Balea Haul

July 17, 2014

Здравейте, момичета!

Повечето от вас вече знаят, че скоро си бях в България, а в предишната публикация накратко ви бях споменала, че престоя ми беше доста стресиращ. 
Пътят ни се оказа истински кошмар - първо влака се развали, после отказаха да ни пуснат на самолета, защото имахме само лични карти, а според тях, тъй като България не е в Шенген, нямаме това право.. След едночасово звънене по посолства (където никой не вдигна, разбира се, дори и на телефона за спешни случаи), полиция, летищни органи, министерства и  администрации, в крайна сметка решиха да направят "компромис".. При кацане в следствие на стреса и притесненията, приятеля ми забрави дамската ми чанта и куфара ми на летището и се усетихме 40 мин по-късно..
Като за капак с нас бяха брат му и неговото гадже, които не спряха да мрънкат НОН СТОП и да се оплакват от храна, море, жега, коли, кучета, въздух, което тотално ми досъсипа нервите и настроението. Съсипаха чисто нов диван, ядейки на него, въпреки че бяха учтиво помолени да не го правят.. 
Картинката ви става ясна.. 

Общо взето не ми беше много до козметика, а и истината, че съобразявайки се с тези около мен, така и не ми остана време на спокойствие да си разгледам каквото ми трябва и да преценя какво ново бих искала да пробвам. Успяхме един ден да си откраднем време и да отскочим до Елитис, където стелажите бяха полупразни, а това, което беше останало беше в голямата си част тествано и в ужасно състояние. В крайна сметка си взех кърпички на Бочко и голямото пазаруване ми се размина.



Буквално в деня преди да тръгнем, помолих майка ми да ни закара до някой мол, за да отскоча до ДМ, тъй като много исках да си взема няколко продукта на Balea.
Никога, ама никога тази марка не ми е била интересна, заглеждала съм ги, но надписите на немски ме объркваха, а супер цветните опаковки ме разсейваха. Да, обаче явно българските бюти блогърки са далеч по-смели от мен и редовно засичам по някое ревю на Balea из българското блог пространство. Теди от http://powderyourfacewithsunshine.blogspot.se/ с красивите си снимки, тотално ме убеди, че трябва да спра да съм толкова задръстена и реших да стрелям на посоки и да грабна каквото ми се стори интересно.
Първо искам да кажа, че Balea предлагат много повече продукти, отколкото съм си представяла и в крайна сметка бях толкова объркана и буквално зашеметена от всичко, което открих (честно ви казвам до тогава, дори не се бях спирала да ги разгледам, нямах грам представа за асортимента им), че се спрях само на няколко дребни неща, които ме привлякоха преди всичко с ароматите си.


Секцията с душ гелове ми се стори най-интересна поради някаква странна за мен причина, тъй като рядко купувам нещо по-специално в тази категория. Разнообразието от аромати тотално ме опияни и ако имах възможност и място в багажа, не бих се поколебала да си купя поне 10 различни вида.
Това, на което обикновено попадам в супермаркета е с доста силно изразен сладък аромат, а аз за това време от годината определено предпочитам по свежи и цитрусови миризми, що се касае до измиващите си продукти. 
В крайна сметка се спрях на цели два - Melon Tango и Limette & Aloe Vera, които ми паснаха перфектно на настроението и на това, което търсех. 
Melon Tango ми е по-любимият от двата, въпреки че плодът диня ми е безкрайно неприятен, изкуствените миризми, които го имитират винаги са ме грабвали. Преди години имаше едни кисели дъвки Hubba Bubba, колкото и непрофесионално да звучи това сравнение, ароматите са 1:1 идентични. Много е свеж, дори леко приятно киселеещ, а и ми се струва, че в комбинация с леко хладък душ, би бил отлично избавление от летните жеги. 
Limette & Aloe Vera спада в същата свежа категория, но няма нищо общо с горния, аромата е доста по-умерен, не сладни и не киселее. Вече го използвах няколко пъти и първите ми впечатления са, че измива доста добре, мириса изчезва доста бързо.
И двата са в разфасовки от по 300 мл, аз платих 1.99лв за всеки от тях, не зная дали това е редовна цена или съм хванала някаква промоция. 


Винаги, когато видя, че нещо мирише на кокос, изпитвам непреодолима нужда да си го купя, така стана и този път.. Лутайки се из магазина, попаднах на ярко синя бутилчица, зърнах надписа кокос, подуших за какво става дума и веднага го сложих в кошницата. До преди няколко дни бях 100% убедена, че съм си купила спрей за тяло и със сигурност щях да го използвам по този начин, но изненадващо надписа Deospray 24/7 ми се наби на очи и бях провокирана в крайна сметка да прочета, за какво става дума. Оказа се, че съм си взела дезодорант против изпотяване - Cocos & Nektarine, първоначално бях доста разочарована, защото опита ми с подобни продукти показва, че никой от тях не действа достатъчно добре, поне при мен и единственото ми спасение са ролките на Dove, които използвам редовно и то от години. 
Доколкото беглите ми познания по немски (състоящи се от броене до 10 и разбирането на думата шайзе) позволяват, подразбрах, че не съдържа алуминий, което пък от своя страна ме подтикна да рискувам и в крайна сметка вчера се престраших да го пробвам. Първите ми отзиви са смесени, не мириша неприятно, но изпитвам един такъв дискомфорт под мишниците, който ми е трудно да определя.
Разфасовката е от 200мл, точна цена не помня, но беше под 5 лева.


