Козметика за "черни дни"

September 18, 2012


Здравейте, момичета!

През седмицата нямам много време да се занимавам с блога и за съжаление нямам възможност да осъществя всички публикации, които би ми се искало. В никакъв случай нямам намерение да спирам да пиша обаче, така че не бързайте да ме отписвате.
Днес в детската градина едно от дечицата се изпишка върху мен, докато му обувах чорапи и тъй като нямах резервни дрехи, си тръгнах по-рано. Тъкмо се зарадвах, че ще имам цял следобед на разположение и се оказа, че трябва да пера, чистя, готвя и прочие домакински задължения, които не са ми най-любимите, но все някой трябва да свърши и това.



Нямах намерение да пускам нищо днес, а и честно казано нещо ми се е позагубил ентусиазма, но се сетих за една публикация, която направих преди повече от година - Makeup Backups и реших да ви покажа обновената версия, но с друго заглавие. 
Принципно не колекционирам козметика, поради простата причина, че съм много нетърпелива и искам да използвам всичко ново, с което се сдобия. Да, обаче покрай Glossybox се сдобих с един куп малки шишенца, до които все не успявам да стигна и си ги трупам в една кутия, очаквайки да им дойде времето. 
Някои от нещата, които ще ви покажа днес са чисто нови, а други съм използвала не повече от веднъж, но не ми трябват точно в момента.





Продукти зя тяло : Pink Sugar Creamy Body Lotion & Hawaiian Tropic Silk Hydration SPF 15, Weleda Citrus Hydrating Body Lotion

И трите лосиона за тяло в мини опаковки са били част от Glossybox кутиите ми. Истината е, че в момента разполагам с прекалено много подобни продукти и не достатъчно желание да ги използвам. Къпя се всяка сутрин преди да излезна и ми се спи твърде много, за да се мажа с лосиони или вечно бързам и решавам да пропусна тази стъпка, ако пък трябва си мия и косата няма начин да отделя време и за това. Знам колко е важно да поддържаме кожата си добре хидратирана и дори понякога се чувствам виновна, че не го правя правилно. 
Специално тези си пазя за пътуване, защото са компактни и могат да се носят лесно в багаж, а и не трябва да прехвърлям продукта от една бутилка в друга и е далеч по-малка разправия. Конкретно Pink Sugar е с много, много силен сладникав аромат, за който трябва да съм в настроение да използвам, защото иначе ми е прекалено тежък. 

Продукти за коса : Toni&Guy Sea Salt Texturizing Spray & Tonu&Guy Shine Gloss Serum


Отново продукти, които притежавам благодарение на Glossybox. Използвах вече спрея с морска сол и според мен дава добри резултати, но моята коса е толкова тънка, че бухва неконтролируемо и след това не мога да направя нищо с нея. Нямам идея дали няма да бъде подходящ за нанасяне в корените за обем или мога да го използвам, когато си правя кок или плитка, тепърва ми предстои да го използвам повече и да преценя как ми допада най-много. 
На същата марка имам и серум, който е под формата на някакво олио или кристали, със същата консистенция, но не съм се сетила изобщо да го използвам. Бях прекалено заета да довърша аргановото масло на Lee Stafford, което използвах през последните месеци, но се надявам скоро да имам възможност да го пробвам и да видя дали има някакъв ефект или ще остана разочарована.

Спирали за мигли : Oriflame Wonderlash Intense Macara & Yves Rocher 360 Mascara & YSL Shocking Faux Cils


Никога не държа повече от две спирали отворени едновременно, а в момента съм се наслаждавам на силиконовите на Golden Rose (те май изобщо не са такива, ама аз ги наричам по този начин) и чак след като приключа с тях, ще се насоча към запасите. 
Спиралата на Oriflame получих отново от Glossybox преди няколко месеца, но прочетох много позитивно ревю в блога на Ели - MaquiLab и съм нетърпелива да видя дали ще ми хареса. Тази на Yves Rocher получих като подарък с една тяхна поръчка, но е удължаваша, а моите мигли изобщо не харесват такива и дори се колебая дали да я използвам и след това вероятно изхвърля или да я подаря на някого, който харесва такива. На YSL имам малко тестерче само, което ми дадоха при покупка на червило. Вероятно скоро ще я отворя и ще ви направя ревю по случая.

