H&M Cosmetics - Haul And First Impression

November 4, 2014

Здравейте!

H&M обикновено не е мястото, от където купувам декоративната си козметика, а собствената им линия продукти пък подминавам винаги без изключение. У мен е останало убеждението, че не мога да намеря нищо, което да ме подтикне да си ги купя, макар и в действителност да съм пробвала това онова, покрай майката на приятеля ми.
В полезрението ми са попадали четките им, които между другото на пръв поглед не изглеждаха лоши, но така и не ми се беше случвало да се спра и да разгледам по подробно какво точно предлагат.

Съвсем наскоро обаче марката пусна козметичната си серия и на българския пазар, което бе повод да прочета доста публикации по темата. Останах изненадана от видяното, тъй като дори и не предполагах за съществуването на тези продукти и естествено нямаше как да пропусна да  се отбия в тукашния магазин.
Светлините бяха доста ярки, което пък от своя страна придава на стелажите един доста изкушаващ вид и на няколко пъти бях на ръба да направя недообмислена и не добре подбрана покупка. Определено исках да се почувствам като истинска блогърка и да сложа в кошницата каквото успея да грабна, за да имам после материал за споделяне, но тъй като реалността е малко по-различна, ми се наложи да си поставя някои ограничения.
Не зная точно какво са решили да внесат в България, но тук има всевъзможни продукти - както самостоятелни, така и такива в палитри. Направиха ми впечатление палитрата тройки ружове, а и изобщо ружовете като цяло - много цветове, различна презентация и формула. Друга голяма категория продукти се оказаха сенките - двойки, тройки, малки палитри, различни комбинации цветове и формули. Открих и пудри, брозниращи пудри, хайлайтъри, гланцове под най-различни форми - в тубичка, стандартни такива, с брокати, кремообразни, матови и каквото още може да ви дойде на акъла. Направиха ми впечатления чъбитата им, които ми допаднаха и като цветове, както и новата колекция матови червила, от която за малко да си тръгна с едно тъмно лилаво. Мигли, четки, несесери, спирали, очни линии, лакове за нокти, гелове за вежди, моливи и коректори пък са само малка част от останалото, което видях.

Цените като цяло са в диапазона - 3-8 евро, ниски за тукашния стандарт. След бърза справка с българския им сайт ми стана ясно, че голяма част от това, което видях тук, може да се намери и при вас, ценово са една идея по-евтини от тук, предполагам заради по-ниското ДДС.
Без да правя излишни обобщения съвсем лежерно ще споделя, че голяма част от продуктите съдържат талк и парабени, дори и парафини, но пък съдържанието е изписано на видно място и ако нещо в състава ви притеснява, просто може да пропуснете покупката.





Самата аз съм в процес на намаляване на притежанията си и поради тази причина съм доста внимателна за какво давам парите си. Струва ми се абсурдно, след като току-що изхвърлих 30 продукта за устни, да се направя на ударена и да тръгна да купувам нови. Същото важи и за ружовете, които макар и да бяха безкрайно привлекателни, просто не се вписват за момента във виждането ми за количеството козметика, което искам да имам.
След известно чудене и избиране, в крайна сметка погледа ми се спря върху палитра сенки, четка и хайлайтър, които пък смятам, че са нещо, което бих използвала и биха се харесали и на по-голямата част от вас.



