Memebox - Office Essentials Box

July 26, 2014

Здравейте!

Определено ми е странно в две поредни публикации да обсъждам Memebox, но истината е, че в момента темата е доста актуална в интернет, а и на мен самата са ми доста интересни като компания и ми е любопитно да следя развитието им отблизо.
Споделих ви, че съм фен на глобалните кутии, но направих изключение наскоро, поръчвайки няколко от тематичните им издания, които май се превръщат в по-голям хит, отколкото номерираните им кутии.
Проблемът е, че са толкова много на брой, че на мен ми е абсолютно невъзможно да следя всичко ново, което пускат, да не говорим, че финансово не мога да си позволя да купувам каквото ми дойде, а и в крайна сметка не ми е необходимо да притежавам всичко. Поради тези причини, реших да си взема само това, което смятам, че ми липсва в глобалните кутии - декоративната козметика и нетърпеливо очаквам да разбера дали очакванията ми ще се оправдаят или пък не.

Последната промоция, от която аз се възползвах ми даде възможността да поръчам кутията, за която днес ще ви говоря само за 8$, което си е абсолютен удар в десятката, а на всичкото отгоре, заради проблем с някакъв продукт, който бяха обещали, а в крайна сметка липсваше, получих като компенсация допълнително 10 точки, тоест 10$ отстъпка.



Не работя в офис, всъщност не работя никъде, но идеята за една такава кутия, която да обединява всичко необходимо на една жена да се освежи в обедната почивка например, супер много ми допадна и реших, че е нещо, което би ми свършило работа и в ежедневието ми, за това и се престраших да поръчам.
Много нетърпеливо си дочаках кутията и макар да нямах някакви конкретни очаквания към съдържанието, в съзнанието си имах някаква нагласа за това какво бих искала да са включили.
В крайна сметка останах с чувството, че нещо ми липсваше сред продуктите, а един от тях пък ми е тотално непонятно как човек може да ползва на крак, било то в офис или не.

Към момента, в който пиша публикацията, Office Essentials  e в наличност. Цената ѝ с включена доставка е 29$, аз лично намерих код за намаление в интернет - EBF62I, който ми спести 5$ при една друга поръчка. В кутията си ще получите допълнителен продукт - Dr. G Brightening Balm Super Light, който аз за съжаление нямам и няма как да ви покажа.

1. Hope Girl - 140 Super Lash Mascara - 11ml / Full Size Product 11g/22$
2. Very Six - 6 Seconds Kissing Lipgloss - 10 ml / Full Size Product 10ml/17$
3. Pure Smile - Refresh Tissue Citrus Punch / Full Size Product 3$
4. Label Young - Shocking Toner - 250 ml/ Full Size Product 250 ml/28$
5. RiveCowe - Sebum Control Convinient Compact - 8g / Full Size Product 8g/14$
6. Lovey Dovey Perfume Fabric Mist - 60 ml / Full Size Product 60ml/5$
* Бонус продукт - 2 разтворими кафета


Спиралата за очи на Hope Girl ми се струва доста обещаваща на пръв поглед, не съм чела ревюта до момента и не зная като цяло какви са отзивите за нея, но според хвалбите върху картичката, би трябвало да бъде с много забележим удължаващ ефект. Като цяло от опита ми със спирали до момента съм си дала сметка, че при мен тези предназначени за обем работят доста по-добре от другите, но винаги съм готова да пробвам нещо ново. 
Направи ми впечатление, че съдържа някакви фибри или други подобни частици, надявам се да се пренесат, както трябва върху миглите и действително да се усети някаква разлика. Апликатора е леко извит на една страна и не е гумен, върху опаковката е упоменато, че е 5 free и се предполага, че е водоустойчива.


Балсамчето за устни се оказа доста интересно, на пръв поглед е абсолютно безцветно, но нанесено върху устните им придава лек розовеникав отенък, тествах дори да го премахна няколко пъти с бяла салфетка, за да се уверя, че не си въобразявам . Отново според картичката съдържа екстракти от прополис, мед, жожоба и подхранва устните, правейки ги перфектни за целуване.
Всъщност вече пробвах няколко пъти този продукт и с изненада установих, че ми хареса. Нямах абсолютно никакви очаквания, но ми допадна лесното нанасяне, приятния аромат и факта, че не е лепкав изобщо. Не мога да го определя като много бляскав, но пък се разнася супер равномерно и не се събира неприятно в линийките, както на мен твърде често ми се случва. Може да се носи самостоятелно, както и под или върху друг продукт за устни. 


