Avon - Cuticle Balm

July 14, 2012

Здравейте, момичета!

Усетихте ли земетресението днес? На мен ми се разлюля компютъра и първоначално помислих, че си въобразявам, но за съжаление се оказа истина. Надявам се да няма вторични трусове и всички да са здрави и добре.

В Четвъртък трябваше да ми правят операция, но се оказа, че лекарката е на някакъв изпит и след няколко часа чакане в най-голямата жега (междувременно сестрата и асистентката ѝ ме убеждаваха, че трябва да стоя) се оказа, че е твърде уморена и ми предложи да отложим за Петък. Когато отидох на следващия ден пък се оказа, че не е препоръчително да пътувам след операцията (бях казала, че ми престои път още по време на прегледа) и в последствие отложихме за неопределен период от време. Сега ще видя как да я направя в Швеция, защото искам да приключа с този проблем веднъж завинаги и няма да съм спокойна, докато това не се случи.
На 16-ти рано сутринта летя за Швеция и част от мен не иска да тръгва, а друга няма търпение да се прибере и да види кучетата. Мразя това чувство, не ми харесва изобщо да съм разкъсана между две държави и два дома. Приятеля ми пък незнайно защо много хареса България този път и дори подхвърли, че няма против да се преместим тук, така че не се знае в крайна сметка как ще ни завърти животът.

Споменах вече, че имам проблем с ноктите и кожичките и съм в непрестанно търсене на "чудото", което ще ми помогне да се справя с този си проблем. Купих си някои неща, които вие ми препоръчахте и съм в процес на пробване в момента и ще докладвам веднага щом имам някакви резултати. 
Преди няколко месеца направих публикация на маслото за кожички на Lush и ви споменах колко много ми харесва. Единственият му недостатък е, че е в сравнително голяма опаковка и исках да си взема нещо, което да е в по-малка, така че да мога да го хвърля в дамската чанта и да го нося навсякъде.


Попадна ми каталог на Avon, от който честно казано не си харесах почти нищо, но вниманието ми моментално се закова върху малка метална кутийка с нарисувана розичка върху опаковката и това само по себе си бе достатъчна причина, за да си поръчам този продукт. Има нещо в този тип опаковки, което винаги ме е привличало, необяснимо е за мен.




Cuticle Balm на Avon се предлага в малка компактна опаковка от 14 грама, чиято цена е 6 лв. Според каталога и официалният сайт на марката, лекува загрубелите кожички като им предоставя подхранваща грижа от успокояващо масло от шеа и сладко бадемово масло.

Нямам голям опит с подобен род продукти и изискванията ми не са огромни, очаквам само да омекоти безкрайно сухите и белещите ми кожички и по възможност да не оставя ръцете ми мазни, така че да си върша работата през деня без притеснения.


В опаковката конситенцията на продукта е доста твърда (подобна на вакса) и дори се замислих дали достатъчно количество ще се закрепи за пръстта ми, така че да успея да го втрия без усилия на местата, където имам нужда.
За щастие се оказа, че е достатъчно кремообразен и се загребва тъкмо толкова количество колкото е необходимо. Пръста ми не потъва вътре, а само се завърта по повърхността.
Усещането от продукта е подобно на това на вазелина, с малката разлика, че не е  толкова мазен и плътен. 


Очаквах да има някакъв силно изразен аромат, но в действителност трябва да доближа опаковката близо до носа си, за да усетя нещо. Усещам силно метален мирис (който не знам дали идва от самата опаковка или не) комбиниран с аромат на розови цветчета. Първоначално не ми се нрави много, но на второ помирисване успявам да го харесам. Добрата новина е, че металния мирис изчезва при нанасяне и пръстите ухаят съвсем деликатно и неуловимо на рози. След не повече от 10 минути аромата изчезва.


Първоначално след нанасяне зоната около ноктите изглежда мазна, но продуктът попива доста бързо и в този смисъл много харесвам този балсам - позволява ми да го нанеса по всяко време и на всяко място. Оставя кожата много мека и видимо подхранена.
За съжаление обаче поне при себе си не виждам този ефект да бъде траен. Само след няколко часа кожичките ми са в предишното си състояние (което в момента между другото е прилично), но някак си се надявах на по-перманентен ефект.

Начина на употреба е същият като при другите такива продукти - втривате малко количество от балсама в зоните около ноктите, където кожата ми е загрубяла.

