Glossybox Sweden - August 2012

September 1, 2012


Здравейте, момичета!

Не се чувствам особено добре тези дни, мисля че ме гони някаква настинка, а аз упорито взимам всякакви превантивни мерки, за да не ме хване. Като комбинираме това с ужасното време навън, може да си представите, че не се намирам в най-добрата си форма. Общо взето аз съм си виновна, защото в училище седя точно до прозореца и винаги се намира някой, на когото му е топло и иска да отворя, а аз така и не съобразих как ще ми се отрази разликата в температурите. Научих си урока и със сигурност няма да се повтори, дори и ако се наложи да стоя съвсем сама в ъгъла на стаята.
Вчера си получих кутийката с изненадите и нямам търпение да ви се похваля. Признавам си обаче, че останах мъничко разочарована, защото в последствие погледнах какво са получили другите, но ще разберете само след мъничко какво точно имам в предвид.


Glossybox е абонаментна услуга, която се предлага тук в Швеция и за сумата от 130 крони на месец получаваме кутия, в която са включени 5 козметични продукта.
Една много мила читателка сподели с мен, че е успяла да се абонира за френския вариант на Glossybox и обеща веднага, след като я получи да даде повече подробности, за да могат и останалите желаещи да се възползват.




Както винаги всички продукти идват прилежно опаковани в розова картонена кутия и са обединени от обща тема, която този месец е – Minimalist beauty. Като цяло този път, доста повече са се придържали към нея и няма фрапиращи изненади.

Toni & Guy Gloss Shine Serum
 *Тестер 10 мл, пълен размер 140 крони/30 мл


За втори път получавам продукт на Toni & Guy в кутията си и съм любопитна да видя как ще ми подейства този серум, имайки в предвид, че спрея им с морка сол ми допадна. Забелязах, че и двата продукта имат еднакъв парфюмен аромат, който много напомня на този на Chanel No 5. Според указанията на опаковката серума има за цел да укроти хвърчащата коса и да я направи бляскава и подредена. Има помпичка, а консистенцията на продукта е подобна на тази на кристалите, изглежда и по същия начин.
Откровено казано през годините съм използвала един куп продукти за коса, които обещават блясък, а така и не срещнах нещо, което да ме накара да ахна. Всъщност получавам много повече блясък от друг тип продукти, на които дори не е указано, че имат такива свойства.

MaxFactor Face Finity All Day Flawless 3 in 1 Foundation (80 Bronze)
*Пълен размер 160 крони/25 мл.


Тук идва и голямото ми разочарование този месец..  Като цяло не харесвам фон дьо тените на MaxFactor, но дори и да оставим това настрана, само погледнете името на нюанса, който съм получила. Bronze? Наистина? Чудя се за какво изобщо им попълвах анкетната карта, в която изрично упоменах, че съм с много светла кожа. Всички останали са получили някакви ББ кремове на L’Oreal или някакво масло за коса, което е много популярно тук напоследък, а аз получавам фон дьо тен, който е тотално неизползваем.  Доколкото разбирам от картичката, която получих този продукт е сред най-новите, които марката предлага и е уникален, защото съчетава три продукта в един – база, коректор и фон дьо тен. Все още се чудя дали да го отворя и пробвам, макар че съм убедена, че няма как да ми пасне или да го запазя и подаря на някого, на когото ще му свърши работа.

Jelly Pong Pong Lip Frosting
*Пълен размер 129 крони/15 мл.


Според опаковката този продукт е мултифункционален и може да се използва, както върху лицето (вместо руж), така и върху устните. Консистенцията му е много интересна, наподобяваща гел, но в по-течен вариант. Би трябвало да има аромат на традиционен ирландски десерт – крем павлова, но на мен ми напомня твърде много на детска паста за зъби в опаковката, щом го нанеса обаче първоначалния мирис изчезва и ухае на захарен памук. Цвета е приятен полупрозрачен розов и оставя устните леко оцветени и бляскави. Първоначално се усеща лепкав, но щом се разнесе добре вече не се усеща. Не бих го използвала върху лицето си, защото не търся такъв ефект, но не изключвам, че на някого би му допаднал. Като цяло доста приятен продукт, с изключение на аромата, който вече си е лично предпочитание.

Glossybox – Glossy Pink
*Пълен размер


Първоначално, когато видях червилото в кутията останах леко разочарована, някак си очаквах, че няма да ми хареса. При по-подробно преглеждане обаче си дадох сметка, че опаковката е изработена от много сполучлив материал и се усеща стабилна и скъпо изглеждаща. Друга приятна изненада се оказа факта, че червилото няма никакъв мирис, а определено очаквах някакъв силно химичен такъв. Цвета също много ми допадна на пръв поглед и смятам, че са се справили чудесно със селекцията му, защото на много дами би им харесал, а и е удачен за различен тон кожа. На картичката е споменато, че всички червила са изработени от английската марка Illamasqua, специално за Glossybox и макар аз самата да нямам никакъв опит с Illamasqua, съм чувала прекрасни отзиви за тях. Не съм го пробвала върху устните си все още, защото се замислям дали да не го подаря на някого, тъй като имам прекалено много червила така или иначе, но не гарантирам, че любопитството няма да надделее в някой момент.

Weleda – Citrus Hydrating Body Lotion
*Тестер 20 мл. Пълен размер 199 крони/200 мл.


Дано шведския ми не ме подвежда, но според това, което разбирам би трябвало този лосион за тяло да бъде изработен от натурални съставки и да съдържа етерични масла. Не съм специалист, но прочетох съдържанието и на пръв поглед изглежда добре. Аромата обаче грам не ми харесва, предполагаемо трябва да бъде цитрусов, но на мен ми идва прекалено силен. Не съм го използвала все още, така че ще имам по-пълни впечатления в последствие, но видях, че се предлага и в други варианти, така че евентуално бих си взела нещо тяхно в случай, че ми допадне.

Като цяло съм доволна от кутията, с изключение на фон дьо тен-а, който няма да ми свърши никаква работа, но пък да се надяваме, че ще зарадва някой друг, който има нужда от него. Забелязвам, че нещо съм кисела и се извинявам ако публикацията не е особено позитивна, както обикновено, но ме мъчи настинка и не съм на себе си.
При всички положения нямам намерение да прекратявам абонамента си, защото ми е приятно да бъда изненадвана всеки месец, а и доста от продуктите, които получавам ми влизат в употреба. Смятам, че шведския клон на Glossybox e много успешен и поне от това, което прочитам из различни блогове, ние получаваме едни от най-разнообразните и хубави продукти.

2 comments

  1. За фдт-ена може да си мислят, че си хванала загар :D Нали ние свърх бледоликите изгаряме за секунди на слънце :D Ако ти хареса винаги можеш да го смесиш с друго.. Инглот предлагаха бял фдт-ен (в някаква мъничка тубичка, ще те излъжа .. дори не съм на 100% сигурна че е фдт-ен или е коректор. Гледах едно момиче с много светла кожа в ютуб и тя така си забъркваше нейния идеален цвят). И все пак е доста работа за единия фдт-ен... Аз лично съм фен на Lasting performance на maXfactor, други не съм пробвала. Оздравявай бързо! :) :*

    ReplyDelete
  2. Честити придобивки! Пробвай ФДТ на тестер в някой магазин преди да го отвориш и ако ти допадне си го запази, а ако не - за някоя приятелка. Да оздравяваш!

    ReplyDelete