Получих и две пакетчета с мокри кърпички, от описанието не мога да разбера дали са предназначени за използване върху лицето, тъй като не е директно написано. Споменали са, че може да се използват за освежаване, когато навън е топло или пък за почистване на нещо разлято, би трябвало да оставя кожата суха и охладена. Във всяко пакетче се съдържат по 10 мини кърпички, определено имат охладяващ ефект върху кожата, миришат приятно, но някак си спиртно. При всички положения ще ми влезнат в употреба.



Дори и живота ми да зависеше от това нямам никаква представа какво е предназначението на желирания тонер в супер огромната опаковка. При всички положения е доста непрактичен за носене на работа, не ми се вписва в цялата офис концепция като цяло, но дори и да изключим това не знам кога и как да го използвам. Картичката не ме улеснява особено много, тъй като са обърнали внимание само на това какво би трябвало да прави. Според написаното продукта обединява свойствата на тонер, лосион и есенция в един "smart product", не съдържа алкохол или други стимулиращи съставки, рехидратира кожата в най-дълбоките ѝ слоеве и помага за контролиране на баланса. Препоръчват да се използва като "multi skincare product" или дори да се смеси с BB крем или фондьотен за искрящ ефект.


Пудрата е специално предназначена за матиране на кожата и има контролиращ излишния себум ефект. Би трябвало да оставя лицето натурално изглеждащо, без никакви следи от омазняване, а в допълнение към всичко това се предполага, че намалява видимостта на бръчките и придава гладък завършек. 
За съжаление не съм използвала продукта до момента и нямам много какво да споделя по темата, излишно е да гадая.


Продуктът, който тази кутия трябваше да включва и заради, който в крайна сметка се оказахме компенсиране бе спрей за лице с освежаващ ефект. Вместо него получихме спрей за дрехи и тяло на Lovey Dovey, много ми е трудно да опиша аромата му, доста е стандартен и със сигурност е нещо, което в един или друг момент сте помирисвали. Не е лош, ползвах го няколко пъти, не мога да го определя като много издръжлив, но не е и абсолютно безполезен.

Това бяха всички продукти, които аз получих. Пак казвам, че платих едва няколко долара и нямам право да се оплаквам. Като цяло останах с впечатление, че нещо ми липсваше, но пък продуктите в по-голямата си част са практични и ще използвам в един или друг момент. 

Относно точките и промоциите..
От скоро пък компанията реши много сериозно да набляга на работата си с блогъри и активно работи по утвърждаването на affiliate програмата си, която аз лично изобщо не мога да схвана как действа. Ако до преди няколко месеца безплатни точки се появяваха в акаунта ви от нищото, то към днешна дата трябва да използвайте affiliate link, чрез който да поръчате дадена кутия, за да получите евентуално някакви точки, бонус продукт или нещо друго. Кои кутии дават такива точки обаче и на какъв принцип действа цялата работа - убийте ме, не знам.. Знам само, че има някакви вип секции, кодове за намаления и там разни промоции, които мен лично адски ме объркват. Надявам се ситуацията да се изясни и да има еднакви правила за всички.


1 comment

  1. Точно тази кутия така и не ме вдъхнови, но все пак се оказа интересна... Тоникът предполагам може да се ползва за освежаване през деня, аз съм си оставяла подобни освежаващи неща в офиса :)

    А относно точките - ако към някоя кутия вървят точки, си го пише в описанието й (както в Milk, Whole Grain, Oriental). Афилиейт и рифърал кодовете са ясни, но можеш да ползваш май до един такъв месечно (поне при мен повече не работят). А виповете и аз не знам как ги избират - но аз споделям интересните вип линкове (те са нещо като пре-рилииз) в темата в бг-мама и хора, които уж не са вип, пак купуват с отстъпките, така че... :) Определено вече не купувам както преди, но пак последната кутия ми излезе 9 долара. Просто май ще трябва да подбираме повече :)

    ReplyDelete