Glossybox Sweden - July

August 1, 2012

Здравейте, момичета!

Честит месец август! Надявам се да е топъл и слънчев, за да можем поне още мъничко да се порадваме на лятото. При нас, както винаги е мрачно и дъждовно. Дори съм леко настинала, защото направих грешката да облека рокля вчера, а духаше силен вятър и сега само кихам и подсмърчам.

Взех си някои нови продукти за лице и много се надявам да ми паснат добре. Винаги съм в търсене на нещо ново и така ми се иска най-накрая да спра да експериментирам и да намеря точно това, от което кожата ми се нуждае. Реших този път да заложа на Avene, използвам термалната им вода, както и слънцезащитен крем, които много харесвам, така че се насочих и към бялата им козметика. 


Много рано сутринта получих смс, че Glossybox е пристигнал и ме очаква да си го прибера от магазина. Моята кутия пристига 3 дни след тази на останалите и не можах да се стърпя и направих огромната грешка този месец да проверя какво са получили те, след което вече нямаше как да остана изненадана и ентусиазма ми се изпари. Наканих се да отида да си я взема чак към 5 часа, което е толкова нетипично за мен, имайки в предвид колко съм нетърпелива и любопитна.

Предполагам сте запознати с идеята, която стои зад Glossybox, но за тези, които не са наясно ще уточня накратко, че представлява абонаментна услуга, за която заплащаш месечно и насреща получаваш кутия пълна с козметика. Glossybox не се предлага в България.


Както знаете всеки месец продуктите са организирани около една тематика и този път са решили тя да бъде - Summer Romance. Като цяло според мен обаче не са успели с начинанието този месец и не намирам нито един от получените продукти да бъде особено летен или романтичен.

SkinPlan Vitamin C Booster
* Пълен размер - 545 крони/3 гр.


Никога през живота си не съм чувала нито за тази марка, нито пък за този тип продукт и съм много нетърпелива да го пробвам. Това по мое мнение е "звездата" в цялата кутия и се надявам да остана приятно изненадана. Разгледах сайта им и открих, че имат разработени продукти за всякакъв тип кожа и повечето са доста нестандартни, така че евентуално за в бъдеще може и да пробвам други техни неща.
В малката бяла кутийка се намира бял прах, който съдържа 98% витамин C и има за цел да даде "boost" на кожата и да подобри цялостното ѝ състояние. Малко количество от прахчето се смесва с дневния крем и се нанася върху лицето. Ще ви държа в течение как действа.

Alessandro Heel Rescue Balm
* Тестер - 30 мл. Пълен размер - 139 крони/100 мл.


Отново непозната за мен марка, но пък за сметка на това аз много си падам по кремове за пети и с удоволствие бих пробвала нещо различно. Най-редовно използвам маслото за кожички на Lush, но няма да откажа и нещо специално предназначено за тази зона. В съдържанието откривам масло от маслина, шеа, папая, чаено дърво и много други, така че на пръв поглед изглежда добре. Не съдържа парабени. Леко го тествах върху ръката си и не забелязах да е така плътно, както крема на Avon например, но подобно на него ухае на мента и има освежаващ ефект. 

Alessandro Pro White Nail Polish
* Тестер. Пълен размер - 119 крони/10 мл.


Целта на този продукт е да се справи с евентуално оцветяване на ноктите в следствие на употреба на лак. Случвало ви е се е предполагам понякога ноктите леко да жълтеят и този концентрат идва на помощ в такива случаи, като предполагаемо ги връща в предишното им състояние. 
За съжаление картичката е написана на шведски и не съм наясно все още дали може да се използва самостоятелно или вместо основа например. Мирише по същият начин, като всеки друг лак и има същата консистенция (може би е една идея по-воднист.

Anatomicals Farewell the Scarlet Pimplehell. Cleansing Mud Mask
* Пълен размер - 39 крони/15 мл.


Знаете, че съм почитател на маските за лице и от тази гледна точка съм щастлива да получа подобен продукт в кутията си. Миналия месец от същата марка, бе включен гланц за устни със spf, който на мен ми е много любим и ми грабна интереса да пробвам и другите им продукти. Специално тази маска е разработена за тези от нас, които имат проблемна кожа, склонна към поява на пъпки. Почиства порите в дълбочина от всякакви наслоявания и грим. Стяга кожата и контролира появата на пъпки и черни точки. Съдържа глина. 

