Empties #5 - Part 2

July 5, 2014

Здравейте!

Преди няколко дни подхванах темата за използваните продукти и ви споделих накратко какви мисли ми се въртят в главата през последните месеци, какви цели съм си поставила и защо. 
За тези от вас, които са пропуснали част 1 на тази публикация, ще обобщя съвсем накратко, че чисто и просто имам прекалено много козметика. Получавам продукти от Glossybox и Memebox редовно, отделно аз си купувам разни работи и неусетно се оказах с няколко пълни чекмеджета, което просто не ме устройва. 
Много е трудно да изразходвам продукти от декоративната козметика, тъй като количеството, което ми е необходимо при всяка употреба е минимално и вместо това реших да фокусирам вниманието си върху запасите си от кремове и лосиони. В две отделни публикации ви показвам как съм се справила и какви са отзивите ми за вече празните опаковки. Все още имам над какво да работя, но съм на прав път и това е най-важното в момента.


Опитах се да подредя продуктите в няколко категории, като в първата част се фокусирах на тези за коса и тяло, а днес ще ви покажа всичко около грижата за лицето и гримовете. Изразходвах някои от любимите си фон дьо тен-и, което ме прави доста тъжна, доста маски и всякакви тестери.


Nivea е марка към която рядко посягам, нямам конкретна причина за това, но така и не съм намерила свой изявен фаворит сред асортимента им и не са ми толкова интересни. Преди време бях останала без измиващ гел за лице и имах нужда от нещо евтино, което да използвам временно, така си взех импулсивно от магазина измиващия гел за нормална кожа от серията Daily Essentials, съдържащ витамин Е. Нямах никакви очаквания, но свежия аромат ми вдъхна надежда и останах много приятно изненадана. Много важен момент за мен бе факта, че остави кожата ми чиста, но много мека, сякаш съм я измила само с вода. И ако това не е достатъчно установих, че премахва остатъците от грим с лекота и освен това не ми лютеше на очите. Не бих могла да искам нищо друго от подобен продукт, използвайки го сутрин чувствах кожата си освежена, чиста и готова за предстоящия ден. Съдържа няколко вида парабени и поради тази причина смятам да пропусна бъдеща покупка.


Имам тендецията да забравям за съществуването на маските за лице и с радост установих, че съм се справила доста успешно в изразходването на няколко такива. 
Miss Beauty - Anti-Aging Facial Mask и D-Skin - Snail Facial Treatment Mask са двете китайски, които използвах и ми харесаха. В никакъв случай не са променили живота ми по някакъв начин или пък да съм забелязала чудотворен ефект, но бяха приятни, доста напоени, хидратираха кожата ми и я оставиха в успокоено и комфортно състояние. 
На Montagne Jeunesse израздохвах маската с бял шоколад, съдържаща какаово масло и сметана. Тя е на глинена основа, тоест е от този тип твърдо изсъхващи и има за цел да "изсмуче" нечистотиите от порите, съдържа няколко вида масла, които правят лицето мекичко и добре хидратирано. Аз съм фен на тези маски, няма какво да крия, евтини са, имат добри съставки, лесни са за употреба и доста ефикасни. Подобно на горните не се славят с някакви невероятни способности, но аз лично за себе си усещам краткотраен ефект в състоянието на кожата ми.


Продуктите на немската фирма M.Asam бях получила преди известно време, за да ги тествам и споделя отзивите си с вас и след като вече съм изразходвала напълно два от тях мога да заявя, че стоя зад думите си от публикацията. Нощният крем е чудесен - не е мазен, попива в кожата, но се усеща веднага, че е много дълбоко хидратиращ и събуждайки се сутрин виждах лицето си в добро състояние - свежо и събудено, докато дневния за съжаление има този неприятен кир ефект, който е абсурд да бъде комбиниран с грим. Нощния изразходвах отдавна, докато дневния до последно го мъчих (в крайна сметка го ползвах само през нощта). Съдържат хиалуронова киселина, аз не видях някакъв по-специален ефект с изключение на хидратацията, 


Получих в Glossybox тестер на крем за лице Naobay, съдържащ кислород и изцяло натурални съставки. Много ми хареса, до там, че прерових всевъзможни сайтове, за да си го поръчам, но така и не успях да го открия. Оказа се, че е испански и предимно насочен за техния пазар, жалко, защото е наистина хубав продукт, чудесно си пасна с грима ми и не видях никакви нежелани реакции, кожата ми бе отлично балансирана - нито мазна, нито суха и видях дълготраен ефект, което не ми се случва често. 


Memebox ме снабдява редовно с какви ли не тестери на крем за лице и мога само да съм благодарна, че корейската козметика ми се отрази благоприятно, иначе не ми се мисли в какво състояние щеше да е лицето ми след такова тестване. 
Използвах марки като Dear By Enprani и техния Bounce Cheese Cream, Bio Rtx - Mentor Cream, няколко тестера на Banila Co, Stiefel и Leaders Insolution. Този, който се отличи в моите очи обаче е Bounce Cheese Cream, който свърших за отрицателно време, защото го използвах сутрин и вечер. Оставяйки настрана странната текстура, ме спаси в момент, в който кожата ми беше тотално откачила - навън бе студено и ветровито и изпитвах големи проблеми с изсушаването, на работа прожекторите направо ми стопяваха лицето и пермаментно изглеждаше мазно. Усетих истинска промяна, даде ми жизненост, която по принцип ми липса и силно се надявам да ми го пратят някога пак, защото много ми лиспва.

