Golden Rose - Cat Walk Mascara

July 29, 2012


Здравейте, момичета!

Прекарах по-голямата част от сутринта, опитвайки се да направя снимки за блога и много се изнервих, защото изобщо не ми се получаваше. Няма две мнения, че фотоапарата ми далеч не е пригоден за такъв тип употреба, но скоро не ми се очертава да успея да си позволя друг, така че колкото и да не ми се иска трябва да се примиря. В крайна сметка докарах някакви що годе прилични снимки с телефона, поне да добиете представа за това, което пиша.

Миналия месец се сдобих с две нови спирали на Golden Rose. Като цяло имам добри впечатления от част от продуктите им, вече съм писала за техни сенки и червило, които много харесвам, но не съм твърде запозната с асортимента им като цяло, така че обикновено разбирам случайно за това, кое е хубаво и кое ново. Така се случи и този път, когато продавачката очевидно забеляза интереса ми към гримовете и ме насочи към този съвсем нов продукт.


Спиралите се продават в три вариации - за обем, за дължина и комбинирана. Отличителна черта са ярките им цветни опаковки, които човек несъзнателно асоциира с тези на спиралите на Maybelline, но като изключим формата им и факта, че четките са пластмасови - нямат абсолютно нищо общо. Цената, която аз платих за всяка една от спиралите бе 3,90 лв.
Моите мигли са сравнително дълги, но с известно разстояние между различните косъмчета, което прави използването на удължаваща спирала ужасно голямо предизвикателство, така че се насочих към тази, която придава допълнителен обем, както и комбинираната (обем и дължина), за да мога да тествам и нея. За съжаление, доколкото ми е известно никоя от разновидностите не се предлага с водоустойчива формула.



Cat Walk Mascara се продава в ярко оранжева опаковка, която съдържа 9 мл. продукт. Основната ѝ цел е да направи миглите обемни. 
Формулата на мен ми се стори много интересна, защото изобщо не е водниста, но в никакъв случай не е и суха. Използвам спиралата от около месец и не се е изменила по никакъв начин.



Четката е много интересна и поне аз лично за първи път използвам такава. Споменах вече, че е пластмасова, в долната си част е по-тумбеста, като постепенно става по-тънка. Като цяло размерът ѝ е сравнително малък, много е пластична и се огъва без усилие. Бодличките (не мога да измисля по-правилен превод) са с различна дължина, което придава тумбест вид на няколко места. 
Според мен сред най-позитивните страни на тази спирала се нарежда предпазителя, който много умело допуска до четката точното количество продукт. Формата на четката и пластичността ѝ си казват думата и не е трудно да се достигнат всички косъмчета, като гъстите бодлички ги разресват добре и не се получава ефекта слепени мигли. Цвета е наситено черен, покрива добре навсякъде и съм нямала проблем с размазване. Най-доволна съм от факта, че подобно на други спирали, които започват да се ронят в края на деня, тази не го прави. 
Откровено казано миглите ми изглеждат добре само с един нанесен слой, но не мога да твърдя на 100%, че вина за това има продуктът. 
За себе си имам оплакване, че не задържа извитите мигли добре и след време падат (моите упорито сочат надолу, независимо какво им правя).

Без грим, извити мигли

1 слой спирала

Като цяло съм много доволна и качеството в пъти надвишава цената. Мисля си, че няма да сгрешите ако ги пробвате, само първо трябва да сте наясно какъв ефект точно искате да постигнете, защото и трите спирали имат нестандартни четки и е важно да съотнесете това към типа мигли, които имате.

Надявам се публикацията да е била достатъчно изчерпателна, но ако съм пропуснала нещо, което ви интересува, не се притеснявайте да ме попитате.

Желая ви хубава и слънчева неделя!

6 comments

  1. Страхотна публикация,с нетърпение очаквам да си свърша двете започнати спирали,че да си взема една от новите на Golden Rose.Аз съм се насочила към лилавата/или розово-лилавата,виждала съм я само на снимка/ City Style.Мислиш ли да направиш ревю за нея?Весело лято!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз имам лилавата - да. Тя е същата като тази, само че четката е разделена на две от едната страна е тип гребенче, а от другата е такава с бодлички. Не съм я ползвала много все още, но ще пиша и за нея със сигурност.

      Delete
  2. Аз в момента ползвам Ultra Volume X 4 на ГР и това е най- добрата спирала, която съм пробвала тази година до момента! Определено се запалих по спиралите им, като ми посвърши тази, със сигурност ще пробвам и трите нови. Благодаря за полезната публикация!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Съгласна съм с теб, че спиралите им са чудесни. Винаги съм оставала с чудесни впечатления от тях. Ще чакам отзиви, когато ги пробваш.

      Delete
  3. Забелязала съм, че спиралите с гумени четки нанасят по-малко туш на миглите, тоест, подходящи са за хора, които търсят по-естествен вид. Има ли такова нещо?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мисля, че да. Както казах протектора не позволява изтичането на екстра туш от опаковката и не става мацаница или някакви излишно насъбиране.

      Delete