Най-използвани продукти - Юли 2014

July 31, 2014

Здравейте!

Месец юли е на път да остане в миналото и чудейки се с каква точно публикация да го завърша, реших че няма нищо по-подходящо от кратко резюме на всичко онова, което използвах през последните седмици. Още повече, че бях в чужбина и се придържах към конкретни продукти през това време.
От много отдавна не бях правила такива сборни статии, в които да ви говоря за любимите си продукти и определено започнах да усещам липсата им. При всички положения едва ли ще ги превърна в някаква редовна рубрика, но поне ще се постарая да присъстват по-често в съдържанието на блога.


Юли бе доста емоционален и изпълнен с всякакви преживявания - бях си вкъщи в България, прибрах се, осинових куче, бях болна, работих известно време.. Общо взето ми се случиха какви ли не работи и имах най-различни поводи да нося грим. Няма да крия, че малко ми е мързеливо и до голяма степен съм минимизирала процеса си по гримиране, още повече, че при нас последните дни бяха неописуемо горещи и нямах ни най-малко желание да се мацам прекалено, имайки в предвид, че бях вир вода през по-голямата част от времето.



Много рядко ми се случва да свърша някой козметичен продукт и истински да усетя липсата му в живота си. Имам голямо разнообразие от гримове на какви ли не марки и не ми е трудно да си харесам нещо друго, което да използвам междувременно.
Age Rewind на Maybelline не може би, а със сигурност е най-успешният коректор за зоната под очите, който някога съм използвала и едва, след като свърших първата си опаковка си дадох сметка всъщност, че нито един от другите, с които разполагам не ми върши същата работа. Харесва ми апликатора, нанасям равномерно количество там, където ми трябва, формулата е много кремообразна, но в никакъв случай хлъзгава, не се мести, попива добре. Има озаряващ ефект, който в допълнение с факта, че успешно прикрива сините ми кръгове е достатъчен, за да съм предоволна от ефекта. Забелязала съм обаче, че не подчертава фините ми бръчици прекалено, сравнявайки го с други коректори, които имам.
В момента използвам цвят - light, който ми пасна перфектно.  Като негативен ефект мога да отбележа факта, че свършва доста бързо, а цената му не е ниска, макар че марката е дрогерийна.


Преди известно време Garnier пуснаха на пазара серия от кремове за лице предназначени за жени с различни нужди. Обикновено не се обръщам към тази марка, що се касае до кожата ми, но забелязах серията на промоция в една от Варненските дрогерии и цената от 8 лева ми се стори достатъчно ниска, за да пробвам за какво става дума. 
Спрях се на гела за уморена и безжизнена кожа, тъй като съм доста светла, всякакви пъпчици, петна или сенки много си личат и ми липсва онзи отпочинал и свеж вид, към който повечето жени обикновено се стремят. Нямах абсолютно никакви очаквания, дори до някаква степен може да се каже, че бях сигурна, че няма да се сработим. 
В крайна сметка се престраших да го пробвам и от тогава го нося ежедневно вместо дневен крем, изключително съм доволна от начина, по-който освежава лицето ми, дава му един съвсем деликатен блясък, който иначе му липсва. В никакъв случай не бих го категоризирала като някакъв свръх революционен продукт, който ще промени живота ми, но като усещане и ефект ми допадна, а и цената все пак не е за пренебрегване. 


Имам проблем със спиралите за мигли, които използвам през последните месеци. За съжаление всички от тях започнаха да се размазват зверски в зоната под очите ми. В началото винях спиралата, после си дадох сметка, че с всяка, която пробвам се получава така с едни повече, с други по-малко. Смених коректора, спрях да слагам на долните мигли - ефект нямаше. Зная, че ми е време да си купя водоустойчива спирала и да си реша проблема веднъж за винаги, но все още се опитвам да проумея защо се получава така при положение, че никога през живота си не съм се сблъсквала с подобен проблем. 
Последната спирала, която си купих е на Essence - I Love Extreme Volume и макар и тя да ми се размазва, много ми харесва как прави миглите ми добре разресани и извити. Надявам се веднъж щом времето се върне в някакви нормални граници, размазването да спре и да мога отново да се радвам на всичките си любими спирали. Тази определено се нареди в списъка и дори си взех резервна.


