Любими продукти - Март 2012

March 28, 2012


Здравейте, момичета!

До скоро живях с мисълта, че имам твърде много грим и дори се чувствах донякъде виновна, че харча излишни пари за подобни неща. В края на миналата седмица обаче си купих шкафа от Икеа, за който вече съм ви разказвала (взех си малката версия с 5 чекмеджета) и цялата ми козметика се побра само в две чекмеджета. Ако имате желание мога да ви покажа някой път съкровищата си и как съм ги подредила. 
Приятелят ми започва работа през Април (най-накрая) и ще имаме повече парички, които да "инвестирам" в нови покупки. Другата добра новина е, че получих писмо от имиграционните, в което ми изпращат още един формуляр, който трябва да попълня и както се оказа са започнали да работят по моя случай.

Почти всички продукти, които ще ви покажа днес са сравнително нови и не знам защо се получи така, принципно се опитвам да вкарвам в употреба ново и старо. Предполагам за част от тях бях наистина много ентусиазирана и нямах търпение да ги тествам.





Urban Decay – Naked 2


L-R : Tease, Verve, Suspect








Похвалих ви се, че получих като подарък новата палитра на Urban Decay - NAKED 2. Принципно нямах намерение да си я купувам, защото имам NAKED 1 и честно казано цветовете ми изглеждаха твърде близки, за да оправдая в съзнанието си подобна покупка. Когато мой близък приятел ми предложи да ми я подари, първоначално не бях особено ентусиазирана, но в момента, в който пристигна и я видях на живо останах без думи. 
Използвам я непрекъснато и вече дори си имам няколко любими цвята, които между другото не присъстват в никоя от другите палитри, които имам. 


Maybelline Fit Me - 101




Новият ми любим фон дьо тен е на Maybelline Fit Me  в най-светлият цвят 101, който пасва идеално на моят цвят кожа. Бях малко скептична, когато го взех, защото не бях чела отзиви за него, а и честно казано не мислех, че имам нужда да добавя още един такъв продукт към и без това голяма си колекция, но съм безкрайно щастлива, че не се подчиних на тези си мисли и рискувах. 
Формулата му е различна от това, с което съм свикнала обикновено, защото не попива напълно в кожата, а усещам, че нося нещо върху лицето си, но изглежда толкова естествено и незабележимо, а и мисля, че за първи път в живота си използвам фон дьо тен, който да е точно моят цвят напълно и изцяло. Не изглежда розов или жълт, а е перфектният порцеланов цвят за жени светли като мен. 

E.L.F. Cream Blush - Flirt




Много харесвам ружовете на ЕЛФ и този не прави изключение, но е важно да спомена, че всъщност не е кремообразен, а е под формата на мус. 
Цвета в опаковката изглежда малко плашещ, но се прелива невероятно добре и може да се постигне желаната наситеност без никакви усилия. Не бих го определила като най-издръжливият руж, но пък за сметка на това е много лек. Нанасям го с пръсти и нямам търпение да пробвам някой от другите им цветове стига да пуснат интересна промоция.

Max Factor – False Lash Effect Mascara




Имах нужда от нова спирала и се чудех на коя марка да се спра, когато ви попитах на страницата ми във фейсбук за препоръка. Получих няколко отзива за новата спирала (не знам колко е нова вече) на MaxFactor и тъй като беше на промоция, реших да си я взема. Аз лично никога не съм харесвала тази марка и избягвах да си купувам техни продукти, но за момента конкретно тази спирала ми прави добро впечатление. Моите мигли са дълги и твърди, не се извиват добре и е много трудно да намеря продукт, който да се справи с тях. 
Не зацапва клепача ми (както въртящата на Bourjois, която много харесвам, но просто не мога да използвам, защото в 90% от случаите, оставяше следи от продукта върху клепча при нанасяне) и е сравнително издръжлива. Разделя миглите добре, което на мен ми е важно.
Със сигурност при себе си не забелязвам ефект "изкуствени мигли", но както споменах моите нужди са по-специфични и не обвинявам самият продукт в случая.

