Empties #7

November 17, 2014

Здравейте!

Публикациите с изразходвани продукти са любимите ми за писане напоследък и нямах търпение торбичката ми с празни опаковки да се напълни до горе, за да мога да ви покажа колко добре съм се справила и този път.
Към момента нямам някаква специална стратегия за това кое по-напред да ползвам, всъщност голяма част от полу-празните продукти, които ме тормозиха вече са в миналото и се чувствам удовлетворена и доволна от постигнатите резултати. Старая се да обръщам по-голямо внимание на бялата си козметика и да вкарвам в рутината си някои от по-специфичните неща - маски, ампули, тонери, спрейове, които обикновено пренебрегвам, но като изключим и факта, че се фокусирам върху само един продукт от една и съща категория, не правя нищо особено и си се радвам пълноценно на прекрасните си притежания.


В първата част от Declutter серията, която подхванах преди време, ви разказах за тестерите, които имам и само трупам по чекмеджета и кутии, без реално да имам каквото и намерение да ги отворя и използвам. Имам голям напредък и откъм тях, днес ще видите част от това, което реших, че ми допада и искам да пробвам, както и някои мостри, които не намериха приложения в козметичния ми режим. Имам още някои тубички, с които трябва да приключа, така че продължението на темата, очаквайте в някоя от следващите Empties статии.
Отново декоративната козметика ми е слабото място, изключително бавно свършвам този тип продукти и трябва да измисля някаква система, която да ми помогне да променя ситуацията. За момента обаче съм оставила нещата да се случват постепенно и в крайна сметка каквото стане - такова. 



Предния месец ви заявих, че ми се иска да видя в следващата публикация по темата повече продукти за коса, тъй като разполагам с много такива, а някак си остават на заден план и не успявам да им обърна вниманието, което ми се иска. Не съм се престаравала, не съм поставяла и някакви неизпълними цели, така че съм доволна от постигнатите резултати и се надявам следващият път да съм се справила още по-добре. 
Pure Luxury Intense Moisture Shampoo на марката Rich получих в една от бюти кутиите си преди доста време и съвсем наскоро успях да го тествам, като цяло обаче не мога да кажа, че ме впечатли особено много. Имаше приятен аромат, пенеше се обилно, измиваше добре, но честно казано утежни косата ми доста и я чувствах слепната и без какъвто и да е обем. Аргановото масло на същата марка ми направи по-добро впечатление - беше доста гъсто и концентрирано, подхрани добре краищата ми без да ги омазни и мога да кажа, че бе напълно съпоставимо с това на Macadamia, което използвам в момента.
Fresh.Hair на Kevin.Murphy е сух шампоан, който ми е от Glossybox и имам от цяла вечност. Не харесвам този продукт, едвам го изразходих, караше ме да се чувствам косата си мръсна, не ѝ придаваше свеж вид . На съвсем другия полюс се намира любимият ми Batiste, без който не мога да живея - този път се доверих на аромата Crisp & Fresh
От Memebox получих тестер на шампоан предназначен за третиране на мазен скалп, марката е CNP Laboratory. Първоначално бях стресната от странния му син цвят и силния ментолов мирис, но в интерес на истината шампоана се оказа изненадващо приятен и остави скалпа ми много освежен, но не и пресушен. 
На Schwarzkopf Professional от серията BC, използвах Volume Amplifier 5 Oil Miracle, което и аз не разбрах точно какво е. Използвах го като балсам без отмиване, тъй като поне това пишеше - че не се отмива, не видях никакви резултати, не ме подразни, не ми и хареса. На същата марка и от същата серия изразходах и олиото за коса, което мирише страхотно и отново се оказа приятен продукт, използваем, но нищо, което да ме подтикне да се втурна да си го купувам в пълен вариант.


След като миналия път минах като ураган през чекмеджето с лосионите за тяло, си давам сметка, че сега положението е доста по-умерено и нямам кой знае какви постижения по темата.