Brilliant Smile Whitening Toothpaste 
* Пълен размер - 149 крони/65 мл.


Никой няма да откаже бели и искрящи зъбки. Малко бях изненадана от избора им да включат нещо подобно, но съм винаги отворена към нови предизвикателства и няма да откажа да пробвам паста за зъби, която струва 30 лв. Мирише сравнително отблъскващо и има странен син цвят, но не искам да съм предубедена и ще си правя цялостни изводи чак, след като свърша с опаковката. Почвам я днес и стига да не ми е ужасно отвратителна, ще я изразходвам цялата. Стискайте палци да има някакъв забележителен ефект и да заблестя с холивудска усмивка.



Като цяло не лоша кутия. Имайте в предвид, че тук козметиката е ужасно скъпа и за цената на кутията общо взето няма много неща, които може да си купи човек. За сравнение спиралата на MaxFactor, която толкова харесвам струва 170 и няколко крони (35 лева почти), може да си направите извод сами. Стига да включат един свестен продукт, той автоматично изплаща платения абонамент. Забелязвам при тях, че се стараят да включат различни видове марки и различен по вид неща, поне аз съм доволна. Никога вероятно (тоест не вероятно, а със сигурност) не бих платила 150 лева за 3 грама концентриран витамин C за лице, а благодарение на тази услуга ми се отваря такъв шанс. Нямам търпение да видя какво са ни подготвили за другия месец и както винаги, ще споделя и с вас. 


Какво смятате за кутията? Кой продукт ви се струва най-интересен?

Желая ви хубава и спокойна вечер!

17 comments

  1. Маската предизвика сериозен интерес в мен. В последните месеци се боря с много "непослушна" и проблемна кожа, която съм имала единствено в пубертета.. Надявам се и в България да се появи такъв вид beauty box. Ама каквито са заплеси, докато се усетят ... "Това" с витамин С, също звучи интересно, но ми идва прекалееено скъпо и не бих дала тези пари за 3грама (?!!!) продукт.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ох и аз се надявам да ги пуснат, но съм сигурна, че като услуга няма да е твърде евтино и не знам хората дали ще успеят да я позволят. В България козметиката е сравнително евтина и за примерно тия 30 лева, които аз плащам за Glossybox човек може да си купи доста работи, докато тук почти нищичко. Разликата в стандарта си казва думата. Ще се усетят според мен, малко бавно стават нещата, но ще се усетят.
      Колкото до това с витамин C... Бях леко шашната, когато видях цената. Аз поне не мога да си позволя да дам такива пари дори и да е някакво чудо невиждано и ще си остана само с тази опаковка.

      Delete
    2. Според мен не е задължително да е скъпо като абонамент. Главната цел на тези боксове е реклама на продукти. Проблема е, че тук в България, просто не знаят как се прави реклама и печалба, ще гледат да смучат колкото се може повече пари с 3-4 "мострички". Така и не разбраха, че българина се привлича от "изгодното". И колкото по-изгодно е едно нещо, толкова по-голямо търсене и печалба. Като цяло козметиката тук е по-достъпна, но като си помисля в USA какво е и направо позеленявам от завист :D Постоянно има някакви промоции и за техния стандарт да плащат по 2-3-4$ за гримчета, просто не е честно. :D Малко се отклонихме.. Но ще ми е интересно да прочета ревю за маската и за прахчето по-нататък. ^^

      Delete
    3. Конкретно Glossybox държат много високи цени на абонаментите. Гледам в САЩ ги пуснаха на повече от 20$. Не е задължително да е Glossybox обаче. Има един куп други варианти, стига на някого да му се занимава. Може да започнем ние някакъв бизнес бюти блогърите :D Ще пиша задължително, само да ги пробвам.

