Memebox Global #12

July 22, 2014

Здравейте!

Пристрастяването към Memebox още ме държи с пълна сила и колкото и да си налагам ограничения все се озовавам с по някоя нова кутия в кошницата. За сега се удържам да не поръчвам всичко, което ми хареса от тематичните издания, но пък за сметка на това не пропускам глобалните.
Споменавайки тематичните.. Може да ви звучи невероятно, но до този момент съм си купила и поличила само една такава кутия - Office Essentials, която вече имах възможност да разгледам обстойно. Не зная дали ви било интересно да ви я покажа и нея, но като цяло аз лично не останах кой знае колко впечатлена от съдържанието, не че беше лошо, някак си обаче имах някаква друга нагласа.

Waterproof Makeup поръчах с надеждата най-накрая да се докопам до някаква декоративна козметика, защото в глобалните кутии такава отсъства. All About Lips пък много ме заинтригува с концепцията си, а след като Ели от http://maquilab.blogspot.se/ сподели, че ще си я купи, аз просто нямаше как да остана по-назад.
Scrub Box обявиха съвсем наскоро и поради някаква странна причина съм доста изкушена да си я купя, макар че реално погледнато не прекарвам кой знае колко време в ексфолиране на лицето и тялото си, струва ми се обаче нещо малко по-различно от това, което обикновено предлагат и може и да се престраша.


Междувременно обаче е време да ви покажа какво получих в последното издание - 12-то на глобалната кутия, която търпеливо изчака своя ред да оздравея и снимам, преди да я нападна със страшна сила.
Аз лично останах доволна от всичко, което получих и макар не всичко да намирам за изключително практично, ми направи впечатление, че са се постарали да обхванат няколко категории продукти, което е похвално.




1. Ryo - Anti-Hair Loss Treatment - 50ml / Full Size Product 200ml/12$
2. Banila Co. - Claypatra Mineral Salt Clay Pack - 12g / Full Size Product 100g/21$
3. Plagentra - White Mark Cream - 15g / Full Size Product 100g/38$
4. Plagentra - White Mark Lotion, Cream, Massage Gel (3 sachets) / Full Size Product 100g/38$
5. L.vida - Nail Polish - 10ml / Full Size Product 10ml/7$
6. Inter-cos - Smooth Sensitive Removal Cream - 250ml / Full Size Product 250ml/43$
7. Palan - Crysence Organic Essence - 120 ml / Full Size Product 120ml/72$


За мое огромно щастие никога не съм имала проблеми с косопада и не се нуждая от подобни продукти и ако трябва да съм честна дори изпитвам известни притеснения да ги използвам. Зная, че звучи странно, имайки в предвид, че си слагам всякакви знайни и незнайни неща по лицето и най-вероятно няма да ми се отрази негативно, но самата дума "косопад" ми звучи някак страшно. Съдържа екстракти от разни неща, които не съм чувала никога през живота си - biota seed, coix seed, gold extracts (?), като и чаено дърво, има за цел да успокои и подхрани скалпа и се използва на мокра коса - подобно на маска.
Маската за лице на Banila Co. пък съдържа кал извлечена от Мъртво море и според картичката ефективно премахва себума, мъртвата кожа и всякакви външни фактори, които са запълнили порите, благодарение на високия минерален състав, оставя кожата хидратирана и подхранена. 
Всъщност това бе първият продукт от тази кутия, който вече пробвах и до този момент съм с хубави впечатления, действително усетих порите си отпушени, а не почувствах лицето си опънато или пресушено, но пък не беше и нищо, което да не мога  да постигна с обикновена кална маска.
Кремът за стрии определено ми допадна като идея. Учуди ме обаче факта, че се препоръчва употребата му 2,3 пъти дневно. 
На същата марка, от същата серия поличих и няколко малки сашета на лосиона, крема и масажния им гел, които отново имат за цел да третират подобни зони, за съжаление след една употреба едва ли ще имам някакви реални резултати, но бих ги пробвала - защо не..
Лакът за нокти на L.vida без съмнение е фаворитът ми в кутията, от много отдавна не бях добавяла нищо ново към лаковата си колекция и изведнъж от нищото страстта ми отново бе разпалена. Цветът, който ми се е паднал се казва Cosmos Bouquet и е много летен розово-лилав лак, който между другото е и с отлична формула и безпроблемно нанасяне. Нямам против да ми пратят някой друг нюанс, детайла с малкото цветенце върху капачката според мен е доста добре измислен.
Имам много неприятни спомени от крем за обезкосмяване, който използвах в младите си години и оттогава избягвам всякакви такива продукти, независимо колко са хвалени. Вероятно за някои момичета, този метод на обезкосмяване е предпочитан, аз обаче не съм от тях и шансовете да се престраша да го пробвам не са много високи.
Есенцията на Palan е предназначена за хора с изтощена коса, използва се подобно на балсам без отмиване, а според картичката съставките са натурални и билкови. Не е отбелязано друго освен, че формулата е супер известна, одобрена от всякакви стилисти и дизайнери и не е омазняваща. За дълга коса препоръчват 12-15 помпички от продукта.

