New : Skincare

August 15, 2012

Здравейте, мили дами!

Тези дни не съм в час, защото се опитвам да свикна с нов режим на спане и още ми е малко трудно, но съм на прав път. Започнах отново да ходя на курс по шведски, който започва в 8 сутринта (нетипично за мен да се събудя в 5.45), но не се оплаквам, дори съм нетърпелива. Всякакъв социален живот е добре дошъл.
Нямам търпение да дойде уикенда, защото плануваме да отскочим до някой от островите, живея в Стокхолм вече почти година, а така и не успях да го направя, но смятам да поправя тази грешка и да се запозная с града по-добре.

Бях ви споменала преди известно време, че отново съм на лов за бяла козметика и успях да се сдобия с някои нови продукти, които в момента тествам. Днес реших да ви покажа какво съм си харесала и съответно първите си впечатления, надявам се и да получа някои препоръки за нови продукти, които да прибавя към рутината си. 
Кожата ми се мени според сезона, но като цяло бих я определила като комбинирана. Излизат ми пъпки в зоната около брадичката и понякога върху бузите. Като цяло тенът ми е изравнен и нямам тъмни петна или зачервявания, но някак си кожата ми е неравна. Не мога да кажа, че положението е извън контрол, но като всяко момиче се опитвам да се справя със ситуацията. Пробвала съм какви ли не продукти, но с много малки изключения така и намерих нещо, което драматично да помогне. Казвали са ми да използвам по-леки кремове, по-овлажняващи или изобщо да не използвам крем.. Да си мия лицето само вечер, да не нося грим, да използвам oil free продукти.. Да избягвам различни съставки, да търся определени съставки. Като цяло може да предположите за какво става дума.


 
Реших този път да се спра на марка, чиято бяла козметика абсолютно никога не бях пробвала (което бе своеобразен риск) и да не държа продуктите да притежават някакви специални свойства, а чисто просто да почистят и подхранят кожата ми. 
Интересът ми към Avene бе провокиран, след като пробвах термалната им вода и слънцезащитен крем. Кожата ми реагира чудесно и нямах никакви оплаквания или негативни реакции. Отскочих до аптеката и с помощта на любезния аптекар избрахме някои неща, които да пробвам. Използвам всичко показано днес от повече от 2 седмици.



 
Gentle Gel Cleanser


Държах измиващият сапун да бъде много нежен и да почиства грим добре, но да не смъква всичката влага от лицето ми. Съдържа термална вода и оставя кожата свежа и мека. Съдържа и овлажняващи съставки, които да подхранят кожата, за да се предотврати изсушаване и да осигури приятно усещане и комфорт. Бях чела някъде, че цинковият оксид е важна съставка в борбата срещу акне, нямам никаква представа как и защо действа, но помня, че тогава прегледах всички продукти, които притежавах и не открих в нито един тази съставка. Специално този гел съдържа цинков оксид и не знам дали си въобразявам (много е възможно), но сякаш забелязах някаква промяна в състоянието на кожата си. Бях скептична към способността му да почиства грим, но с изненада открих, че се справя доста прилично, но при всички положения съм най-доволна от факта, че оставя лицето ми много меко и гладко, без неприятно усещане за опъване или премиване.
 
Gentle Purifying Scrub
 

Този продукт получих като подарък (с покупката на другите два), което нямаше как да не ме зарадва, имайки в предвид, че цената му бе много по-висока от тази на останалите, които си купих.
Подобно на измиващия гел съдържа термална вода, която предпазва кожата от раздразняване и я успокоява. Малките гранулки са много нежни и според упътването стимулурат клетъчното обновяване. Премахва мъртва кожа и нечистотии в дълбочина и малки кожни несъвършенства. Нежната гелообразна текстура предотвратява запушването на порите и появата на акне, не изсушава епидермиса. Препоръчително е да се използва преди нанасяне на крем или маска за лице, за да могат тези продукти да се абсорбират по-добре в кожата. Свикнала съм да използвам по-абразивни скрабове и този ми се стори малко слаб в началото, но го използвам редовно и се надявам да видя някакви по-трайни резултати за в бъдеще. Забелязвам порите си чисти, което само може да ме радва, но не смея да кажа нищо, защото съм го използвала само 4 пъти до момента. Не дразни кожата ми, не я оставя зачервена или одраскана, усещам я чиста и свежа. Не знам дали няма да се окаже прекалено нежен за моите нужди, но се надявам да даде добри резултати.
 
