Glossybox Sweden - June 2014

July 14, 2014

Здравейте!

Прибрах се в Швеция преди няколко дни, които обаче ми се наложи да прекарам в леглото, защото само няколко часа след кацането ни, двамата с приятеля ми вдигнахме висока температура. Не помня от кога не се бях чувствала толкова зле и честно казано времето тотално ми се губи. Днес за първи път се чувствам достатъчно добре, че да включа компютъра и се надявам да се възстановим напълно възможно по-скоро.

Почивката ми в България бе изпълнена с какви ли не преживявания и за съжаление не успях да свърша почти нищо от това, което бях запланувала, а самият факт, че почти не съм си купувала козметика (почти все пак не означава, че изобщо не съм), трябва да ви подскаже, че не съм се намирала в топ форма.
Искам или не обаче е време да се върна към действителността и заедно с това идва приятната възможност да пиша в блога и да комуникирам с всички вас. Съжалявам, че нямах възможност да отговоря на коментарите ви, ще наваксам и силно се надявам публикациите, които ви бях подготвила да са ви харесали и да не сте усетили отсъствието ми.

Днес минах през пощата, за да си взема няколко пакета, които ме чакаха - измежду, които беше и юнското издание на Glossybox. Тотално бях забравила за кутията честно казано, но пък ми дойде добре да се зарадвам с нещо козметично.


Този месец останах приятно изненадана откъм съдържание и дизайн на самата кутия. Работили са с шведска дизайнерка - Lovisa Burfitt, която доколкото разбирам прави принтове за световно известни брандове. 
Продуктите, които са подбрали, както ще се уверите след малко, са доста разнообразни по вид и доста практични.



Naobay - Protective Shampoo & Shower Gel - 250ml/165kr; Naked Lips -  Organic Lip Balm, Sea Buckthorn - 42kr/брой; Färg - Eyeliner 99kr/брой; Benefit Cosmetics - They're Real Mascara 3g (8.5g/215kr); Schwarzkopf Pro - BC Oil Miracle Volume Amplifier 12ml (100ml/249kr); Schwarzkopf Pro - BC Oil Miracle Light Finishing Treatment 5ml (100ml/199kr).



Naobay са ми познати като марка с един много хубав крем за лице, който имах възможност да пробвам отново благодарение на Glossybox. Като цяло концепцията шампоан/душ гел в едно не ми е сред любимите, някак си не мога да разбера как косата и тялото се влияят еднакво от едни и същи съставки, но с удоволствие бих му дала шанс. Според опаковката 98,99% от всички съставки са изцяло натурални, а 11% органични. Мириса е цитрусов, много наподобява на лосиона Citrus на Weleda, ако това ви говори нещо.
Балсамите за устни също не са ми излишни, макар че точно в момента имам няколко отворени, които използвам паралелно. Много ми е трудно да оползотворявам напълно този тип продукти, имам чувството, че ги използвам нон стоп, а реално ми отнема няколко месеца да им видя дъното. Този специално е 99% organic и 100% натурален, мирише на лимони/портокали и на пръв поглед ми се струва, че няма да е зле.
Färg е шведска марка, която принадлежи на училище за гримьори и поне аз не бях чувала за тях от преди да ги срещна в Glossybox, имам една палитра, която вече са ми пращали, а този път ми се е паднал черният молив (другият вариант е бил бял). Много рядко използвам черно, особено тази година през летните месеци почти нищо не се задържа върху клепачите ми, както изглежда и не зная кога и как бих могла да му намеря приложение, вероятно ще го запазя за нечий подарък.
Спиралата на Benefit е голямата звезда в кутията, рекламираха я цял месец и денонощно спамиха фейсбук и инстаграм с нейни снимки. На мен пък тя ми е най-безинтересна от всички, никога не съм изпитвала влечение към скъпи спирали, намирам си каквото ми трябва в дрогерията и дори не заглеждам луксозните марки. Ще я пробвам, разбира се, чувала съм добри отзиви, дано се окаже нещо специално и уникално.
Използвам олио за коса след всяко миене и определено такъв продукт ми е винаги нужен, а и ми е интересно да тествам нещо ново. Днес веднага след измиването на косата си, реших да тествам въпросния продукт, за да видя как ще ми се стори и ми направи впечатление, че косата ми буквално го "изпи", струва ми се доста съпоставим с останалите подобни продукти, които използвам.
Балсам без отмиване в саше е последният включен продукт, отново на Schwarzkopf Pro, има за цел да придаде на косата екстра обем. 

