Empties #5

July 2, 2014

Здравейте, момичета!

В последните не знам колко на брой публикации все си намирам повод да ви се похваля, че съм сериозно мотивирана да намаля бройката на продуктите, които притежавам и че сериозно съм се заела с изразходването на колкото мога по-голяма част от тях.
Имам ужасния навик да подхващам нещо и след известно време като ми писне или си купя нещо ново, да го запратя в шкафа за неопределен период от време. В един момент чисто и просто си дадох сметка, че не мога да продължавам по този начин и не желая по никакъв повод колекцията ми да се разраства. Много ми е лесно да хвана всичко, което не ползвам и да го изхвърля, но вместо това си поставих за цел да се фокусирам предимно на всички използвани до някъде продукти, за да мога след това да вкарам и запасите в действие. 


Смятам, че ми се получиха нещата и съм много горда с постигнатите резултати, вече ми е малко по-трудно от преди да задържам темпото, тъй като не работя, но съм мотивирана, виждайки пълната торба с празни опаковки и се надявам да продължа успешно да гоня поставената цел.
Имам доста за показване и ще се постарая да съм максимално кратка и изчерпателна, показвайки ви всеки отделен продукт, но в случай, че се отплесна отново, ще разделя публикацията на две части.



  
Обикновено купувам балсама и шампоана си според това какво е на промоция в магазина и най-често варирам марките Syoss и TRESemme. Купувам по 2,3 различни опаковки и ги използвам паралелно. 
Останах много приятно изненадана от серията на Syoss - Thermo Care и по-специално шампоана за суха коса с масла - Oleo Intense (в оранжева опаковка). Рядко забелязвам шампоан да прави нещо по-различно за косата ми от останалите, но този ми се отрази отлично. Изобщо не ми я омазни или утежни, дори може да се каже, че доста балансира корените и краищата ми, освен това мирише страхотно. За съжаление не мога да го намеря в нито един магазин, а много искам да си го купя отново.
За серията Keratin Smooth на  TRESemme нямам какво много да кажа, защото не забелязах да има по-специално действие или резултат, най-обикновен шампоан, съдържа парабени. Смятам да пропусна евентуална бъдеща покупка.


Успях да изразходвам и една маска, която бях получила в Glossybox преди известно време, марката е шведска и се казва Maria Nila Stockholm, а въпросната маска е от серията Palett - Luminous Care. Съставките ѝ са на 100% веган, не съдържа парабени и сулфати, предназначена е за боядисана коса. Не мога да преценя до каква степен помага за по-дълготрайния ефект след боядисване, но аз лично останах доволна от подхранващите ѝ свойства, освен това подпомогна и по-лесното разресване. Има лек и приятен плодов аромат на нар. За съжаление не мога да я включа в категорията - силно интензивна, а чувствам, че косата ми понякога се нуждае от нещо ударно, за да я поддържам по-лесно. 


Сухите шампоани на Batiste традиционно заемат челно място в публикациите ми с изразходвани продукти и този път не прави изключение. Floral & Flirty ми е абсолютният фаворит и е безценен помощник в овладяването и грижата за косата ми. 
За тези от вас, които живеят в Швеция, бих препоръчала да си набавяте Batise от In&Finn, където се продава за 39кр.


Разполагах с малък тестер на спрей за коса от Revlon - Equave, обогатен с кератин. Представлява балсам без отмиване с разплитащо действие. Не познавам друг по-добър кандидат от себе си да тества подобен продукт и уверено мога да кажа, че е просто ОК, не тотално безполезен, но в никакъв случай нещо, което бих си купила и нещо, на което бих разчитала. 


Имах два позабравени тестери на масло за коса на Moroccanoil в стандартната и олекотена формула. Много харесвам този продукт, съдържа силикон като първа съставка и зная, че отежнява косата и т.н. неприятни ефекти, но на мен много ми помогна за лесното разресване и като цяло улеснява оформянето. Не съм убедена в лечебните му свойства, не съм забелязала нещо драстично. Разликата между двете формули не е толкова голяма, колкото очаквах. Използвах ги с удоволствие и бих си купила продуктът в оригинален размер, след като приключа с маслото, което в момента използвам.


В Glossybox получих тестер на шампоан и балсам на Matrix от серията Biolage - Color Last и съм просто възхитена от ефекта. Не съдържат парабени.
Балсамът особено на пръв поглед е доста лек, формулата му по никакъв начин не предполага, че ще е толкова дълбоко подхранващ, шампоана от своя страна измива косата доста добре, усещах я много чиста, без да е премита. Допадна ми видимо омекотяващия ефект и като цяло определено забелязах някакъв видим ефект, който не срещам често при шампоаните, които използвам. Не мога да коментирам до колко помага на боядисана коса да запази интензивността на цвета, защото моята не е такава.

Главният ми фокус този месец обаче бе насочен към продуктите за тяло, от които имам пълен шкаф с "резерви" включително безброй малки тестери.