Clean - Ac Hydrating, Soothing Adjunctive Care for anti-acne treatments
 
Този крем подобно на Effaclar H е предназначен за употреба при дехидратирана кожа в следствие на употреба на силни анти акне препарати. В състава му могат да бъдат открити много екстракти от различни видове масла, които не знам как биха подействали на различните типове кожа, но при мен няма някаква остра реакция. Върши точно това, което трябва да върши и остава лицето много, много подхранено и дори леко мазно. Първоначално го използвах сутрин и вечер, но забелязах, че ми идва малко тежък, а и за две седмици преполових опаковката. Сега го използвам само вечер и забелязвам много по-добри резултати. Започвам да мисля, че колкото по подхранена е кожата ми - толкова по-добре изглежда. Преди използвах много силни кремове и гелове, които отмиваха всичката влага в нея и си мислех, че това е добре, защото няма да лъщи през деня, но в крайна сметка се убедих, че съм била в грешка
 
Неприятен за мен факт е, че с изключение на скраба и двата продукта съдържат парабени, а с удоволствие бих ги избегнала, особено в бялата си козметика. Друга изненада е съдържанието на парфюми, предпочитам продуктите ми да не съдържат такъв, но за момента нямам проблеми с алергии.
 
La Roche Posay - Effaclar Duo
 

Използвала съм този крем в миналото и много ми помогна, та реших отново да си го купя. В момента го използвам всеки ден - сутрин, но може би ще намаля честотата на употреба, зависи кожата ми как ще реагира. Не знам до колко предотвратява излизането на нови пъпки, но поне им помага да изчезнат сравнително бързо.
 
SkinPlan - Vitamin C Booster


В допълнение към всичко това използвам и SkinPlan - Vitamin C Booster, който получих в последния си Glossybox. Съдържа 98% витамин C и има за цел да даде "boost" на кожата и да подобри цялостното ѝ състояние. Обещанията са за изравнен тен, блясък, подобрена еластичност. Първоначално го използвах два пъти дневно, но възнамерявам да започна да го правя само веднъж. За момента забелязвам кожата ми да бъде по-избистрена, което в никакъв случай не е маловажен ефект. Малка част от мен се надява да греша, защото цената му е много висока и няма да имам възможност да си го купя отново.


Харесала съм си един крем за околоочен контур на Kiehl's, за който все уж спестявам, но така и не успявам да си купя, а не е като да нямам нужда. До сега се въздържах от редовната употреба на този тип продукти, но в крайна сметка започвам да остарявам и е добре да взема превантивни мерки.

Друг продукт, който съм набелязала е на Lush - Tea Tree Water. Нямам голям опит с тонерите, но съм чувала добри неща за свойствата на чаеното дърво, така че евентуално може да пробвам и това.

Ще се радвам да споделите с мен каква бяла козметика използвате и евентуално да ми препоръчате нещо, което наистина е оказало голяма промяна в живота ви.

7 comments

  1. Този демакиант на Авен ми беше попадал преди години на мостра и много ми допадна, но така и не си купих пълния размер :) Сега си взех Reve de Miel на Nuxe и понеже е гигантска опаковка едва ли скоро ще свърщи, но след това сигурно ще си взема авенския, благодаря ти, че ми го припомни :)

    ReplyDelete
  2. Здравей,
    От няколко месеца чета блога ти, но не съм се престрашавала да коментирам. Много ми харесва козметиката на Авен. Използвам измиващия гел без сапун. Много е нежен към кожата и е подходящ за комбинирана кожа, без да я изсушава. Що се отнася за тонера с чаено дърво на Lush, гласувам за него с две ръце. Аз го използвам вечер след крема, върху цялото лице и наблюдавам, че кожата ми е по-свежа и като че ли по-малко се омазнява. Може да се използва директно само върху пъпките и има успокояващо действие. Зависи от кожата ти, но е много лек и свеж.
    Пожелавам ти успех с курсовете и с ранното ставане. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Безкрайно съм благодарна за препоръките. Ще се възползвам задължително.

      Delete
  3. ocean salt na lush e neveroqten!!! no ne e za 4ustvitelna koja ;) i pozdravi za hubaviq blog <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей! Имам специално посветена статия на Ocean Salt. Можеш да я потърсиш в търсачката :)

      Поздрави!

      Delete
  4. Здравей, от известно време следя блога ти и много го харесвам <3, исках да попитам за tea tree water от Lush, дали се продава в България? Поздрави, и продължавай в същия дух :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. От сърце ти благодаря за хубавите думи. Да, Tea Tree Water се продава в България.

      Поздрави.

      Delete