Glossybox Sweden - July 2014

August 4, 2014

Здравейте!

В самият край на юли, вкъщи пристигна и последното издание на Glossybox, което очаквах с нетърпение, тъй като по-рано през месеца бяха обявили, че работят над специален дизайн и подбор на продуктите. 
В последствие се оказа, че са заложили на Американска тематика, самата кутия бе с подобни мотиви, а самите продукти, които бяха включени вътре - на Американски марки.

Искам да ви споделя, че през последните месеци не се чувствам особено удовлетворена от Glossybox кутиите си, като цяло това, което ми пращат не е лошо, но гледайки назад от доста време не ми се е случвало да открия нещо, което супер много да ми хареса и да използвам редовно. 
Давам си сметка, че Memebox до голяма степен ме разглезиха и промениха нагласата ми към такъв тип кутии, но истината е, че Glossybox просто не успяват да ме развълнуват, както го правеха преди. Все още не мога да се престраша да се откажа от тях, защото съм свикнала и  10 /12 евро не ми се отразяват особено много на бюджета, но започвам да се чувствам леко притеснена, че съм буквално зарината от тестери, които не мога да насмогна да използвам. 


Този месец отново не останах разочарована, макар и да имах леко друга идея за марките включени в кутията. Искаше ми се да срещна познати имена и култови продукти, а вместо това бяха заложили за пореден път на Bombshell Cosmetics или Elizabeth Moth  например, които не мога да кажа, че са ми свръх интересни. 
От друга страна много ми допадна дизайна, който бяха избрали, макар и да не останах изненадана, че са се спряли именно на Американското знаме, още повече, че бяха кръстили кутията - "Stars and Stripes", намирам я за симпатична. 






Mastey Color Protection - Color Protecting Beach Spray 60ml/Full Size 225kr/236ml; Teez Trend Cosmetics - Beautiful Flat Still Brush 179kr; Elizabeth Mott - Creamy Eye Pencil 139kr; Seche Vite - Dry Fast Top Coat 3,6ml/Full Size 129kr/14ml; Bellapierre Cosmetics - Mineral Lipstick 229kr/3.5g.



Beach Spray-овете винаги са ми били с интересен замисъл, но аз за съжаление не съм им фен. Пробвала съм няколко пъти подобни продукти на различни марки, отново благодарение на Glossybox и макар да имам спомени, че някои от тях не бяха лоши, като цяло не смятам, че отговарят на моите нужди свързани с косата ми и как искам тя да изглежда. 
 Направи ми впечатление, че продуктът е 100% веган, не съдържа парабени, оцветители и разни други химикали, които ми е трудно да възпроизведа как се превеждат на родния език. Съдържа екстракт от арган, зехтин, грозде и не е тестван върху животни. 
Четката за грим се оказа приятна изненада, защото доста рядко получавам някакви аксесоари свързани с грима в кутиите си. Изключвам на страна дизайна, който е изцяло въпрос на вкус, косъмчетата и размера са буквално идентични с тази на китайско копие на MAC239, което си закупих от www.buyincoins.com.

Моливът за очи на Elizabeth Mott е всъщност доста симпатичен и е нещо, на което ще намеря приложение в един или друг момент. Цвета е бежов, съдържа бляскави частици и поне на пръв поглед ми се струва доста кремообразен и издръжлив. Учудва ме факта, че е толкова мъничък като размер, а на картичката е упоменато, че това му е оригиналният размер, на опаковката пък пише, че не е предназначен за продажба. При всички положения е единственият продукт, който истински ми допадна. 
Лакът на Seche Vite използвам от много отдавна и не веднъж съм ви говорила колко много го харесвам, а факта, че редовно присъства в публикациите с изразходвани продукти, говори достатъчно много за това. Цял месец рекламираха кутията обяснявайки как ще съдържа топ лак, носител на безброй награди и останах сериозно изненадана, че са включили толкова мъничък тестер, при положение, че създадоха впечатление, че няма да е така. Размерът е подходящ за носене при пътувания и от тази гледна точка нямам оплаквания, от друга страна много хора, които не са го пробвали до този момент, ще могат да се убедят в способностите му.
Последният продукт, който получих е червило на Bellapierre Cosmetics в цвят Burlesuqe - мирише много приятно на ванилия и макар цветът да не е точно моят, предполагам, че би се харесал на мнозина. Абсурдно е да помисля, че някой би платил сумата от почти 60лв за него, опаковката е пластмасова и дори не се затваря и отваря гладко. 

Това беше съдържанието на кутията ми този месец, както казах и в началото макар и реално погледнато да не е лоша, ми става все по-трудно да насмогвам да използвам всичко или пък да намирам продукти, които са наистина специални. Искаше ми се да видя по-различни марки, по-познати продукти, имайки в предвид, че на Американския пазар се предлага какво ли не..

5 comments

  1. Не подценявай червилото ;))) Моето е най-издържливото, което съм имала. Устоя след 10 часс, които включваха сандвичи, сладолед и ребра хаахаха Гледайки обаче твоята кутия, наистина е разочароваща в сравнение с моята...можеха да се постарсят повече :)

    ReplyDelete
  2. Не казвам, че е лошо, но аз такива цветове просто не нося. Мога да си представя как на много би се харесало, но в крайна сметка е важно да мисля какво самата аз харесвам, а не да се успокоявам с факта, че има някой друг, който има друг вкус.
    Реално погледнато не лоша кутия - четка, молив, лак, червило.. На практика обаче, аз ще използвам лака и молива, което започва да ме кара да си мисля, че може би Glossybox вече не е за мен.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Напълно права си. Аз имах друго предвид. Просто, защото каза, че заради опаковката не си заслужава, аз исках да кажа, че като цяло качеството му е добро... Извинявам се, ако съм те обидила, не ми е била такава целта...

      Delete
    2. Олеее, прозвучах все едно, че съм се обидила ли? Хахах, няма такова нещо, бях супер задълбочена в мислите си. <3

      Delete
    3. Oх, олекна ми <3 Напоследък хората ми се сърдят за щяло и не щяло и се притесних малко, че съм те засегнала с коментара си, който както обясних си беше съвсем добронамерен :)

      Delete