Шопинг в София

July 1, 2012


Здравейте, момичета!

Времето днес е разкошно, искрено съжалявам, че не живея близко до морето, за да отскоча малко и да поплувам. Ненавиждам да се пека, скучно ми е и ми става досадно само след 20 минути. Обаче дай ми басейн или моренце, мога да шляпам из водата и да плувам с часове. 
Имам някаква идея да опитам да публикувам нови неща всеки ден или поне през ден този месец, но не обещавам нищо, защото винаги, когато си правя планове нещо се случва и не ми се получава. 

Не съм сигурна дали вкуса ми се е променил и съм станала твърде капризна или ентусиазма ми е спаднал, но усещам разлика в начина, по който пазарувам и избирам козметика. Блогът ми донася огромно удоволствие и винаги много ме разтоварва, така че нямам планове да спирам да пиша, но не знам до колко мога да успявам да оставам актуална с новите продукти и препоръки. 


В България съм от 10 дни и предполагам не е необходимо да ви обяснявам, че отскочих до някои козметични магазини. Като цяло не много неща ми грабнаха вниманието, което се отрази чудесно на портмонето ми. Взех си някои работи, които смятам, че ще ми влезнат в употреба, но по-скоро заложих на продукти, за които съм чела из родните блогове, отколкото да си правя някакви велики експерименти и да тествам напълно непознати неща. 
Разпитах консултантките какво ново се предлага и ми бяха предложени доста сенки на различни марки, няколко пудри и неонови лакa, но нищо не ме грабна до там, че да си го купя. 

Почти всичко, което ще ви покажа днес е на много ниски цени и достъпно за всички, така че се надявам да ви дам някои идеи. 


Масло за нокти - Икаров


Най-важната ми покупка е маслото за нокти на Икаров. Някои от вас горещо го препоръчаха и просто нямаше как да не се възползвам, имайки в предвид и ниската цена. 
Винаги, когато видя из блоговете разкошни снимки на маникюр ми става едно такова неудобно, че моите нокти далеч не са в такъв представителен вид. Делят се непрекъснато, чупят се, дори понякога се огъват.. Мия чинии по няколко пъти на ден, мия кучета по няколко пъти на ден, отделно е и другата домакинска работа - кожичките ми изсъхват и като цяло не са привлекателни изобщо. Няма вариант лак да издържи в перфектно състояние за повече от 24 часа (дори понякога и 5,6 са много).
От друга страна пък аз толкова обичам лаковете. Имам скромна колекция (не повече от 30-тина лака), от които всеки цвят съм си избирала с огромно желание. 
Надявам се след няколко месеца да мога да се похваля с отлични резултати, но дори и да не е така при всички положения ще ви държа в течение.

Арома – Guarana Body Lotion


Предният път, в който се прибрах (през Декември) се сдобих с лосиона за тяло от същата серия, само че с аромат на смокиня и ванилия. Бях много доволна от него и дори си бях взела резервен за вкъщи. 
Този път реших да съм много смела и си купих такъв с аромат на гуарана - за чувствителна кожа. Подобно на другия има овлажняващи съставки, екстракт от алое вера и пшеничен екстракт и в интерес на истината не забелязвам да е с по-лошо качество от това на предишния, който пробвах.
За съжаление обаче този аромат ми идва прекалено силен и остър. Първоначално нямах сериозни проблеми с него, но в последствие ми е леко неприятен. 
Ще го изразходвам, защото като качество ми допада, но задължително оттук нататък смятам да заложа на сигурното и познатото. 
Препоръчвам ви този продукт с две ръце, мисля че ако аромата ви допадне, ще бъдете безкрайно впечатлени от качеството му. Подходящ е за лятото, много е лек и попива веднага. Цената му е под 3 лв за 250 мл. продукт.

