Memebox - Collaboration 3 - CoffeeBreakWithDani

August 27, 2014

Здравейте!

Нямах никакво намерение да пускам тази публикация не само днес, но и по принцип, но бях цял ден навън и нямах време да подготвя нищо друго, а светлината по това време на денонощието не позволява друг тип снимки освен тези, които съпътстват този тип статии. Надявам се все пак да ви е интересно и да споделите с мен поръчвали ли сте си до този момент нещо от Memebox и кои видове кутии предпочитате - номерираните или тематичните.

За отношението ми към Memebox съм ви говорила много. Поръчвам техните кутии от началото на тази година, като основно насочвам средствата си към глобалните им издания, които са ми и любими. Тематичните определено са ми не по-малко интересни, но гледам да разсъждавам практично и в повечето случаи се удържам при поръчките. До този момент съм получавала две такива издания - Office Essentials и Waterproof Makeup, като впечатленията ми от тях в по-голямата си част са позитивни.
От скоро пък Memebox правят и колаборации с известни козметични Youtube влогъри, което според мен допълнително допринася за популяризирането им. Различното при този тип кутии, че съдържанието е предварително известно и подробно описано. Другото нещо, което сериозно ги отличава е, че разпращането става до 2,3 работни дни след като поръчката е направена. Цената е 23$ + 6.99$ доставка.


Последната колаборация, която аз засякох на сайта им бе с една от любимите ми влогърки като цяло CoffeeBreakWithDani, което само по себе си бе достатъчно да ми интереса към кутията, но съдържанието бе това, което ме подтикна да си я поръчам. Имах код за намаление от 5$, както и 3$ събрани точки. 



Направи ми впечатление, че дизайна на кутията този път е малко по-различен от обикновено - цветът е ментово зелен, изобразена е чаша за кафе, което е препратка към името на канала на Dani
Останах изненадана от броя на включените продукти - цели 8, като с изключение на един всички са пълноразмерни.

1. Prori - Aroma AV Moisture Gel Mist 100ml/22$
2. Dewytree - Ginseng Nutritious Black Tea Mask 30g/3$
3. Golden Glove - Exfollating Gloves 1 pair
4. Miguhara - B.P Cream 30ml/37$
5. Nuganic - Customized Sunblock SPF50 PA+++ 40 ml/45$
6. Hanskin - Bio Origin Royal Ampoule BB SPF30 PA+++ 4,5ml / Full Size 35ml/54$
7. Chamos Acaci - Snail Anti Wrinkle Eye Cream 30 ml/19$
8. Kocostar Nail Therapy 4g / Full Size 1 box/17$


Спрейове за лице използвам от сравнително скоро. Нямам навика да ги използвам редовно и общо взето се пръскам като се сетя, което не е твърде често. Имам няколко различни вида, които са и с различни предназначения и макар и да ги намирам за приятни и до някъде ефективни, не мога да имам категорично мнение за това как ми действат, имайки в предвид честотата, при която ги използвам.
Новото ми попълнение е различно с това, че консистенцията му е гелообразна, а съставките доста интересни - пчелна отрова, прополис, корени на растения, които са ми непознати, както и лавандулово масло, което допринася за силния лавандулов мирис. Има за цел да успокои кожата на лицето и да ѝ придаде свежа енергия.


Маската на Dewytree ми е позната от друго издание на Memebox и помня, че я пробвах почти веднага, защото ми се стори забавна, тъй като е изцяло черна. Помня, че беше приятна, остави кожата ми мека и приятна на допир. Съответно от една употреба не мога да преценя дали е нещо, което ще ми промени живота, но впечатленията ми са позитивни и се радвам, че ще мога да я пробвам отново.


Не съм използвала до този момент ръкавици за ексфолиране на кожата си, честно казано малко се изненадах да видя нещо подобно включено в кутията си (с абсурдна при това цена), но пък като концепция не ми звучи зле и ще го тествам върху краката си. Казвала съм ви, че имам бенки, които се старая да пазя от раздразване и съм много внимателна какво и как нанасям върху горната част от тялото си. 