Това беше всичко от това издание на кутията, доста на ниво според мен, не чувствам, че съм дала парите си напразно, което е най-важното в случая. Повечето от продуктите възнамерявам да използвам, а останалите ще зарадват някого, който би ги оценил повече от мен. 

За тези от вас, които все още не са наясно какво точно е Memebox и на какъв принцип работи, мога да препоръчам да погледнете някои от по-ранните ми техни ревюта - Memebox #4, Memebox#9, Memebox#10, тъй като намирам за излишно да повтарям всеки път едно и също нещо.
В никакъв случай обаче не се притеснявайте да ме питате, ако имате някакви въпроси, ще ви отговоря с радост.
Бихте ли искали да ви покажа съдържанието на Office Essentials? Не искам да ви досаждам прекалено много с Memebox, тъй като съм наясно, че не всички ги намират за толкова заинтригуващи като мен, но пък ако видя, че има интерес, ще го направя с най-голямо удоволствие.

11 comments

  1. Аз бих се радвала да прочета за Office Essentials.Също ще е хубаво и да споделиш мнението си и за продуктите от тази кутия!Изглежда много добре.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Диана! Благодаря ти за коментара, съвсем скоро ще покажа Office Essentials, още повече, че е в наличност в момента и ако на някого му хареса, може да се възползва.
      Все още се чудя по какъв начин да правя ревю на продуктите, които ползвам - дали в отделна статия, дали да добавям мнението си във всяко ново ревю на Memebox или пък в публикацията за използваните опаковки, надявам се скоро да измисля най-добрият вариант.

      Delete
  2. Мисля, че не трябва да се чудиш дали да споделяш за Мемебокс с нас. Забелязвам, че все повече и повече жени са се заинтересували от тях (и аз не правя изключение) и за мен е изключително интересно да чета такива публикации. Още повече, че си чакам Travel кутията, която за съжаление вероятно ще пристигне чак след средата на август. А за Office Essentials гласувам с две ръце и два крака. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти за стимула, Деси! Задължително ще направя публикацията и ще я пусна съвсем скоро. Стискам палци travel кутията да не те разочарова и да си използваш всичко :)

      Delete
  3. И аз съм сложила ексфолиращата кутия в уишлиста, но ще почакам, че малко олях напоследък :) Но нямам търпение да си получим All About Lips!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз мисля, че ще си дам кратка почивка може би до есента. Не мога да насмогна да пробвам всичко, което получавам, а и нямам достатъчно място вкъщи. Дори видях, че са пуснали 17-тата кутия и мисля, че ще я пропусна. Дано успея.

      Delete
  4. Лакчето изглежда много сладурско. Ще се радвам да прочета и за другата кутия :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Лакът определено ме заинтригува повече отколкото очаквах, цвета се оказа много симпатичен. Надявам се още утре да успея да пусна статията за новата кутия, за да имам достатъчно време да приключа месеца с нещо друго, което съм замислила.

      Delete
  5. Накрая ще ме накарате и аз да я поръчам тази кутия, ей :)
    Иначе исках да отбележа, че и моята лакова мания отново се пробуди, но след като преди няколко седмици в някакъв умопомрачителен пристъп изхвърлих сума ти декоративна козметика, в това число и около 20 лака, установих, че имам повтарящи се цветове :D Само в розово, червено и корал Ще ходя на пазар :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Завиждам ти, че си се сдържала до момента и не си направила поръчка. Аз много се влияя от ревюта и разни коментари, само някой да ми ги похвали и се юрвам да видя за какво става дума. Чакам още 7,8 кутии и определено ми е време да се поспра.
      Пожелавам ти приятно пазарува и нямам търпение да видя новите цветове, които си си взела.

      Delete
  6. Thank you for taking your time to check out my blog. I will make sure to take time and check out yours :)

    ReplyDelete