Balea – Milk & Honey


Знаете колко обичам маските за лице. Правя си домашни от време на време, но най-често залагам на купените, защото са много разнообразни, а и намерих такива, които ми допадат много и смятам, че се отразяват много добре на кожата ми.
В дрогерии DM попаднах на различни видове маски на марката Balea. Една опаковка е разделена на две равни части от по 8 мл., а цената бе 1,20 лв. 
Варианта, на който се спрях аз бе - регенериращата маска за стресирана кожа с мед и мляко. В съдържанието открих и масла от различни растения, така че ми се стори удачен за тестване.
Използвах първото пакетче вече и имам някакви впечатления, но искам да използвам и второто, за да мога да дам по-адекватно мнение. 
В последствие забелязах, че съдържа алкохол и парфюми, което според мен не прави тази маска особено подходяща за хора с чувствителна кожа.

Golden Rose – City Style & Cat Walk


Новите спирали на Golden Rose открих случайно в кварталното магазинче и общо взето купих на магия, но за щастие цената им е под 5 лв, така че това оправдава покупката. В последствие прочетох в блога на Аddri за тях и съм много нетърпелива да ги тествам.
Веднага прави впечатление цвета на опаковката, който в комбинация с формата наподобява спиралите на Maybelline, които са особено популярни, но далеч по-скъпи.
Вариантите, на които се спрях аз са за обем, както и комбинирана - за обем и дължина. Отделно от тях има и трети вариант - за дължина, но на мен подобни спирали не ми вършат работа. 
В момента изчакват момента, за да им дойде времето, но ще ги отворя съвсем скоро, защото искам да направя ревю за вас, а и ако ми допаднат да се запася с няколко резервни за Швеция. Надявам се до няколко дни вече да имам впечатления и ще докладвам. 
Определено съм много любопитна.

 Impala – Silicone Eyeliner 01


Моливите за очи са сред любимите ми продукти, никога няма да имам достатъчно от тях. Наскоро пуснах публикация, в която споделих с вас скромната си колекция от черни моливи и различните им предназначения (според мен), показах ви и силиконовите моливи на Impala, които са повече от невероятни. 
Най-накрая успях да си намеря и този в цвят 01 - наситено тъмно черно и за моя изненада цената му се оказа много изгодна - 3,50 лв (обикновено давам за тях поне с 1 лв повече). Много се надявам да разширят селекцията от цветове по някое време, защото са сред най-качествените моливи, на които съм попадала в живота си. Няма да откажа обаче едно хубаво тюркоазено или тъмно зелено.
Ще купя и на майката на приятеля ми, която обожава черен молив и го носи всеки ден, нямам търпение да видя и нейната реакция и впечатления.

Rimmel – Lemon drop & Flormar – 403 + 408


Купих си и няколко лака за нокти в лятни свежи нюанси - два на Flormar и един на Rimmel. Не платих повече от 2 лв на бройка за нито един от тях.

408 на Flormar е разкошен ярко розов цвят, който е с отлична консистенция и пигментация. За пореден път не останах разочарована от тази марка и преди да замина ще попълня колекцията поне с още 1,2 бройки.
403 на Flormar е много нетипично пастелно синьо, което не бях подозирала, че мога да харесам, но за кратко се превърна в един от летните ми фаворити. Имам отделна публикация посветена на него - Link.
Lemon Drop на Rimmel е разкошен лимоново жълт нюанс с отвратителна формула. Не знам колко трябва да си талантлив, за да успееш да се справиш с него, но моят първи и единствен опит бе обречен на пълен и тотален провал. 

Essence Gel Eyeliner – London Baby


Винаги, когато бързам, но нямам много време да се гримирам, "дръпвам" една очна линия и съм готова за броени минутки.
Имам някакъв малък опит с гел очните линии, защото подобни продукти стигат за много дълго време, но за момента мисля, че тази води в списъка с фаворитите.
Избрах кафяв цвят, за да е по-неутрален за носене през деня, но съм сигурна, че ще си взема и черното. 
Не знам кой би похарчил 30-40 лв за MAC или Clinique при положение, че този продукт е отличен за скромната сума от 6 лв. 
Издържа цяла вечност, не избледнява, не мърда от мястото, където е нанесен. 


