Най-използвани продукти - Лято 2012

September 6, 2012


Здравейте, момичета!

В предишната публикация ви споменах, че се разболявам и за мой лош късмет не ми се размина, а ме тръшна ужасен грип. Изкарах няколко кошмарни дни, в които се борих с какви ли не болежки и не мога да ви опиша какво щастие изпитвам, че най-накрая се чувствам по-добре. Благодаря на всички, които ми оставиха мили коментари и ми пожелаха бързо оздравяване. 


Не съм много на вълна грим, по разбираеми причини и реших вместо това да отговоря на така популярният в момента въпросник за най-носените неща през изминалите летни месеци. 
Събрах всичкo необходимо и се приготвих за снимки и в момента, в който видях нещата  подредени на леглото, се хванах за главата. В никакъв случай не очаквах да видя пред себе си толкова шарки, цветове, принтове, мъниста.. Обещавам ви, че не нося всичко показано наведнъж и гледам все пак да координирам различните стилове, доколкото ми е възможно. 


Най-носен лак за нокти


Нямах никакви колебания към точно кой нюанс да се насоча, защото и до ден днешен Essie - Ballet Slippers е един от фаворитите ми. Не знам колко точно пъти съм го носила, но самият факт, че съм на път да преполовя бутилката е достатъчен показател за това. Говорила съм ви толкова много за него, че започвам да се притеснявам дали няма да ви досадя, но е толкова нежен и дискретен и си отива с всичко, че просто всеки път му се радвам и ме изпълва желанието да споделя с някого.

Най-носен парфюм


Друг категоричен летен фаворит е One Shock на Calvin Klein. Първите няколко пъти, когато го използвах не можах много точно да си дам сметка на какво точно ми мирише (скарана съм с описание на каквито и да е било аромати) и ми беше един такъв странен. В един слънчев ден обаче ме осени идеята, че всъщност сетивата ми долавят някаква ванилова нотка и от този момент нататък този парфюм се превърна в един от най-любимите ми за всички времена. Дали самата аз се убедих, че много ми допада или пък открих как да го комбинирам добре с душ геловете си и лосионите/спрейове (тоест спрей - ед.ч.), не знам, но смятам дори да си заръчам втора опаковка, за да не се притеснявам всеки път, когато се пръскам с какво темпо намалява.

Най-използван продукт за коса


Малко се затрудних тук, защото обикновено разполагам с няколко шампоана и балсама под ръка, а и сменям оформящите и подхранващите си продукти често, но ако има един продукт, който съм използвала в 90% от пътите, след като съм си мила косата, то това е аргановото масло на Lee Stafford. Нямам идея до колко изобщо съдържа въпросната чудодейна съставка и дали изобщо прави нещо за косата ми, но мирише приятно и по мои наблюдения помага за по-лесното разресване. Останало ми е съвсем мъничко количество от него и смятам да пробвам някоя друга марка или пък дори да си купя чисто арганово масло, защото този тип продукти са пълни със силикони, а аз все пак се стремя към някакъв възстановяващ ефект.

Най-носена чанта


Не бих казала, че тази чанта конкретно е сред любимите ми, но поне синьото ми е любим цвят и си ходи с почти всичките ми дрехи, така че ми се стори удобна. Получих я като подарък в началото на лятото и почти не съм я сменяла от тогава. Формата ѝ е малко тумбеста, леко странна дори, но пък за сметка на това отвътре е широка и събира моите един куп неща. За да я направя една идея по-симпатична реших да откача "charm"- a от една друга чанта и да го сложа на нея.

Най-носени обувки


В Швеция почти нямахме лято и изкарах по-голямата част от летните месеци, носейки кецове. Тъй като обаче си бях в България за почти около месец, а както всички знаем градусите там счупиха всякакви рекорди, реших че ще бъде по-удачно да ви покажа едни сандалки, които си купих специално за случая и си носих през цялото време. Бяха много евтини и са много простичко направени, но пък за сметка на това се оказаха удобни и пръстите ми имаха възможност да мърдат на свобода.

Най-носен аксесоар



В тази категория реших да ви покажа два коренно различни стила аксесоари и по мое мнение взаимно изключващи се, но все пак мои много любими и носени. Първият е класически часовник, който нося сравнително често, но тъй като е доста скъп, а аз съм унищожител на подобни работи, се съобразявам по какви поводи точно да слагам. Вторият е комплект шарени гривни, които са скъп подарък и ми носят прекрасно настроение винаги, когато ги сложа. Не винаги ги нося заедно в комплект, но не се и притеснявам да се накича подобаващо.