Червила носих всякакви.. Невъзможно ми е да се спра само на няколко, тъй като изредих почти всички, които притежавам, стараейки се да вкарам възможно повече продукти в употреба. Все пак исках да ви покажа някои от тези, които много харесвам в публикацията днес и се спрях само на две.
Това на Makeup Academy използвам доста често, нося го в дамската си чанта перманентно и не минава ден, в който да не го сложа поне веднъж. Определено ми мина мерака да нося nude червила нон стоп, но винаги ще са ми слабост. Това конкретно е супер кремообразно и се нанася равномерно, до някаква степен мога да го определя като хидратиращо, не се слави с голяма издръжливост, но не и представяно за такова. Цветът е смесица между бежово, кафяво и розово, при мен розовите му нюанси доста изпъкват. Харесва ми. За съжаление съм му сменила капачката и не зная точно кой номер е.
Червилото на Maybelline - Shocking Coral не нося нон стоп, ако трябва да съм откровена носила съм го 5-6 пъти през последния месец, но винаги като го сложа се намира някой да ме пита с какво съм на устните си. Реших да го включа обаче, защото много го харесвам и по-скоро да отправя препоръка към тези от вас, които харесват ярки нюанси, цялата серия предлага свежи, летни цветове и според мен си струва да бъдат пробвани. Формулата е добра, пигментацията е на ниво, не се разтичат, не са прекалено мазни, имат хубав завършек, страхотно попадение.
Балсамите на Nuxe - Reve de Miel са често споменавани в блог пространството, аз лично си купих моят по препоръка на Мариета от http://murfeishun.blogspot.se/, която доста пъти го е споменавала. Намирам го за доста интересен продукт, доста нетипичен и поне аз до този момент не съм попадала на нищо подобно - от текстура, през формула до завършек. Хареса ми много, поддържа устните ми в добро състояние, нанасям го вечер преди лягане и на сутринта ефекта е видим. 



Имам достатъчно ружове да отворя козметичен магазин и се заричам постоянно, че няма да купувам нищо ново, а в крайна сметка всеки месец по нещо ново в тази категория неусетно се присламчва към колекцията ми. 
Последното ми попадение (все още се опитвам да си спомня дали пък не си купих нов руж след този) е на Estee Lauder от серията Pure Color, а цветът е Tease. Разказах ви в една друга публикация подробно как се сдобих с него и няма да го правя отново, но за тези, които са пропуснали, ще вметна, че го намерих намален на 50% на дъното на една кутия. 
Снимката говори достатъчно подробно за това колко много съм го носила и няма да излъжа ако кажа, че всъщност май всеки ден съм с него. На пръв поглед е обикновен бляскав руж в розовата цветова гама, но веднъж нанесен върху лицето разгръща пълния си потенциал и аз разграничавам освен розовите тонове, така и златните, а дори и леко лилави отенъци. Много е интересен, супер красив, интензивен и много забелязващ се. Може би е най-любимият ми руж изобщо, допада ми колко е комплексен и факта, че не се нуждая от хайлайтър, когато съм с него. Придава на лицето ефирен блясък и доста свеж вид. 


В момента се намирам в период, в който нося очна линия ежедневно за сметка на сенки, които слагам само ако имам екстра време при приготвянето. Много ми допадат тези под формата на писалка, като Master Precise на Maybelline е изборът ми на този етап. В интерес на истината се сблъсках с няколко момента, които не ми харесаха и които не ми се бяха случили при първата ми опаковка. Течността не достига вече до самия връх и трябва доста силно да натисна и да огъна писеца, за да получа линията, която искам, което понякога не ми дава необходимата прецизност. За съжаление започна да се разтича, което отдавам на факта, че го носих с мен къде ли не, но въпреки това не е приятно. Харесва ми обаче, че интензитета на цвета е много силен, не ми се размазва, не се разтича, дори и при най-големите жеги. 
Teddy на MAC пък ми е най-любимият молив изобщо и го използвам под долните мигли, като го размазвам леко с четчица. Много съм ви говорила за него и няма да досаждам отново с едно и също. Не съм от хората, които с лека ръка биха платили толкова пари за нещо подобно, но съм на мнение, че си струва и цвета е достатъчно уникален.


