Lip Product Addict Tag

July 9, 2014

Здравейте!

Продуктите за устни винаги са ме увличали и имаше един период, в който не минаваше седмица без да се сдобия с по нещо ново. Макар и към днешна дата тези ми шопинг наклонности да са овладени, налице е доста солидната бройка червила, балсами и гланцове, които буквално преливат от всяка чанта, джоб и шкаф. Добре де, може би малко преувеличавам, но положението сериозно клони към "критично". От друга страна обаче разнообразие със сигурност не ми липсва и много често ми се отдава възможност да преоткрия някой отдавна забравен продукт, на който в един момент истински съм се наслаждавала. 

За мое съжаление напоследък доста съм занемарила голяма част от притежанията си и фокуса ми бе насочен към изразходването на няколко конкретни продукта, което се оказа доста трудно начинание и за пореден път ми припомни да съм по-внимателна в пазаруването.
Със затоплянето на времето обаче започнах да изпитвам сериозно привличане към по-забавните, весели и цветни попълнения в колекцията си и страстта ми към продуктите за устни постепенно започна да се разпалва отново. Изкарах всички пролетни и летни нюанси и съм готова!





От скоро в интернет пространството се завъртя един интересен ТАГ, който ми грабна вниманието почти моментално и бях провокирана да отговоря на въпросите, имайки в предвид настроението, в което се намирам тези дни.
Въпросите са 8 на брой и обединяват любими продукти за устни в различни категории и с различни приложения.

Любим балсам за устни/продукт за грижа


Определено балсамите са необходимост в моя живот и може да се каже, че доста съм експериментирала. Харесвам няколко марки по различни причини, но ако трябва да се спра на един конкретен фаворит, то това би бил Lip Butter на Korres в малките кръгли кутийки. Никак не е маловажно, че съставът им всъщност е в по-голямата си част натурален и отсъстват съставки като минералното масло и силикони. В допълнение към всичко част от тях са оцветени и оставят върху устните полупрозрачен бляскав цвят, миришат превъзходно - имат лек и не натоварващ сетивата аромат. Най-хубавото от всичко обаче е, че правят устните ми меки и ги поддържат в това им състояние много дълго време. Самият балсам хем попива в кожата, хем остава не лепкав и тънък слой върху устните, който продължава да действа след първоначалното нанасяне. Количеството продукт, което се съдържа в бурканчето е изключително разумно, а цената е в рамките на приемливото.
Не оставам без този продукт и в един или друг момент винаги гледам да имам наличен поне един покрай себе си, любимият ми аромат е Jasmine.

Няма как да не спомена, че за ексфолиране използвам захар и зехтин/кокосово масло, отнема няколко минутки, ефекта е моментален и оставя устните гладки и добре хидратирани. Използвала съм скрабовете на Lush, които също харесвам, удобни са, защото са готови за употреба и миришат превъзходно, но в крайна сметка не е нещо, което е незаменимо за мен и спестявам пари, правейки си го сама - вкъщи.

Любимо грабващо погледа червено

Истината е, че червеното не е моят нюанс. Разполагам с няколко продукта в такива цветове, но никой от тях не бих могла да окачествя като "любимо грабващо погледа червено" чисто и просто, защото много рядко посягам към тях. Не мога да се възприема, пробвала съм, насилвала съм се, но не мога. Имам няколко полупрозрачни гланца в тази гама, които от време на време слагам, но предпочитанията ми определено са насочени към розово/кораловата гама.