Продукти за устни : Jelly Pong Pong Lip Frosting, Anatomicals Never Loose Your Cherry & Korres Mandarin Lip Butter & Glossybox Glossypink Lipstick


Не си давах сметка, че съм насъбрала толкова продукти за устни, имайки в предвид, че са ми сред любимите такива и обикновено не чакам, за да ги използвам. Както и всичко останало при мен обаче и за това си има причина.
Lip Frosting - а не ми отива изобщо. Нямам идея дали устните ми са странно пигментирани или какво точно се случва, но не мога да се възприема с него. Назорих се на няколко пъти да го нося из къщата и се чувствах през цялото време странно. Отделно аромата много започна да ме дразни и не го понасям върху устните си, а и се усеща много силно, направо ми се набива в мозъка. Пазя го все още само, защото ми се е случвало преди да не харесвам нещо и в последствие да се превърне в голям фаворит, та не съм решила съдбата му все още.
Безцветният гланц на Anatomicals ми харесва и аромата ми допада, но съм нямала повод да го нося до момента. Такъв тип безцветни глосове просто не се вписват в рутината ми за момента. 
Балсама на Korres си купих от летището във Виена по време на едно дълго прекачване и нямам търпение да използвам, веднага щом приключа с някои от вече отворените балсами за устни. 
Червилото на Glossybox изчаква търпеливо, за да преценя дали ще запазя или подаря на някого при удобен повод.

Продукти за ръце и крака : Loccitane Dry Skin Hand Cream & Alessandro Pedix Feet


Имам един лосион за тяло на френската марка Loccitane, който ми е много любим и помня, че когато го получих се поразчетох из интернет за марката и бях много впечатлена от философията им, така че когато видях отново във Виена малка разфасовка от така популярните им кремове за ръце, не се стърпях. Използвах го веднъж и ми хареса, но нещо с аромата не се спогодихме. Не ми е неприятен, но някак си натрапчив и странен. Имам няколко крема за ръце, които използвам в момента (условно, защото тотално съм изключила този тип продукти от рутината си, но ще ги вкарам в употреба отново скоро!), харесва ми, че опаковката е мини и може да се носи лесно в дамска чанта, но цената му е прекалено висока и не бих могла да си го позволя за редовна употреба.
Кремчето за крака ми е от Glossybox и съм използвала отново само веднъж, но веднага видях ефект в състоянието на петите си. За момента привършвам маслото на Lush, което е с изтичащ срок на годност и бързам да оползотворя, докато е време.

Продукти за очи : LA Colors Shimmering Loose Shadow 115 Sunshine & Diamand Rose Lipliner and Eyeliner


Златистите сенки получих от майката на приятеля ми преди доста време, но не съм използвала до момента, защото винаги, когато ги отворя се разпиляват навсякъде и е невъзможно да се работи с тях, въпреки че цвета е много красив. На всичкото отгоре имат и вътрешна четка, която е огромна и допълнително разпръсва продукт, ужасно дразнещо и непрактично. Може би ще прехвърля съдържанието в отделна кутийка, но не съм се наканила все още. 
Молива получих като подарък с покупката на спирала Golden Rose и честно казано не ми харесва изобщо. Много е твърд и не добре пигментиран, никога не бих го използвала, но ми е жал да го изхвърля и съм го оставила да събира прах.

Парфюм : Sugar Grapefruit


Не мога да кажа, че не ми харесва, но в момента съм на съвсем друга вълна аромати и не мога да се наканя да използвам тъкмо този. Отделно не е много траен и вероятно ще се наложи да го използвам само, когато излизам за малко или пък за носене вкъщи. Нямам идея точно какво и как ще се случи с него, но се надявам да му измисля приложение.