Най-носена дреха


Всъщност най-носената рокля от мен в момента е за пране и не бе твърде подходяща за снимки, та ми се наложи да се насоча към друга дреха. Избрах една плетена пола на H&M с дантелени мотиви, която е леко по-официална и си я нося обикновено, като имам някакво по-специално излизане или среща. Много е мека и еластична, има подплата, което я прави и не твърде удачна за 40 градусова жега, но по шведските стандарти за лято е перфектна.

Най-носен фон дьо тен


С голяма мъка искам да ви кажа, че скъсах от носене Vitalumiere Aqua на Chanel. Казвам мъка, защото днес си дадох сметка, че ми е на привършване, а цената му тук надвишава 50 евро. Купих си го през зимата и честно казано тогава не ми допадна моментално, може би кожата ми бе прекалено суха, но с две думи не разбрах за какво е цялата шумотевица около него. Да, обаче само няколко месеца по-късно същият този фон дьо тен ме накара да се влюбя тотално и безвъзвратно в него. Прави кожата ми идеална! Не прикрива пъпки, но се справя завидно добре със замаскирането на петънца, черни точки и всякакви такива неприятни неща. Казвам завидно, защото е много воднист и далеч не плътен, слива се с кожата до съвършенство. 

Най-носен руж


Много, много се затрудних в тази категория, защото си имам няколко любими ружа и си ги въртя периодично, за да не ми омръзват. Не знам дали се спрях конкретно на най-носения, но смятам да посоча като такъв Ladyblush на MAC. На моята кожа изглежда максимално естествено и е много лесен за употреба. 

Най-носен продукт за устни


Един от фаворитите ми, за който съм ви говорила не веднъж е chubby stick-а на Clinique в цвят 06 Woopin' Watermelon. Какво да ви кажа за него. Бляскав, подхранващ, натурален, придава съвсем лек секси розов отенък на устните. Нося си го в дамската чанта и дори да не е първият ми избор сутринта, когато се гримирам все по някое време през деня му идва времето.

Най-използвана спирала за мигли


Най-използваната спирала бе False Lash Effect на MaxFactor, която обаче ми свърши (изхвърлих и опаковката), а категорично отказвам да платя почти 20 евро тук, за да си купя нова. Втората най-използвана е тази на Golden Rose в оранжевата опаковка, за която вече съм ви говорила. Бях си купила и втора опаковка (резервна), но я подарих на майката на приятеля ми, та сега съм се видяла в чудо какво ще правя, след като приключа с моята. Моите мигли са кошмарни, с различна дължина на косъмчетата, упорити, дълги и редки.. Много малко са спиралите, които могат да ги укротят, а тази върши перфектна работа за по малко от 4 лева.

Най-използвани сенки за очи


Naked 2! Кратко, точно и ясно. Не съм почитател на всички цветове, но много сериозно съм започнала да дълбая във Foxy, Bootycall, Tease и Verve.

Ако имате блог и вече сте отговорили на въпросника, ще се радвам да ми оставите линк, за да го добавя в края на публикацията. 
Още утре ще допълня и списъка с БГ блогове, не съм ви забравила, но по независещи от мен причини нямах възможност да отделя време. Щом го направя ще кача линка на ФБ страницата си.

Надявам се публикацията да ви е допаднала, искаше ми се да ви покажа нещо малко по-различно, а идеята ми се стори забавна. 

Желая ви успешен и щастлив ден!

5 comments

  1. Отново много, много свежа статия. Прочетох я на един дъх и то с голямо удоволствие. Радвам се, че си оздравяла и ти пожелавам повече да не те хващат такива вируси:) То е ясно, че няма да стане, но поне да не е скоро:)

    ReplyDelete
  2. Много лятно и цветно, хареса ми :))

    ReplyDelete
  3. Упс, вместо пола, написах топ (май още спя)... Та, поличката е много хубава :)

    ReplyDelete
  4. Чантата е страхотна :)
    Купих си спиралата, очарована съм от ефекта, който постигнах. Това е най-евтината спирала, която съм си купувала някога :)) Ще пробвам и другите :)

    Ани

    ReplyDelete
  5. И аз ползвах Chanel Vitalumiere Aqua цяла пролет, но ми е много светъл в момента и го ползвам само за да контурирам по-светли участъци. Страхотен фдт, просто го обожавам!

    ReplyDelete