Много ми е трудно да дам еднозначно мнение дали ми харесва или не, защото както споменах има наистина добри качества, които няма как да бъдат пропуснати, но все пак за цялостна грижа, мисля че не може да се сравнява с маслото на Lush. 
За цената си мисля, че е приличен продукт, но в никакъв случай не е нещо, което на всяка цена трябва да пробвате. 
Ще го изразходвам със сигурност, защото е много удобен, но за моите нужди не е достатъчно силен и ефикасен. 
Ако обаче сте от щастливките, които нямат никакви проблеми с кожичките, а си търсите нещо лекичко, което да нанасяте от време на време, мисля че този продукт много ще ви допадне.


Ще се радвам да споделите с мен ако вече имате опит с този продукт и имате мнение по въпроса, ще бъде полезно и за останалите, които проявяват интерес.
Както казах аз съм много объркана и не мога да дам еднозначен отговор, така че с удоволствие бих прочела и други отзиви по въпроса. 

Ако имате някакви идеи за публикации или желани ревю-та, не се притеснявайте да ми пишете. 

Желая ви хубав и успешен ден. Дано не ви е много топло.

8 comments

  1. Аз имах от предишния вид в същата опаковка и бях доста доволна, а и ми стигна за сууупер много време <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oт сега си личи колко е икономичен. Използвам го вече 20 дни кажи речи всеки ден и изобщо не си личи да липсва каквото и да е било количество. Цената също е перфектна.

      Delete
  2. Единственото, което не харесвам в този балсам, е консистенцията. Иначе е прекрасен.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Кое по точно не ти харесва на теб?

      Delete
  3. Публикацията след колко дни ползване на продукта я пускаш? В един от коментарите каза, че 20 дни го ползваш вече... Мисълта ми е дали след 20 дни резултатите са по-добри от първия ден..
    Аз имам страхотен проблем с кожичките (най-вече защото са ми любима храна... каквото и да правя все ги гриза). Единствено след като мина през маникюристката се оправям за седмица-две и след това отново зле... Търся си точно нещо, което да ми помогне...
    Иначе препоръчвам горещо Atrix крема за ръце (не знам дали си го ползвала или писала друга публикация, тъй като сега стартирам с четенето на статиите в блога ти :))) Но кремчето е уникално добро и за кожичките също ми помага :) Омекотява ги доста и подхранва ноктите :) А за краката няма да ти обяснявам колко е добро :) Мажа си ги всяка вечер и сутрин след баня - потенето спря!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Купих си го някъде 4-5 дни, след като се прибрах в България, така че се събират 20 дни ползване, както казах доволна съм, може да се носи в чантата и попива супер бързо, но за по-интензивна грижа бих заложила на друг продукт. Ходих да ми оправят ноктите преди време и аз принципно моите кожички само ги набутвам, не ги режа, та на показалеца ми тя реши да ги отреже, защото били много загрубели и дебели. От тогава до днес под нокътя кожата ми само се бели. Ползвам балсама на Avon кажи речи всеки ден и в действителност има малко подобрение, но пак си стои такова сухо и плътно.
      Този крем, за който ме питаш е в зелена опаковка, нали? Майката на моя приятел е медицинска сестра и тъй като постоянно използват дезинфектанти ръцете им са много сухи и загрубели (трябва да видиш нейните кожички в какво състояние са и тогава със сигурност ще се почувстваш прекрасно за своите), та те използват само този крем на работа. Донесе ми вкъщи един за проба и бях останала доволна от него, но на мен ми се случва да започна да използвам крем супер редовно и в един момент да забравя за съществуването му. Беше ми харесал в интерес на истината и като се прибера сега ще започна да си го ползвам пак, а може и да направя ревю за него.

      Delete
    2. Да, точно в зелена опаковка е :) Аз го държа в кухнята на видно място и винаги, когато го видя, се мажа :) Мия си ръцете прекалено често и много съхнат и просто е уникален. А след лак, за секунди възстановя нокъта, ако е много изсъхнал :)

      Delete
  4. И аз го имам това балсамче и напълно споделям мнението ти - траен ефект на практика не се наблюдава. Иначе моите кожички не са много проблемни, ползвам кремчето на Ейвън в бяла опаковка преди избутване (веднъж седмично най-много) и съм доста доволна от него. А когато се хвана да го ползвам ежедневно, кожичките направо изчезват О.О

    ReplyDelete