За маслото за тяло на Balea с какао съм чела много. Единствено то ми беше познато като име от каталога на марката и бе нормално да го потърся в магазина. Оказа се, че намерих последното останало и макар и да не съм най-големият фен на какаово-шоколадовите аромати като цяло, реших да го пробвам. До този момент нямам впечатления от качествата му, тъй като съм го тествала единствено върху ръката си и то, за да видя дали ще се споразумеем с мириса. Направи ми впечатление, че формулата е доста гъста и попи доста бързо, но пак казвам не съм имала възможност да се намажа обилно. 
Разфасовката е от 200 мл., не помня точна цена за съжаление. Беше в порядъка на 5-6 лева.


Последният продукт на Balea, който си дойде с мен вкъщи се казва Creme-Öl Bodylotion, тоест крем олио за тяло. 40% от съдържанието му е зает от гроздово масло, както и слънчогледово масло. Предназначено е за суха и изтощена кожа.
Никога не съм срещала нещо подобно из дрогериите и имайки в предвид, че кожата ми доста се изсушава през зимата, реших че може да е удачен вариант да се справя с този проблем. Предполагаемо мирише на шамфъстък, действително се долавя някакъв ядков елемент, но не го определям като нещо конкретно, напомня ми на масло за тяло на Avon, което съм ползвала преди много години. Леко сладни, но не е натрапчиво. 
Разфасовката е от 200 мл, подобно на другите продукти и на този не помня цената, пак беше в диапазона 5-6 лева.

Може да ви звучи странно, но тези ми придобивки са ми най-любими сред всичко, което си купих изобщо и реших да споделя с вас, тъй като цените са изключително достъпни, а разнообразието много голямо. Ако подобно на мен не сте проявявали интерес към Balea, се надявам да се престрашите и да си вземете нещичко за проба, специално продуктите им за тяло се оказаха доста сполучливи, поне от опита ми до момента.

Ще се радвам да споделите с мен кои са любимите ви продукти на марката, дали има нещо, което си купувате отново и отново и е намерило перманентно място в бюти режима ви, с удоволствие бих пробвала още.

11 comments

  1. Престоят ти в България наистина звучи леко кошмарно. Трябвало е да ви пуснат, нали сме в Европейския Съюз ... макар че и мен са ме карали да минавам на проверки при прост трансфер в Австрия, заради Шенген.
    Продуктите изглеждат доста приятно, особено какаовото масло, ама язък че хич не ползвам масла като ги купя, въпреки това нямам търпение да се върна, за да си напазарувам от ДМ едно хубаво ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Все се каня да се обадя до авиокомпанията и да направя оплакване, ама колкото повече време минава, толкова по-малко спира да ми пука, та да видим..
      Определено останах приятно изненадана от Balea, по-специално от продуктите им за тяло, има доста интересни неща за тестване, а цените позволяват експерименти. Стискам палци да успееш да си напазаруваш, както ти се иска :)

      Delete
  2. Жениии :))
    И аз доскоро имах задръжки да обръщам мн внимание на Балеа в блога, но после си дадох сметка, че има хора, които не ги интересуват безкрайните ми поръчки от ФЮ, а търсят нещо достъпно и лесно..
    Не са някакви уникални продукти, но дано ти харесат :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Теди, определено си се насочила добре към този тип публикации и аз като читател ги намирам за изключително полезни. Подтикна ме да пробвам нещо ново и макар да не е супер уникално е на достатъчно изгодна цена, че да не ми направи чак толкова голямо впечатление. За всичко показано в публикацията дадох нещо от сорта на 16 лв, перфектно.

      Delete
  3. Всичките продукти изглеждат супер! И аз съм от хората, които тепърва започват да експериментират с марката Balea, именно заради многото блогове, които ме предразполагат към това :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Блоговете са виновни, знам си аз :))))

      Delete
  4. Аз също обожавам душ-геловете на Balea, както и разните лимитирани лосиони за тяло през лятото с блестящи частици :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не съм знаела, че съществува такъв, жалко. Следващия път ще го потърся, благодаря ти за препоръката!

      Delete
  5. И аз наскоро се престраших да им пробвам продуктите, нещо все не ми вдъхват доверие марките, които са към дадена верига, обаче някои ме изненадаха много приятно... взех един лосион за тяло със същия Hubba bubba динен аромат, цената беше направо смехотворна и не се стърпях. Купих същия кокосов дезодорант, най-вече за да пробвам дезодорант без алуминиеви соли (не лош, но не съм впечатлена, няма да повторя покупката) и накрая абсолютния фаворит за мен е един скраб за тяло с морска сол и кал от Мъртво море- в рамките на месец и половина купувам втора опаковка, но не толкова, защото не е икономичен, ами просто защото го ползвам нон-стоп и по много, страхотен е!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей!

      Много се радвам, че си останала с позитивни впечатления от марката. Аз за съжаление нямах много време да разглеждам и грабнах това, което ми направи най-силно впечатление, но съм сигурна, че за в бъдеще, ще пробвам още много техни продукти и се надявам да са толкова успешни като тези, които вече имам.
      Дезодоранта използвам в момента и след като се напръскам кокосовия аромат се изпарява моментално, като остава само прасковения, който ми е леко странен. Като действие не мога да кажа, че е безполезен, но не ме изкарва цял ден (подобно на Dove например) и след няколко часа усещам, че трябва да се напръскам отново, преди да е станало късно.

      Delete
    2. да, никак не са трайни тези дезодоранти. онзи ден взех пак един такъв техен без алуминиеви соли (пак не се удържах на промоцията, а и ароматът ми хареса), но пак е същото- не изкарват дълго, ако пък съм била и на спорт- съвсем. мисля, че само скраба ще прдължа да го купувам, за него разбрах най-случайно от един блог, та нарочно го търсех в DM, иначе едва ли бих попаднала на него

      Delete