Съвсем малко преди да изтече срока му на годност, намерих време да доизразходвам останалото количество от маслото ми за тяло на Bilka Upgrape. Подобни продукти използвам по-често, когато времето се захлади и усетя, че имам нужда от екстра подхранване и хидратация. Харесвам този продукт, бих си го купила отново и макар да не е от този тип, които мигновено попиват в кожата, не беше и мазен или лепкав. 
Следващ в списъка се оказа лосиона на Pink Sugar - Creamy Body Lotion, който използвах няколко пъти и наистина не харесах - аромата е адски сладък и тежък и макар първоначално да ми се стори приятен, установих, че се задържа върху кожата ми прекалено дълго време и ме караше да се чувствам некомфортно. В крайна сметка 5-те парабена в съдържанието ме отказаха да продължа да се мъча и го изхвърлям на половина пълен. 
Душ геловете на Marilyn от Shower Mate, които имах благодарение на Memebox също успях да изхабя и двата ми харесаха, като този в синята опаковка ми допадна повече като аромат, тъй като се оказа по-лекият като аромат от двата.  С приятеля ми пък съвместно минахме и през опаковка от Axe - Dark Tempation душ-гел за тяло и чиито аромат ще ви спестя какви мисли ми навява, но да кажем, че са много приятни. 
На White Mark използвах няколко мостри - гел, крем и лосион, предназначени са за премахване на стрии, ефект не видях, така че няма смисъл да се впускам в подробности за консистенцията и текстурата им. 
На звучната марка Laino, тествах лосиона за тяло със зехтин. Окей. Искам да кажа, че никога, ама никога през живота си не съм помирисвала по-неприятно нещо. Аромата е на нещо средно между манжда и вкиснало. Използвах го само веднъж, започнах да се мацам без да си дам сметка за това как мирише и ми се наложи да се изкъпя отново, защото без да преувеличавам направо ми стана зле. Дори сега, гледайки опаковките едва се сдържам и изобщо не знам как има някой, който би пуснал подобен продукт за продажба.


Отново по традиция, най-изпълнителна бях в категорията с продукти за грижата за кожата и както сами ще се убедите - поддържам едно много добро темпо. 

Мицеларната вода на Garnier e първият продукт, който попада в списъка днес. Всъщност ми се налага малко да излъжа, тъй като ми се наложи да прехвърля това, което ми е останало в стара опаковка на Bioderma и имам около три пръста останали, които използвам и в момента. Отвора на оригиналната опаковка се оказа твърде широк и на няколко пъти се залях, полях и след като си дадох сметка, че свършва прекалено бързо, намерих решение, което повече ме удовлетворява. Самият продукт ми харесва, макар и да имам чувството понякога, че леко пресушава кожата ми. Върши добра работа в премахването на грима и като цяло ми допада, бих си го купила отново. 
Серума за суха кожа на Lumene пък привърших едва преди няколко дни и впечатленията ми  са съвсем пресни. Не ми допада това, че не попива достатъчно бързо и често голяма част от него оставаше по възглавницата ми, допълнително към това оставяше и мазен слой върху кожата ми, който беше и видим и явен при допир. Продуктът е двуфазен и изискваше добро смесване на двата слоя, само че отделянето им бе прекалено бързо и баланса между двете части не бе добър. Ефект имаше и определено съживяваше сухата ми в следствие на есенното време кожа, но някак си не успях да се влюбя в него и да го усетя като моят продукт. 
На BanilaCo пак благодарение на Memebox, разполага с маската - Mineral Salt Clay Pack. Много харесвам кални маски и тази също не разочарова. Това малко бурканче се оказа супер икономично, а самият продукт не изсуши кожата ми, не я опъна, остави я в едно много комфортно състояние. Изразходвах и други две корейски маски - едната на Illy, предотвратяваща старенеето, както и една друга на Leaders, с която имах истинско приключение. 15 минути, след като я нанесох вече я мразех, тъй като беше супер плътна и не се залепваше за лицето ми изобщо. В един момент, четейки опаковката си дадох сметка, че към нея е прикрепен лист, който трябва да се махне. Махнах го и определено бях по-доволна, но пак я усещах някак си странно. След 40 минути дойде момента за премахване, когато си дадох сметка, че и на другата страна има лист, който да се отлепи. Като изключим това остави кожата ми много, ама много мека и малко лепкава. След една процедура не мога да си правя някакви генерални заключения, но и двете ми допаднаха и бих ги пробвала отново. На Lee Jiham използвах ампулата с прополис, която много ми липсва и дори обмислям да си купя продукта в оригинален размер. Няколко капки от нея се смесват с дневния крем, а резултата е мекичка кожа, като изключим това обаче най ми допадна, че в моментите, в които ми се появяваха пъпчици, моментално се забелязваше успокояващият ефект върху лицето ми.
Околоочният крем на M.Asam от серията Aqua Intense ми стигна за цяла вечност, в един момент бях сигурна, че този продукт просто няма свършване. В крайна сметка се оказа, че свърши и отзивите ми за него са позитивни - хидратиращи свойства има, но не видях никакъв друг ефект, нито откъм намаляване на тъмните кръгове, нито контролиране на подпухналостта. 
Същото важи и за V7 Eye Serum на Dr.Jart+,  предполагаемо съдържа витамини, разни други чудати съставки, обещанията са велики, при мен обаче ефекта отново бе предимно концентриран в хидратиращите свойства. Тук искам да отбележа, че все пак съм доста млада все още, така че единствения проблем, който ме мъчи освен изсушаването е тъмните кръгове и за съжаление не съм открила нищо, което да даде някакво по-перманентно решение на проблема. 
На Pur-Lisse използвах крема за нормална кожа, който ми допадна. Комбинираше се добре с фон дьо тените ми, не омазни кожата ми, не предизвика нежелани реакции. Съставките му също се оказаха добри и като цяло с удоволствие бих го пробвала отново през по-топлите седмици.
Мострите, през които минах  са на ампули и кремове от - Cliv, Fleur De Sante, Leaders, Dear.Jane. Ампулите на Cliv бяха доста добри, дори в момента използвам такава, само че в пълен размер, останалите продукти бяха в прекалено малък размер, за да преценя дали харесвам или не. Изхвърлям мостра на гел за измиване от Physiogel, тъй като е пълна с парабени. 