      Delete
    4. О, аз не говорех конкретно за Glossybox в България, по принцип си коментирам за бюти боксове. Може да са пълни дето се вика и с Импала, Флормар, Голдър Роуз и т.н. просто да са нови продукти на пазара. Иначе да се съберем блогърките и да направим един бокс..еха! Дали няма да е супер! Примерно 5те най-харесвани продукта на месеца от българските бюти блогърки.. :D И още някакви идеи се опитват да изкочат в главата ми..ахахах! Не знам дали следиш youtube guru-тата, Мишел Фан и още 2-3 гурута мисля (или повече или по-малко, знам ли вече) направиха такъв месечен бюти бокс.. Но като цяло май само първия бокс бил уникално добър, останалите не чак толкова.. Glam box мисля че беше. Ако ти е интересно прегледай го. :D

      Delete
    5. Майтапа настрана, но има пазар за такова начинание и може верно да се впрегнем всички заедно и да започнем бизнес. По темата youtube. Преди много ги гледах, но някак си вече ми премина тръпката. Сега си имам няколко фаворита и само тях си следя. Иначе за тоя Glam бокс четох някъде и помня, че имаше някаква огромна драма. Ама те имат толкова пари така или иначе, че бълха ги е ухапала ако загубят 1000-2000 клиента.

      Delete
  2. Определено витамин C ме заинстригува най-много - не съм чувала за нищо подобно преди и ще ми е интересно да прочета ревю, макар и да нямам възможността да си го купя :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Кристина. И аз не бях чувала до сега и честно казано не съм запозната със свойствата на витамин С и как действа върху кожата. Ще пиша подробности със сигурност. Дори си мисля във всяка нова публикация за Glossybox да включа впечатленията си от предишната.

      Delete
  3. Това прахче изглежда много интересно като продукт. По принцип витамин Ц-то е фоторазградимо и затова е трудно да се сложи в крем или каквото и да било течно, защото се разгражда. Така че идеята да си смесваш всеки ден малко количество е много добра!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря, че ме светна. Много съм невежа в тази насока. Прегледах им сайта и според тях едва ли не това прахче е вълшебно и ще направи кожата ти невероятна. Притеснявам се обаче какво ще правя ако наистина действа, не ми се дават толкова много пари, за да си го купя. Ще видим де. Ползвах го снощи и днес, за сега всичко си е постарому, но чакам.

      Delete
  4. Жени,с нетърпение очаквам публикациите ти за кутиите. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти. Аз съм също нетърпелива да ги споделям с вас.

      Delete
    2. Здравей, откакто разбрах за GlossyBox (от блога ти, за което благодаря :)) мира не ми даваше мисълта как и аз да се сдобия с такъв абонамент. И ми хрумна да се свържа с фирма посредник, която доставя до Бг. Оказа се, че няма проблем и че и други момичета от Бг вече поръчват по този начин (повечето от UK варианта). Аз се абонирах за френския, видя ми се по-изгодно - 10 евро е, а доставката е 1,5 евро. Сега нямам търпение да получа първата си кутия!!!
      Пиша го като идея за други, които могат да я имат по този начин :)

      Delete
    3. Оле, това е страхотно. Коя фирма използваш? Напиши ми подробности, моля. Много съм любопитна и може дори и аз да се възползвам.

      Delete
  5. Аз ползвам за доставчик от Франция http://smartdelivery.org/, но има и още една http://www.francetobg.net/home.php, просто на първата адреса й е близо до нас в София. А от Англия разбрах, че са доволни от http://www.uktobg.com/.
    Сега разбрах, че французите ще изпращат августовските кутии чак от 3 септ., заради отпуските. А така се надявах по-скоро да я получа!!! Дано при вас си пристигнат навреме. Пиши дали си поръчала и ти и ще сравняваме съдържанията на кутиите, видях че има празлични марки във всяка държава. Писах ти и на мейла
    Поздрави :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много ти благодаря за информацията. Дори започнах да се замислям дали и аз да не се абонирам за кутията на някоя друга държава :P Ще ти пиша на мейла допълнително!

      Поздрави.

      Delete
    2. Scarlett, може ли да се свържете с мен на e-mail: betty_iv@abv.bg или да си оставите вашия, за да ви попитам нещо?
      Предварително благодаря! :)

      Delete