6 продукта, които всяка жена трябва да притежава

August 4, 2012

Здравейте!

Ако не сте забелязали все още, преди няколко дни добавих линкове към други бюти блогове на български език, в дясната лента на началната страница. Надявам се да ги разгледате и да си намерите по нещичко за себе си.

Аз съм в непрекъснато чудене каква да бъде следващата публикация, с която да ви изненадам и винаги ми се иска хем да ви е полезно, хем развлекателно, хем различно. От известно време ми се върти в главата идея за това кои продукти една жена трябва да притежава, но така и не успях да я осъществя до момента.
Приемете "трябва" като нещо много условно, аз съм на мнение, че в този живот много малко неща наистина "трябват", но пък заглавието звучи много гръмко формулирано по този начин, та реших да го оставя така.


Събрах някои любими продукти, които правят живота ми цветен или пък ме спасяват в екстремни ситуации и реших да ви ги предложа и на вас. Съотнесла съм предложенията според моя вкус и нужди, чувствайте се свободни обаче да се включите в дискусията и да споделите вашите идеи за необходими продукти. 



Цветна очна линия/ молив



Много лесен начин да разнообразите скучния си грим е да поставите очна линия или молив в интересен цветен цвят. Отнема няколко секунди и отива на всички.
Избрала съм да ви покажа зелената гел очна линия на Inglot в цвят 86, както и тюркоазен молив на Golden Rose с номер 315. Обичам да нанасям молива върху долните мигли, за да придам закачливост на грим, без да се притеснявам, че ще изглеждам като клоун. Очната линия предимно нося самостоятелно, но понякога я нанасям само в краищата на окото върху вече нанесен черен молив или пък размазвам отново в края. Няма по-лесен начин да изглеждате различни без да влагате много усилие или да се притеснявате, че няма да ви се получи и трябва да започнете всичко отначало.

Извивачка за мигли


На пръв поглед плашещ инструмент, от който не малко дами направо се страхуват, но толкова ценен, че веднъж докоснали се до него, не остават безразлични. Независимо дали сте надарени с хубави гъсти и дълги мигли или сте от този тип жени като мен, които водят всекидневна борба, за да ги укротят, няма да съжалявате ако си купите извивачка. За няколко секунди вкарва миглите в ред и им придава така желаната от всички нас извивка, която мигновено отваря окото и променя цялостното ни излъчване. Много е вероятно да трябва да смените няколко вида, докато успеете да намерите най-подходящата за вашата форма око, но в крайна сметка усилието си заслужава.

Телесен цвят лак за нокти


Независимо дали обичате да се лакирате или не, е добре да включите в колекцията си един такъв лак, който ще ви дойде на помощ в ситуации, в които искате да изглеждате добре. Независимо дали се приготвяте за интервю за работа или първа среща, не подценявайте ноктите си и колко много те се набиват на очи, дори и да не го осъзнаваме. Бях чула от приятел преди много години, че първото нещо, което забелязва в една жена са ръцете ѝ, ако тя се грижи добре за ръцете си, значи се грижи добре и за себе си. Дали е така не знам, но знам, че нищо не прави пръстите по-издължени и ноктите по-поддържани от слой лак в нежен телесен или неутрален тон. Мой фаворит за такива случаи е Ballet Slippers на Essie, който е полупрозрачен розово-бежов лак. Винаги, когато съм лакирана с него се чувствам много шик и постоянно се гледам в ръцете.

Сух шампоан


От много скоро използвам този продукт, но ме е спасявал в толкова много ситуации, когато не съм знаела какво да правя с косата си, че вероятно не мога да живея без него вече. Случвало се е на всички ни да трябва да излезнем някъде в последната минута и нямаме време да си измием косата или пък страдаме от мазен скалп и искаме да разредим миенето, в точно такива ситуации идва на помощ сухия шампоан. Не само освежава косата и попива излишното омазняване и то само за няколко секунди, но и придава обем, който почти никоя от нас не би отказала. Грешно е схващането, че оставя косата бяла. Batiste например предлага варианти както за блондинки, така и за брюнетки. Може да избирате и между различни аромати, както и вариант за екстра обем, ако имате нужда от такъв. 

Лесно за нанасяне червило/гланц



При мен е истинска рядкост ако червилото ми се задържи върху устните за повече от час или два, така че искам или не трябва да нося нещо в себе си, за да го нанеса по някое време през деня. Попадали сме в ситуации, в които случайно виждаме познат на улицата или пък бивше гадже в магазина и за няколко секунди искаме да се освежим. На помощ в такива случаи идват мултифункционалните гланцове+балсам+червило в едно, като този на Clarins от серията Instant Light. Макар и купувайки си го да очаквах друг ефект, смятам че за носене през деня и за лесно нанасяне (без необходимост от огледало) е удачен. Какво ще изберете вие зависи от това кое е нормално за вас, но няма да сгрешите ако се сдобиете с нещо такова, което да ви е под ръка при "спешни случаи".

Кафяв цвят сенки за нанасяне в сгъвката на окото



Любимият ми тип ежедневен грим задължително включва кафеникав нюанс в сгъвката, който да затопли погледа и да придаде дълбочина. Имам си няколко фаворита, които използвам според случая, но обикновено залагам на нюанс, който е да е с 2,3 тона по-тъмен от цвета на кожата ми, за да изглежда грима ми естествено и непретенциозно. Oh So Special на Sleek предлага няколко такива нюанса в матов или блестящ завършек, както и страхотно лилаво, което също изглежда добре нанесено по този начин, стига да харесвате подобни тонове. Друг фаворит, само че за по-драматичен грим ми е Night Manoeuvres на MAC, който е значително по-тъмен и съдържа миниатюрни блестящи частички. 

