Glossybox Sweden - June 2012

July 17, 2012

Здравейте, милички!

Прибрах се в дъждовната и хладна Швеция. Летях през Виена, където между другото може да се намери страхотно разнообразие от козметика, за мое огромно съжаление цените бяха твърде високи и не можах да си позволя нищо лъскаво. За сметка на това обаче прекарах два часа в тестване на всичко възможно и разгледах доста неща, които едва ли някога ще имам възможност да видя на живо така в детайли. 

Стискайте палци да успея да си намеря лекар, който да ми направи операцията и то скоро, наистина искам да приключа с това веднъж завинаги. Звъннахме днес на един специалист, който обаче работи само до два часа и нямаше възможност да се свърже с нас, така че очакваме да ни потърси скоро.


Знаете, че съм абонирана за Glossybox, от където ми изпращат в края на всеки месец кутия пълна с козметични продукти. За мой огромен късмет забавиха изпращането на кутиите този месец с няколко дни, така че успях да си я взема преди да я върнат на изпращача.
За пореден път искам да кажа, че съм много доволна от услугата и ме изненадват все по-приятно и по-приятно.
Много съжалявам, че все още не се предлага в България и се надявам силно, скоро и вие самите да имате достъп до Glossybox.




Както винаги продуктите идват прилежно опаковани в светло розова картонена кутия, която е изработена от много дебел картон и аз използвам в последствие за съхранение на бижута и козметика. 


Всяка кутия включва 5 продукта, които са обединени от обща тема. Темата на този месец бе - Sunkissed Beauty , което е разбираемо, имайки в предвид, че всеки пак е лято.
За разлика от миналия месец, когато не успях да открия изявен фаворит сред предложените продукти, смея да кажа, че този месец са се постарали много и съм доволна от всичко получено.

Murad - SkinPrfecting Primer - Blemish & Shine Control

 *Тестер 5 мл. Оригинален размер 30 мл - цена 490 крони.


Тази оцветена основа за лице е подходяща за дами с проблемна кожа и обещава да се справи с нежеланите пъпки, да контролира омазняването, да коригира тъмните петна по кожата и да минимизира порите. Съдържа салицилова киселина. Може да се носи под фон дьо тен, както и самостоятелно за свеж летен вид.

Марката е американска и непозната за мен, но съдейки по високата цена предполагам, че поне до някъде би трябвало да върши работа. При всички положения обаче дори и много да ми хареса няма как да дам 100 лева за пълния ѝ размер и вероятно ще си остана само с тестера.
Не съм имала възможност да я пробвам все още, но нанесох малко количество върху ръката, от което мога да кажа, че цвета не е тъмен, което бе и основното ми притеснение и се прелива много лесно в кожата. Не оставя мазен филм отгоре.
Дали обаче ще подобри състоянието на кожата ми ще кажа за в бъдеще, когато имам повече впечатления от продукта.

Anatomicals - Never loose your cherry SPF Lipbalm

 * Оригинален размер 15 мл - цена 49 крони.


Всички знаем, че е необходимо да пазим устните си през летните месеци, когато слънцето е особено жарко и не би трябвало да пропускаме да нанесем продукт, който съдържа някакъв вид слънцезащитен фактор. Да обаче моите устни са били алергични към всеки един такъв балсам или гланц, който съм използвала през живота си. Веднага започват да парят и да ме сърбят, границите почервеняват и трябва да го махна на секундата

Срещала съм продукти на Anatomicals тук и ми е правило впечатление шарените им опаковки, но не до там, че да си ги купя. Този безцветен гланц ухае силно на череша, но не този изкуствен химически аромат, с който обикновено идват подобно рекламирани продукти, а леко по-умерен и сладък.
Не знам дали активната съставка е различна или се дължи на факта, че фактора е много нисък - едва 8, но до момента устните ми не са реагирали по никакъв начин. Определено добро попадение.

Toni & Guy - Seasalt Texturizing Spray

*Тестер 75 мл. Пълен размер 200 мл - цена 130 крони.


В по-младите ми години си бях правила подобен разтвор с морска сол, надявайки се косата ми да стане чуплива и секси, като след море. Реално обаче получих солена коса, сърбящ скалп и никаква следа от къдрици.

Откровено казано съм скептична към действието на такива продукти, но това в никакъв случай не би ме спряло да го пробвам и да се надявам, че ще промени живота ми. Имам тънка коса и дори само малко допълнителна текстура няма да ми е излишна. 
Нямах време да го нанеса върху косата си, но успях да го помириша и притежава много приятен парфюмиран аромат. 

Hawaiian Tropic - Silk Hydration Protective Lotion SPF 15

*Тестер 59 мл. Пълен размер 180 мл - 109 крони.


Има няколко продукта със SPF, но май те повече се квалифицират като плажни масла, отколкото като някакви лосиони, какъвто е този. 
Ухае много приятно на кокос и цветя и на пръв поглед, мисля че съм с добри впечатления от него. Не знам доколко омекотява и овлажнява кожата (според опаковката осигурява 12 часова мекота), но попива за секунда, не оставя мазен ефект или какъвто и е да е било блясък. 
Допада ми факта, че е в такъв мини размер, което го прави идеален за пътуване.

Moroccanoil - Original Oil Treatment & Light Oil Treatment

* 2 Тестера от по 10 мл. Пълен размер 100 мл - цена 339 крони.


Всички сме чували и чели за този продукт чудо, който е любим на един куп известни личности. Аргановото масло е истински хит през последната година и може да се открие в състава на знайни и незнайни продукти. На практика има за цел да задържи влагата вътре в косъма, което предотвратява изсъхналите и изсушени краища.
Използвам стилизиращ продукт, който съдържа въпросното масло и нямам никакви оплаквания, но винаги съм искала да имам възможността да пробвам и този на Moroccanoil. Благодарение на Glossybox ще имам възможността да пробвам, както оригиналната формула, така и олекотената и дори са ми изпратили купон за намаление в случай, че реша да се сдобия с продукта в пълен размер.


В кутията си открих и енергийна напитка - бонус, която е създадена от жени и предназначена за жени. Според кутията съдържа 100% натурални съставки измежду, които се открояват - сокове от грейпфрут, портокал и лимон. Съдържа само 45 калории.


Както виждате определено този месец са се постарали доста и поне аз нямам никакви оплаквания. Това, което най-харесвам в Glossybox е, че предлагат на вниманието ми много марки, до които или нямам достъп или не подозирам за съществуването им. Доволна съм много и нямам търпение да получа следващата кутия, която се надявам отново да не ме разочарова.

Желая ви хубав и спокоен ден!


4 comments

  1. Много ме е яд, че нито една компания от този тип не предлага услугите си в България. Да знаеш, че ти завиждам благородно ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Сигурна съм, че по някое време някой "бизнесмен" ще се усети :)

      Delete
  2. Оуууу радвам ти се от разстояние :))) браво за абонамента за Glossybox, прекрасен опит е това :))) и браво на тези, които са го измилили :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Чудесна идея е според мен и съм много доволна от Шведския им клон.

      Delete