7 дневната есенция на Iope е друг продукт, който тествах благодарение на Memebox, за съжаление нямам много какво да кажа за него, не видях някакъв по-специален ефект, който мога да спомена. Може би е ефикасен при по-продължителна употреба и силно се надявах да са верни обещанията за по-гладка кожа, защото в момента това е моят основен проблем, но така и не видях нищо конкретно.


Glossybox ми прати тестер на крем за очи и лице от серията Idealia на Vichy, околоочния още ползвам, докато този за лицето ми стигна за 2 употреби, от които не можах да си направя някакви генерални заключения. 
Друг тестер на Vichy, който свърших е крема за пъпки, за който вече съм писала. Имах две опаковки и двете са вече празни, като толкова много ми хареса, че го отрязах, за да мога да използвам и последната капчица. Имам ревю за него, не е чудо на чудесата, но ми помага да изкара подкожните ми пъпки на повърхността и ускорява процеса по заличаването им до някаква степен. Доста щипе, което не би се понравило на всички. Задължително ще си го купя, прибирайки се в България.


На Brilliant Smile съм пробвала избелващата паста за зъби, която не беше лоша, за съжаление водата им за уста не мога да похваля. Стори ми се блудкава, никакъв резултат. 


Имам малка купчина с тестери, които нямам търпение да разкарам и любимият ми сред тях е Spicebomb на Victor & Rolf. Няма дори да правя опити да го описвам, но ми харесва.


Rejuvenating BB крема на Dr.Jart+ получих преди време в Memebox. Тук е моментът да кажа, че аз и корейските BB/CC-та не си паснахме. Не ми харесват и толкова, дали съм свикнала на друг тип продукти или имам специфични изисквания не знам, но факт е, че всички 6,7, които съм пробвала така и не са ми се понравили. Този обаче е доста по-различен от останалите, защото предлага средно/пълно покритие (прикрива всичките ми несъвършенства плюс тъмни кръгове и петна) и има сатенен финиш, докато другите правят кожата ми много мазна. Цвета много ми пасна - не е прекалено сив или тъмен и може да ви прозвучи странно, но бях на ръба да се разплача, когато го свърших. Оказа се много мой продукт. 


Друг продукт от Memebox, който много харесах е CC крема на Banila Co. Една идея по-мазен, отколкото ми се иска и в този смисъл бих го предпочела в по-студените месеци, но ми допадна факта, че формулата е супер, супер, супер кремообразна и се прелива с едно движение, цвета се напасна добре с моя собствен и покритието беше много задоволително. 


Фон дьо тен-а на MaxFactor 3 в 1 също изразходвах, писала съм вече за него, страхотен. Тотален фаворит (наравно с Colorstay) от масовата козметика, задължително ще си го купя отново.


Vitalumiere Aqua на Chanel също намери място сред изразходваните продукти, нямам голям опит със скъпи фон дьо тен-и, но ако всички са като този, разбирам защо струват толкова много. Изключително интересен продукт, на водна основа, добре е да се разтръска много добре преди употреба, формулата му е до някаква степен течна. Интересен е, защото формулата предполага, че ще е с много ниска покривност, а същевременно успява да изравни тона на лицето от един път, а с малко наслагване прикрива успешно и пъпки. Не омазнява кожата по никакъв начин и някак си се адаптира към моментното състояние на лицето ми. Ако съм в по-сух период ми дава по-бляскав финиш, ако ми се е омазнила в някои зони прикрива лъщенето. Цветовете са кофти, аз си купих най-светлият, който се предлага - 10 Beige и ми идва малко тъмен през зимата. Ще си го купя отново.


Балсамчето ми на Korres в малките кръгли кутийки също свърши, поставих си за цел да го изразходвам и въпреки това ми стигна за цяла вечност. Без съмнение любимият ми балсам на всички времена.


Успях да привърша Chubby Stick в цвят Woopin' Watermelon на Clinique. Отново продукт, за който вече съм писала и който за времето си бе доста уникален, към днешна дата обаче подобен тип чъбита присъстват в асортимента на почти всяка марка и не смятам, че ми е необходимо да платя толкова пари за нещо, което мога да намеря на по-достъпна цена. 


Като за финал две ще ви покажа две спирали, които използвах напоследък.
HyperStretch на Oriflame е може би най-разочароващата спирала, която някога съм ползвала, Много водна формула, утежнява миглите ми до там, че да гледат перманентно надолу и да не задържат извивката си дори за минута, пробвах я няколко пъти и я запратих в коша. Ужасна.
Big Eyes на Maybelline от своя страна не е лоша, частта за долните мигли не използвах почти, екстра стъпка, която на мен лично не ми беше необходима. Срещнах голям проблем с размазването обаче, което си е доста важен момент, няма какво да се лъжем. В мига, в който ме огрее слънчице или съм някъде на топло, започва незнайно как да се разтича и да оформя огромни тъмни кръгове под очите ми. Използвах я максимално дълго, в крайна сметка реших да си спестя нервите и да пробвам нещо друго.

Това бяха всички продукти, които изразходвах през последните 2 месеца и половина, гордея се със себе си и силно се надявам да не загубя мотивация да продължа да се наслаждавам на притежанията си и да им дам шанс да бъдат изразходвани, а не изхвърлени, защото срока им на годност е изтекъл.

2 comments

  1. И на мен много ми допада фон дьо тена на Макс Фактор,икономичен е,добра покривност има,слива се с кожата и придава приятен полуматов финиш /поне при мен/.

    ReplyDelete
  2. И аз в отбора на доволните от този ФДТ. Много успешна покупка се оказа.

    ReplyDelete