Golden Rose - Rich Color & Jolly Jewels

August 25, 2014

Здравейте!

Днес си дадох сметка, че от много време не съм правила публикация посветена на лаковете за нокти и реших да попълня архива на блога с кратка презентация на едни от най-любимите ми бюджетни и достъпни лакове - тези на Golden Rose.

Интереса ми към козметиката ме е провокирал не веднъж да тествам марки и формули, които в обикновена ситуация едва ли щях да си купя и благодарение на това имам не малък опит в тази сфера. Не съм най-сръчната щом се касае до лакирането, нито съм от жените, които поддържат постоянно перфектен маникюр най-вече, защото не съм надарена с нокти, които държат на експерименти. През последните няколко години срещам проблеми с чупене и делене, което от своя страна води до това никой лак да не се задържа върху ноктите ми твърде дълго. 
В един момент си дадох сметка, че харчейки големи суми за престижни марки до голяма степен е неоправдана "инвестиция" и вече рядко купувам лак, освен ако не попадна на цвят, който много да ми хареса. Не помня от кога не съм си купувала нищо ново в тази област, което пък от своя страна ми даде възможност да преоткрия собствената си колекция.


Имам не малко шишенца на OPI, Essie и China Glaze например, но в категорията най-любимите  формули и цветове намира място и една друга марка, която с ниските си цени и голямо разнообразие отдавна ме е спечелила на тяхна страна.
Използвам лаковете на Golden Rose, откакто се помня.. Пробвала съм различни серии през годините, но безапелационно най-успешни в моите очи са Rich Color и Jolly Jewels. При миналогодишното ми завръщане в България се сдобих с по няколко лака и искрено съжалявам, че този път пропуснах да добавя нещо ново към притежанията си. 




От Rich Color серията разполагам с четири лака, като общото между тях е, че са в солидни цветове - това, което нося най-често. Тъй като си ги бяха купувала през лятото не е учудващо, че всички са в лятната гама. 
Искам да обърна внимание на формата на шишенцето - квадратна, която освен, че аз лично намирам за супер симпатична е и много практична за съхранение и подредба. Всеки лак съдържа 10,5ml продукт и аз за съжаление не помня точната цена, за която си ги купих, но ако не се лъжа беше около 2-3 лева.
Четката при тази серия е от типа широки и къси, което допринася за равномерното разпределяне на лака и по-лесната апликация. Макар и да съм почитател на стандартните четки, не срещнах проблеми при нанасянето и не изпитах затруднения. 
Според описанието върху етикета на задната страна лаковете би трябвало да бъдат достатъчно пигментирани след едно нанасяне и да са блестящи и издръжливи. От опита ми с цветовете, които притежавам действително по-тъмните изглеждат много добре и след един слой, докато пастелните определено имат нужда от доизравняване с втори. Не се отличават с някакъв свръх бляскав ефект, аз лично така или иначе използвам топ лак. 
Нюансите, които имам са много различни един от друг, но общото между тях е, че дори и интензивността на пигмента да не е еднаква, формулата е много кремообразна и добре балансирана - консистенцията не е нито прекалено водна, нито пък гъста. Лака ми не става на черти, пак казвам, че при пастелните цветове има тук-таме по някое празно място, но нищо, което не може да се поправи с втория слой.
Много съм доволна от тях и на драго сърце бих ги препоръчала и на вас, намирам ги за успешни, лесно достъпни и разнообразието от цветове гарантира, че ще намерите нещо, което да ви се понрави.
Четирите нюанса, които аз имам са 19 - тюркоаз; 38 - пастелно лилаво; 09 - ярко розово; 50 - корал.


Серията Jolly Jewels ми е също много любима и от нея също притежавам 4 бутилки. Отличителното при тези лакове е наличието на различни по-големина, цвят и форма брокатени частици. Изключвайки това, което аз имам, смятам че цялата серия е много цветна и забавна, разнообразието от комбинации също е на ниво.
Подобно на горните и тези са в квадратни шишета, като като ги отличава цвета на капачката - сив в този случай. 
Съдържат 10,8ml продукт, за съжаление отново не мога да посоча точна цена, но имам спомен, че беше около 5лв.
Четката този път е стандартна, не се отличава с нищо забележително. Намирам за неприятен факта, че част от броката се натрупва на дъното на шишенцето и препоръчвам старателно разтръскване преди употреба. 
Като формула и консистенция са сравнително еднакви - при някои концентрацията на брокат е по-голяма, при други път размера предопределя колко слоя биха били необходими.. При всички положения обаче ако искам плътен и наситен ефект не бих могла да го постигна само с два - особено при двата с бяла основа. Достатъчно много количество брокат попада по четката при всяко потапяне, така че освен от малко наслагване, не бих казала, че трябва да се прави нещо особено, що се касае до апликацията.
Смятам, че са много ефектни, закачливи и нестандартни, не разполагам с такива цветови комбинации брокатени лакове и в този смисъл ги намирам за уникални. 
Не съм фактор, който може реално да заяви доколко са издръжливи (споменах за чупливите си нокти), но ми е направило впечатление, че тези на бяла основа (110 & 115) се белят по-лесно от другите. Златното е моят фаворит и като цвят и като формула и издръжливост.
Четирите нюанса, които имам са : 110 - различни нюанси на розов брокат в комбинация с по-ситни черни частици върху бяла основа; 115 - бял, жълт, зелен, оранжев, розов, син брокат върху бяла основа; 123 - черен, бял и сив брокат върху прозрачна основа; 103 различни по-форма златисти частици върху златиста основа.


