Green Summer

July 27, 2012

Здравейте, момичета!

При нас лятото хич го няма и чак започнаха да ми липсват горещините. Пред блока ни има голям парк и всеки ден има хора, които са легнали да се пекат. Нямам обяснение защо и как при положение, че слънце просто липсва, а дори не е и особено топло. 
Всичко живо е на някъде и е такова мъртвило, че не мога да го опиша с думи. Определено много нетипична за мен среда. Очаквам с нетърпение да започна да ходя на курс отново, но все още дори не знам кога би трябвало да започнем новия семестър.
Надявам се вие си изкарвате едно страхотно лято и се забавлявате много с приятели и близки. Искрено ви завиждам.


Чудех се каква да е темата на новата публикация и бях запланувала да ви покажа един от новите ми лакове, които си купих от България, но така и не се наканих да се лакирам, така че ще ви го представя някой друг път. Разглеждайки "колекцията" си от лакове си дадох сметка, че преобладават доста такива в зелени нюанси, а аз дори не подозирах, че съм такава почитателка на този цвят. Сега са модерни неоните, а пък аз съм тотално скарана с всякакви трендове и моди, така че си нося каквото ми грабне погледа. В моите разбирания зеленото е много свеж и подходящ нюанс за пролетта и лятото и нищо не е в състояние да ме убеди в обратното.

Събрала съм цели шест лака, които ще ви покажа днес и с изключение на един от тях, всички нося често и не ми омръзват изобщо. За мое огромно щастие те са доста различни един от друг и са подходящи за различни поводи и настроения.
Всъщност не знам за вас, но аз винаги се лакирам според настроението си. Рядко се замислям дали всъщност ще си отива с дрехите, които искам да сложа на другия ден и понякога съм изглеждала леко нелепо, но в крайна сметка става дума само за лак за нокти, по никакъв начин не определя живота ми.


O.P.I. - Jade is the new black


Предполагам повечето от вас биха се съгласили, че този нюанс е далеч по подходящ за носене през зимните месеци, но аз пък реших да си го купя именно през лятото. 
Бях си го набелязала преди повече от година, но винаги, когато го срещах по магазините нямах възможност да си го купя или пък се разколебавах. Нямам обяснение защо съм го мислила толкова много, но се радвам, че се сдобих с него и мога да го определя като един от фаворитите си.
Цвета е много уникален и грабващ вниманието, необикновен и лесно разпознаваем. Нямах идея, че jade се превежда на български като "джейдит", но очевидно е кръстен на въпросният минерал и отразява изумрудено зеления му цвят.
Консистенцията му е сравнително плътна, а цвета много наситен, но все пак изглежда по-добре след нанесени два слоя. Не оставя следи от четката и се разнася много равномерно. Изсъхва прилично бързо и дори без топ лак изглежда много лъскав. 

Catherine Arley - 715


Не съм се лакирала наскоро с този лак, защото ей така от нищото реши да се сгъсти и трябва да си купя разтвор, за да го вкарам отново в употреба.
Не беше чак толкова далеч времето обаче, когато си го носех до скъсване и дори съм изхабила 30 тина % от съдържанието му, което си е своеобразен рекорд, имайки в предвид, че не е като да не разполагам с други лакове.
Цвета е тъмно зелено-синкав с малки сиви блестящи частички в състава си и подобно на горния, който ви показах е също много нетипичен и закачлив. Пасва си добре със сезона и е много симпатичен. Превърна се в неизменна част от фаворитите ми.
Плътна консистенция, сравнително добра пигментация със задължителни 2 слоя нанасяне. При мен изсъхва по-бавно в сравнение с други, но пък издръжливостта е доста на ниво. 

O.P.I. - Mermaid's Tears


Със сигурност съм пристрастна, когато говоря за този лак, защото съм сантиментално свързана с него. В началото признавам, че бях малко скептична дали мога да го вкарам в употреба и ми отне половин година, докато започна да си го използвам редовно. Този лак бе част от колекцията "Карибски пирати", която между другото е и сред най-любимите ми. Исках да притежавам всеки един.
Цвета е подобен на много модерните ментови такива, но е по-светъл, долавя се сива нотка в подтона. Пак се вписва в този спектрум, но е трудно да се опише с една дума. Нося си го и на краката и не знам кое му е толкова специалното, но не ми омръзва. 
Отново плътна консистенция, наситен цвят, но ако не се внимава може да остане тук таме някоя следа от четката. 