Това беше всичко този път. Надявам се ви е било интересно да надникнете заедно с мен в кутията и се надявам и следващият месец съдържанието да е на ниво.

Желая ви успешна седмица и дано сте заобиколени от усмихнати и позитивни хора.


5 comments

  1. Ох! И аз много бих се израдвала на такава кутия! Шампоан за коса и тяло не съм имала, но не ми изглежда странно. При бебешката козметика това е обичаен продукт.Най-вероятно е с леко действие и става за честа употреба. Но ти ще ни разкажеш след време. :) А спиралата ми е една от любимите. Дори вчера пуснах ревю за нея. :) Ще чакам отзиви за всичките съкровища. Поздрави!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Тук подобни комбинации са много популярни, приятеля ми им е фен, защото по-бързо се къпе, а не обича да използва твърде много продукти. Като казваш честа употреба, сега си спомних, че на опаковката е отбелязано, че този е именно предназначен за такава и вероятно си права в това, което казваш. Дано спиралката става, сега си взех няколко от България и ще мине малко време, докато я вкарам в действие, но така или иначе не бързам :) Ще погледна публикацията ти обаче. Поздрави!

      Delete
  2. Страхотен дизайн на кутията! Шампоанът не е лош, имах същия преди известно време, но в друга опаковка. Беше по-малък размер. Не ми хареса, че е доста НЕикономичен, но като цяло косата ми с него беше много мекичка :) Той ми беше Първият (био шампоан :Р)
    За спиралата - аз съм от хората, които могат само сипват храна с големия черпак, но при всички е различно :)
    Радвам се, че си по-добре.
    Като имаш време и настроение - кажи какво стана с онзи прелестен кучо! Успяхте ли да го вземете? Да дооздравяваш бързо! (hug)

    ReplyDelete
    Replies
    1. На мен също ми допадна дизайна, доста разчупен и нетрадиционен. Ще го пробвам шампоанчето и ако не ми се хареса, ще го изпратя в ъгълчето на приятеля ми, той ползва всичко.
      Кученцето е при нас, успяхме да си го вземем без никакви трудности и притеснения, очаквано пътят беше доста интензивен, но той се справи геройски и не е казал нито дума, дори не се беше напишкал в клетката си. Голям е глезанчо и иска внимание постоянно, в момента сме в процес на опознаване, но виждам, че се чувства добре в новата си къща и се разполага, както си иска. Много приятно изненадана съм от хигиенните му навици, освен да маркира два пъти не е направил никаква друга беля и се държи, докато не го разходим. Разходките са проблемни, защото не е свикнал да ходи на каишка, тича мята се, оплита се.. Вкъщи обаче е истински ангел, чувала съм го да лае един път, не проявява характер, остава Монс да му краде храната, играчките, леглото, възглавницата, не изявява никакви претенции за нищо. За съжаление като се прибрахме видях, че Монс има твърда буца на гърлото и в момента сме много загрижени за него (утре сме на онколог), така че то милото пак е на заден план, първо с болестта, сега и това. Нареждат се нещата малко по-малко. Мерси, че попита. Много мило от твоя страна, че си спомняш. Щастлива съм, че можах да срещна хора като теб, благодарение на блогването. Поздрави!

      Delete
  3. Душицата златна! Радвам се, че всичко е минало наред. Ще свикне съвсем и ще ви дарява сс още повече любов. Стискам палци за Монс! Дано не е нещо сериозно. Keep me posted! :) И ние се борим тука с една ушна инфекция (за хиляден път), не й дава мира и така си е раздрала ушите, че си е направила огромни рани и още по-трудно я оправям... ама сигурно знаеш, и твоите са клепоушковци, искат тея уши много грижи. :)
    Прегръдки от мен <3

    ReplyDelete