През последните два месеца използвам ексклузивно гел лака на Depend и тотално забравих за десетките шишенца с обикновен лак, които залежават в шкафа. В крайна сметка необходимостта от разнообразие надделя и съм си дала малка почивка, за да се насладя на някои от любимите си цветове до края на лятото. 
Започнах ударно серията с два много свежи лака на L.vida - Cosmos Bouquet и Barry M - Passion Fruit, които красиха ноктите ми през последната седмица. Единият е в лилаво-розовата гама, а другият розово-червената. Общото между тях е, че са добре пигментирани, нанасят се лесно и имат хубав бляскав завършек. За съжаление този на Barry M много оцветява ноктите и кожичките ми, което бих определила като негатив, но въпреки това няма да ме спре да го нося.


Отново по препоръка на Мариета, си взех лакочистител на Lilly, който е на маслена основа и в зелена опаковка. Първоначално си взех малка опаковка, за да го пробвам, хареса ми, че с лекота премахна лака ми и на двете ръце, в крайна сметка се завърнах с три големи бутилки.
Доста по-добър е от този на много марки и цената му е в границите на нормалното. 


Много ми се иска да се спра и на острилката на Catrice, която си купих импулсивно, защото ми бе омръзнало да се мъча с тази, която вече имах. Тя пък взе, че се оказа доста сполучлива и вече безпроблемно мога да си поддържам моливите, без да се ядосвам нон стоп, че ми се чупят при най-малкия натиск. 


Едно свежо, лятно парфюмче в симпатична опаковка, съвсем наскоро намери място в колекцията ми и от тогава не съм спряла да му се радвам. Липсваше ми нещо такова леко, цитрусово и ежедневно, което да нося без много мислене и го намерих в лицето на Dolce на Dolce & Gabbana. Може да се каже, че вече имам достатъчно парфюми да ми стигнат за цял живот, но тъй като тепърва започнах да откривам този нов свят, не се учудвайте ако виждате по някоя нова бутилчица в публикациите за нови покупки от време на време.

Това бе всичко, което сметнах, че се открои през последният месец при мен. Със сигурност има още много сполучливи продукти, които използвам от време на време и се надявам за тях да ви разкажа в следващата такава публикация скоро. 

8 comments

  1. Лакочистителят на Лили е мой любимец и откакто го пробвах не искам да използвам друг. Май е време да опитам прословутите коректори на Maybelline :) Само аз май не съм ги опитвала

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз явно съм последният човек на света, който си купува този лакочистител. Много е хубав. Нямам никакви забележки.
      Колкото до коректора.. Сама прецени дали е нещо, от което се нуждаеш и дали апликатора не те притеснява, на мен лично ми харесва.

      Delete
  2. Точно сутринта докато си слагах age rewind-a си мислех абс. същите неща и че тр да му направя ревю...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Направо действай по въпроса, казвам аз!

      Delete
  3. Жени, искрено се радвам, че са ти допаднали балсама и лакочистителя :)) Много се смях на запасяването с три опаковки ;)
    Трябва да пробвам коректора. Все не се прежалвам за цената му, защото и съм леко скептик за продукти на Майбълин.
    За крема се изненадвам, че си доволна, защото доста блогъри се изказаха неласкаво за него, но винаги има изключения. Ето например аз не се сработих с линията писалка от поста ти.
    Между другото не успях да намеря MAC Teddy, като бях в София и ще продължава да е в листата желание до следващото посещение :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти за препоръката, само искам да вметна, че купих последните 3 опаковки в магазина, ако имаше още налични, щях да си тръгна с поне още 2.
      Коректора е хубав продукт и съм почти убедена, че ще ти допадне, поне аз не сещам за нещо, което не му е наред.
      За крема не съм чела никакви ревюта и макар да съм съгласна (както и написах в статията), че не е революционен ни най-малко, не мога да си представя, че някой би го категоризирал като кофти продукт. Нито лепне, нито е мазен, поддържа някаква нормална хидратация. Единствено текстурата бих определила като леко нетипична и имам подозрения, че не би се харесала на всички. При всички положения кремовете за лице са продукти, които са свръх индивидуални и не се учудвам, че има разностранни мнения.
      Стискам палци да си намериш Teddy и да ти хареса, много ми е любим и е подходящ за ежедневна употреба :)

      Delete
  4. Лакочистителят на Лили е и мой любимец. Този парфюм на Долче е уникално свеж и много ми допада :)

    ReplyDelete
  5. Страхотни продукти!Ружът на Estee Lauder ме заплени!

    ReplyDelete