La Roche Posay – Effaclar H & Boots –Simply Sensitive Eye Cream




Кремовете за очи и лице, които си купих наскоро са невероятни. 
Вероятно някой от продуктите, които използвам е много силен за клепачите ми и тя бяха много сухи и дори се белеха леко. Само след няколко дни употреба на този крем положението се подобри драстично и днес всичко е нормално. Хидратира превъзходно и не очаквах да остана толкова доволна, имайки в предвид цената му. Попива мигновено и оставя кожата много мека и гладка. Коректора (за прикриване на тъмни кръгове) отгоре се нанася много добре, прелива се с кожата в пъти по-добре от преди и изглежда много по-естествено, без да се събира в началото на окото, където кожата ми беше суха.
Започнах отново да използвам продуктите на La Roche Posay и се чудя дори защо изобщо спрях. Конкретно Effaclar H е много плътен и хидратиращ крем за мазна/комбинирана кожа, която обаче е била дехидратирана след употреба на силни продукти и препарати. В началото, когато се нанесе е малко мазен и в този смисъл не попива веднага, но е чудесна база за грим, а и оставя кожата много мека. Не ми излизат пъпки и черни точки.

MAC – Lady Gaga Lipglass





Бях забравила, че притежавам този гланц и наскоро го открих и от тогава не съм спряла да го нося. Това бе и първият гланц на MAC, който някога съм си купувала и има специално място в сърцето ми. Комбинира се много добре с различни червила, а може да се носи и самостоятелно. Много ми допада формулата му, която е много кремообразна и изобшо не лепне и не дразни. 

O.P.I. – Mermaid’s Tears



Няма как да не включа и ментов цвят лак за нокти в списъка с любимите си продукти, защото този конкретно си пазя от миналата година. Нямах търпение да дойде Март, за да почна да си го нося и съм просто влюбена в него. 


Надявам се днешната публикация да ви е била интересна и разтоварваща. До края на месеца остават още няколко дни и ще се опитам да довърша обещаното ревю на новия фон дьо тен на Rimmel.

Благодаря за отделеното време!

6 comments

  1. Много интересни неща :) Особено ми харесва лака на ОПИ - мисля, че бях мяркала на някоя от по-евтините марки такъв, а както съм полудяла по пастелите... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Има и подобен цвят от малките на Римел, също е много приятен, макар че Русалчените сълзи са малко по-приглушени от повечето менти.

      Delete
  2. Флормар имат такъв може би една идея по-светъл от този на ОПИ,но пак е много добър.

    ReplyDelete
  3. Марката на лака няма никакво значение според мен. На моите нокти в момента нищо не се задържа за повече от 2 дни. Изобщо не съм купувала скъпи лакове тази пролет и нямам никакво намерение. Каквото пуснат на промоция тук и ми хареса взимам :) Иначе на блога на Ида гледах много красив ментов цвят на Флормар, може да погледнеш него, Ели. Те са има няма 2 лв. и са много качествени :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ментовия е 424 на Флормар, но от онази моя публикация за ментовите лакове съм се сдобила с още няколко такива, които ще включа скоро в блога.
      Жени, мислиш ли, че ако имаш Нейкид, имаш нужда от Нейкид 2? Взех да се чудя нещо напоследък...

      Delete
    2. Според мен - не. Принципно по мое мнение Нейкид 1 е предназначена за момичета с по-топъл цвят на кожата (жълт подтон), защото всички цветове там са топли с изключение на едно сиво, докато Нейкид 2 е с предимно студени цветове, които са интересни, но не отиват на всеки.
      Много е хубава палитрата, но за българските стандарти 100 лева са прекалено много пари. Ако има някой цвят, който адски много ти харесва по-добре иди до Инглот и си купи подобен за 8,50 лв. В общи линии ако имаш излишни пари, няма да съжаляваш, но не е нещо, без което да не можеш да живееш.

      Delete