Glossybox ме снабди с два душ гела на марката Anatomicals - единият с аромат на Кока-Кола, а другият на рози. Отне ми доста време да ги изразходвам, тъй като съм фен на по-свежи аромати под душа, но определено варианта с роза ми е абсолютният фаворит между двата. Мирише много деликатно на рози (много ми напомня на сок от бъз, който баба ми правеше, когато бях малка), без да е прекалено натрапчив. Измиващите му качества не смятам, че бяха свръх уникални, а и по принцип изпитвам трудности да преценя кой душ гел как действа, но нямам никакви оплаквания от него. 
Този с колата от друга страна.. Не ми бе никак привлекателен, назорих се да го използвам, дори го пробутах на приятеля ми, който го тества веднъж и после игнорира (а той ползва каквото и да сложа в банята). В крайна сметка от мотане явно изветря, защото мириса тотално се изпари и реших, че няма смисъл да се тормозя повече. Останали са ми горе-долу два пръстта, които не съм изразходвала. 


Бочко е може би най-любимата ми българска марка и всичко тяхно просто ми харесва. Един от най-изявените в моите очи техни продукти е хидратиращия бебешки крем с пшеничен зародиш и зехтин, за който вече съм ви говорила в отделна публикация. Никак не ми бе трудно да го свърша, използвам го редовно така или иначе, много е хидратиращ, доволна съм в какво състояние поддържа кожата ми, чувствам я здрава, аромата ми е приятен. При всички положения е изявен фаворит и е нещо, което с удоволствие бих купувала и за бъдеще. Не съдържа парабени, подходящ за ежедневна употреба.


Имах тестер на един от сравнително новите масла за тяло на The Body Shop - Honeymania. Първо искам да уточня, че съм огромен фен на тези им продукти и в случая единственото, което за мен имаше значение бе мириса на продукта, тъй като знаех, че откъм нанасяне, формула, текстура и резултат ще ми допадне. Подобно на останалите им и това е под формата на много гъст крем, от топлината на тялото се разтапя леко и се разнася лесно и равномерно по цялото тяло, хидратира отлично и според мен е много подходящ за по-хладните месеци, тъй като поне при мен не попива моментално. Аромата е супер специфичен, определено се долавя медената нотка, но има и някаква необяснима за мен сладост, която е много доловима. Не съм вярвала, че нещо такова би ми харесало и се изненадах, че ми се понрави С удоволствие бих си го купила, но за съжаление цените на The Body Shop тук са космически, а промоции на практика няма.


Лосиона за тяло на Weleda с Citrus се оказа много хубав. Не съм запозната с асортимента им подробно, зная само, че са фокусирани към използване на натурални съставки, което разбира се е отлично. Специално този продукт харесах много, защото формулата се оказа доста лека и бързо попиваща, супер подходящ за ежедневна употреба. Смятам, че не би ми бил достатъчен ако кожата ми бе по-суха, но за този сезон определено е нещо, което бих си купула и сама. Мириса не е точно цитрусов, макар че определено има такава нотка, усещам и нещо билково, което е доста силно, но не неприятно. 


Друг лосион, който пробвах бе на La Sultane de Saba - The Vert Gingembre, опаковката ми се стори много непрактична, нищо, че се касае за тестер. Честно казано ми е трудно да говоря за него, защото първо бях издразнена, че ми отнемаше по 2-3 мин, за да успея да го изкарам и второ аромата (цитрусов, леко кисел) не ми е сред най-любимите. Не ми беше неприятен, но просто не е нещо, което бих използвала с желание и за което бих си дала парите. Откъм действие не беше лош, лек и приятен лек лосион. Съдържа течен парафин.

Бонус Продукт :


IDhair - Extreme Titanium e гъст и лепкав крем за стилизиране на мъжка коса. Приятеля ми го ползва от много време и то всеки божи ден, според неговите думи е незаменим и с никой друг не му е по-лесно да оформи косата си в желаният вид, а и да се задържи така независимо от климатичните условия.
Ако половинката ви си търси нещо такова, може да му дадете идея. Мирише на банани.

Очаквано публикацията стана много дълга и ще бъде по-добре да я разделя на две части, за да не отнема прекалено много от времето ви, а и да не ви досадя. 
Постарах се малко да организирам продуктите, за да са все пак в някаква последователност, дано има ефект и да съм ви била полезна.

4 comments

  1. Сухият шампоан го пробвах и наистина е много добър и нямаше нищо общо с тези, които съм ползвала досега.
    Мъжкият стилизант изглежда супер. Брат ми обожава й банани, така че определено ще му го намеря... хихи

    ReplyDelete
  2. Мъжкият крем дали се предлага в България?

    ReplyDelete
  3. Хубави покупки!

    Сухият шампоан наистина е прекрасен. Купувала съм го сигурно 10-15 пъти последните 3 години. Пробвала съм и на по-скъпи и на по-евтини марки, но този на Batiste е наистина най-хубав.

    Moroccanoil е също много хубав продукт за мен. Доста ми подобри състоянието на косата, но препоръчвам да погледнеш и Elixir Ultime на Kerastase. Имам малката опаковка и май ми харесва повече :)

    ReplyDelete
  4. Много полезен пост! От доста време оглеждам продуктите на Weleda ии май сокро ще е! А ароматът на кока-кола при душ-гела нещо доста ме привлече...дано не е прекалено сладникав.
    Поздрави!
    www.artennviu.blogspot.com

    ReplyDelete