Любими продукти - август 2012

August 27, 2012


Здравейте, момичета!

Времето при нас е мрачно и дъждовно (както обикновено), което прави невъзможно заснемането на каквито и да е сполучливи снимки, та реших вместо някое ревю да ви покажа някои продукти, които много често използвах през август.
Имаше период, в който правех подобни публикации всеки месец, но в един момент осъзнах, че ми е много трудно винаги да имам нещо ново, за което да пиша и не само това, но и наистина да съм го използвала редовно и основно. Няма и смисъл да си говорим празни приказки и да затормозявам себе си и вас излишно.


Дадох си малко почивка, за да презаредя батериите и ето, че днес всъщност имам какво да представя. Дори бих казала, че имах толкова продукти измежду, които да избирам, че дори ми беше трудно да преценя кое да включа.


Flormar Bronzing Powder Face & Body



За първи път разбрах от Ида, че съществува подобен продукт и прерових половин София, докато се сдобия с него. Аз съм с много, много светла кожа и не използвам бронзиращи пудри, защото имам чувството, че изглеждам така все едно имам оранжеви петна по лицето. Купих си го общо взето от любопитство, но изобщо не съжалявам, защото ме изненада много приятно. Взех си BRO1 (най-светлият от всички, които се предлагат) и в последствие малко съжалих, защото ми се искаше да бъде малко по-тъмен, за да изпъква при контуриране. Нанасям го и върху врата и деколтето си. Не стои оранжев, а само прави лека сянка, където е необходимо. За съжаление при мен пада сравнително бързо (3-4 часа максимум).

L'Oreal - 181 Sheer Linen



В момента този тип червила са сред най-любимите ми - кремообразна формула, подхранващи, полупрозрачни и бляскави. Тази серия на L'Oreal се продава в България, доколкото ми е известно под името - Rouge Caress, но конкретно този нюанс не се внася.
Нанесен върху устните ми, цветът е полупрозрачно шоколадово кафяв, което и доста по-различно от това, което нося обикновено. Топи се върху устните, приятно и много леко. Няма как да пропусна да спомена и опаковката, която е забележително красива и елегантна.

Dior Poudre Shimmer Amber Diamond



Силно се надявам да дойде момент, в който да успея да направя ревю и това да се случи преди да съм изразходвала всичкият продукт. Започнах дори да се замислям от къде да се сдобия с резервна опаковка, за всеки случай.
Не минава ден, в който да не нанеса този хайлайтър върху горната част на скулите си и съответно вторачено да се огледам в огледалото 10-тина пъти, мърдайки си главата, за да видя как бляска. Лъсвам си опаковката по няколко пъти на ден, за да съм сигурна, че няма по нея следи от пръсти и си я държа прибрана във велуреното ѝ калъфче. Никога не ми се случва да проявявам чак такава загриженост към козметиката си, което само за себе си е показател всъщност колко много обичам този продукт.

Maybelline Age Rewind Eraser Dark Circles Concealer


Друг продукт, който ме грабна безусловно и завинаги е именно този коректор на Maybelline, за който ви се бях похвалила преди време. Както години наред гордо заявявах, че нямам тъмни кръгове под очите, така изведнъж неочаквано ми се появиха. Този коректор е силно бежов, но и доста светъл, неутрализира тъмните участъци и се слива перфектно с кожата. За съжаление след около час леко се насъбира в малките линийки под очите ми, което вече при мен е даденост, та не ми прави особено голямо впечатление. Само за няколко секунди изглеждам така все едно съм спала 12 часа и съм събудена и свежа, което не може да бъде по-далеч от действителността.

Avene Gentle Gel Cleanser


Няма по-досадно нещо за мен, от това да си махам грима всяка вечер преди лягане. Винаги пада едно миене и търкане до безкрайност, което за щастие вече е в миналото, защото си имам нов любим измиващ гел. Задължително премахвам най-горния слой на грима си с мокра кърпичка, защото иначе хабя прекалено много от гела, а не е особено евтин, така че се опитвам да спестявам, но сами може да се убедите, че за около месец употреба съм изразходвала почти 1/3 от него. Оставя кожата ми много чиста и мека, не е премита, суха или раздразнена.

Това са всичките ми съкровища, които правят живота ми по-приятен през последният един месец и съм убедена, че не бих се лишила от нито един от тях и за в бъдеще. 
Възнамерявам да направя ревю на някои от тях, но както винаги съм буквално зарината с продукти, които чакат своят ред, а той все не идва. 

Кои са вашите най-любими продукти, които използвахте през август?

Хубава и спокойна вечер!

10 comments

  1. Аз искам малко ни в клин, ни в ръкав да кажа, че си любимата ми българска блогърка и че много харесвам блога ти - прочела съм по-голямата част от него :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Петя. Благодаря ти за милите думи, не се сещам до сега друг да ми е казвал подобно нещо и наистина ме зарадва много. Поздрави.

      Delete
  2. Гелът на Авен е в топ 5 на любимите ми продукти, а другото е мицеларната им вода :) Откакто ги използвам нямам проблеми с кожата на лицето и съм страшно доволна :) Заслужават си парите определено :) И да отбележа, че ти си "виновницата" за покупката ми, консултантката в аптеката гледаше като слисана като отворих блога ти, за да намеря как точно се казваше гелът :) Благодаря безкрайно :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се, че съм успяла да помогна! Аз съм също много доволна от всички техни продукти, които притежавам и дори планувам да си взема още някои работи, които да пробвам. Използвам термалната им вода често и съм изключително доволна, но ще погледна и мицеларната, щом я препоръчваш.

      Delete
  3. Здравей, много харесвам тези твои обзорни публикации и макар самата аз да се въздържам от такива засега, всъщност мисля, че са много приятни! За повечето ми любими продукти, използвани през месеца вече съм писала в блога, но имам и два фаворита, които (надявам се) ще представя тази седмица - серумът за мигли на Mavala и ролона за околочен контур на Balea. Поздрави!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей!

      Аз също много дълго време се въздържах да правя подобни публикации, защото не бях сигурна дали и как ще се възприемат. За щастие отзивите винаги са били положителни и съм получавала много мили коментари, така че вероятно за сега ще ги запазя, но не съм убедена, че ще ги правя всеки месец, защото нямам чак такъв запас от козметика.

      Delete
  4. Много хубави неща, както винаги! Искам да те попитам как нанасяш коректора, защото тази гъба отгоре ми се вижда много неудобна, а и нехигиенична, и това е единственото, което ме спира засега да си го взема.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Ида.

      Според написаното върху опаковката гъбата е направена от материал, който предполагаемо е антибактериален, каквото и да означава това. Иначе за нанасянето - директно върху тъмните кръгове. Не знам доколко е хигиенично или не, но при мен действа чудесно и нямам намерение да се лиша от него.

      Delete
  5. Много хубава публикация.Извинявай че питам за нещо извън темата но може ли да ми препоръчаш коректор с по-голяма покривност за прикриване на червенината около носа;моят не успява да я прикрие достатъчно,а тези зелените коректори се опасявам че ще бият много на очи...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей. Пробвала ли си Healthy Mix на Bourjois?

      Delete