Сенки Flormar - Неутрални цветове

August 10, 2012

Здравейте, момичета!

Последните дни бяха много дъждовни и студени, което автоматично ме накара да изпадна в едно летаргично и мързеливо състояние. Успях да се убедя да поизлезна малко, за да не полудея съвсем (нищо, че станах вир вода) и си купих някои нови дрешки и разни неща, в които да си подреждам гримовете. Всъщност това е и големият "проект" над, който работя от известно време, а именно да организирам цялата си "колекция", така че всичко да е под контрол. При мен се забелязва тенденция да съм разпиляна, което обаче пък много ме дразни и всячески се опитвам да преборя.
В понеделник започвам отново да ходя на курс по шведски, само че този път в друг град и с нови учители (не знам защо решиха да сменят схемата изцяло) и гледам се организирам предварително, за да не изпадам в кризисни ситуации в последния момент. 


Оставям моите лични драми настрана и днес съм решила да ви покажа един продукт, който използвам от известно време и с голям ентусиазъм искам да препоръчам и на вас, защото наистина си струва. 
Имам един куп сенки, които вероятно ще ми стигнат до края на живота ми и като цяло избягвам да купувам нови, но понякога любопитството надделява и не мога да се удържа. Такъв е и случаят с палитрата на Flormar в неутрални цветове, която бе импулсивна покупка, но пък определено се нарежда сред най-сполучливите ми. Тази марка стана особено популярна през последните месеци и добрата новина за нас като потребители е, че за сравнително ниска цена обикновено получаваме качествен продукт.



Flormar Pretty Compact Quartet Eye Shadow - P 045 се продава в розова опаковка, която съдържа 14 гр. продукт, на цена от приблизително 5 лв. Специално палитрата, която аз имам съдържа изцяло неутрални ежедневни цветове, но се продават и други цветови комбинации в случай, че си падате по по-дръзки или забавни нюанси. 
Признавам си, че първоначално бях грабната от опаковката, но главно ме привлече цената, която смятам, че е по джоба и на повечето от вас. Като казах опаковка искам да уточня, че макар и на пръв поглед да изглежда не особено здрава и евтина, от опит знам, че държи на изпускане и успява да запази сенките непокътнати.


На мен лично много ми допада цветовата селекция и смятам, че нюансите чудесно се допълват и са абсолютно необходими за направата на лесен и удобен ежедневен грим, както и достатъчно интензивни, за да се постигне по-драматичен ефект. 
Палитрата съдържа 4 цвята, от които 2 са изцяло матови, а останалите два съдържат миниатюрни блестящи частички. Всички сенки са пигментирани и лесни за преливане. Текстурата им е нежна като кадифе, лесно могат да се напластят по клепача, не падат, не се ронят прекалено и издържат дълго време дори без нанесена предварително база. 


Най-светлият цвят от всички макар и да изглежда жълтеникав, нанесен върху клепача се слива с кожата и оставя светъл озаряващ ефект. На пръв поглед изглежда матов, но всъщност съдържа много ситни, почти незабележими блестящи частички, които съвсем дискретно привличат светлина там, където са нанесени и ефекта е страхотен на слънчева светлина. Върши добра работа не само като хайлайтър под чупката на веждата и началото на окото, но и нанесен върху лицето (отново като хайлайтър). Този и е един от двата цвята в палитрата, които съвсем лекичко се рони, но не до там, че да представлява някакъв проблем.
Другият светъл цвят е отново в телесен цвят, но с леко изразен розов подтон. Това е и моят фаворит измежду всички, опитах се да потърся негова алтернатива в други палитри, които притежавам, но не успях да намеря такава. Много ми допада как изравнява тена на клепача ми и изглежда така все едно нямам нищо нанесено върху него, а просто изглежда в перфектно състояние. Това е и основата на ежедневния ми очен грим през последните седмици, страхотно попадение. Удачен е е за преливане на границите на различни сенки. Този е и един от двата матови нюанса включени в палитрата, не забелязвам никакво ронене.
Най-силно блестящият нюанс е бронзово-кафяв и съдържа много ситни златни, червеникаво розови и бронзови блестящи частички. За съжаление не мога да уловя достатъчно добре красотата му на снимка. Пресован е много добре с превъзходна текстура и формула и съперничи на някои от най-скъпите сенки, които притежавам. Използвам го обикновено в краищата на окото или съвсем леко в края на сгъвката, зависи какъв ефект искам да постигна.
Четвъртият и последен цвят в палитрата е тъмно шоколадово кафяв с матов завършек. Много интензивен и наситен цвят, който гледам да използвам пестеливо. Интересен момент е, че погледнат в опаковката, изглежда сякаш съдържа някакъв блясък, но нанесен върху окото е изцяло матов, включително и на слънчева светлина. Използвам го предимно под формата на очна линия или пресъздаване на някакъв опушен ефект, но като цяло използвам палитрата от скоро и не съм експериментирала с нея много. Това е и вторият нюанс в палитрата, който съвсем лекичко се рони.