Не искам да се изказвам супер категорично, но според това, което видях останах с впечатление, че четките им за грим са отделени в 2 различни серии. Едните с черни дръжки, а другите с по-луксозен дизайн и златни детайли.
Предполагам може да се сетите и сами, че моментално се лепнах на по-лъскавите, които освен, че видимо грабват, ми се сториха и по-интересни като форма и предназначение.
От собствен опит зная, че не е лесно да се намерят такива аксесоари из българските дрогерии, а ако ги има обикновено са или прекалено скъпи или със съмнително качество. Това бе и основната причина да се насоча именно към тази категория продукти, тъй като евентуално в последствие бих могла да препоръчам и на вас.
Харесах си една от четките им за руж , като аз имах идеята да я използвам за нанасяне на контурираща пудра, тъй като формата предразполага за идеално нанасяне под скулата. Купих я съвсем на сляпо, тъй като тестер нямаше и само се надявах да не се окаже прекалено груба или с не достатъчно гъст косъм.
Четката се оказа толкова мека, че в първия момент дори не можах да повярвам. Усеща се лека и ефирна, съвсем нежно докосва кожата, не е с прекалено гъст косъм, но е еластична и се води по формата на лицето доста добре.
Цената, която аз платих е около 5 евро - 49.90kr.



Ситуацията с палитрите е малко неописуема, тъй като има между какво да се избира, но аз лично си търсех нещо, което хем да пасне на моя вкус, хем да нямам в другите палитри, които използвам. 
Спрях се на серията Nudes, която се предлага в 2 разновидности - тази, която ще ви покажа аз - Pinky Nudes и една друга с топли бежови и кафяви цветове.
Варианта, който на мен ми се стори по-интересен е в по-студената гама - включва невероятно сиво кафяво, което разгръща потенциала си, след като се нанесе върху кожата, графитено сиво, прасковено, бежово и кремаво-бяло. Всички са блестящи, но не съдържат брокат. Установих, че са с много интересна текстура - мека и кремообразна. Не се прашат, но при по-силно натискане с четката част от пигмента започва да се събира. Виждала съм това и при други палитри, така че не останах изненадана.
Пигментацията е на едно средно ниво, в никакъв случай човек няма да остане поразен от нея, но пък сенките са използваеми, виждат се, след като се нанесат и позволяват наслагване. Светлите цветове не са нищо особено, последните три обаче са далеч по-добри. Препоръчвам използването на база преди нанасяне. Дали това е новата ми любима палитра? Не. Но не е и нещо, което абсолютно никога не бих ползвала и бих хвърлила на боклука. Ако разполагате с качествени сенки, не смятам, че нещо такова би обогатило колекцията ви по-никакъв начин, но пък би било нещо подходящо за по-младите момичета или тези, които не разполагат с много грим. 
Цената на палитрата е 49,50kr.



От собствен опит знам, че не е лесно да се намери хубав хайлайтър на сносна цена и това бе основния ми мотиватор да видя как ще ми се стори този на H&M. В интерес на истината и самият цвят ми хареса - на пръв поглед розовее, но съдържа много ситни блестящи частици, които след нанасяне са доста по-видими и в крайна сметка върху кожата изглежда по-скоро златист, отколкото розов, харесвам много именно такива озаряващи продукти и
сметнах, че ще ми влезе в употреба.
Честно казано хайлайтъра ми хареса и то много, носила съм го няколко пъти вече и може да се каже, че измежду всичко, което пробвах, именно той се оказа звездата и мога да ви го препоръчам с чиста съвест, ако евентуално сте в търсене на точно такъв продукт.
Изключително добре е пигментиран, без да бъде твърде натрапчив, формулата е кремообразна, много мека, не се разпрашава много, макар и подобно на палитрата да се насъбира малко, особено след по-голям натиск. Работи се лесно с него и като цяло е един приятен продукт, който ме изненада.
Цената на хайлайтъра е 49,50 kr.

Това бе моят опит с козметичните продукти на H&M. Като цяло впечатленията ми са добри, мога да препоръчам четката и хайлайтъра, а палитрата както казах не е нещо особено, но все пак има определена група от хора, които биха ѝ се насладили. 
Има още много неща за пробване и ако интереса ми отново е провокиран, ще си взема още нещо в някой бъдещ момент, специално съм заинтригувана от очните им линии и лаковете. 
Ще се радвам да споделите с мен отзивите си, ако имате такива. 


