Maybelline Dream Fresh BB Cream

September 9, 2012


Здравейте, момичета!

Имам чувството, че колкото повече остарявам, толкова по-бързо минава времето. Скоро сме на път да преполовим септември, а аз дори не усетих как се случи това. Само след няколко дни се навършва една година, откакто живея в Швеция, а още ми изглежда напълно нереално. Усещам, че родината започва да ми липсва все повече и повече, а не си се представях като един от тези свръх сантиментални хора. Винаги по това време на годината започвам да изпадам в едно такова "мислещо" състояние, нямам идея дали се дължи на времето или обстоятелствата, но съм далеч по-емоционална от обикновено.
Утре започвам стаж в една детска градина, за да практикувам език и ще съм ангажирана доста повече от обикновено, което надявам се няма да попречи на активността ми в блога, а ще ме научи допълнително да си организирам времето и приоритетите. Дано всичко бъде наред.


Миналият месец направих една публикация, в която ви показах някои продукти, които биха били подходящи за начинаещите в грима - Makeup Starter Kit, споменах ви, че възнамерявам да направя ревю на всеки от показаните продукти и реших да започна с BB крема на Maybelline.

 Този тип продукти са изключително популярни в бюти средите през последните месеци и почти няма компания, която да не разполага с такъв в каталога си. 
Много държах да се сдобия с оригинален азиатски ББ крем, преди да направя това ревю днес за вас, за да мога адекватно да преценя какви са приликите и разликите. 



BB кремът на Maybelline се предлага в стандартна опаковка от 30 мл и може да се избирате между три различни нюанса - light, medium и universal glow. Специално Universal Glow е почти оранжев и не знам за какъв нюанс кожа е предназначен, но на мен ми се стори изключително странен. Самата аз си купих - light. Цената му предполагам е около 12-15 лв.


Според обещанията върху опаковката, въпросният крем би трябвало да бъде 8 в 1 мултифункционален продукт :

1. Дава естествен блясък на кожата
2. Изравнява тона на лицето
3. Съдържа SPF 30
4. Хидратира кожата цял ден
5. Прикрива несъвършенства
6. Не съдържа масла, не е мазен
7. Видимо лицето е по-гладко
8. Усеща се свежо върху кожата

Не съм специалист в областта на BB кремовете, но доколкото ми е известно най-голямото им предимство е, че съдържат съставки, които са полезни за кожата - било то такива, които се борят срещу поява на бръчки или изглеждат бръчки или пък такива, които правят кожата по-еластична или озарена. Специално този, който аз имам съдържа и изсветляващи агенти. Друга отличителна черта е наличието на висок SPF фактор. Това, което се опитвам да кажа, че отличителна черта на азиатските BB кремове и една от причините да са толкова популярни, са именно тези им свойства. 
Очевидно е за всички, че западните еквиваленти на тези кремове обикновено залагат на друг тип свойства и това не ги прави по-лоши в никакъв случай, но е важно да се спомене, че има разлика.

В този смисъл е важно да уточним, че е спорно дали въпросният продукт на Maybelline може да се квалифицира като BB крем или не, но аз лично бих го определила като - тониращ крем. 


Първото нещо, което прави впечатление веднага щом отворя опаковката е консистенцията на крема, която е много водна и се разтича лесно из капачката. Усещането при допира с кожата е много водно и свежо и поне за мен е много приятно. Има съвсем лек неопределим аромат, който не е дразнещ или прекалено изразен. 


