Разходка до Lush

July 11, 2012


Здравейте, момичета!

Позагубих се малко, но ви бях споменала, че приятелят ми дойде в България и отскочихме заедно до морето за мъничко. За съжаление времето във Варна бе кошмарно горещо и постоянно трябваше да се съобразяваме какво правим, за да не припаднем някъде. При всички положения си изкарахме добре и бе много весело, успях да видя роднините си и съм много доволна. 
Миналата седмица ми откраднаха телефона в мола и няколко дни бях много разстроена, защото в него имах важна информация, а и най-вече снимки, които ми бяха много ценни. Да не говоря, че заминаха и много номера на познати и хора, с които не исках да губя контакт. Подадох жалба в полицията, но въпреки това не крия големи надежди. 

При въпросното злополучно посещение успях да отскоча и до Lush, където между другото обожавам да ходя. Посрещна ме страхотна консултантка - Биляна, която бе много мила и ми помогна много търпеливо да разгледам всичко, което ми грабна интереса, а и ми препоръча някои от нейните лични фаворити. 
Не знам за вас, но на мен избора от продукти ми се струва безкраен и мога да стоя с часове да разглеждам, да мириша и да се мажа с всевъзможни чудесии.




Отдавна заглеждам твърдите им шампоани, които изглеждат много чудато, но така и не се бях решила да се поинтересувам с подробности как точно действат и какво им е толкова уникалното. 
Цените са много стряскащи и поради тази причина винаги съм ги подминавала, но пустото женско любопитство надделя и предполагам може да се досетите, че не си тръгнах с празни ръце.

Въпросните сухи шампоани са малки (в порядъка на 50 грама) и съдържат различни видове масла, частици плодове и билки. Всеки има различни свойства и са подходящи за различни видове коси и нужди. Някои от тях изпълняват ролята на балсам + шампоан в едно. Според консултантката всяко блокче е достатъчно за около 40-60 измивания, в зависимост от дължината на косата и честотата на употреба. Ако това в действителност е вярно, то бих казала, че нямам проблем с това да платя 14-20 лева за един такъв продукт, стига да действа.

Определено препоръчвам да се консултирате с продавачките, които не само ще ви помогнат да направите правилния избор за вашата коса, но и ще ви дадат любопитна информация за това какво се съдържа в продуктите и как точно действа.


Аз се спрях на Seanik, за който се предполага, че контролира омазняването и придава лек обем на косата. Съдържа екстракт от цвят на портокал, жасмин и мимоза, гел от ирландски мъх, водорасли, които омекотяват и подхранват косата в дълбочина. Съдържанието на морска сол подобрява текстурата и увеличава обема. Лимоновото масло придава дискретен блясък. Цената му е 14, 50 лв. 
Аромата му е много неопределим, има нещо морско в него, но е наистина комплексен, което е и нормално, имайки в предвид всички съставки, от които е направен. При всички положения е свеж, но и не много доловим.


Според продавачката е подходящ за честа употреба, но още след първата му употреба мога да кажа, че не съм съгласна или поне за мен не е удачен за всекидневно измиване. Оставя косата много чиста, веднага се усеща, че е премахнал всякакви наслагвания от стилизиращи продукти. Пени се без усилие. 


Имам вече успешен опит със сапуните на Lush и нямах съмнения, че ще си купя нещо ново, което да тествам. 
Този път исках нежен и ориентиран към суха кожа сапун, който да съдържа подхранващи масла, от които кожата ми се нуждае отчайващо много.


Препоръчаха ми Sultana of Soap, който съдържа изсушени плодове - праскова, грозде, червена боровинка. Отделно в състава могат да бъдат открити екстракти от различни видове масла. Бе ми рекламиран като много кремообразен и омекотяващ, без да оставя мазни следи по тялото.
Цената на 100гр. е над 8лв, но като цяло това е цената на всичките им сапуни (приблизително), така че не останах изненадана.
В аромата определено може да се долови плодова нотка, но и се улавя нещо по-сладко, което според сайта им е "нуга". 

Имах възможността да го използвам веднъж и първите ми впечатления е, че понеже е много мек свършва много бързо. Ще споделя за в бъдеще повече подробности ако имате интерес.


Не ми липсваше желанието да си взема и някои други неща, но за момента нямам нужда от нищо друго. Смятам като следващ продукт да си взема някои от маслата им за тяло, които ми се струват много симпатични.

Кои са вашите любими продукти от Lush и какъв е опитът ви с марката? 

6 comments

  1. И аз се колебаех между Seanik и Godiva, но избрах второто, защото предпочитам шампоани с подхранващи съставки - и без това мия косата си често, а Сийник наистина прочетох на доста места, че е доста силен...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз също много го гледах Godiva и за малко да си тръгна с него честно казано, защото ми хареса как мирише, а и изглежда много симпатично, но нещо не ми се даваха толкова пари, та се спрях на по-евтиния вариант. Похвалиха ли го,че бил подобен на BIG, който пък бил чудесен за обем. Въпросният BIG обаче струва над 30 лева, което далеч извън бюджета ми за шампоан.

      Delete
  2. Аз съм доста доволна от шампоана (имам го същия от няколко месеца), мия косата си горе-долу през ден и особено в началото имше видимо действие срещу омазняването. Знам, че един ден е много малко, но с други шампоани обикновено се омазнява от сутринта до вечерта...
    Ползвала съм какви ли не шампоани - евтини, скъпи, масови марки, медицински... общо взето всичко и това е, да не казвам единственият, но един от много малкото, които наистина имат ефект.
    Единственият недостатък, който аз намирам, е, че косата ми свикна с него и действието е понамаляло.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз моята я мия обикновено през ден или ако вече нямам никакво излизане я пръскам със сух шампоан и ми издържа 2 дни без проблем.
      Специално този шампоан и на мен много ми харесва, но мисля да си купя още един, с който да си го комбинирам, че иначе ме е страх да не ми изсуши и без това тънката коса.

      Delete
  3. След добрите отзиви в блоговете на доста момичета и аз се реших да инвестирам в техни продукти и определено останах много доволна.Определено моя фаворит е маслото им за кожички,но мисля и аз да се сдобия с един от тези сухи шампоани.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз имам ревю на маслото за кожички, което много харесвам и бих препоръчвам горещо на всеки, който може да преодолее миризмата му. Не съм ползвала много неща на Lush все още, но всеки път оставам все по-доволна и подозирам, че ще ми стане любимо място за пазаруване.
      Още повече споменах и в публикацията, че продуктите им са много чудати и различни и ми е много интересно да ги разглеждам.

      Delete