Essie - Mojito Madness


Тук вече няма как да спорим дали цвета е удачен за сезона или не, защото този лак е част от лятната колекция на марката. Тук поне бе изграбен моментално и съм щастливка, че се добрах до него. Бях си го харесала в един блог, което е нетипично за мен, защото принципно конкретно на лак не обръщам много внимание, но специално този ме грабна веднага.
Цвета е лайм зелено (на мен ми напомня на тревисто зелено също). Формулата е чудесна, нанася се плавно и равномерно. С два слоя изглежда чудесно и изсъхва доста бързо. 
Препоръчвам ви ако ви допада да се сдобиете с него, защото подозирам, че след време ще се превърне в един от класическите лакове, които всеки иска да притежава.

Essence - Choose Me


Не харесвам брокат и ми е ужасно досадно да го махам, но понякога резултата си струва допълнителното усилие. Ако трябва да съм честна брокатени лакове на Essence са сред добрите им такива и имам още няколко, които също не са никак лоши. Не го използвам особено често през последните месеци, но в края на годината със сигурност ще го вкарам в употреба.
Цвета на този е смеска от тъмно синьо зелено, с много ситни златни и зелени брокатени частички в състава си. В зависимост от светлината може да изглежда по-син или по-зелен.
Чудесна формула, нанася се много лесно, но бутилката е много малка и свършва много бързо. Четката на лаковете на Essence по мое мнение е много добра и прави употребата безпроблемна.



China Glaze - Westside Warrior


За съжаление при нас спряха да предлагат лаковете на тази марка и това остана единствения ми, а в интерес на истината много ми допадат.
Westside Warrior на China Glaze е от колекцията Metro Collection и от показаното до момента може сами да се убедите, че е различен от другите ми зелени нюанси. Цвета е тъмно камуфлажно зелено съчетано с кремообразна и плътна формула. 
Консистенцията е плътна, а цвета е много пигментиран. Дори и с едно нанасяне изглежда много добре, но аз все пак предпочитам два слоя. Четката е тъничка, но загребва точното количество продукт и аз лично нямам оплаквания.
Не съм го носила наскоро, защото съм в настроение за други нюанси, но ще му дойде времето отново.


Не подозирах, че притежавам толкова "зелени" лакове, но съм доволна, че се осъзнах на време и оттук насетне ще се спирам на други цветове. Казвала съм ви и преди, но ще го кажа отново, че всеки един лак, който купувам държа да бъде различен от другите и да ми допада. Не съм от хората, на които лаковете са страст, така че преценявам кое и как мога да вкарам в употреба. Естествено като всяко момиче и аз понякога искам да разнообразя стила си, но като цяло си залагам на сигурното и на това, което ми харесва.

Кои са вашите любими нюанси и какви лакове купувате най-много?

Желая ви хубава и успешна вечер!

19 comments

  1. Какво видяха очите ми - Essie - Mojito Madness.... от много време съм му наканена,но така и не съм го видяла по нашите ДМ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. В нашите ДМ не предлагат Еси (ако имаш предвид тези в България). Най-лесно е да си поръчаш от Ибей :)

      Жени, страхотна селекция, аз съм голям фен на синьо-зелената гама :) Русалчените сълзи ми е голям любимец, подсети ме да го извадя от шкафа!

      Delete
    2. Бамбина, сигурна съм, че много ще ти хареса. Страхотен цвят и формулата е много приятна. Като цяло лаковете на Essie според мен са леко воднисти и голяма част от тези, които имам не са твърде пигментирани, но този е чудесен. Страхотна инвестиция.

      Funny Bunny, добра идея е това за ибей. Аз преди много поръчвах от там, но после явно забравих. Искам да си взема няколко лака на China Glaze, че много ми харесва този, който имам и искам да тествам другите.
      Вади лака, че сега му е времето. На мен също ми е много любим.

      Delete
  2. Здравей, колекцията ти зелени лакове е красива, а нюансите наистина са разнообразни. Предпочитанията ми за лятото са различни нюанси на розово и кафяво (през зимата предпочитам съвсем други цветове - лилаво, червено, кафяво). В началото на лятото си купих един приятен тъмно коралов, почти червен лак, който ме разнообразява. Много се ограничавам в покупката на лакове, защото ми издържат без поражения по около 5 дни и не ги сменям достатъчно често, а никак не обичам да хвърлям полу-пълни засъхнали неспасяеми шишенца.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много ти благодаря за милите думи. Аз не си давах сметка даже, че харесвам подобни цветове, а виж накрая какво се получи. Мисля, че вкусовете ни се променят с годините, сякаш преди и аз повече се хвърлях на розово и коралово, а сега съм в настроение за съвсем други нюанси. Важното е да носиш това, което на теб ти харесва. Искрено ти завиждам, че лака ти издържа толкова дълго. При мен ако се задържи 1 ден ще си е цяло постижение, та ми се налага да се лакирам често.