Има още няколко цвята, които съм си харесала и които за съжаление ще мога да си купя едва догодина, но междувременно не мога да се оплача от разнообразието, с което  разполагам. И двете серии са ми много любими, като често се случва и да ги комбинирам при лакирането. 
Ще се радвам да споделите с мен впечатленията си от Golden Rose и техните лакове, както и да ми оставите отзиви за вашите любими нюанси.

14 comments

  1. Не споделям позитивното ти мнение за продуктите на марката.
    Тези конкретно лакове не съм пробвала, но съм пробвала по блогерски препоръки Golden Rose 77 Paris, и Golden Rose 43 Paris.
    Цветът не отговаря на този в шишетата, няма покривност , няма равномерност, липсва блясък, падат бързо.
    Освен това миришат ужасно на ацетон и то дори когато са затворени .
    Много съм учудена от хвалбите за лаковете на тази марка.
    Пробвала съм и молив на марката, също трагедия, сух, одира кожата, чупи се гадно.
    Като се сетя пробвала съм и червило, всъщност то беше най ужасното и едва не ме отказа от козметиката въобще, ужасно като финиш и мирис, а опаковката имитираше не кой да е друг а Chanel.
    Принципно аз не съм сноб, наскоро си купих лак на Флормар, от новите гел текстури Jelly Look Jl09 Sky Blue, и лак на Перфект 149 и от двата съм доволна, даже ще им направя ревю в блога, защото заслужават, но Голдън Роуз според мен са си зле отвсякъде.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :( Съжалявам да чуя, че не си останала доволна от това, което си пробвала. Серията "Paris" между другото и аз не я харесвам изобщо, при тези обаче формулата няма нищо общо и доколкото ми е известно дори са 3-Free, но не съм на 100% сигурна, за това и не го споменах в публикацията.
      Аз харесвам ружовете им, имаха едни минерални, които не бяха никак лоши, както и спиралите им са доста сполучливи, преди години съм пробвала и очна линия, която имам спомени, че ставаше, чела съм много хубави отзиви и за матиращите им червила. Имала съм и много несполучливи покупки, това също е вярно, но гледам да не си го слагам на сърце, имайки в предвид, че цените са ниски.
      Много харесвам лаковете на Flormar, имам няколко техни цвята, които са ми абсолютни любимци - 437 тюркоаз ми е най-любимият в тази категория изобщо.
      Rich Color са супер сполучливи, не знам какви са отзивите на останалите блогърки, нямам спомени да съм чела публикации по темата, но за моите нужди и очаквания са перфектни. Ако се престрашиш да ги пробваш стискам палци да ти харесат.

      Delete
    2. Взех си 50 и ще го пробвам:)ценя мнението ти.

      Delete
    3. Благодаря ти! Надявам се да не те подведа и да останеш с успешни впечатления.

      Delete
  2. Много харесвам лаковете от тези две серии и ги смятам за много сполучливи и определено могат да се конкирират с по скъпите им събратя

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се да чуя, че точно ти споделяш мнението ми :)

      Delete
  3. Пробвала съм два от тази серия и при мен бързо се олющваха. От към блясък, покривност, цена.. нямам забележка, но много бързо падат при мен. Сега са ми по-здрави ноктите и може да ги пробвам пак. Имаш много симпатични цветове в колекцията си от тези лакове ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Моите нокти хич ги няма и всичко бързо ми пада, за това и изрично споменах, че не съм най-добрия кандидат да ги оцени в тази категория.

      Delete
  4. Rich Color ми е една от любимите серии ever, особено заради големите четки.Показвала съм и едно червено, което просто обожавам!
    Серията 3-free на ГР е Selective. :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти много. Бях чела някъде, че ГР имат серия 3-Free, но не бях напълно сигурна коя е.

      Delete
  5. Rich Color аз нещо не ги харесах, но пък Jolly Jewels са си красота от всякъде! Жалко, че на моите ужасни нокти се олющват толкова бързо.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Моите нокти също хич ги няма. За това и вече гледам да не си давам парите за някакви луксозни марки, няма смисъл, знаейки, че лака ще ми се обели след ден или най-много два. Jolly Jewels имат едно Коледно червено, което супер много искам и винаги, ама винаги забравям да си купя. Иначе съм си взела всичко останало, което ми харесва и нямам планове да разширявам колекцията :)

      Delete
  6. Много харесвам и двете серии, които си представила. Откъм цветове, разнообразие и цени - направо са си супер!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, много се радвам, че публикацията ти е допаднала.

      Delete