Маслото за устни на Korres с манго е продукт, който имах от много дълго време и нямах търпение да привърша, защото ми омръзна да го подхвърлям насам натам, обожавам тази серия, като любимият ми вариант е жасминовият, който задължително ще купя отново.
Изхвърлям теетер на Miracle Skin Cream на Garnier, който ме направи оранжева и към който не проявих интерес, както и два молива за вежди на Style Y, които получих от Memebox. За съжаление и двата бяха изсъхнали, когато дойдоха при мен и са неизползваеми. 
Три от мостричките на парфюм, с които разполагах са също празни - Angel на Thierry Mugler, Sexy Amber на Michael Kors и L'Homme на YSL
Поредна пудра падна незнайно как на земята и съответно се строши, този път късмета бе на страната на Revlon от серията Colorstay. Имам я от много време и беше почти привършила така или иначе. Бях доволна от нея, но не мога да я наредя в списъла с любимците си.
Любимият ми Face And Body на MAC обаче много ще ми липсва, говорила съм ви безброй пъти за този продукт и не искам да се повтарям. Поставила съм си за цел да свърша с два от безбройните BB/CC-та, с които разполагам и ще си го купя отново задължително. 
Последни в списъка днес са любимите ми мокри кърпички на Бочко, без които не знам какво бих правила, тъй като ги ползвам за всичко - включително и да премахвам грима си с тях ако се налага. 

Това бе всичко за днес. Надявам се публикацията да ви е била интересна и да ви е мотивирала и вас да обърнете внимание на онова, което сте започнали и все отлагате да привършите. 

4 comments

  1. И на мен са ми едни от най-любимите постове. Честито за всички привършени продукти и успех с изхабяването на декоративната козметика, ако намериш ефективен начин - споделяй, всичко ще ти бъдем благодарни :)

    ReplyDelete
  2. Само искам да отбележа, че напълно те разбирам за AXE... Минали сме по същият път с моето момче само, че с душ гела..Жалко, че няма откъде в България да се сдобия с марката :) Би бил много приятен подарък

    ReplyDelete
  3. Най-много обичам публукации с празни опаковки. Сухитр шампоани на Batiste от скоро се предлагат и у нас и със сигурност ще взема един за проба :)

    ReplyDelete
  4. Браво за всички изхабени продукти! Аз пък май съм единственият бюти блогър, който има по едно от всичко- кремове за тяло, лице, шампоани, фдт, даже и парфюми обикновено имам само 1-2. Само червилата и лаковете са ми повече, ама какво да се прави ххихи.

    ReplyDelete