Memebox - Special #15 Waterproof Makeup

August 18, 2014

Здравейте!

В последните няколко публикации посветени на Memebox кутиите ми, доста подробно обсъдих с вас факта, че леко съм се заринала с продукти и нямам намерение да поръчвам нищо ново, докато не въведа малко ред в чекмеджетата си и не изразходвам поне малко от това, което вече имам
Към днешна дата се придържам към първоначалните си намерения и планът ми на този етап е да прегледам какво ново предлагат чак през следващата година.
Погледнах акаунта си от любопитство и си дадох сметка, че до към средата на есента очаквам още 5 кутии, които съм поръчвала в един или друг момент, възползвайки се от някоя промоция. Очаквам глобалните издания - 14, 15, 16, както и специалните - All About Lips и My Cute Wishlist 2.
За момента ситуацията е такава, удържам фронта успешно и наистина, ама наистина нямам нужда от нищичко ново, запасена съм доста успешно с всякакви кремове и маски.


Преди няколко дни вкъщи пристигна обаче една от кутиите, които съм чакала най-дълго и най-нетърпеливо, откакто започнах да използвам корейска козметика. Сами виждате, че глобалните издания ме снабдяват най-вече с бяла козметика и аз като голям фен на декоративната, имах голямо желание да пробвам нещо такова. 
Допадна ми идеята да пробвам водоустойчиви продукти и без да се поколебая поръчах Waterproof Makeup изданието. Няма да скрия разочарованието си, че разпращането според мен не се оказа добре планирано, тъй като при нас жегите са вече част от миналото и определено бих имала далеч по-голяма полза от част от нещата, които получих може би 2 седмици по-рано.

Като цяло отзивите ми са позитивни и очакванията ми бяха оправдани, което в крайна сметка е най-важното. Доволна съм от подбора на продуктите, разнообразието и не на последно място цветовете, които са ме се паднали, ще използвам абсолютно всичко. Ако някога отново кутията се окаже в наличност, хвърлете ѝ по едно око, макар и да не е революционна включва много забавни и сладурски продукти, които освен всичко са и пълноразмерни.


1. Y.E.T - Mission Impossible Lip Marker (цвят 01Ruby) 1.7g - 12$
2. Cheek Room - Curl and Long Lash Mascara 8g - 9$
3. Enesti - UV Cut Sun Block  SPF50+PA+++Pink 40ml - 15$
4. Rubelli - Water Glow BB Cream 40 ml - 24$
5. Color Bucket - Flash Pop-up Geller 0,5g - 10$
6. Croquis - Eye Shadow and Blusher (цвят 06 Shimmer Peach) 4g - 17$


Като сериозен почитател на всякакви продукти за устни, останах супер удовлетворена, че не бяха пренебрегнали тази категория. И преди са ми пращали разни такива неща - няколко гланца и стейнове, но ми се искаше да пробвам нещо по-стандартно - червило например.
Избрали са дълготрайно червило, което идва под формата на молив. От едната страна е разположен писеца, а от другата има гъбичка за преливане, чието предназначение все още не ми е напълно ясно.
Не се остри, което е плюс. Цветът, който имам аз се казва Ruby и представлява смесица от розово и червено. Приятен е, летен и ще го пробвам съвсем скоро. Не мога много да говоря за хидратацията, според картичката съдържа масло от авокадо и макадамия. Стори ми се кремообразно. Завършека е сатенен - нито матов, нито бляскав.
Единственото ми притеснение е да не оцвети прекалено много устните ми и премахването да се окаже безпроблемно, мога да си представя последиците от толкова ярко червило, ако не мога да го махна изцяло.


Определено имам нужда от водоустойчива спирала, тъй като явно клепачите ми са започнали да се омазняват и каквото и да ползвам се размазва зверски. Любопитно ми е да видя какъв точно ще е ефектът и дали ще ме избави от този неприятен проблем.
Имам друга корейска спирала, която не съм ползвала и за която прочетох много позитивни отзиви, така че съм обнадеждена и тази да е сполучлива,  особено ми допада факта, че е предназначена за обем, каквито и по принцип предпочитам.

Очаквано нямаше как да не се размине поне без един продукт за грижата за лицето, корейците са силни именно в тази област. Избрали бяха слънцезащитен крем с фактор 50, който освен главните си функции би трябвало да контролира излишния себум и да намалява видимостта на порите. Съдържа екстракт от зелен чай и розмарин.

Друг очакван продукт се оказа водоустойчивия BB крем, който този път е на марката Rubelli. Като цвят определено ми пасна, надявам се да се окаже по-издръжлив от останалите, които съм пробвала до момента, тъй като специално този им аспект не ме впечатли особено много.
Подобно на останалите такива продукти и този има за цел да предотврати появата на бръчки, съдържа слънцезащитен фактор 30 и има за цел да изравни тона на лицето, както и да го направи по-сияйно и здравословно изглеждащо.


За моливът за oчи на Color Bucket бе известно, че ще се съдържа в кутията, като разпратените цветове бяха най-различни - от бебешко сини през оранжеви, чак до тъмно червено и черно. На мен ми се падна оптималният за мен вариант - лилаво с брокат. Пробвах го веднага и много ми допадна, формулата е кремообразна, но не прекалено, разнася се равномерно, цвета е много, ама много пигментиран и поне от едно носене ми се стори наистина да е водоустойчив. Супер попадение, харесва ми.


Последен в списъка е друг молив, който съчетава функциите на сенки и руж в едно. Цветът, който аз имам е доста специален - смесица между светло прасковено с лек розов подтон. Доста е бляскав, което не съм сигурна как би се пренесло върху кожата ако се използва като руж, надявам се да проработи, ако не се наслагва прекалено много бих го носила и под формата на сенки, за да се възползвам от водоустойчивата формула и блясък.
Включена е и острилка като бонус, която обаче не зная как би трябвало да подостри пластмасата, ще видим.

Това бе всичко този път. Имах нужда от подобна кутия, леко бях се отегчила от всевъзможни мазила и имах наистина голямо желание да пробвам нещо цветно и забавно. Гледайки цените на продуктите, които са посочени върху картичката си давам сметка, че повечето са доста достъпни и за мен е непонятно защо не включват подобни неща и в глобалните си издания.

6 comments

  1. Супер готино изглежда всичко! Много радваща кутия!

    ReplyDelete
    Replies
    1. И аз я намирам за доста сполучлива :) Дано и самите продукти се окажат качествени, че понякога опаковките и външния вид подвеждат :)

      Delete
  2. Принципно нямам навика да поръчвам кутии, но публикациите ти за подаръчните кутии ги чета прочитам с удоволствие. Поздрави, Мая

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се да го чуя, че имам още много да споделям по темата, още не съм писала за последното издание на Memebox Global.

      Delete
  3. Хубава кутия, определено! :) Между другото, и аз чакам още едно глобално издание и другите две, които и ти - сладурската и тази за устни. Боря се със себе си за тази с червилата и хелоуинската, но и аз съм затрупана... А и нещо ми липсват точките :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Никак не е лоша, оправда очакванията ми. Чакам да видим останалите как ще са. Изкушавам се да си направя още някоя поръчка, но нямам намерение да се предавам, затрупана съм, имам от всичко по много :)

      Delete