Dior Poudre Shimmer – Amber Diamond


Последният продукт, който ще ви покажа днес е и най-новото бижу в цялата ми колекция. Издирвам го от месеци и по едно време дори се бях примирила с факта, че няма да се добера до него, но благодарение на майка ми, която за щастие често е в чужбина, вече го имам и съм безвъзвратно влюбена.
Мога да напиша 20 реда, в които да ви обясня кое го прави толкова уникален, но ще се въздържа и вместо това просто ще ви покажа как изглежда и ще си запазя правото за в бъдеще да разкрия подробности. 
Ида има страхотно ревю на нейния блог, така че може да погледнете и него.

Това е!
Бях много скромна, надявам се преди да замина да успея да си взема и някои други работи стига да харесам нещо. Жалко, че вносителите на Revlon отказват да ни зарадват с lip butter-ите и новите lip staino-ове, определено не си знаят интереса. 
Ще се радвам на вашите препоръки в случай, че имате любим продукт, който смятате, че си заслужава да се пробва.

Приятна и прохладна вечер!

19 comments

  1. Ейй, супер, добри покупки си направила!
    Относно проблемът с ноктите и кожичките - най-ефикасните решения, имайки предвид натовареното ти ежедневие, са да ги поддържаш къси, за да не те се огъват, цепят и чупят, както и веднъж седмично да им правиш баня с няколкоминутен престой в сапунена топла вода и да избутваш кожичките.
    Относно текстурата на жълтия лак - съгласна съм с теб, бях също толкова разочарована, но просто повечко старание в нанясането и по-дебел втори слой и всичко ще е наред.
    Пусни една снимка с кафявата гел-очна, да видим как стои като цвят, че и аз съм в голяма чуденка дали да направя такава покупка, или просто да си взема кафяв молив... (Впрочем хваля ти моливите за очи на Флормар, уникално меки са)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей :)

      Благодаря ти за съветите. Ще се възползвам. Аз принципно не обичам дълги нокти, защото са ми неудобни, но те ен могат да запазят дори минимална дължина. Като се белят се белят от средата на нокътя почти :( Това започна през последната година, може би. До сега съм нямала сериозни оплаквания от ноктите си, но се видях в чудо.
      Снощи го мъчих отново жълтия лак и е по-добре от първоначалния ми опит, но какво да ти кажа, просто не ми допада и това е.

      Ще направя ревю тези дни на гел очната линия и ще включа малко снимки :)

      Delete
    2. Много неприятен проблем с ноктите, желая ти скорошно подобрение. Ще се радвам да видя специална публикация за очната линия. :)
      Желая ти хубави дни тук в слънчева и гореща България :)

      Delete
    3. Благодаря ти! Има малко подобрение за момента.

      Delete
    4. Жени, препоръчаха ми един заздравител - Micro Cell. Бил много добър, точно за чупене и делене. Не съм го пробвала все още, но чух доста добри отзиви.

      Delete
  2. Супер любимите ми лакове са на Флор Мар,достъпни цени и качеството им е на доста добро.А цветовете им са уникални :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Съгласна съм с теб изцяло. Имам няколко и съм нямала никакви оплаквания до момента. Не ми се сгъстяват бързо, което също е похвално. Имах едно време на Perfect доста лакове, но след месец и си променяха консистенцията. Пробвах да ги разреждам, но нищо не помогна до там, че да си струва усилието.