      Delete
  3. Много готино се е получило всяко пръстче различно ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Може да излезна така и да наложа някаква нова мода.

      Delete
  4. Преди не бях фенка на зеленото , но забелязвам че от 5 месеца насам започнах да купувам зелени лакчета и вече имам може би 4-5 лака , а и в момента чакам мохитото да ми пристигне и с кеф ще си го мацна.
    Ей развалихте ме :D
    Лакчетата са ти страхотни ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз най съм щастлива, че не съм се зарибила много по лаковете, че не ми се мисли ако тръгна да купувам в промишлени количества какво ще бъде в нас и къде изобщо ще ги съхранявам.
      Мохитото е супер, чакам отзиви!

      Delete
  5. Westside Warrior-а ме грабна от раз - страхотен цвят и уникален бласък :)))) Аз имам един-единствен зеленикав лак и като гледам тези нюанси, май ще се наложи да понапълня колекцията си. Преподчитам розовото и коралово(явно модните тенденции мен не ме задминават :D) Имам поне 4 различна нюанса на коралова основа :)
    имам и куп други, с които съм се лакирала само един път и дотам.
    А колкото до неона, за който споменаваш, нося го само на краката. Като ми светкат ръцете и чак очите ме заболяват :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, много красив лак е Westside Warrior и се радвам, че го докопах преди да ги махнат от магазина. Сега съм си харесала някои други техни цветове, но се въздържам за момента да направя поръчка. Ще видим за в бъдеще.
      Кораловите нюанси са много модерни наистина и много се носят, тук всяко второ момиче е с такъв лак, а аз имам само един единствен и дори забравям да го нося. Важното е на теб да ти е комфортно с това, което носиш и да ти носи добро настроение. Марки, моди, цветове нямат абсолютно никакво значение.

      Delete
  6. В колекцията си имам само едно зелено - ментата на Колорама, но никак не се харесах с нея.. По принцип не се лепя на подобни цветове нито за дрехи, нито за грим, не се възприемам с тях. Но на теб ти стоят много сладко, особено така с нашарените нокти <3
    Аз лично все налитам на тъмни цветове (червено, синьо и лилаво най-вече) и на глитъри. За това лято си взех първия корал, но пък толкова ми хареса, че 2 от 3 лакирания са ми с него :D
    Впрочем топлото е въпрос на лично възприятие - преди време бях в Гърция в средата на май, с компанията по цял следобед киснехме на плажа и във водата (която впрочем беше леко хладка, като нашата на северното черноморие през август). А плажа пуст - местните се разхождат наоколо и ни гледат учудено, все едно сме луди да се къпем толкова рано през годината.. Та така :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много добре те разбирам как се чувстваш. Аз съм по същия начин само, че със синьото. Не се възприемам и изобщо избягвам такива нюанси във всичките им разновидности.

      Delete
  7. Бих препоръчала и лака на Риммел 60 seconds oт новата им серия в България-835-Bright back at you, много красив тюркоазен цвят.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря за препоръката. Ще го потърся тук :)

      Delete
  8. Страхотен подбор. Последната ми зелена находка се оказа всъщност Bell Pastel 5 - много приятен свеж резедав цвят с по-тъмно зелен в дълбочина шимър. Иначе като цяло лятото май най си се харесвам с оранжеви, иначе нося всякакви според настроението.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не съм пробвала лаковете на Bell. Хубави ли са?

      Delete
  9. Страхотно!
    Публикацията ти е свързана с един от любимите ми цветове.
    На WW се чудих доста дълго време, но така и не го купих. Дали не направих грешка?..
    А за Мохитото - нямам думи! Мечтая за него! Мисля съвсем скоро да го взема, защото само ми текат лигите.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много се радвам, че ти е допаднала. Аз не съм много добра в лакирането и го раздавам скромно. Не знам дали си сгрешила, принципно уникални нюанси няма и от някъде някога ще изникне нещо подобно.

      Delete