Моите впечатления от този продукт са чудесни и съвсем спокойно с чиста съвест, мога да препоръчам и на вас. Качеството надвишава в пъти цената. Не знам дали и останалите палитри от серията са толкова сполучливи, но специално тази е чудесна за начинаещите и любителите на естествени тонове. 
Подготвям публикация, която е специално предназначена за тези от вас, които не са много на "ти" с гримирането и има за цел да представи някои достъпни и лесна за употреба продукти, та един от тези продукти е именно тази палитра. 
Имам и още един продукт на Flormar, който искам да споделя с вас и смятам да направя това съвсем скоро, така че се надявам почитателите на марката да останат приятно изненадани.

Хубав и успешен ден!

11 comments

  1. Чудесна публикация!Не съм купувала сенки на Флормар,но тези ме грабнаха,обичам да си правя т.нар. натурален грим за ежедневието,така че може определено да си я купя палитрата / нищо,че в нас ще се заровя вече със сенки /.Иначе Флормар е една мноого добра фирма,на добра цена получаваме страхотно качество.Благодаря за ревюто,ще очаквам с нетърпение следващите!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей.

      Аз също съм много доволна от Флормар като марка, макар че ги открих съвсем скоро. Каквото съм си купила до момента ми е харесвало и нямам търпение да се прибера в България, за да мога да си купя и други техни продукти.

      Delete
  2. Благодаря ти за тази публикация. Почти винаги предпочитам дискретен и не много блестящ грим и ще се възползвам от ревюто ти с положителност!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се, че съм била полезна. Имат тестери, така че може да ги пробваш и да прецениш дали текстурата ти допада или не.

      Delete
  3. Аз също много харесвам тези сенки на Flormar. Писала съм за тях и наистина цветовете са супер, аз много харесвам матови сенки :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ще потърся публикацията в блога ти, за да мога да я прочета. Аз съм също почитателка на матовите сенки.

      Delete
  4. От известно време си търсех подобни сенки - неутрални, в неголяма палитра, на невисока цена :) До сега използвах неутралните цветове от палитра с 88 цвята, с която не обичам да пътувам (всъщност само веднъж направих това усилие, но треперенето дали палитрата ще си остане здрава не си заслужаваше). Ще изчакам да видя кой е другият продукт на Flormar, за който ще пишеш, и ще отскоча за тази четворка :)
    Благодаря за идеята! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Надявам се да не останеш разочарована. Имат тестери, така че пробвай преди да купиш. Ще гледам да пусна ревю-то на другия продукт през седмицата :)

      Delete
  5. От доста време съм хвърлила око на тези сенки, но така и не съм си правила труда да ги намеря. След тази публикация обаче знам каква ще е следващата ми покупка :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Продават се и в други цветови комбинации, разгледай ги :) Дано ти харесат!

      Delete
  6. Чудесна публикация!
    Утре отивам да търся сенките. :)

    ReplyDelete