Любим продукт за устни от масовата козметика/висок клас



Не вярвах, че ще ми бъде толкова трудно да отговоря на този въпрос и май се оказа, че аз почти нямам продукти за устни от т.нар. луксозна козметика. Масовите марки определено задоволяват нуждите ми и не изпитвам голямо желание да купувам нещо по-скъпо. 
След известно премисляне (доста дълго при това) се спрях на червилото ми на Guerlain от серията Kiss Kiss в цвят Rose Perle. Не само е най-луксозното ми притежание в тази категория като цяло, но е и едно от най-използваните ми червила изобщо. Преди време му бях отделила специална публикация, в която надълго и нашироко разказах за впечатленията си и защо е специално за мен, така че ако проявявате любопитство там може да прочетете повече. Най-голямото му предимство в моите очи е, че е лесно за носене - отива на абсолютно всичко; цвета е достатъчно натурален за носене през деня, но в същото време се забелязва; комфортно е за носене - балсамовидната формула хидратира и поддържа устните в добро състояние.
Нося го с голямо удоволствие и в никакъв случай не го пазя за специални случаи, за съжаление свършва доста бързо и не съм убедена, че бих могла да си го позволя отново, при всички положения обаче съм щастлива, че имах възможност да го пробвам.

Продуктите за устни от масовата козметика, които харесвам са толкова многобройни, че заслужават да посветя отделна публикация само на тях, но в крайна сметка реших да се спра само на 3, които набързо да отбележа. 



Двете марки, чиито продукти много харесвам и задължително искам да отбележа са - Rimmel и Maybelline. На Rimmel харесвам серията Moisture Renew, като най-любимият ми нюанс е Vintage Pink, за който вече съм ви говорила многократно. Червилото се нанася равномерно, пигментацията е отлична, мириса не ме дразни (за разлика от този на червилата в черни опаковки), издръжливо е и много хидратиращо.


Трябва да отдам и нужното внимание на серията Apocalips, която предлага течни червила, които се нанасят подобно на гланц. Смятам, че пазара доста спечели откъм разнообразие след излизането им, определено са нещо по-различно и уникално от това, което предлагат всички други марки. Любимият ми нюанс е Luna - убито оранжево, интензивен, но все пак естествен цвят. Пигментацията му е впечатляваща, формулата е кремообразна и много приятна за носене. 

Тоталният ми фаворит обаче се оказа Maybelline, винаги съм мислела, че това е Revlon, но правейки кратка справка с козметичната си чантичка, си дадох сметка, че без дори да подозирам продуктите на Maybelline заемат по-голямата част от нея.


Най-любимата ми формула от тези, които притежавам е Color Whisperer - хибридна формула, комбинация между балсам, червило и гланц. Двата цвята, които имам са Coral Almbition и Pink Possibilities, като определено Coral Almbition ми е малко по-любим, но пък за сметка на това Pink Possibilities не подчертава толкова много сухите участъци по устните ми (ако имам такива). И двата са полупрозрачни - единия е коралово/оранжев, а другият искрящо розов. При нанасяне създават илюзията за балсам, в последствие се улавя пигмента и блясъка им, много са подходящи за летните месеци.


От скоро използвам друго червило на същата марка от серията ColorSensational Vivids - Shocking Coral, имам го отдавна, но чак сега се престраших да го тествам. Изненадана съм колко много ми харесва, цвета е смесица между розово и коралово, като поне на мен видимо изглежда по-розово. Имах притеснения, че ще се окаже твърде ярък за мен, но в интерес на истината малко "pop of color" не ми бе излишен и определено ще го нося. Формулата е стандартна за червило, все пак достатъчно хидратираща, нанася се плавно и равномерно, издържа доста по-дълго от очакваното.


От стандартната ColorSensational линия тоталният ми фаворит е Sweet Pink, конкретно това, което имам сега използвам от няколко години, не е мръднало, не се е развалило, не е променило мириса или текстурата си. Цвета е розово-бежов.

Любимо червило на MAC



Много харесвам червилата на MAC, струват ми се доста достъпни като цена (поне за стандарта тук) и предлагат голямо разнообразие от всевъзможни формули и цветове. Допълнителен плюс е, че миришат на ванилия, което на мен лично ми е едно от любимите техни качества. Не притежавам кой знае колко много от тях и може би за това не ми е трудно да назова тоталния си фаворит веднага, а това е - Angel. Като изключим факта, че е подарък от приятеля ми в един период, когато чувствата между нас горяха с пълна сила, си давам сметка, че често посягам към него, когато не зная какво друго да сложа. Подходящо е за всеки сезон и повод, цвета е смесица между бежово и розово и го намирам за подходящо при всеки повод. Завършека е Cremesheen и действително формулата е супер кремообразна, икономично е, защото с едно минаване постигам желания ефект, издръжливостта не е кой знае колко забележителна, но не мога и да се оплача. За съжаление моето се стопи от слънцето и в последствие се счупи, за това и не изглежда толкова привлекателно.


