха на клиентите си. Кодът за 5$ намаление, който всички така обичахме и използвахме при всяка удобна възможност, вече изисква минимална стойност на поръчката от 30$ (без включена цената на доставката), което на практика означава, че стандартните Memebox кутии, както и почти всички специални издания на цена 23 и 29$ правят въпросния код невалиден.
VIP програмата, в която всеки поръчал 5 кутии през последните 3 месеца, бива автоматично включен, пък дава достъп до индивидуални кодове, които могат да ви спестят пари ако направите поръчка на стойност 100 или 200$, което е далеч извън моите възможности. Друг бонус на програмата е, че 12 часа преди новите кутии да бъдат обявени пред широката публика, VIP-овете могат да си ги закупят с няколко долара по-евтино. Само, че скритият линк може да бъде споделен с всички и ако човек следи Instagram по-отблизо - #memebox, ще намери безброй възможности да участва в промоцията и без да е част от програмата.

Аз самата никога не съм си купувала Memebox без да комбинирам всички възможни промоции и макар да съм на мнение, че дори и пълната цена оправдава съдържанието на кутията почти винаги, то някак си 30-40$ наведнъж ми се струват прекалено много за нещо, което не ми гарантира 100%, че ще остана доволна. 


Междувременно обаче очаквам последните няколко кутии, които поръчах в момент на упомрачение и луда пристрастеност и ми остава да се надявам ситуацията да се промени или да свикна с мисълта, че Memebox ще се превърне в рядко удоволствие. 
Chocolate Mania пристигна при мен преди няколко дни и имайки в предвид, че останах приятно изненадана от всичко включено вътре, реших, че би ви било интересно и на вас да видите за какво става дума.


1. Zamian - Super Gold Cacao Pack 150g/22$
2. Shara Shara - Avocado Chocolate Massage Cream 100ml/11$
3. Neogen - Code9 Gold Cacao Cream 50 ml/30$
4. Missha - Cacao & Cream Facial Scrub 95g/12$
5. Skinfood - Cacao Hand Balm 50g/5$
6. dearberry - Miss Mona Lisa Eyebrow 01 Choco Brownie 0.3g/2$
7. Binucook - Cacao Choco Pie Soap 70g/6$
8. Purederm - Choco Cacao Collagen Mask 18ml/2$

В кутията са намерили място 8 пълноразмерни продукта, които обхващат всевъзможни козметични категории. Част от тях имат силен и характерен за какаото мирис, други съдържат в състава си какаово масло, трети пък са свъразни с опаковката и името си към шоколадово/каковата тема.
Самата аз не съм голям почитател на този тип миризми, както установих съвсем наскоро, но пък явно подсъзнателно обичта ми към шоколада надделява над това, което е приятно или не за сетивата ми и покупката се оказа факт.
В интерес на истината останах приятно изненадана, че нито един от продуктите - предимно от тези предназначени за мазане, нямаще чак толкова натрапчив мирис, колкото предполагах, че ще има.




Отваряйки кутията, впечатление ми направи голямата червена опаковка, която очаквах да бъде луксозен балсам за коса или някакъв лосион за тяло, само че се оказа, че става дума за маска за лице. 
Според картичката става дума за продукт, който съдържа 99% какаова пудра и има високоефективни стягащи и изравняващи кожата свойства. 
Голям фен съм на корейските маски и до този момент съм харесала всичко, което съм получавала, което ме кара да съм любопитна за това как тази ще ми се отрази. 
Друг продукт за грижата за кожата на лицето е на познатата ми вече марка - Shara Shara и отново изпълнява функцията на маска. 
В състава са включени масла от авокадо, какао, както и бананови екстракти. Има за цел да подхрани, изглади и изравни тона на уморената и суха кожа.
Neogen е друга непозната за мен марка, която обаче присъства в кутията със своя златен какаов крем, който съдържа - злато, масло от какаови зърна, масло от ши, както и зехтин и е специално предназначен за тези, които се борят със суха и чувствителна кожа, специално през зимните месеци. Според картичката кремът е предназначен за хора с вскякъв тип кожа, тъй като е изключително нежен. 
До този момент не ми се беше падал ексфолиант за лице в никоя от безбройните Memebox кутии, които съм получавала и виждайки този на Missha, определено се зарадвах. Обичам да пробвам нови неща и ще го вкарам в употреба още днес. 
Скраба за лице е кремообразен, формулиран с истински какаови екстракти, които нежно да отстраняват мъртви клекти и черни и бели точки, като не нарущава естествените нива на хидратация, които кожата има. 
Skinfood са представени от какаовия им крем за ръце, който е обогатен с разбира се какаово масло. 
Молив за вежди е друг продукт, който не съм получавала нито в глобалните, нито в специалните издания и първите ми впечатления са, че формулата е доста суха, цвета е малко по-светъл, отколкото би ми се искало, но пък четчицата за разсресване е невероятна и дори и само заради нея съм доволна.
Сапунът на Binucook е вдъхновен от популярен корейски десерт и има цел да почисти кожата в дълбочина без да я остави пресушена. Препоръчва се преди да се нанесе лицето да се измие с топла вода, а при измиването да се използва студена.
Маските на Purederm се предлагат и на българския пазар, аз самата не мога да си спомня дали съм ги ползвала или не, но съм сигурна, че съм ги засичала из родните дрогерии. 
На мен ми се предоставя възможността да тествам какаовия вариант, който е обогатен и с колаген. Като цяло знам какво да очаквам от такъв тип продукти и съм запозната с начина им на действие и краткотрайния след това ефект. При всички положение са нещо, което ми е приятно да използвам и макар да не съм супер редовна, за да видя дали има някакъв по-продължителен или евентуално перманентен ефект, обичам да се глезя с тях в момент, в който почувствам, че имам нужда от това. 

Това слага край и на съдържанието на Chocolate Mania кутията ми. Ако това, което видяхте ви е харесало, само мога да ви подканя да следите електронната си поща всеки понеделник, сряда и петък, когато и Memebox пускат новите си издания, за да може да си вземете продължението на серията.  
Моят код за намаление е OWTP19 и както казах важи само за поръчки с минимална стойност 30$ преди стойността на доставката (която пък е 6.99$).

2 comments

  1. Страхотна кутияяя :) Маската на Пюрдерм е РАЗ-КОШ! Мирише на шоколад уникално хахахах изобщо всички маски на бранда са супер, много ги харесвам.
    Много ме заинтригува кремчето на Neogen! Злато, какао и ши срещу суха кожа! gimme!!! :D Oх, трябва да прегледам иБей :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Така ми я похвали маската, че съм на път да си я сложа веднага. Много обичам маски, ако мога ще си правя по 45 пъти на ден.
      Описанията на продуктите им са уникални, нагледала съм се на какви ли не чудесии, та златото с какао дори не ме впечатли :D

      Delete