На няколко места прочетох за невероятните свойства на базата за грим на Miguhara. Във форума на makeuptalk не малко момичета споделиха, че главно заради него поръчват кутията, тъй като много харесват продукта. Направи ми впечатление, че е оцветен в телесен цвят - подобно на праймъра на Benefit, предполагам и този подобно на него е на силиконова основа, при всички положения нямам голям опит с такива продукти и съм супер доволна да пробвам нещо ново.


Аз лично нямам полза от нов слънцезащитен крем в края на лятото, тъй като при нас слънцето хич го няма, а пък и BB кремовете, които ползвам често ми осигуряват защитата, от която имам нужда. Този продукт обаче на мен ми е познат и дори си го бях взела с мен в България, като с приятеля ми почти свършихме опаковката за две седмици. На мен лично ми хареса, не изгорях, нито имах зачервени зони, което предполагам значи, че действа.


BB крема на Hanskin съм получавала в същата разфасовка и друг път, използвала съм го няколко пъти, но не ми е направил някакво голямо впечатление.


Кремът за очи на Acaci е предназначен за тези от нас, които имат проблеми с бръчици в тази зона, но има и свойството да подобри състоянието на тъмните кръгове, което е и мой проблем. Съдържа пептиди, витамини, колаген, охлювена слуз и други чудати съставки, които комбинирани обещават видимо подобряване на зоната под очите. 
Не съм ползвала до момента терапия за нокти, но не е като да нямам нужда от такава. Пакетчето съдържа маска напоена с течност - витамини и подхранващи съставки, поставя се върху всеки пръст поотделно и се изчаква около час.

С това се изчерпва и резюмето на продуктите, които получих. Както винаги са интересни и чудати, нещо, което при обикновени обстоятелства със сигурност не бих купила. Кутията оправда цената си и сега само ми остава да се надявам, че ще намеря време, начин и повод да използвам всички нови притежания.

Имате ли опит с Memebox? Какви са впечатленията ви от корейската козметика?

8 comments

  1. Нямам никакъв опит с Memebox, но обмислям абонамент за някаква кутия и техните са ми сякаш най-голямото изкушение :) Офтопик: Напоследък гледах едно дълго видео на Дани за тъмите сенки под очите и коректори и много ми хареса.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хубавото при Memebox е, че абонамент няма, а поръчваш само това, което на теб ти харесва как звучи. Като негатив факта, че съставките на продуктите включени в кутиите не са преведени, но се надявам скоро това да се промени. Другият важен момент, за който се сещам е, че не можеш да си позволиш да чакаш прекалено дълго, чудейки се дали да поръчаш нещо или не, бройките се изчерпват много бързо. Специално тази кутия, за която сега писах свърши за няколко часа.

      Delete
  2. Тази кутия ми стана интересна още като CBWD пусна видео за нея :) Особено праймъра, но така и не я поръчах :)
    Иначе сега чакам първата глобална и направо нямам търпение :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Кой номер чакаш? На мен днес или утре трябва да ми пристигне номер 14. Надявам се да е по-разнообразна, че нямам място вече къде да слагам кремовете за очи.
      На мен пък нейното представяне ми се стори малко преувеличено, отдавам го на това, че беше доста ентусиазирана за колаборацията, но аз я следя супер редовно и да ти кажа много, много Memebox не е споменавала, изкара някои от продуктите едва ли не най-невероятните, които някога е ползвала, а не съм им срещала нито ревюта, нито ги е включвала в някакви клипове с любими продукти.

      Delete
  3. Нямам никакъв опит с кутията Memebox, но се престраших и си поръчах една. Същата, като на Мани, Luckybox #9 май се води. С нетърпение я чакам!
    Поздрави, Ева

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз също мисля да се придържам към Luckybox и Memebox оттук нататък. Стискам палци да ти хареса, да използваш всичко, което получиш и да останеш доволна.
      Поздрави!

      Delete
  4. Аз си взех едно mini. Не помня кой номер беше. Терапията за нокти беше вътре. Като цяло съм със вмесени чувства. Не обичам да не зная какво си мажа по лицето и т.н. Ще е плюс за тях ако преведат състава. Или пък не?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Всеки сам преценява за себе си дали нещо го устройва или не. Аз лично бих се чувствала по-комфортно ако всички съставки бяха преведени на английски, но не се притеснявам и излишно.

      Delete