Най-разочароващ продукт

Честно казано нямам такъв. Получавала съм от Glossybox не малко продукти за устни, които не са ми били по вкуса, но честно казано се отървавам толкова бързо от тях, че дори не мога да си спомня името или марката им. Нямам очаквания към тях и може би за това не си ги слагам особено на сърце.

Молив за устни? Да или не?


До преди няколко седмици твърдо бих заявила - НЕ и щях да кажа истината. Не съм любител на моливите за устни, не изпитвам необходимост от тях, тъй като червилата, които по принцип нося са в светлата гама. Не ми допада супер подчертания контур на устните, не е за мен и макар и да притежавам няколко молива, които слагам от време на време, за да не залежават, не са сред продуктите, които ми представляват интерес.
Купих си обаче молив на MAC в цвят Subculture (по препоръка на любима блогърка), който е реално погледнато кафеникав-телесен цвят и не съм спряла да го нося. Самата аз си се чудя как стана това и единственото обяснение, което намирам за себе си е, че е много натурален и не се забелязва почти и аз го нанасям доста деликатно, така че леко да оформя горната и долната си устна, за по-голям обем. Действа, наистина действа и бих си го купила отново.

Любим гланц



Тук искам да спомена един от сравнително луксозните продукти, който притежавам и който всъщност изобщо не харесвах в началото, когато си го купих. Отне ми известно време да свикна с нанасянето му, първоначално доста се насъбираше върху устните ми, факта, че е толкова прозрачно също не ми се нравеше особено, през последните месеци обаче го носих толкова много, че почти съм го свършила. Става дума за Instant Light Natural Lip Perfector на Clarins в цвят 02 (много отдавна изхвърлих опаковката). Все още съм на мнение, че нюанса прекалено много се слива с естествената пигментация на устните ми, но забелязвам, че носейки го придобивам един по-младолик вид, изглеждам свежа и не прекалено направена и подобно на червилото на Guerlain е нещо, което намирам комфортно за носене.

Нещо допълнително 



Матовите червила на ELF са мой тотален фаворит от много дълго време и макар и да не ги нося толкова често, колкото би ми се искало (просто забравям), определено харесвам ефекта от тях и смятам, че ми отиват. Макар и да са с матов завършек не ги намирам за твърде изсушаващи, ако не чувствам устните си в топ форма обаче, бих нанесла балсам преди това. Формата на молив помага за лесното нанасяне, не се славят с невиждана издръжливост и аз просто имам необяснима слабост към тях. Разполагам с 2 различни нюанса - Tea Rose и Natural, като предпочитам Natural повече.

Надявам се публикацията да ви е била интересна. 

3 comments

  1. Страхотна публикация. Много съм се наточила на червилата МАС, но тукм където се намирам мога да ги поръчвам само по интернет и доставката от 4 евро не ми се нрави. Бих давала 19 евро за червилото, но не и 4 евро за доставката ахаххаха
    В България обаче съм решила твърдо да мина през магазина :)
    Въпреки, че толкова червила съм събрала, че трябва да си ги нося и вкъщи, ако искам да ги изхабя хахаха Като не работя и нося червила два пъти в месеца :D

    ReplyDelete
  2. Прекрасни червила, напълно съм съгласна с мнението ти за червилата на MAC, този жасмин отдавна го заглеждам.

    ReplyDelete
  3. Аз също съм голяма фенка на Subculture на МАК и ти препоръчвам много и молива Spice. Малко по-тъмен от Subculture, но стои много естествено. Иначе се чудя дали да си взема Angel от дълго време и май скоро ще се изкуша :))

    ReplyDelete