Empties

July 21, 2012


Здравейте, момичета!

Бях малко заета през последните дни и позанемарих блога, но имах доста работа из къщата. Нямаше ме почти месец, а приятеля ми не е от най-подредените хора, та ми отне няколко дни да въведа всичко в ред. 
Беше ми доста приятно да си наредя гримовете и да прегледам какво имам, добавих новите придобивки и имам една кутия пълна с продукти, които очакват своя ред да бъдат заснети, преди да мога да си ги използвам.

Между другото видях, че в магазина до нас са пуснали в продажба продукти на Wet n Wild и имат голямо разнообразие от палитри, червила и лакове. Лошата новина е, че цените са доста високи (единични сенки 4,5 евро) и не знам дали си струва изобщо да се плати подобна сума, но подозирам, че може поне нещичко да си взема някой път.


От известно време събирам продуктите, които изразходвам, за да мога да ги включа в публикация и днес си дадох сметка, че съм събрала достатъчно голямо количество и е време да ви покажа и споделя кои продукти използвах, кои от тях ми допаднаха и кои не, както и кои възнамерявам да си купя отново. 
Този тип статии не са ви чужди със сигурност, но са нещо ново за мен и силно се надявам да ви допаднат. 

Обикновено привършвам най-любимите си продукти първо, така че не се учудвайте ако за голяма част от показаното днес, прочетете суперлативи и препоръки.


Aroma Greenline Body Lotion - Vanilla & Fig


Когато за първи път забелязах този продукт в магазина, ми се наби на очи надписа Paraben Free. Не съм от хората, които изцяло избягват парабените (парабените са евтин консервант, който според някои е бил открит в различни ракови образувания, но няма изследване, което да докаже, че са вредни или водят до появата на рак), но ако мога бих предпочела продукт, който не съдържа такива. 
Използвам втора опаковка от този лосион за тяло и съм много впечатлена от него, имайки в предвид, че цената му бе в порядъка на няколко лева. Консистенцията е сравнително водна и лека, попива много бързо и не оставя мазен филм, кожата не лъщи. Аромата му е прекрасна смесица между ванилия и сладка смокиня, който се задържа  прилично дълго време. На опаковката е оказано, че съдържа хидратиращи съставки и в интерес на истината овлажнява добре.
При последното ми идване в България реших да се запася с още една опаковка, но този път с аромат на гуарана, който обаче не ми е сред любимите и ми идва тежък. При всички положения обаче ще си го изразходвам, защото като качество ми харесва много. 

Johnsons's Baby - No More Tangles


Този спрей против заплитане е друг любим мой продукт, който използвах дълго време и много ми помогна. Цената му е в порядъка на 5-6 лева и мога да го препоръчам в случай, че подобно на мен се борите с тънка и заплитаща се коса. Определено помага при разресване и опростява процеса, до някъде предотвратява допълнително заплитане. Не утежнява косата, не я омазнява допълнително, нито пък я сплъстява или изсушава на малки снопчета. Мирише на бебешки шампоан и е много приятен. 
Не бих си го купила отново, защото намерих друг продукт, който ми допада повече, а и се продава в същия ценови диапазон.

Seche Vite Top Coat


Бях чувала много за този топ лак и веднага щом го зърнах да се продава в Швеция се втурнах да си го купя. Прави лака да съхне буквално за секунди и го прави много, ама много бляскав - сякаш сте разтопили пластмаса отгоре. За съжаление обаче съдържа съставки, които са много вредни и могат да доведат до сериозни последици (особено при бременни жени), така че съм леко скептична към него и не си го купих отново, а се насочих към друга марка.
Освен това дори преди да изразходвам половината количество в бутилката, лака се сгъсти до там, че бе станал неизползваем, а в момента буквално се е циментирал и не мърда. Мислех, че е само при този продукт, но същото се случи и с бързосъхнещия ми топ  на Essie, така че не мога да обвинявам Seche Vite.
Бих си го взела отново, но не и да го използвам редовно - опаковка след опаковка.

L'Oreal Lumi Magique Concealer 


Не съм голяма почитателка на L'Oreal, но с този си продукт ме спечелиха напълно. Вече съм ви говорила за него и няма да се впускам в излишни подробности, само ще кажа, че за моите нужди се оказа перфектен. Единственото ми оплакване е, че подчертава линийките под окото ми (които при мен са доста) и си давам сметка за това едва сега, когато вече използвам друг коректор. 
С удоволствие бих и ще си го купя отново, но вече знам къде не трябва да го нанасям и се надявам този път да издържи за по-дълго време.

