MaxFactor - Excess Shimmer Eyeshadow 20 Copper

November 7, 2014

Здравейте!

Знаете за голямата ми любов към кремообразните сенки, тъй като ги намирам лесни за употреба, целият процес по нанасяне е бърз, а крайният ефект предполага, че съм положила повече усилие, за да се гримирам, отколкото всъщност съм. Почитател съм и на силния им металически финиш, който придава една събуденост на целия ми поглед и поддържа илюзията, че съм по-млада, отколкото всъщност съм.
Самата аз не разполагам с кой знае колко голяма колекция от такива продукти, тъй като обикновено цветовете, към които се придържам са в сивата и бронзово/кафяво/златистата гама. Достатъчни са ми Color Tattoo сенките на Maybelline, които са и любимците ми в тази категория, както и тези на Catrice в цвят Lord Of The Blings.


От съвсем скоро обаче по стелажите в тукашните дрогерии могат да се намерят и прекрасните нюанси от новата серия на MaxFactor - Excess Shimmer, която включва 6 различни цвята - Bronze, Onyx, Crystal, Pearl, Pink Opal и Copper
Цената варира според мястото, от където са купени, тъй като обикновено всеки нов продукт е пуснат с някакво намаление, но ориентировъчно мога да кажа, че варират от между 10-13 евро, като аз платих за моите 13. Количеството, което се съдържа в бурканчето е 7г (за справка сенките на Catrice са от 5г, а тези на Maybelline 4g). 
Опаковката е стъклена с черно развъртащо се капаче, върху, което е изписана и цялата налична информация за цвета и самият продут, долната страна е оставена празна, изобразено е само логото със светли сребристи букви. 
Продуктът идва запечатан, така че може да се сигурни, че никой преди вас не е бъркал с пръсти в бурканчето и не е променил цялостта му.




Аз се спрях на медения цвят - Copper, който ми се стори хем малко по-различен от тези, които имам хем и нещо, което бих ползвала ежедневно. Имаха разкошно тъмно бронзово, което също ме заинтригува, като и пастелно розово, което също привлече интереса ми. 
Ако трябва да съм напълно честна продукта толкова много ми напомня на кремообразните сенки на Catrice, че ако махнат всички етикети и ме попитат кой на коя марка е със сигурност бих имала проблеми да дам правилният отговор. Опаковките са идентични, консистенцията наподояваща мус, силиконовo/гелообразната и леко мазна формула също. Единствената осезаема разлика, която мога да посоча е, че сенките на MaxFactor са дори една идея по-кремообразни и дават усещането, че пръстта ти може да потъне в тях.


Това, което смятам, че ги отличава е фактът, че се преливат без никакъв проблем. Особено подходящи са за някого като мен, който иска бърз резултат, както и за тези, които са начинаещи в гримирането и не искат да се тормозят излишно.
Пигментацията е достатъчно интензивна, за да не се налага да се наслагват и само едно минаване върху клепача е достатъчно, за да се постигне желания и равномерен резултат. Наслагването обаче е възможно и за още по-бляскав и драматичен вид могат да се нанесат няколко слоя един върху друг. 
Определено препоръчвам използването на пръсти при употреба, прави целият процес още по-лесен, тъй като само с няколко леки движения кара границите да изчезнат. Усещат се копринено меки, текстурата е приятна и лека, макар и да се усеща леко мазна, не утежнява клепача по никакъв начин, нито пък лепне.
След нанасяне не изсъхва веднага, дава няколко минути, през които може да се мести, прелива, поправя, след което макар и да дават представа, че вече са засъхнали, при допир върху пръстта полепва частици от продукта. 
Подобно на други кремообразни сенки и тези могат да изпълнява ролята на база преди прахообразните сенки, да се носят самостоятелно или да се комбинират с други формули в зависимост от предпочитанията и търсения ефект.


Catrice - Lord of the blings; Maybelline Color Tattoo - On and On Bronze; MaxFactor Excess Shimmer - Copper.

Финиша очаквано е силно бляскав и металически, ако това не ви допада, то това определено не е продуктът за вас. След нанасяне самият цвят се изменя от това, което се вижда в опаковката и става доста по-златист.

Аз лично не съм с мазни клепачи и като цяло този тип сенки никога не са ми създавали сериозни проблеми. Формулата тук е толкова богата и кремообразна, че без база при мен се насъбра в сгъвката на окото доста бързо, макар и да не е супер драматично и грозно изглеждащо, фактита са факти. 
Със сложена преди това база се представят далеч по-добре и стига да не съм прекалила с наслояването нямах проблеми. 

Само времето ще покажа дали Copper ще успее да се нареди при останалите ми любими кремообразни сенки, беше ми интересно да го пробвам и първите ми впечатления са добри - допада ми пигментацията, цвета и колко лесно се нанася и прелива.
Сигурна съм, че линията съвсем скоро ще бъде налична и в България, така че може да им хвърлите по едно око в случай, че си падате по такива продукти. Пак казвам без база се събират доста бързо в сгъвката на клепача, така че, имайте в предвид и това при избора си. 

P.S. Точно преди да направя снимките, играх с кучето и ръката ми беще леко набръчкана в следствие на това, че той обича да спи върху нея.

13 comments

  1. Ох, много ми харесват. Дали ги има в България? Цветът е страхотен, а и аз съм от момичетата, които обичат лъскавко...♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Доколкото ми е известно ги няма все още.

      Delete
  2. Ооо, кремообразните сенки са ми един от любимите продукти, определно ще прегледам тези, изглеждат и звучат страхотно! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Стискам палци да ти харесат!

      Delete
  3. Много обичам кремообразните сенки -особени на Maybelline. Тези също изглеждат много добре :)
    beglamorous93.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз съм също голям почитател на кремообразните сенки и Maybelline са ми фаворитите в това отношение. Благодаря, че сподели линк към блога си с нас :)

      Delete
  4. Много добре изглежда :)

    ReplyDelete
  5. Много хубав цвят, а и консистенцията изглежда интересна :)
    Iris Shades Beauty Blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Като цяло селекцията от цветове не ми се стори нищо особено, включваше някои интересни нюанси, но нищо впечатляващо. Измежду всички този, който аз купих ми се стори най-лесен за носене и подходящ за ежедневието. Кремообразните сенки изсъхват бързо и не бих дала 13 евро за нещо, което ще сложа едва няколко пъти.

      Delete
  6. Много хубави изглеждат, от години се каня да си купя кремообразни сенки и все се спирам, тези може и да ме изкушат най-накрая :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз лично предпочитам кремообразните сенки на Maybelline и бих препоръчала именно тях като първа покупка :)

      Delete
  7. Много красив цвят :) прекрасно ревю, Жени :)

    ReplyDelete