Постарах се да включа различни по вид продукти, които харесвам и използвам често, надявам се публикацията да ви е била интересна и полезна. 
Кои са продуктите без, които вие не можете и бихте препоръчали?

Желая ви хубава и слънчева събота!

17 comments

  1. Интересна публикация,както всикчи в блога ти :)

    ReplyDelete
  2. Много интересна публикация. Определено ме накара да се усмихна - оказа се че 90 % от изброените неща не ги притежавам :) Но пък и аз тъпо и упорито отказвам да мисля за себе си като като за истинска жена, а не за момиче, макар че вече все по-скорострелно наближавам трийсетте ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не се притеснявай изобщо, аз за това уточних в началото, че съм си направила списъка по мой вкус и е по-скоро със занимателна цел, отколкото с поучителна. Всички сме различни и за това светът е толкова интересен.

      Delete
  3. С огромно удоволствие установих, че притежавам 5 от 6те продукта (съвсем скоро мисля да си взема и сух шампоан на Balea) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Стискам палци да ти допадне сухия шампоан. Мен ме спечели мигновено и се превърна в един от продуктите, без които не се чувствам комфортно.

      Delete
  4. Жени, видях, че си си взела палитра на Sleek - какво мислиш за не и имаш ли статия, защото и аз се чудех дали да си поръчам?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Първата публикация в блога ме (от преди почти 2 години) бе посветена на палитрите на Sleek. Аз лично много ги харесвам, но чат пат някой от цветовете се рони. Имай в предвид, че са меки и много пигментирани. Специално Oh So Special ми е най-любимата тяхна, въпреки че не я използвам често, имам огромен избор от сенки, но качеството ѝ превъзхожда това на другите ми и цветовата селекция е точно по вкуса ми.

      Delete
  5. Бих добавила червено червило, червен лак за нокти и добър коректор.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много мислех специално за червеното червило и лак да пиша, но аз не притежавам нито едно от двете. Бях в магазина в същия ден, в който писах публикацията и се позачудих дали да не си ги купя, но в крайна сметка не го направих, за да бъде статията по-автентична. Иначе страхотни предложения. Благодаря ти много.

      Delete
  6. Здравей Жени, развлекателна и полезна публикация отново! Аз лично наистина не мога без:
    - черна спирала - дори само това променя външния ми вид
    - коректор за тъмни кръгове под очите, който да върви с естествения цвят на кожата и естествено да се прелива в него (понякога нямам време или не е подходящо да слагам ФДТ, например на екскурзия в пещера :) )
    - крем за ръце - държа един на бюрото и го ползвам сравнително често, въздухът в офис е най-често сух
    - "лесно червило" и неутрален лак за нокти - абсолютно необходими

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много ти благодаря за милите думи и отделеното време да ми оставиш толкова изчерпателен коментар.

      Съгласна съм на 100% с теб и сега се замислям, че вероятно трябваше да включа повече работи в списъка, но нещо започнах много да се отплесвам с дългите публикации и реших този път да съм по-кратичка. Аз съм също голям почитател на спиралите за очи и използвам такава почти всекидневно, определено променя погледа ми и ме кара да изглеждам по-жива. Коректора е друга необходимост (дори по-голяма от фдт), имам си някои фаворити, които използвам в ежедневното гримиране. Само с кремовете за ръце не се разбирам много. В смисъл като ми дойде музата ги използвам нон стоп в продължение на няколко месеца, след което забравям за съществуването им и така до следващия път, в който се наканя.

      Delete
  7. Изключително полезна и интересна публикация. Допаднаха ми продуктите, които си посочила.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се, че съм била полезна :)

      Delete
  8. Здравей!Статията е много интересна.Имам само няколко въпроса относно сухия шампоан.По принцип косата ми е много бързо омазняваща се и съм използвала какви ли не шампоани,сухи също.Но повечето, тъй като съдържат пудра, оставят косата ми бяла.В момента не ми е проблем,тъй като цветът ми е много бяло русо,но мисля да се боядисам по-тъмна,а тогава ще си личи много повече.Та въпросът ми е,този шампоан остава ли въобще някакви следи по косата?Също така само в Швеция ли може да се намери?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, iliyana. Радвам се, че си намерила публикацията ми за интересна. Този шампоан, който аз съм показала оставя бяла следа като от пудра в косата, която изчезва, след като попие в косъма. Не се притеснявай изобщо, защото на същата марка се продава и вариант за дами с тъмна коса (тоест този прахообразен ефект, ще бъде тъмен, а не бял), така че няма да имаш проблем никакъв.
      http://www.asos.com/search/batiste?hrd=1&q=batiste&SearchSuggestUsed=true

      Тук можеш да намериш различните разновидности, за които споменавам в статията. Доставката до България е безплатна.

      Поздрави!

      Delete
  9. Благодаря за отговора.Интересувам се по-скоро за Дания дали може да се намери там,но видях че доставката от асос за там също е безплатна.Благодаря ти,ще се възползвам в най-скоро време!

    ReplyDelete