Rimmel Match Perfection


Друг околоочен коректор, който привърших е този на Rimmel. Аз имах най-светлият в линията и съм много доволна от начина, по който не само прикри тъмните петна, но и лекичко озари зоната под очите. Апликатора подобно на този на L'Oreal е под формата на четка, което не ми е най-любимият вариант, но не мога и да се оплача.
Консистенцията му е сравнително плътна, но се прелива лесно и попива добре. Не изсъхва веднага и дава възможност да се работи с него, така че да се разнесе достатъчно добре навсякъде. Отново до някъде подчертаваше линийките под окото ми, но не до там,че да ме дразни. Определено този коректор е един от добрите предлагани от масовите марки и с удоволствие бих си го купила отново в случай, че попадна отново на него. 

Dove - Go fresh


Казвала съм ви, че използвам спрейовете против изпотяване на Dove от много дълго време и не съм намерила друг такъв продукт, който да ги замести. Пробвала съм не веднъж други марки, но така и не попаднах на нещо, което да действа достатъчно добре и да не ми създава излишни притеснения. 
Първоначално, когато започнах да го използвам бях много впечатлена от сладкия и свеж аромат, но в последствие започна много да ми дотяга и едвам доизразходвах опаковката. За пореден път се убеждавам, че трябва да залагам на нещо без мирис или със съвсем лек такъв, за да не ми омръзне в последствие.
Дезодоранта, който използвам в момента отново е на Dove, но от серията Silk Dry, който ми допада в пъти повече.

Lush - Ocean Salt


Друг любим мой продукт, който издаде багажа е скраба за лице на Lush, който използвам през последните месеци. 
Имам подробно ревю по темата и няма да се впускам в излишни подробности.
Много свеж и приятен, въпреки че е наистина абразивен и трябва да се внимава с него. Забелязах, че в курса на употреба големите частици сол леко се разтапят и продукта става по-кашест и лек. Помогна много на кожата ми при борбата с пъпките и несъвършенствата и със сигурност ще си го купя отново. За съжаление магазина на Lush, който бе близо мен затвори и трябва да видя къде другаде мога да открия продуктите на марката. Евентуално може да пробвам и някой друг техен скраб, за да не свикне кожата ми само с един продукт.

MAC - Face and Body Foundation


Много съм тъжна, че този продукт ми привърши и при първа възможност ще се сдобия с нов. Цената е висока, но за сметка на това количеството е тройно по-голямо от това на останалите фон дьо тен-и. Знам, че на много хора не им допада, защото е със съвсем минимално покритие и остава кожата много лъщяща, но на мен пък точно това ми допада. Прави лицето ми да изглежда съвършено и успява да прикрие някои дребни петънца, които ме притесняват. Много пъти, когато лицето ми е било дехидратирано и всеки друг фон дьо тен е изглеждал кошмарно, този ми се е притичвал на помощ, защото е на водна основа и го няма брашняния ефект, който всички ненавиждаме.


One By One Volume Express на Maybelline е страхотна спирала, която бе от малкото, които се справиха с опърничевите ми мигли. Единственият ѝ негатив, е че към края на деня започва да се рони и малки частици попадаха в очите ми и ги дразнеха. Това е и причината да не си я купя отново, защото не искам да си причинявам подобно неудобство. Въртящата се на Bourjois си купих на промоция и също ми допадна, но постоянно зацапвах клепача си. Направи миглите ми обемни, но не повече, отколкото и останалите спирали, които използвам. До някъде ги слепваше, което мен не ме дразни стига да е в рамките на нормалното. Най-любимата ми е тази в златната опаковка на MaxFactor, която тук се продаа на цена от 18 евро и няма начин да си я купя. Много добре разресва миглите ми и ги прави обемни, не задържа извиването твърде много, но аз съм с много упорити мигли, които винаги сочат надолу, каквото и да им правя. 

Montagne Jeunesse - Iced Crystal


Любимата ми освежаваща маска за лятото е тази с мента и морска сол на Montagne Jeunesse. Не само почиства кожата в дълбочина, но и има малки ексфолиращи частички, които премахват мъртвия слой кожа и нечистотии. 

La Roche Posay - Effaclar H


В началото на годината не знам дали в следствие на зимният студ или пък след експеримента ми с трите стъпки на Clinique, но кожата на лицето ми бе станала кошмарна. Не просто суха и дехидратирана, а направо лющеща се. Пробвах някои кремчета и маски, които помогнаха, но имах нужда от нещо със сериозни хидратиращи свойства и го намерих в лицето на Effaclar H. Чудесен продукт, който бе достатъчно богат на съставки, за да възстанови кожата ми, но в същото време и достатъчно деликатен, за да контролира омазняването и предотврати излизане на пъпки. 

Не успях да ви покажа всички продукти, които изразходвах, защото голяма част от тях забравях да пазя, но ако публикацията ви е допаднала ще положа усилие и ще ги съхранявам. Както виждате най-често изразходвани при мен се оказват спиралите и коректорите. Кои продукти вие привършвате най-бързо? Връщате ли се към тях или предпочитате да си купите нещо ново и различно?