База за лице : Murad Skin Perfecting Primer


Помня, че когато получих в кутията си от Glossybox този продукт и видях цената на пълния размер - над 50 евро, останах много изненадана и съответно любопитна да видя какво му е толкова специалното. Използвах го само един път и фон дьо тен-а ми отгоре изглеждаше ужасно напластено, не съм го използвала с други марки, но някак си първоначалния ми ентусиазъм секна и го запратих в кутията до второ нареждане.

Аксесоари за маникюр


Няма вариант, в който да използвам някое от тези сърчица, звездички или точки, които иначе изглеждат много симпатично. Хич не ме бива в декорациите и дори нямам идея как и къде да ги сложа. 

Надявам се да не ме намирате за супер странна, че държа продукти за "черни дни" и се извинявам предварително ако сте намерили публикацията за скучна. 
Ако пък подобно на мен и вие си имате кутия с козметика, която си чака реда, ще се радвам да споделите опита си и какво най-често държите в нея.

Между другото супер много съм се зарибила пo Instagram и ми идва желанието да правя по 450 снимки на ден. Поставила съм си бойна задача да намеря идеална светлина за снимки, защото така или иначе се гримирам всеки ден, няма да е зле да ви показвам какво съм сътворила, макар че обикновено залагам на скучен ежедневен натурален грим. На началната страница на блога има линк, ако искате да ме "следите".

Хубава вечер!

11 comments

  1. От кой Глосибокс поръчваш? Английския ли? :) Много им се чудя, но така и не се решавам :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, поръчвам шведския Glossybox :)

      Delete
  2. И аз поддържам не малко количество продукти за "черни дни", както и някои, на които да дам нов шанс при по-различни климатични условия или в комбинация с други продукти. Доста неща си купувам при някакви провокиращи обстоятелства - специална оферта, сериозно намаление или прочетено ревю в някой блог. А имам и продукти, които са били бонус към дадена покупка - миниатюри за десетина ползвания, нещо като големи тестери. Не мога да съм много кратка по темата и може би ще направя публикация като твоята, като те цитирам за вдъхновителка! Все пак, най-много запаси имам от спирали (пет неотворени) и от бяла козметика (различни хидратиращи продукти от серии на няколко марки).

    ReplyDelete
    Replies
    1. С удоволствие бих прочела такава публикация от теб, Кики :)

      Delete
  3. Доста си насъбрала, но те винаги влизат в употреба, де :) Ако обаче нещо ми застои повече от три месеца неотворено - направо го подарявам, няма смисъл да му изтича срока на годност :)

    БТВ, този лип фростинг ми е много на сърце, ако скоро публикуваш ревю, ше съм ти много благодарна!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Нямаш проблеми, Ели. Обещала съм първо да направя на един фон дьо тен и после си ти наред. Надявам се до края на месеца да успея.

      Delete
  4. Отново интересна идея от теб, Жени :)) Много ми харесва, че не се придържаш към стереотипните ревюта на продукти.
    Аз също държа доста козметика, която не ползвам, но при мен е предимно декоративна - бялата я изконсумирам доста бързо и без остатък. Често се изкушавам да си купя нещо, което реално не ми трябва - като ФДТ и ружове примерно, толкова рядко слагам, но понякога не се удържам и си купувам нов.
    Камъчетата за маникюр са много сладки - хрумва ми, че можеш да ги ползваш и като акцент към някой по-интересен грим ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ласкаеш ме много :) Аз пък понякога си мисля, че съм супер скучна и хората дори не изчитат публикациите ми докрая :P

      Аз по едно време се бях бая отпуснала с покупките, но вече се вкарах в релси и купувам само това, което ми харесва много. Не, че нямам продукти, които залежават, няма как покрай блога особено, но не е болка за умиране.

      Delete
  5. оххх, този Instagram :) Уникална зарибявка, и аз не мога да спра да снимам с него, а на всичкото отгоре намерих приложение за колажи на Instagrama и съм като луд с картечница :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много ми е забавно и на мен :)

      Delete
  6. Включвам се с малко инфо за крема за ръце Loccitane. Аз съм ползвала такъв с рози, ухае невероятно- на България! и съм сигурна, че ще те спечели повече!
    Поздрави!

    ReplyDelete