16 comments

  1. Между другото от суоча си личи, че хайлат. е прекрасен :) много красив цвят и формулата му изглежда мазничка. Чудесно попадение :) четката ще я проверя, точно за скулптуриране си търсех нещо :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мая, откровено казано според мен четката е в пъти по-добра за нанасяне на руж, отколкото на контур. Поне пудрата, която аз използвам не е супер пигментирана и ми харесва да натисна повечко с нещо по-трудно, докато тази е толкова мекичка, че отнема известно време да наслоя количеството, което ми трябва. Не знам, не искам да се изказвам категорично, защото съм я ползвала едва два пъти.

      Delete
  2. Хайлайтърът изглежда чудесно наистина. Бях пробвала тестера, но докато се наканя изчезна от тукашните магазини. Определено ще обърна внимание и на "по-луксозните" четки :)
    Като цяло козметиката им не е разтърсваща, но мисля, че за цените има доста сполучливи продукти :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хайлайтъра е добър, мисля че ще се хареса на повечето хора.
      Съгласна съм с теб, според мен също продуктите не са нищо особено, но имайки в предвид какво е налично в България - особено в по-малките градове, определено такова разнообразие и възможностите е нещо. от което има нужда.

      Delete
  3. И моето внимание е привлечено от хайлайтъра, определено ще се изпробва :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Стискам палци да ти хареса :)

      Delete
  4. Уфффф, в нашето H&M няма козметика :((((( Правя си уишлист за България и определено ще пазарувам мащабно. Палитрата и хайлайта влизат в уишлиста :) Много хуабв пост, аs usual :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мери, честно казано не изпускаш нещо кой знае какво и няма от какво да се притесняваш. Козметиката им е окей, но хора като нас с по 5 чекмеджета гримове са се нагледали на такива неща :)

      Delete
  5. Жени, хайлайтъра беше естествено първото нещо, което си набелязах на представянето. Като ги пуснаха обаче го нямаше и си купих др неща. После се появи, но вече ми беше дошъл разума, че си имам Мери Лу.. и ти сега с тоя пост пак ме караш да го искам...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Теди, сама прецени дали имаш нужда от още един хайлайтър. Ако не се лъжа Мери Лу и той беше в златистата гама.

      Delete
  6. Четката е страхотна..Бях и хвърлила око , но се отказах ... Мнооого лошо ми влияе този пост хахах ;д :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Четката е хубава, но не е нещо невиждано, подозирам, че другите им биха били по-полезни и мултифункционални.

      Delete
  7. Еххх, Жени, досега и аз не съм обръщала грам внимание на козметиката им, даже и ревютата из блоговете поподминавах ( не ме бийте ), защото бях твърде убедена, че не си заслужават, но сега се зачетох в твоята публикация и ми стана интересно, бих пробвала хайлайтъра, но трябва да го видя първо на живо. Много ми харесва и колко интелигентно пишеш, но това си го знаеш =)

    ReplyDelete
  8. Аз съм пробвала някакви неща, не останах очарована от качеството, но този хайлайтър ще отида да го видя на живо, особено щом казваш, че е фино смлян :)

    ReplyDelete
  9. Аз може би бях една от малкото, която не беше във възторг от излизането на козметиката на H&M. Все пак тествах няколко неща и не останах кой знае колко впечатлена и не си купих нищо. Гледах с лоши очи на четките им, просто мислех че ще са прекалено твърди, но заради теб ще погледна "по-луксозната" златна серия. Съвсем наскоро гримирах една приятелка с една голяма палитра сенки и пигментацията им не беше никак лоша.

    ReplyDelete
  10. Много ми беше любопитно да опитам козметиката на H&M и от толкова голям избор, не можах да се реша и си излязох от магазина без придобивки. Този пост обаче ме кара да се върна и да изпробвам някои от техните продукти. Отдавна си търся хайлайтър на достъпна цена, така че определено бих го пробвала. Изглежда прекрасно, а и четките също ме заинтригуваха. Благодаря за интересния пост! :)

    ReplyDelete