      Delete
  3. Привет!
    От известно време следя блога ти, супер е! До сега не съм коментирала, но реших да се включа с малка препоръка относно ноктите. Моите бяха ужасни - разслояваха се, чупеха се, меки и т.н. От години пробвам различни неща - заздравители (и по-евтини, и по-скъпи, масла, различни видове пили, домашни рецепти за заздравяване (включително и маслото на Икаров)... нищо не ми помогна и ноктите ми винаги са били отвратителни. Преди няколко месеца обаче пробвах едно балсамче - Макси, на Биотрейд (линк - http://biotrade.bg/maxi-balm/?p=56&l=1) и съм толкова доволна, че го препоръчвам на ляво и на дясно. Ноктите ми вече изобщо не се разслояват, чупят се много по-малко и успявам да ги пусна дълги точно колкото искам.
    Ако и маслото не помогне - пробвай балсамчето, на сайта има списък със всички аптеки, в които го има. Струва между 5 и 6 лева, което е супер!

    Поздрави,
    Ива

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Ива.

      Радвам се, че моят блог ти харесва.
      От сърце ти благодаря за оставените препоръки, ще се възползвам с огромно удоволствие. Още днес ще потърся въпросното балсамче.

      Delete
  4. Ей, супер, ще се радвам на по-чести публикации. Честити придобивки и със здраве да си ги ползваш и да им се радваш. Ще чакам и твоето ревю на спиралите, но предполагам има време, щом още не им е ред. Поздрави! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей!

      Дано успея да намеря време, че ми предстои операция и после малко пътуване, но ще се опитам да организирам нещата.
      Спиралата ми на MAxFactor е на път да издаде багажа и чакам този момент да дойде, за да отворя новите.

      Delete
  5. Страхотни покупки! Чакам с нетърпение отзиви от спиралите. На мен много ми харесаха и с огромна мъка ги върнах на сестра ми (те са си нейни, даде ми ги само за няколко дни тестване), а имам 3 на Максфактор, една на Мейбълин, една на Боди шоп и една на YSL и ще е просто престъпление да купувам още... а тези на ГР ми харесват върху моите мигли повече от всички изброени.
    От молива на Импала си намерих лилав и графитен съвсем случайно, така че сигурно има и други цветове. Аз също бих се зарадвала на един зелен :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се, че публикацията ти допадна. Аз в момента използвам златната спирала на MAxFactor, която много ми харесва. Имам и на YSL тестер на новата, която пуснаха, но четката е ужасна, прави ми миглите сплъстени.
      Видях си касовата бележка, че за спиралите на ГР съм дала 3,90 на бройка, което си е направо без пари и силно се надявам да ми паснат, за да се запася.
      Ще проверя и за други цветове на моливите на Impala, благодаря. Имам ги в лилаво, кафяво, черно с брокат и това новото без, но ми се искаше нещо по-свежо.

      Delete
  6. Привет! Аз съм Цвети.
    Поздравления за успешния, стилен и прекрасен блог! Аз го следя от няколко мецеса и с интерес чета публикациите!
    Ако позволиш, бих те посъветвала да си вземеш за проблема с ноктите Mavala Scientifuque- серумче заради което сега имам здрави и дълги нокти.Веднага дава резултат. Поставям го преди лакране. Продава се в по-големите дрогерии и аптеки Ремедиум. Ще се радвам ако може да е от полза. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Цвети!

      Щастлива съм, че намираш блога ми за полезен и интересен. От сърце благодаря за съвета относно ноктите. Ще се възползвам.

      Delete
  7. Страхотни придобивки!
    Да си ползваш със здраве хайлайтъра на Диор, знам откога му се каниш! :)
    За жълтия лак съм много изненадана- според мен пък се нанася много лесно и ми е от любимите летни цветове! :)
    Този малинов на Флормар е страхотен, ще го погледна задължително, защото точно такъв нюанс си търся.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много ти благодаря, мила. Много съм щастлива, че го имам, чак ми е жал да си го използвам.
      Аз явно съм много некадърна, защото не мога и не мога да го накарам да изглежда както трябва.

      Delete
  8. Е,не издържам вече отивам да си купя маската на Balea – Milk & Honey :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Дано ти хареса. Според мен е ОК, но нищо особено.

      Delete