New In : Presents and Some Shopping

August 20, 2014

Здравейте!

Нямах планове да правя подобна публикация този месец, но както винаги се случва се сдобих с някои нещица, които сърце не ми дава да скрия от вас. Част от тях са подаръци от една страхотно мила българка, живееща в САЩ, а останалите са плод на среднощно пазаруване във feelunique.com, породено от скука и лека депресия.


Имам нужда от нова козметика, както имам нужда от куршум в мозъка, но факта, че съм безработна и имам прекалено много свободно време, допринася за постоянните ми шопинг приключения.  Пазарувам онлайн, обикновено използвам код за намаление, който ми спестява пари и по този начин намирам оправдание пред себе си за направената поръчка.
Този път вниманието ми бе грабнато от feelunique.com и благодарение на код за намаление (който намерих пък след кратка справка с Google) за 15% отстъпка, си взех някои доста според мен интересни неща. Не съм се отпускала прекалено много, но пък за сметка на това съм доста удовлетворена от направения избор и както след малко ще се уверите, до голяма степен бях повлияна от съветите и опита на други блогърки.



Не съм ви споменавала до този момент, но сред любимите ми канали в youtube е и този на Mymakeup2013. Тя използва натурална/био козметика и такава е и тематиката заложена в блога и клиповете ѝ. Намирам я за доста информирана и ми е направило впечатление, че не се увлича към безумно скъпи марки и продукти.
Гледайки едно от последните ѝ видеа, вниманието ми бе привлечено от един продукт на марката Badger. Ако кажа, че ме грабна обяснението, че продуктите са сертифицирани органични, ще излъжа, по-скоро малката сладка кутийка ми се запечата в съзнанието и реших да надникна във feelunique, за да видя какво точно продават. Асортимента им е доста нетипичен и може да се намерят най-различни мазила - от крем за ръце, през мазила за гръб или балсам, който спомага за по-лесно заспиване.
На няколко пъти бях изкушена да си взема някой от по-забавните им продукти, но в крайна сметка (понеже съм страхлива), реших да не рискувам, а да заложа на това, от което всъщност имам нужда, а именно балсамът за кожички - Cuticle Care - обогатен с масло от ши.
Кожичките ми са доста загрубели в следствие на огромното чистене, което мина през ръцете ми  (в блока имаше дървеници и общо взето трябваше да изпера всяко едно нещо, което притежавам на 60 градуса, преди да дойдат да пръскат),а любимият ми Lemony Flutter на Lush изветря отдавна. Надявам се да има някакъв видим ефект и ако ми стане любим може и да му отделя време за ревю. Платих SEK 62.38 преди намалението.


Теди от http://powderyourfacewithsunshine.blogspot.se/ от край време ме изкушава с продуктите на Palmer's и най-накрая се предадох.
Имам спомени, че съм срещала техни продукти в Lilly, но ако не се лъжа ми идваха доста скъпи, а пък онлайн цените са доста по-нормални.
Доста ми бе трудно да се спра на нещо конкретно, тъй като разнообразието не е никак малко, а от друга страна аз съм доста запасена откъм лосиони и кремове. Бях твърдо решена да си харесам поне един продукт и в крайна сметка отново се спрях на нещо, което нямам, а именно - скраб за тяло - Cocoa Body Scrub. Имам доста бенки по тялото си, някои от които са големи и гледам да ги пазя от всякакви дразнители, поради тази причина много внимавам с ексфолирането. Краката ми са безопасна зона и предимно тях третирам с такъв тип продукти. Върху опаковката е указано, че съдържа чисто масло от ши, какао, витамин е, както и натурални ексфолиращи съставки. Мириса е доста приятен, макар че аз не съм сред почитателите на какаовите аромати.
Платих SEK 62.38 преди намалението.
За малко да помисля, че съм приключила с Palmer's и някак си успях да убедя самата себе си, че не може да не тествам някой от най-популярните им продукти. Имат всякакви по вид кремове и лосиони за тяло, които имат анти-стрии ефект, стягащи свойства и какво ли още не.
Спрях са на един от стягащите им лосиони, който съдържа масло от ши, колаген, витамини и Co Enzyme Q10, които заедно подобряват еластичността и текстурата на кожата на тялото. Дори не бях обърнала внимание на количеството продукт в опаковката и бях супер изненадана, че се оказа доста голяма - 315 ml. За първи път го пробвах снощи след баня, прекалено рано е да говоря за какъвто и да е било ефект, но попи бързо, не ми създаде неприятно усещане за лепкавост. Не мога да кажа обаче, че съм голям фен на аромата, струва ми се сладнеещ и странен.
Платих SEK 62.38 преди намалението.


От много време искам да си купя гъбичка-ръкавица за нанасяне на изкуствен тен и всеки път забравям. Незнайно как обаче този път се присетих и разглеждайки какво точно предлагат попаднах на продуктите на St.Moriz, за които съм чувала от други блогърки и за чието присъствие на сайта дори не подозирах.
Поръчах си муса им, който съм чувала, че е доста хвален и се надявам да не стана оранжева. Поръчах уж 'regular', при мен пристигна 'medium', беше се поразлял малко, но нищо фатално, ще споделя с вас резултатите, веднъж щом имам цялостни впечатления.
Платих SEK 62.38 преди намалението.