Цвета на крема изглежда много оранжев и тъмен, което ме накара да бъда скептична колко всъщност "Light" ще бъде. Нанесен върху кожата далеч не е толкова стряскащ, но в никакъв случай не е подходящ за толкова светли дами като мен (за справка MAC NC 15), може да се носи през лятото (за щастие в момента имам малко тен и гледам да го използвам, докато мога), но е твърде тъмен и неестествен за зимните месеци. Виждам обаче как би паснал добре на някого с нормален тон кожа, така че не се плашете, а използвайте тестерите.
Действително формулата е гелообразна (макар и много водна) и се прелива много лесно с кожата. Нямам особено големи предпочитания дали ще използвам четка или пръсти за нанасяне и не виждам голяма разлика в начина, по който кожата изглежда, така че в този смисъл е удобен за някого, който не разполага с някакви специални инструменти и техники на употреба. 
Нанесен върху лицето не се усеща мазен или лепкав, но чувствам кожата си влажна. Дали това се дължи на различни овлажняващи съставки не знам, но според мен попива добре в кожата и не оставя филм на повърхността. Определено е лек продукт, дава до някъде свеж ефект на кожата и не е твърде лъщящ, но ако сте с мазна кожа, мисля че няма да ви се размине без матираща пудра.
Тук при нас времето е в порядъка на 13-18 градуса и кожата ми не се омазнява излишно, климатичните особености също не оказват влияние и нямам никакви проблеми с лъщене или мазни участъци.
От гледна точка на покривността.. Надявам се да нямате големи очаквания, защото покритието е абсолютно минимално и няма да прикрие нито пъпки, нито някакви сериозни сенки или несъвършенства. Справя се прилично със замаскирането на някои съвсем леки петънца или зачервявания, но като цяло най-голям ефект има върху изравняването на тона. В никакъв случай не намалява видимостта на пори или бръчки. 
В този си смисъл е особено подходящ за момичета с добра кожа, която се нуждае от нещо лекичко за самочувствие. Ако имате тук там някоя пъпчица, която може да се заличи с коректор, мисля че ще останете доста доволни от този продукт, но при наличие на акне, бръчки, белези и прочие, препоръчвам фон дьо тен.
Имам малка забележка относно издръжливостта, която при мен не е особено голяма и не знам на какво се дължи това (не използвам база или някакви фиксиращи спрейове), не знам дали и при други момичета се случва същото или кожата ми е специална, но след не повече от 5-6 часа, крема е почти на изчезване и тотално незабележим. Единственото ми спасение е пудра.

Приятен продукт, но за да не останете разочаровани е важно да го съобразите с нуждите на кожата си. Нанася се много лесно и бързо, буквално за две минути, сте готови да излезнете през вратата. 

Надявам се да съм била полезна, но в случай, че съм пропуснала нещо, което да ви интересува, не се притеснявайте да ме питате. 

Хубава неделна вечер!

11 comments

  1. Отново чудесно ревю!:)
    Още не съм си купувала BB крем / срамота / ,но със сигурност ще си взема.Досега все се колебаех дали от ибей да не си поръчам корейски,новия на Garnier,но повече клонях към Maybelline.Но още не съм решила...Жени,според теб на Мейбълин дали ще е подходящ за мен - смесена кожа,без петна,лунички,белези,нямам акне,чат-пат се появява някоя миниатурна пъпчица?Притеснявам се единствено и цветът да не ми е много тъмен,тъй като съм си бяла...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Габи!

      Би трябвало да нямаш проблеми с този крем, ако си с хубава кожа. Малко пудричка и си готова. Виж тестерите и ги сравни с цвета на челюстта си.

      Delete
    2. Май наистина ще пробвам тестерите.Ами може да се каже,че кожата ми е в добро състояние.:)

      Delete
  2. Прекрасно ревю! Аз лично съм доволна много от този бб крем, единствения недостатък при моята комбинирана кожа е, че трябва да се фиксира задължително с пудра, защото иначе лъсвам ужасно, но за лятото според мен е чудесен. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз също използвам пудра с него, защото иначе го усещам твърде "мокър", а и не ми издържа много.

      Delete
  3. Наистина е много лек, но пък на мен ми идва идеално хидратиращ... Тубичката си стои и може би зимата ще се ползва повече. Сега чакам да ми пристигнат едни корейски, ще видим разликата тогава :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. На мен корейските ми харесват много повече, но ги усещам по-мазни върху кожата си.

      Delete
  4. Ревюто е страхотно. Аз вече 1 месец чакам моите бб кремове от Корея!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти. Ако си поръчвала от ибей, ти препоръчвам да се свържеш с доставчика.

      Delete
    2. Да от ибей си ги поръчах.Ами поръчката ми е икономична и това значи без номер за проследяване.Какво да направя?

      Delete
    3. Моят опит с поръчки от Корея сочи, че ги получавам за не повече от 2 седмици. Препоръчвам да напишеш мейл на изпращача и да го уведомиш за забавянето и да настояваш да ти бъдат възстановени парите или изпратен отново продукта. Вероятно е да те замотаят малко в началото, но ти настоявай.

      Delete