Flormar - Pretty Compact Blush On

August 22, 2014

Здравейте!

От доста време не бях пускала публикация посветена на един конкретен продукт и ми се стори добра идея да го направя точно днес.

Харесвам Flormar като марка и опита ми с тях в по-голямата си част е бил изключително успешен. Голям почитател съм на лаковете им за нокти, а от декоративната козметика имам някои дребни неща, които намирам за много сполучливи. И до днес 4-ката им сенки е сред най-любимите ми палитри изобщо и често посягам към нея, въпреки че не е като не е като да ми липсва разнообразие.
Прибирайки се в България бях твърдо решена да допълня скромната си колекция с други техни продукти, но за съжаление не бях достатъчно подготвена и нямах нужното време да разгледам на спокойствие от какво точно бих имала нужда. Все пак успях в бързината да грабна едно дуо - руж и бронзираща пудра и намирам момента за подходящ да ви разкажа за отзивите си.


Дуо-то се продава в абсолютно същата розово-пластмасова кутийка, която е позната на повечето от вас от въпросната палитра, за която споменах по-горе. Капачето действа на същия принцип - дърпа се и се поставя обратно, за да се затвори. Не е нищо особено, но пък е достатъчно издръжлива, за да се пренася спокойно насам-натам.
Аз се сдобих с този продукт от магазин "Елитис" във Варна и заплатих около 4 лева, ако не се лъжа. В кутийката се съдържа 14 грама продукт. Според оригиналният етикет от производителя, срока на годност е 5 години от датата на производство.

При отваряне се усеща силен парфюмен аромат, който аз асоциирам с крем за лице, не мога да го окачествя нито като приятен или неприятен - отношението ми е абсолютно неутрално. Мириса се пренася върху лицето за кратко, но поне аз не съм забелязала да се задържа или усеща до там, че да ми направи неприятно впечатление.



Дуо-то включва два вида пудра - една в кораловата гама, която носи звучното име - Coral и една в бежово-кафявата, която е кръстена - Beige.
Купувайки този продукт бях останала с впечатление, че получавам бронзираща пудра - било то подходяща за контуриране или затопляне на тена, както и руж. Оказах се права за ружа, който още тук мога да вметна, че страшно много харесвам, а другата половинка пък не се оказа лоша, макар и да не е нещо, което използвам често.



Първото нещо, което ми направи впечатление веднага щом тествах двата цвята върху ръката си бе съдържанието на блестящи частици. Върху кожата и двата имат озаряващ ефект, като частиците се забелязват от по-близко разстояние. В този смисъл ако предпочитате бронзиращите си пудри изцяло матови, то със сигурност това не е продукт за вас. Другото, което искам да спомена е, че самият тон на кафявото е предназначен за някого със светла кожа и поне според мен тези с повече тен биха имали нужда от нещо по-дълбоко като нюанс. Този специално е в студената гама, лекичко сивее, което на мен лично ми допада. Може да се контурира с него, самата аз съм го пробвала неколкократно, но на мен не ми е любимият продукт за тази цел. Намирам го за леко сух като консистенция и макар да не се разпрашава при допир с четка, при преливането върху кожата голяма част от пигмента изчезва и не се получава плавна линия, наподобяваща естествена сянка. 

Ружът от своя страна е нещото, което ме подтикна да си купя палитрата. Много харесвам такива коралови тонове, които да не са прекалено оранжеви. Формулата е сходна с тази на бронзера, но имайки в предвид, че човек има повече пространство за нанасяне и преливане, аз не изпитвам затруднения с нанасянето. Според нанесеното количество може да се постигне по-естествен и натурален завършек или по-драматичен - блестящите частици допринасят, за което. 
Допада ми много, че прави кожата ми по-сияйна, отколкото е в действителност и ѝ придава здрав и свеж вид. Не знам дали се дължи на леко сухата формула, но издръжливостта при мен не се оказа забележителна - около 3-4 часа. Не бих посегнала към него, ако държа гримът ми да издържи цял ден или нямам време да го нанеса повторно.


Харесвам палитрата въпреки негативните моменти, за които ви разказах. Определено ружът е моят фаворит и го предпочитам пред бронзъра, но това не означава, че не би се харесал на някого другиго. Формулата не е никак лоша и не срещнах някакъв сериозен проблем с разпрашаване или с неравно нанасяне. Използвам стандартната си четка за руж на Real Techniques, с която нанасям абсолютно всеки друг руж, който имам. 

Аз лично не съм срещала тази палитра в друга цветова комбинация, но ми е интересно дали такава съществува. Вие срещали ли сте из магазинчетата? Ще се радвам да споделите мнението си от дуо-то, ако имате такова, а пък ако сте в търсене на нещо такова, мога да препоръчам да му хвърлите едно око, цената е достъпна, а качеството задоволително.


5 comments

  1. Жени, аз го имам от мин.год пон и златистото е почти издълбано с голям дупка в средата. Аз го ползвам за хайлайт и all over пудра (като туайлайтската на Есънс). Тази година малко по-рядко посягам към него защото тотално го изпочупих, но то издълбаното си е от мин. год..

    ReplyDelete
  2. Супер идея, Теди :) Мерси, че сподели!

    ReplyDelete
  3. Каква е цената му, Жени? :) Интересна публикация, браво ;**

    ReplyDelete
    Replies
    1. Точната цена не помня, но беше около 4 лева. Благодаря :)

      Delete