Хубава и спокойна вечер!

13 comments

  1. Много харесвам този тип публикации, определено са по-информативни и обективни от тези за нови продукти, след като изразходиш цялата опаковка. Надявам се скоро да прочета още от серията :)

    Не знам с какво си заменила Seche Vite, но аз лично минах на Poshe и съм супер доволна - далеч не е толкова вреден, няма я задушливата миризма, а същевременно ефектът е доста близък. И той се сгъстява относително бързо, но му слагам от разредителя на Перфект и става като нов.

    От продуктите на Арома Грийн Лайн съм силно впечатлена, точно днес писах за всичко изпробвано. Аз самата много харесвам лосиона с гуарана, но определено ще си взема и този със смокинята :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. На мен също са ми много интересни и ме е яд, че се усетих толкова късно да се включа към дамите, които редовно ги правят. Ще си запазвам всичко използвано обаче и се надявам за в бъдеще да мога да направя такива статии традиция.

      Благодаря ти за препоръката. В момента не използвам топ лак, защото не съм се спряла на конкретен продукт и бях се зачудила дали да не пробвам O.P.I., но ще погледна този, който ти спомена.

      Delete
  2. Чудесна публикация! От лосионите на Арома и аз съм много доволна-този с тиква ми е любим (не мирише на тиква наистина :))) ).
    За миглите-не знам дали ползваш извивачка за мигли, но откакто си купих такава се родих! Разликата наистина е осезаема и дори с по-обикновена спирала миглите ми изглеждат много по-извити и дълги :)
    Хубав ден!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей!

      Не съм виждала този с тиква до сега, но следващият път няма да пропусна да го помириша :)
      Използвам извивачка всеки ден и първият 1 час миглите ми изглеждат супер и след това падат много. Единствения вариант да се задържат за малко по-дълго време извити е да нанеса водоустойчива спирала, а аз все забравям да си купя такава.

      Delete
    2. Сега погледнах, че лосионът е от серията Organic, а не Greenline, но пак мога да го препоръчам :)

      Delete
  3. Супер публикация!Много харесвам блога ти-много е полезен и страшно интересен :) Моите най-бързо свършващи продукти са лосиони за тяло(на oriflame са супер),душ-гелове (oriflame,nivea,dave) и парфюми (adidas,oriflame).Имам 1 въпрос извън темата:
    каква слънцезащита ползваш за лице?Колебая се дали да си взема флуида за мазна кожа на bioderma с фактор 30(пробвах тестер и ми понася добре но прави лицето бяло смисъл оставя следи като обикновено плажно мляко ако разбираш за какво говоря).От какво си доволна ти и какво препоръчваш за лице(аз съм с мазна кожа)?

    ReplyDelete
    Replies
    1. P.S. Забравих да кажа че търся нещо подходящо за градски условия :)

      Delete
    2. Здравей!

      Благодаря за коментарите и се извинявам, че не можах да отговоря веднага, но ме е грабнал животът и нямам спирка.

      В момента използвам на Avene с фактор 50, който си взех на много добра цена (беше някаква промоция. Опаковката е оранжева и на нея пише Eau Thermale Avene. Доволна съм колко бързо попива в кожата ми, аз го нанасям след крема за лице и преди фон дьо тен. Никога лицето ми не е изглеждало мазно или неприятно, кожата ми не е реагирала по никакъв начин, а лятото съм с комбинирана/мазна такава и лъсвам стабилно. За съжаление обаче прави лицето бяло. Не чак толкова, колкото други подобни продукти, но една идея изсветлява кожата и не знам дали това няма да те подразни. Забелязала съм, че това се случва при всички слънцезащитни кремове, на които пише, че са very water resistant.
      Преди него използвах на La Roche Posay Anthelios с фактор 30, който е специално за мазна кожа (предразположена към акне) и също бях много доволна, но и той оставяше кожата бяла.
      По-доволна съм от Avene.

      Delete
  4. А каква е алтернативата на Johnson's baby?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, в момента използвам спрея на Shwarzkopf в черна опаковка, с кератин. Струва 5 лв.

      Delete
  5. А топ лака Poshe от къде си го купи

    ReplyDelete
  6. Здравейте, много ми харесаха продуктите, които сте изброили. Ако можете да ме насочите към mac продукт, тъй като търся фон-дьо тен с добра покривност, но да не стои като маска. Благодаря

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравейте, благодаря за комплимента. За съжаление аз нямам голям опит с фон дьо тените на MAC, а тези, които съм използвала не са с кой знае каква покривност. Наскоро направих ревю на новия фон дьо тен на MaxFactor, може да погледнете публикацията и да прецените дали продукта отговаря на вашите критерии.

      Delete