Essence Gel Eyeliner - London Baby

July 4, 2012


Здравейте, момичета!

Днес жегата е ужасна и цял ден само се чудя къде да се завра на хладничко. Утре пристига моето момче и покрай него текат един куп приготовления и подготовки. Каца в Бургас, от където трябва да пристигне с автобус тук (не си купувайте самолетни билети в последния момент) и много ми е жал през какво чудо трябва да премине, докато се добере до София, но за съжаление нямаше начин. В последния момент Bulgaria Air си отмени полета и трябваше да вземем каквото бе налично.

Улучих страхотна промоция на Avene, от която се сдобих със слънцезащитен крем за лице и термална вода - подарък.  Може да погледнете из аптеките ако си търсите нещо такова. 

Имам толкова много ревю-та да подготвям, че чак ме боли главата. Не знам защо, но подобни публикации ми станаха много омразни за писане и започнах лекичко да ги избягвам. Осъзнавам обаче, че те са много важни и ще се опитам да не изоставам толкова много. 


За днешният продукт вече съм ви говорила и ако следите блога, то знаете със сигурност, че много ми харесва и използвам постоянно. 
Имам сравнително скромен опит с гел очните линии, но от пробването до момента, мисля че тази на Essence определено е начело в класацията. 
Добрата новина е, че за разлика от другият ми фаворит (на Maybelline), тази може да намерите лесно и достъпно - навсякъде. Предлага се в няколко цвята, аз лично съм срещала - черно, кафяво, лилаво и сиво. Доколкото съм чувала преди време е било възможно бъде намерена и в зелено, но вероятно вече не се внася, защото на мен ми бе невъзможно да я открия, а съм луда фенка на зелените нюанси и щях да я купя без да се замисля.



Цвета, който реших да си купя за проба се казва London Baby и е тъмно шоколадово кафяво. Не съдържа никакъв брокат или блестящи частици. Имам черна очна линия, която ми допада и исках нещо малко по-различно, а и да е по-подходящо за носене през деня. 
Продуктът се предлага в стъклено кръгло бурканче, а количеството е 3 ml. Цената ориентировъчно е 6,50 лв.

Искам да ви предупредя, че днешното ревю ще бъде много, ама много позитивно, така че се пригответе да четете само суперлативи.



Първото нещо, което веднага бие на очи е кремообразната формула. От всички гел очни линии, които съм имала възможност да пробвам, тази без съмнение е най-приятната. Имам я от съвсем скоро и не мога да гарантирам, че консистенцията няма да се промени за в бъдеще и да се сгъсти евентуално, но нямам спомени да съм чувала лоши отзиви. Това, което знам е, че подобни продукти е добре да се съхраняват с капачето надолу, за да може влагата да се задържи вътре. По този начин се удължава живота на кремообразните продукти и не изсъхват толкова бързо.


От гледна точка на пигментацията също нямам абсолютно никакви оплаквания. Знаете как някои очни линии нанесени изглеждат бледи и сякаш на петна, но тази е достатъчно наситена дори след първото нанасяне, а ако се повтори отгоре става съвсем тъмна.
Самото нанасяне е безпроблемно, кремообразната формула си казва думата и четката се плъзга по клепача. Няма да усетите дърпане или драскане. 


Единственият недостатък (ако изобщо може да се определи като такъв) е факта, че изсъхва много бързо и ако направите грешка няма време за поправка. На мен от време на време ми се случва като бързам и после трябва да удебелявам линиите, за да изглежда добре.
Необходимо ви е най-минималното количество продукт при употреба и в този смисъл ви гарантирам, че е много икономична и ще ви стигне за дълго време, дори и при честа употреба.

Издръжливостта е повече от чудесна. Дори и в тези жеги не съм забелязала никакво размазване, разместване или нещо от сорта. Обикновено очните линии започват леко да избледняват след няколко часа носене, но при тази това не се случва. От секундата в, която я нанесете до секундата, в която я махнете изглежда по един и същи начин.

Както обикновено се случва при масовите марки цветовата селекция е силно ограничена, предлага се най-основното, а на мен ми се иска да имаше и нещо по-весело за специални поводи. Цената позволява да се инвестира, дори и да я използвате веднъж в годината.

Мисля, че няма да съжалявате ако решите да пробвате този продукт и аз лично никога не бих дала отново пари за "маркова" гел очна линия, при положение, че открих тази, която работи точно толкова добре, колкото и по-скъпите си "колеги". 

Благодаря за отделеното време! Желая ви хубава и щастлива вечер.

15 comments

  1. Подкрепям напълно суперлативите - първо си взех лилавата, а наскоро и тази, и си ги нося почти ежедневно <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Определено един от най-качествените продутки на Essence, които съм пробвала.

      Delete
  2. Как да не си купя сега?:)))Втълпявах си,че не ми трябва 234-та очна линия,но след този коментар ще трябва да си купя.С каква четка я нанасяш?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Поизчакай да изразходваш твоите мъничко:) Аз я нанасям с ъгловидната на Ecotools от сета им. Имам и една съвсем мъничка на Sigma, но пък по нея остава много продукт и ми се размазва навсякъде.

      Delete
  3. Аз също съм много доволна от тази очна линия :)) Единственото, което се получи при мен е, че ако сложа от миналогодишното бурканче ми се размазва малко на клепачите (дори с основа). Пък тази очна линия е от тези, които принципно не искат още нещо допълнително, което да ги задържа на място.. Реших проблема като си купих нова:) Може да е единичен случай, знам ли.. но дори да не е - веднъж в годината да дадеш 6-7лв, не мисля, че е много. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. За съжаление, както споменах, аз имам моята от малко повече от две седмици и ми е много рано да коментирам как изсъхва и т.н., но както ти каза цената позволява да се подменя веднъж годишно.

      Радвам се, че ти харесва!

      Delete
  4. И аз мисля да я купувам, и заради цвета, и заради името. :)) Много искам и зелената, но никъде я няма..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз си купих много хубава зелена на Inglot, имат и разкошна тюркоазена. Хвърли им по едно око.

      Delete
  5. Радвам се, че толкова скоро направи тази желана от мен, а и от много други момичета, публикация! Харесва ми как стои (или по-скоро как си я нанесла), и ще съм доволна в най-скоро време да си я купя! Благодаря ти за доброто review! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Няма за какво да ми благодариш, аз благодаря за проявения интерес :)

      Delete
  6. Оооо и на мен това ми е дин от любимите продукти :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Наистина е страхотна, само съжалявам,че цветовата селекция е толкова ограничена.

      Delete
  7. много е добра тази очна линия :)

    ReplyDelete
  8. В DM от около месец има намаление на продукти на Есънс.Точно този нюанс беше намален на 50%,та не можах да устая да не го взема.Уникална гел очна линия!Попринцип съм малко начинаеща в рисуването с очнии линии и се притеснявах дали ще успея.Ама то било фасулска работа!От първия път можех свободно да си експериментирам как да рисувам линиите и прочие.Издържа ми цял ден,но лично аз я махам доста лесно с обикновено тоалетно мляко.

    ReplyDelete