За Diana Reese съм ви говорила на facebook, но за тези от вас, които не сме следят там, ще обобщя, че Диана е българка, която живее в САЩ и прави клипове в youtube на английски и български език. Заговорихме се на няколко пъти по блогърски и се радвам, че установихме по-близък контакт, имайки в предвид, че се намираме в подобна ситуация, живеейки далеч от родината. Тя беше безкрайно мила да ми предложи да ми прати нещо, което не мога да си купя в Европа и в крайна сметка съвсем нахално я измолих да ми поръча една чанта, която исках от доста време да си купя. Поръчах чантата, пристигна при нея, уговорихме се как да стане изпращането и познайте изненадата ми, когато вкъщи пристига не малко пакетче, а цял колет.. Диана буквално ме остави без думи и много държах да споделя подаръците си с вас, защото останах истински трогната.
Тя ми беше споемала при коресподенцията ни, че иска да ми прати подаръче и аз изрично я предупредих да не си харчи парите за мен, самият факт, че ми върши услуга е абсолютно достатъчен.
Много ме е яд, че не успях да направя снимка на всичко, което получих, бях в пълен шок и се почувствах като малко дете на Коледа. Беше опаковала всяко едно нещо внимателно, част от нещата бяха в малки торбички, личеше си старанието, което бе вложила да ме зарадва. Безкрайно благодаря за картичките, сувенирите от Ню Йорк и лакомствата. Цялото семейство се възползва и опита бонбоните и сладките, които получих. На всичкото отгоре беше сложила и цял буркан с фъстъчено масло, което истински зарадва приятеля ми.
Като че ли всичко това не бе достатъчно, но ми беше пратила и няколко козметични подаръка, които няма да крия - много ме зарадваха.

Фон дьо тен-ът на Covergirl използвам постоянно, откакто се сдобих с него и ми върши страхотна работа. Червилото на Milani - Fruit Punch пък се оказа кремообразно, с много приятен мирис и уникален цвят. Балсамчето на EOS - Strawberry Sorbet е друг продукт, който за първи път ще пробвам благодарение на нея, както и лосиона на Victoria's Secret - Sweet Pea. Получих и тестерче на парфюм, както и тестер на крем за лице от Pur-lisse.

Диана, благодаря ти от все сърце за прекрасния подарък, невероятна си и съм щастливка да те познавам. Ще се постарая да върна жеста.

С тези продукти обогатих колекцията си през последните седмици. Надявам се публикацията да ви е била интересна.

12 comments

  1. Честити придобивки, Жени!! Дано палмърските ти харесат повече с времето, ароматите може би не са за всеки (на мен ми дай шоколадови) но на мен ми се отразяват доста добре на кожата..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, Теди! Вчера използвах скраба и останах приятно изненадана, че не се оказа много мазен, а частиците пък ми се стори достатъчно груби за перфектно ексфолиране.

      Delete
  2. Оооо.. толкова мило от страна на Диана :)) Аз я следя точно заради теб ;)
    Сега ще трябва и аз да търся масло на Badger, защото ми напомни :))
    Честити придобивки.. всичките са умерени.. аз казвам ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много е мила, бях на път да се разплача. Не съм от този тип хора, които много се лигавят и поради тази причина рядко завързвам някакви сериозни приятелства онлайн, създавам впечатление на студен човек, което не е истина. Радвам се, че Диана се постара да ме опознае и този ѝ жест истински ме трогна. Придобивките са умерени, съгласна съм с теб. Реших, че като ще харча пари, то поне да си взема нещо, което реално има шанс да използвам :) Пиши за маслото на Badger, като си го купиш. Аз имам малко останало от едно на Burt's Bees и съм на мисия да изразходвам него, преди да подхвана новото.

      Delete
    2. Задължително ще пиша :) Аз гледам сега есента да си почина от към гримови придобивки главно и да се постарая да изразходя някои. Само дето ми се струпаха някои необмислени покупки на ексфолиант за тяло, който не струва, плюс балсам за устни в предвид, че хич нямам нужда при отворени три :/ Но Меги ме нави :дд
      А, Диана, наистина много мило момиче.. ще е супер и двете да ви видя на живо ;)

      Delete
  3. Blagodaria ti,Jeni,za milite dumi za Diana Reese,edinstvenata mi dashteria,koiato e na hiliadi kilometri kato teb i ne sam ia vijdala ot 2 godini i polovina :( <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мамо, а ти как се озова тук хаха :P

      Delete
    2. Няма за какво да ми благодарите! Дъщеря Ви е прекрасна!

      Delete
  4. Незнам какво става, за 3ти път се опитвам да оставя коментар и не ми се получава. Жени изобщо не се чувствай задължена да връщаш жеста и не се притеснявай за нищо. Радвам се, че нещата ти допадат. Много ще ми е приятно да се видим един ден с теб и с още няколко други бг блогърки, които много харесвам. Поздрави <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Зная, че не съм задължена, Диана и точно поради тази причина ще се постарая да те зарадвам и аз така, както ти зарадва мен. С най-голямо удоволствие бих дошла на някоя блогърска среща, за да си поговорим, както трябва :) Мерси за всичко!

      Delete
  5. Интересни покупки си направила! Много съм заинтригувана от скраба на Palmer's, голяма почитателка съм на какаовите им продукти и май само скраба и серума за белези не съм ползвала :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Кики, толкова се радвам, че се завърна!!! От време на време се присещам за твоя блог и се чудих къде зачезна. Скраба на мен ми хареса от една употреба, ще пиша повече, като имам повече впечатления. Отивам да чета блога ти!

      Delete